Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Co kupiłem za 6 w totolotka!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/co-kupilem-za-6-totolotka-35650/)

epol 07.06.2004 16:04

Cytat:

Napisany przez nimal
Samochod dla Tesciow

A gdzie domek dla Teściów...daleko za morzem?

Macio.Men 07.06.2004 15:41

Wyjechałbym nagle do USA nikomu o tym nie mówiąc i postawiłbym tam dom z ogromnym i świetnie wyposażonym studiem nagraniowym. Tyle :).

mr_spock 07.06.2004 13:25

Cytat:

Napisany przez Ormianin
To prawda, lepiej byc w tym wypadku bardzo anonimowy... jesli tak duze pieniadze, ale nie ma sensu zakopywac sie z tym do jakiegos "bunkra"
lepiej jest kupic jakas nieruchomosc z dala od ciekawskich i wyjechac z miejsca obecnego zamieszkania, pod pozorem zmiany pracy i spadek itp.

Albo z teściowa sie podzielic ;)

nimal 07.06.2004 13:17

skromne mieszkanko - jakies 200m apartament (nie mam wygurowanych wymagan) na obrzezach centrum miasta, samochod - limuzynke mesia, szybki kompik,albo kilka :D i szybki necik, kino domowe... skromny komplet bizuterii z malymi kilkunastokaratowymi brylantami dla Mojej Ukochanej :D mieszkanko i samochodzik dla Rodzicow, Samochod dla Tesciow, mieszkoanko dla Braciszka...
potem w podroz do okola swiata (nie bedac szczegolowym) z dlugimi przystankami w ciekawszych miejscach na wielkie zarcie :D
ciekawe na jak dlugo by mi starczylo - trzeba by reszta dobrze ulokowac i w miare bezpiecznie, moze portwel obligacji :>

a gdybym przypadkiem zagral na gieldzie i naprawde sie wbogacil o machnolbym sobie jakis maly skromny atol :D i urzadzil go :banan:

Ormianin 07.06.2004 13:15

Cytat:

Napisany przez Meth
gdybym trafil 6 w duzego to
po
1 nawet rodzinie bym o tym nie powiedzial
(kupowanie superauta, jak sie shitem wczesniej jezdzilo moze wzbudzic zainteresowanie ludzi ktorych zainteresowac bysmy nie chcieli )

[...]

To prawda, lepiej byc w tym wypadku bardzo anonimowy... jesli tak duze pieniadze, ale nie ma sensu zakopywac sie z tym do jakiegos "bunkra"
lepiej jest kupic jakas nieruchomosc z dala od ciekawskich i wyjechac z miejsca obecnego zamieszkania, pod pozorem zmiany pracy i spadek itp.

Jabba the Hutt 07.06.2004 13:06

Cóż ja bym zrobił ???

- oddał długi rodzinie
- kupił najszybszego kompa i ze 2 laptopy
- Matuli kupiłbym futro
- podłączył "szeroką rurę" do Internetu
- kupił wszystkie płyty DVD jakie bym chciał
- zakupiłbym wszystkie płyty z muzyką elektroniczną jakie bym chciał
- najdroższy zestaw kina domowego
- do audio wzmacniacz Gryphon i kolumny Nautilus oraz kabelki za kilka tysięcy z metr no i jakiś odpowiedni CD.
- autko spore - jakiś terenowy i dla Mamy też ;)
- objechałbym zamki i pałace Europy (zwiedzanie)
- cosik bym dal na biednych (Kościół, Caritas)

No ćóż, pomarzyć można...

Jabba

czero 07.06.2004 12:57

Cytat:

Napisany przez MacGyver
tiaa, obaj sprzedawalibyśmy kartofle :haha: ;) joke ofkorz ;)

No a jak :D. To mialem na mysli ;).

MacGyver 07.06.2004 12:50

Cytat:

Napisany przez czero
...Zalozylbym wlasny interes ;)

tiaa, obaj sprzedawalibyśmy kartofle :haha: ;) joke ofkorz ;)

mr_spock 07.06.2004 12:50

Cytat:

Napisany przez paput2000
A ja bym sobie kupił 365 niewolnic - jedna na każdy dzień roku. :bicz:

Sporo wielblądów by Cie to kosztowało :)

czero 07.06.2004 12:35

Ja bym kupil sobie jakas fajna furke, np. peugeota 307 i jakies inne bardziej potrzebne rzeczy. Zalozylbym wlasny interes ;).
Reszta na konto w banku i zylbym sobie z odsetek :kasa: :).

paput2000 07.06.2004 11:57

A ja bym sobie kupił 365 niewolnic - jedna na każdy dzień roku. :bicz:

AleX69 07.06.2004 11:21

wyjazd z polski w pierwszej kolejnosci

wystarczy tylko kupic za wygrana obligacje skarbu panstwa i przeczekac rok ... odsetki 100.000$ miesiecznie - styknie

drobna korekta ... to sa zlotowki nie dolary :)

Meth 07.06.2004 11:15

gdybym trafil 6 w duzego to
po
1 nawet rodzinie bym o tym nie powiedzial
2 ulokowal je po cichu w banku i powoli zwiekszal sobie poziom zyciawyplacajac co miecha z 2000 ojro lub mniej

Stef 07.06.2004 10:47

marzenia, marzenia... te duze i te malenkie...;)

Mily_ 07.06.2004 09:35

Ja bym oddał wszystko na twórczość naszych (p)osłów :>. Przecież oni nic nie biorą za to że uchwalają ustawi i sa tacy biedni :>

epol 06.06.2004 19:15

:piwo: :piwo:
i jeszcze raz :piwo:

Kasprzak 06.06.2004 19:12

ja na pewno pomoglbym rowniez osobom bardziej potrzebujacym tych pieniedzy (dzieci, ogolnie biednym )bo wiadomo az tak nie potrzebowalem to los sie do mnie usmiechnal.Ale majac pieniazki :) zainwestowalbym rowniez jakis domek w gorach, albo nad morzem, albo tu i tu i na wakacje mialbym gdzie jezdzic :D - chodzi o to zeby te pieniadze nie byly w papierkach. Jezeli chodzi o sprawy komputerowe - do konca nie wiem czy kupilbym sobie maszyne za 10000 - zalezy od tamtej chwili ale pewnie cos bym tam kupil. No i bezapelacyjnie bryczkę jakąś. Marzeniem jest Nissan Skyline GTR (wersja zmodowana z Za Szybcy Za Wsciekli) i wiele innych bry ktore mi sie podobaja...

Koolo 06.06.2004 18:46

Cytat:

Napisany przez tezer
Lista rzeczy, które kupiłem za 6 w totolotka:

1. Dom w Kaliforni
2. Ferrari na zakupy
3. BMW na wycieczki do zoo

i to wszystko a reszte przeznaczyłem do naszą narodową drużynę piłkarską...oni są tacy biedni....

... a potem się obudziłem.

A wy tak na seri co byście kupili za 6 w totka. Tak za 10 dużych baniek. :idea:

10 % na www.czd.waw.pl
potem http://www.nowazelandia.pl/imigracja/genskills.htm
a jak bym juz tam był to jakiś fajny domek nad morzem i http://www.lincoln.com/vehicles/interior.asp?sVehi=nav :banan: :fala:

andrzejj9 06.06.2004 18:23

Z boku, nad avatarkiem, a pod naszymi krotkimi opisami. Wczoraj pomiedzy byl jeszcze napis uzytkownik, albo moderator. Ale widze, ze pomysl sie nie przyjal (mam nadzieje, ze nie przez moja krytyke ;) ). I w sumie dobrze. Tak, jak napisalem poprzednio - niech moderatorzy, jak chca, to sie wyrozniaja, ale nie okreslajmy wszystkich na sile mianem "uzytkownika". Nie, zeby to jakos zle brzmialo, ale po co ?

MacGyver 06.06.2004 18:16

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Ejjj, panowie - napisy bo bokach zniknely! :)

Jakie napisy ???

andrzejj9 06.06.2004 18:11

Ejjj, panowie - napisy bo bokach zniknely! :)

andrzejj9 06.06.2004 18:11

No tak... ale ja nie lubie piwa.. :(

mr_spock 06.06.2004 18:00

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Oczywiscie... Trudno przeciez marzyc o czyms, co juz sie ma......... hmmm..... kurcze, czy aby na pewno? ;)

Idziesz ze sklepu do domu... w siateczce zimne piwko...

marzysz o tym, zeby usiasc w wygodnym fotelu i napic sie go... wszystko to masz przeciez ;)
:)

andrzejj9 06.06.2004 17:57

Cytat:

Napisany przez Edwardo
marzenia sa wtedy marzeniami, gdzy mamy je w glowie, sa niematerilane, a jak juz sie zmaterializuja, to juz nie sa marzeniami, sa cielesna kupa ( w wiekszosci), jakiej wiele wkolo.

Oczywiscie... Trudno przeciez marzyc o czyms, co juz sie ma......... hmmm..... kurcze, czy aby na pewno? ;)

Edwardo 06.06.2004 17:45

marzenia sa wtedy marzeniami, gdzy mamy je w glowie, sa niematerilane, a jak juz sie zmaterializuja, to juz nie sa marzeniami, sa cielesna kupa ( w wiekszosci), jakiej wiele wkolo.

MacGyver 06.06.2004 17:41

Jak pisał Murphy:
Cytat:

Nie wierz w cuda, polegaj na nich
"Marz o rzeczach wielkich, to ci przynajmniej pozwoli zrobić kilka małych" - Renard Jules

andrzejj9 06.06.2004 17:23

Marzenia sie ma, nie trzeba ich kupowac :) (wiem, ze nie o to Ci chodzilo ;) )

Maciej 06.06.2004 17:16

marzenia ... ;)

MacGyver 06.06.2004 16:12

No a jeżeli chodzi o mnie to jak bym wygrał tą "szóstkę" w totka to:
* podatek od wzbogacenia :ysz:
* jakąś część oddałbym ludziom, którzy tych pieniędzy bardziej potrzebują niż ja (podobnie jak memo)
* reszta na własne potrzeby: zajefajnie urządzona chatka zdala od miasta i natłoku, samochód ... albo dwa (nie jakieś Ferrari czy cuś ;) wystarczy np. Golf V ;) )
* jakiegoś lizkaka ... Chupa Chups czy cuś ;) :haha:

...::Update::...
Chyba zacznę grać w totka 8)

mr_spock 06.06.2004 15:47

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Eee przesadzacie. Watpie zeby ktokolwiek roztwonil ta kase tak ze stanie sie biedniejszy niz byl.
Co do podatku. Watpie zeby za 20 mil. wygranej panstwo chcialo tylko 2 mil. :)

Tylko co ja bym ****a robil przez reszte zycia!!! Kazdy czlowiek potrzebuje pracy, zeby mogl prawidlowo funkcjonowac w spoleczenstwie.

Jest w polsce udokumentowany taki przypadek... wiedzialem w jakims programie TV :)

a co do pracy...
Serialu "Kiepscy" nie ogladasz?? :) gl. bohater nei ma pracy, a robacz jak funkcjonuje... prawidlowo ;)

pawelblu 06.06.2004 15:34

Eee przesadzacie. Watpie zeby ktokolwiek roztwonil ta kase tak ze stanie sie biedniejszy niz byl.
Co do podatku. Watpie zeby za 20 mil. wygranej panstwo chcialo tylko 2 mil. :)

Ja bym rozkrecil swoj wlasny interes (ale nie z pomoca jakiegos dobrego czlowieka ktory pojawi sie znikad, tylko samemu).

Samochod - terenowe Volvo

Jakis domek pod warszawa + nad morzem.

Tylko co ja bym ****a robil przez reszte zycia!!! Kazdy czlowiek potrzebuje pracy, zeby mogl prawidlowo funkcjonowac w spoleczenstwie.

andrzejj9 06.06.2004 14:20

Cytat:

Napisany przez mr_spock
Sa ludzie, ktorzy zmarnowali sobie zycie przez wygrana w totka ;)

przechulali wygrana, a potem zaczeli stopniowo tracic swoj majatek...
dlugi, przywykniecie do stylu zycia itd.
nie kazdemu wychodzi to na dobre :)

Przecietny czlowiek w rok po wygraniu duzej sumy pieniedzy jest biedniejszy niz byl przed wygrana.... Milionerem trzeba sie najpierw stac wewnatrz, potem pieniadze przyjda same. Kolejnosc odwrotna nie przyniesie dobrych rezultatow..

mr_spock 06.06.2004 13:49

Sa ludzie, ktorzy zmarnowali sobie zycie przez wygrana w totka ;)

przechulali wygrana, a potem zaczeli stopniowo tracic swoj majatek...
dlugi, przywykniecie do stylu zycia itd.
nie kazdemu wychodzi to na dobre :)

memorando 06.06.2004 13:46

Cytat:

Napisany przez tezer

1. Dom w Kaliforni
2. Ferrari na zakupy

i to wszystko a reszte przeznaczyłem do naszą narodową drużynę piłkarską...oni są tacy biedni....

Jak bym wygrał w totka to:

90 % oddałbym na biedne dzieci chore nieuleczalnie aby po prostu miały coś od życia.
5 % oddałbym mojej siostrzenicy olimpi
3 % dałby6m pewnej osobie z forum......
za 2 % pojechalbym na duże piwo:)

Edwardo 06.06.2004 13:46

a prawda jest taka ze pewnie wiekszosc z was rozpie***yla ta kase w przeciagu paru miesiecy.
a jak nie to i tak wciaz malo by mu bylo.
ja znam tylko jedna osobe ktora zarobila tyle ile chciala, pozbyla sie biznesu i teraz zyje tak jak chciala zyc.
pogon za kasa jest i tyle, byla jest i bedzie. i malo kto potrafi sie temu oprzec.

Stef 06.06.2004 13:39

20 milionow- podatek... zostaje mi ok. 18 milionow....
gdybym bral co miesiac 2 000 euro.... starczylo by mi to na ponad 100 lat.... czego chciec wiecej....:)
gdybym to zainwestowal, to bym zyl tylko z procentow.....przy takiej kasie, to polska wydawalaby mi sie cudownym krajem;)

mr_spock 06.06.2004 13:35

3/4 sumy gdzies zainwestowal...
przeporowadzil sie do monaco, albo innego podatkowego eldorado

1/4 wydal na *******y
komp, jakies audio i inne rzeczy "pierwszej potrzeby" ;)

tezer 06.06.2004 13:32

Cytat:

Napisany przez Edwardo
domek w gorach, moze otworzylbym schronisko i zyl tam za kase z wygranej.
albo domek nad morzem albo odciety od ludzi albo otworzylbym jakas klimatyczna knajpke.
wzial ze soba swoja dziewczyne i zyli dlugo i spokojnie w dostatku ale z umiarem, a reszte kasy przepisalbym na nasze dzieci i wnuki.

co za romantyczna odpowiedź

Edwardo 06.06.2004 13:31

domek w gorach, moze otworzylbym schronisko i zyl tam za kase z wygranej.
albo domek nad morzem albo odciety od ludzi albo otworzylbym jakas klimatyczna knajpke.
wzial ze soba swoja dziewczyne i zyli dlugo i spokojnie w dostatku ale z umiarem, a reszte kasy przepisalbym na nasze dzieci i wnuki.

Patrix 06.06.2004 13:30

do banku :P %%%%

piotrek123 06.06.2004 13:25

Chate
Kompa za 10000zł
Net ze 2Mbit/s - zachłanny nie jestem:)
Zestaw do kina domowego za 20000zł
Samochód, chyba Merca
A później bym prawdopodobnie musiał spier..... z Polski żeby mnie mafia nie namierzyła.

tezer 06.06.2004 13:18

Co kupiłem za 6 w totolotka!!!

1. Dom w Kaliforni
2. Ferrari na zakupy

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:43.