![]() |
Najlepszy film
Witam
Jaki według Was jest najlepszy film który kiedykolwiek oglądaliście. Na mnie za każdym razem ogromne wrażenie robi Terminator 2 i właśnie ten film uważam za najlepszy. :piwo: Pozdrawiam |
Dla mnie najlepsze to
1. Das Boot (uwielbiam okrety podwodne, ogladalem go chyba 7 razy) 2. Polowanie na Czerwony Pazdziernik 3. Rejs i Hydrozagadka 4. Dzien Swira 5. K-PAX 6. Predator 1 7. Adaptacja 8. PI no to tyle, moze cos mi sie przypomni.....ale ta 8 to chyba ostateczmosc Nie wspominam juz o filmach typu: Bajarz(puszczany kiedys przez TVP2), IT,Niekonczaca sie opowiesc bo to lubialem jak bylem maly :mruga: |
American History X to moj film numer jeden.
|
Jeden? Nie da rady.
Rejs Balanga American Beauty Alien Beautiful Mind Black Hawk Down Blues Brothers Braveheart Casablanca Fight Club Footloose Godfather Lost Highway Miś Misery Name Of Rose Nine 1/2 Weeks One Flew Over The Cuckoo's Nest Pulp Fiction Pump Up The Volume Quadrophenia Ringu Se7en Seksmisja Serpico Starwars Trilogy It The Good, The Bad And The Ugly The Hitcher Silence of the Lambs Trainspotting To tyle, co mi przyszło do głowy. Ale na pewno Terminator jest daleko od mojej czołówki ;) |
Gorączka (HEAT)
|
Czas apokalipsy, Łowca androidów, Gwiezdne wojny epizod IV(najstarszy)-tylko!!! Z polskich - komedie z PRL (nie lubie poniedziałków, nie ma róży bez ognia - rejs jest u mnie daleko od czołowki :> )
|
Dzień Niepodległości :matrix:
|
01. Boondock Saints
02. Way of the Guns 03. Amores Perros 04. the Usual Suspects 05. Fight Club 06. 12 Monkeys 07. Lock SToCk & Two SmokiNg BarrEls 08. Snatch 09. Human Traffic 10. In the Cut |
1. Dzien Swira
2. Sekcja 8 3. Wladca Pierscieni 4. Matrix 5. Szkola Uczuc 6. Smieszne komedie w stylu (American Pie , Eurotrip) 7. Paycheck 8. i pare ktore pominalem i nie pamietam |
Ja mam tego troche (kolejność przypadkowa):
Final Destination - Oszukać Przeznaczenie (1 i 2) House On Haunted Hill - Dom Na Nawiedzonym Wzgórzu (super film!!) Sleepy Hallow - Jeździec Bez Głowy The Matrix (tylko i wyłącznie jedynka :) ) Dogma The X-Files - Z Archiwum X 13 Ghosts - 13 Duchów Shrek Seksmisja Kiler Kilerów 2-ów Teraz mi nic innego nie przychodzi do głowy |
Oszukać przeznaczenie
Deperado El-Mariachi Jurassic Park 3 Rambo - Pierwsza krew |
Szeregowiec Ryan
Kompania Braci Pasja Predator Stygmaty Dzień świra |
W mojej domowej kolekcji filmów jest taki Cake w którym mam filmy, które najbardziej mi się podobały i podobaja nadal ... a znajdują się w nim takie tytuły jak:
Terminator 3: Bunt Maszyn Bad Boys Bad Boys 2 Szklana Pułapka 1 Szklana Pułapka 2 Szklana Pułapka 3 Suma Wszystkich Strachów Wróg Publiczny Dzień Niepodległości Wydział Pościgowy Twierdza Armagedon Egzekutor Matrix No i filmy, których nie mam w swojej kolekcji ;) ale jak bym miał to by się znalazły w/w cake'u: Polowanie na Czerwony Pazdziernik (jak cos jesze mi sie przypomni to dopisze ;) ) Seriale ;) : 24 Godziny Alias Gwiezdne Wrota no i dopiszę tu jeszcze MacGyver ;) (chociaż dawno go już nie oglądałem ;) ) |
1. Polowanie na czerwony październik
2. Van Helsing 3. Wszystkie Jurasiki Parki 4. Godzilla |
Pytasz jaki jest najlepszy film moim zdaniem ...ciężko podać ten jeden ,by musiał być naprawdę wyjątkowy aby był lepszy od innych. Nie ma tego jednego:)
Podam tylko który najwięcej oglądałem ...to jest DAS BOOT. |
Moj ulubiony Film to Ghost in the Shell.
A ze zaraz ktos sie przyczepi ze to film animowany.... Moj ulubiony film aktorski to Hakerzy 2 (oparty na faktach autentycznych :) ) |
Bosh, ja tyle tych filmow ogladalem, ze nic nie pamietam :)... ale z tego co mi sie NAJBARDZIEJ podobaly to:
Efekt Motyla - Butterfly effect (ostatnio ogladalem - WYPAAAS FILMIK!! POLECAM!!) Matrix'y (cala seria, pod warunkiem, ze 2 czesc i 3-cia oglada sie w jednym ciagu) Cypher mind (stary, bardzo dobry film :)) Terminator 2 Szeregowiec Ryan Final Destination 1 i 2 (super seria) Shrek 1 i 2 (2 gorsza... :( ) Kiler 1 i 2 Paycheck - Zaplata Basic - Sekcja 8 (zaskakujacy :o) Braveheart The Hunted - Nozownik Hitcher - Autostopowicz 1 i 2 pozdro ;) |
Kurcze ludzie - pytanie jest o jeden, najlepszy film :) Ja rozumiem, ze trudno jest wybrac, ale to jednak chodzi o jeden.
Sam tez mialbym problem, po takim pobieznym zastanowieniu moze bylby to Hero, ale niewykluczone, ze gdybym dluzej pomyslal, to przypomnialby mi sie jakis inny tytul, ktory zrobil na mnie duze wrazenie. |
Das Boot
Samotari (Samotni) Dune Twin Peaks Polowanie na czerwony pazdziernik Dawno temu w ameryce Star Trek Mulholland drive Mayrig ... i jeszcze pare |
Efekt Motyla - The Butterfly Effect
|
Forrest Gump:)
|
Jeden to za malo. Pasowaloby jeden z kazdego gatunku.
Z kilku najlepszych napewno dal bym trylogie WLADCY PIERSCIENIA I STAR WARSow. Potem seria Nightmare on Elm Street (FREDDY:>), WRONG TURN, seria ALIENow, PREDATOR 1, z sensacji z jajem to napewno Bad Boysy i Szklana pulapka bo tam szlo sie troszke posmiac i akcja byla ;). Z komedi to duuuzo by pisac... EKO JAJA, AMERICAN PIE, FREAKY FRIDAY, KAPUSNIACZEK :D i duzio innych... CB4 - (moze ktos ma na VHS ??? lub napisy do divxa?) A z seriali to bezapelacyjnie STARGATE SG-1 :> Czekam na 8 sezon :>..... |
Kill Bill - obie czesci
Shrek Leon Zawodowiec Bad Boys (ale 1, bo 2 to juz slabiutko) do tych co wpisali: Mulholland drive albo Lost Highway jak ulubionym filmem moze byc film, ktorego nie mozna zrozumiec? te filmy to urojenia Lyncha, imo absolutnie poza percepcja kogokolwiek (Lyncha chyba tez), wiec moze na tym polega ich fenomen? tez lubie, ale nie sa ulubione. |
Film i krótkie uzasadnienie:
Łowca Androidów (wersja reżyserska) - klimat i androidy które mają w sobie więcej uczuć niż ludzie. Szeregowiec Rayan - cała prawda o tym czym naprawde jest wojna. Aliens (cała seria) - klimat i efekty. Requiem dla snu - kto oglądnie ten zrozumie. A poza tym jest jeszcze wiele świetnych filmów które cenię (np. wszystkie filmy Quentina Tarantino) i wiele wiele innych. pozdr. |
Cytat:
|
Brunek wieczorową porą
Co mi zrobisz jak mnie złapiesz Nie lubię poniedziałku Miś Moim zdaniem najlepsze komedie jakiekolwiek powstały w Plsce i na świecie. A z zagranicznych to all części Władcy Pierścienia. |
Bad Boys 2
Shrek Władca Pierścieni Dogma Jay i Cichy Bob Kontratakują Tylko tyle narazie przyszło mi do głowy |
Andrzej no teraz obecnie to nigdzie bo 7sezonow obejrzalem a 8 a byc dopiero za miesiac jak dobrze pamietam. Sciagam z DC i ogladam ;)
|
Cytat:
|
Podam jeden, choć ulubionych filmów mam sporo:)
Człowiek pogryzł psa - C'est arrive pres de chez vous |
Cytat:
Mulholland drive mozna sobie logicznie wytlumaczyc... a ze jest kilka wersji to inne sprawa. Lost Highwey gorzej, bo nei widzialem tyle razy |
1.Indiana Jones wszytstkie cześci
2.Bevervly Hills cop I, II, III 3.Mad Maks I, II , III 4.Szklane mułapki 4.Pojutrze 5. Bad Boys I, II 6. Piraci z Karaibów 7.Suma wszystkich strachów 8.Szybcy i wsciekli I, II 9.shrek A jak bym mial wybrac jeden film to bum wybral trylogie Indiana Jones'a!!!!:jupi: :peace: :cisza: A Z SERIALI TO ZDECYDOWANIE GWIEZDE WROTA!!!! |
Trylogia Wladca pierscieni
Karmazynowy przyplyw Trylogia Martwe zlo Mad Max Indiana Jones Dzien Niepodleglosci Kompania braci |
takim debeściakiem jest dla mnie Star Wars (IV-VI), które traktuję jak jeden film.
Natomiast zestawionko wyglądałoby tak : 1.Star Wars Trilogy 2.Blade Runner 3.Drużyna Pierścienia extended 4.Trylogia Dolara (Za garść dolarów,Za kilka dolarów więcej, Dobry ,Zły i Brzydki). 5.Alien II (Obcy decydujące starcie) 6.Powrót Króla 7.Pewnego razu na Dzikim Zachodzie 8.Niesamowity Jeździec 9.Szeregowiec Ryan 10.Złoto dla zuchwałych I już tak pół żartem ale... ulubione postacie : 1.Aragorn (Wielki Król po prostu ..) 2.Człowiek bez Imienia (Blondie - Trylogia Dolara, Pastor - Pale Rider) 3.Boba Fett (SW) 4.Obiwan (Ben) Kenobi (SW) 5.Deckard (Blade Runner) 6.Han Solo (SW) 7.Człowiek z Harmonijką (Pewnego razu...) 8.Ripley (Alieny) 9.Oddball (czołgista,Złoto dla zuchwałych) 10.Jean Luc Picard (Star Trek) Pozdrawiam Jabba |
Władca Pierścieni i House on Hounted Hill ;)
|
Phone Booth [Telefon] :spoko:
Requiem for a dream - swietny Dzien swira/Kiler 1 i 2/ Nie lubie poniedzialku - to z polskich ;) Ocean's 11 - nie wiem czemu, ale baardzo mi sie podoba Wladca Pierscieni - 3 czesci (w tym 3 najlepsza) 60 sekund Scigany To jest czolowka. Jezeli mialbym wybrac ten jeden to chyba bylby to Phone Booth. |
1 - Leon Zawodowiec :najlepsz:
2 - Wróg u bram 3,4 - Urodzeni Mordercy, Pulp Fiction Pozdro |
Surff - ogladalem to i faktycznie zrobil na mnie wrazenie (czlowiek pogryzl psa) ale... zaraz potem go wywalilem z dysku - chory film... spaczenie takie ze mozna sie zastanawiacczy przypadkiem nie na faktach
a moje ulubione: Matrix Casablanca mieszanka dziwna, ale piekna :banan: |
Poniewaz ciezko jest wybrac ten "naj", napisze jaki film ostatnio zrobil na mnie duze wrazenie.
Rebel without a cause. (Buntownik bez powodu). Naprawde polecam. :spoko: @WhiteMan Twoj podpis (astra per astra) to celowo, czy tez niezamiarzony blad? Przez ciernie do gwiazd - per aspera ad astra. |
Hahahah wkoncu sie ktos zorientowal!!! a juz myslalem ze nikt tego nie zauwazy!!
@Joe_Doe-oczywiscie ze celowy :-) |
Cytat:
A na tym właśnie polega piękno tych filmów, że za każdym oglądnięciem odkrywasz coś nowego i inaczej widzisz film. |
polskie: "Młode Wilki" - film ma super klimat, jest wyjątkowy,
"Chłopaki Nie Płaczą" zagraniczne: "Szeregowiec Ryan" "Wróg U Bram" "Chłopaki Na Ibizie" (Kevin and Perry Go Large) szczerze lubie wiele filmów i nie mam najlepszego, ale te u góry ...mogą być. ;) |
Oto moja lista:
The best: Urodzeni mordercy 1.Rejs 2.King Sajz 3.Walczene serce 4.Skazani na Szołszenk 5.Forrest Gump oraz cała seria fimów Monthy Pytona |
5 element
Matrix Star Wars LOTR Stargate (wraz z serialem) GITS (takze z serialem) The Hunt for Red October i pewnie wiele innych ktore akurat nie przyszly mi do glowy |
Tam gdzie rosną poziomki
Goście Wieczerzy Pańskiej i inne Bergmana (szkoda, że ciężko to od kogoś pożyczyć/ściągnąć Dwunastu gniewnych ludzi (chyba ta tak było) - cała akcje 2 godziny filmu w jednym pomieszczeniu - ale film! i jeszcze znajdzie się trochę innych również fajnych Miłego dnia |
Fantomas - jesli masz te filmy, to szybko pisz skad je zassales - tego od lat szukam na necie (szczegolnie tam gdzie rosna poziomki)
myslalem juz ze te filmy to tylko ja lubie i chcialbym miec... :) |
Casablanca (najpiekniejszy film o miłości)
Obywatel Kane (najpiekniejszy film świata) |
Cytat:
|
co do gwiezdych wrot to jest tylko 7 sezonow !!!! szkoda wielka szkoda !!! po nich nastapi gwiezde wrota athlantis !! ale do pypusczenia w swiat nowej serii jescze daleka droga a szkoda wielka szkoda!!!
|
Cytat:
|
Cytat:
Zawsze jak oglądam Niebieski to mnie poraża...Niewiem dlaczego...Ale za każdym razem widzę coś czego wcześniej niewidzialem...To tak jak z Dostojewskim za pierwszym razem odkrywa się pierwszą warstwę za drugim drugą a za trzecim....i tak za każdym razem. |
Jeśli chodzi o mnie to uwielbiam całą serię "Obcego". Alien is the best !!!
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Hmm, kolejność przypadkowa:
Zielona mila Ostatnie kuszenie Chrystusa Wściekłe psy Doberman Czas Apokalipsy Odyseja Kosmiczna 2001 ... (i coś jeszcze) |
Oto moje zestwienie:
:serdusz: 1. "Zostawić Las Vegas" 2. "W pogoni za Amy" 3. Tarantino -wszystko 4. "Efekt Motyla" 5. Bareja 6. "Chłopaki nie płaczą" 7. "Matrix 1" 8. "6-ty zmysł" 9. "Czekając na Joe" lub jak kto woli "Dotknięcie Pustki" :serdusz: Więcej nie pamiętam ale skoro nie pamiętam to znaczy że nie zapadły w mojej pamięci, a skoro nie zapadły to nie było w nich nic szczególnego!!! |
Cytat:
Kupil bym go nawet na DVD, ale w polsce jest tylko VHS |
Jeszcze takiego (najlepszego) nie ogladalem :)
A tak serio? Czas Apokalipsy, 7 samurajow, Tron we krwi, Matrix (1), Sobowtor, Kill Bill 1/2, Pulp Fiction.................. |
Cytat:
Edit: Nawet nie zwróciłem uwagi, że stuknęła mi "setka" :) |
Cytat:
Bo to, ze nikt go w polsce jeszcze na DVD nie wydal to wiem :) Myslalem, czy nie kupic go za granic -------- aha. Setka... dobra liczba ;) |
Spock sprzedam ci w divxie po cenie pormocyjnej ;p
|
Cytat:
|
A moge miec :>
|
jak za gleboko do kieszeni nie bede musial siegac, to tez chce miec :)
|
Zartuje ziomek z ta cena ;) Piwko se lykniemy i bedzie GIT filma masz :) Zapodaj namiary...
|
Cytat:
|
Mail odebrany ;) Towar zaniedlugo bedzie dostarczony :>
|
podoba mi sie profesjonalizm z jakim do tej tranzakcji podeszliscie.
moze wymienicie cos za ocean ?? hehe |
No cemu by nie ;) Ale te koszty przesylki ah ;) A download from me nie da rady bo mam straszny upload :(
|
Heh, przypomina mi sie moja mama, jak w latach swej mlodosci wymieniala znaczki pocztowe z przyjaciulmi zza wschodniej granicy :)
shuma02 - jak koszty przesylki nas nie "zjedza" to mozemy poexperymentowac, dowiem sie ile kosztuje przesylka |
Cytat:
Do ZSRR troche czasu będzie szedł ;) |
Cytat:
|
frog, priorytetem trzeba było wysłać ;)
|
Spoko spoko dojdzie ;) Cala polske w pionie przejedzie :D Z dolu do gory :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:28. |