![]() |
Potrzebuje...
Potrzebuje pytań dotyczących geografii świata tylko że w języku angielskim. Musze to mieć na jutro, ponieważ kończy się termin oddawania prac z j. angielskiego. Czy zna ktoś może jakieś linki lub mógłby mi jakoś pomóc.
|
ja moge napisac ci jesno pytanie, bo wiecej mi sie nie chce:
where the Bialucha river is? |
To pytanie to troche mało a poza tym nie powinno być Where is the "Bialucha" river?
|
A te pytania maja dotyczyc jakiegos konkretnego zagadnienia z geografii, czy ogolnie calej geografi (wszystkich dziedzin)???
|
@Czero
Najlepiej co gdzie leży lub kto się gdzie urodził(miasto). Albo co jest największe i takie podobne. |
Cytat:
|
Wejdź tu może coś znajdziesz - http://www.studenci.pl/my/referaty.php?id_kat=30
|
Niestety tu wszystko po polsku jest. A ja już to drugą godzinę robię. I jak ktoś by mógł napisać jak jest "leżeć" w sensie znajdować sie. Już ogłupienia dostaje.
|
How is the deepest lake called?
What is the longest river in the world? Which countries does Poland border with? What is the biggest city in the world? How is the highest mountain range called? Where was Chopin born? Which continent is the biggest? what is the biggest lake in the world? :> What is the biggest country? How is the capitol of Vietnam called? In which city can you find Pyramids? What is the smallest country in the world? What is the highest mountain peak in Poland? Where is the Cape of Good Hope? Where are the Andes? Where is the Niagara Falls? Where is Buckingham Palace and who lives there? How many states are in the USA? Where is Heathrow Airport? Where are Easter Islands? Where is the Golden Gate Bridge? Which desert is the biggest? Which country does the Canary Islands belong to? Which ocean is the biggest? Na razie tyle napisalem, tyle mi do glowy przyszlo. Jezeli za malo to postaram sie cos jeszcze wymyslic i dopisac ;). |
kopia z słownika collinsa 2.0
znajdować się (mieścić się) to be located lub situated Pozdro |
"lezec" w sensie, ze jakis kraj/jezioro/morze itd. gdzies lezy to "situated"
Edit: gallus byles szybszy ;) |
@ Czero
Wielki dzięki. Po prostu nie wiem jak Ci dziękować. THX :) A jakbyś mógł to może jeszcze troche? ??? |
Cytat:
Where are the Bahamas? Where is the Gobi desert? Where is Lake Erie? Where is the English Channel? In which city is the White House? Where is the biggest metropolis, and what cities it consists of? Where is the Palace of Westminster? Where was Karol Wojtyła born? Where was Adam Mickiewicz born? Where was Christopher Columbus born? Which city is Orly Airport located in? Which mountain range does Mont Blanc belong to? Where is San Marino situated? Where is Tower Bridge? Which Continent is the smallest? Where is the Suez Canal? Where is the Notre Dame Cathedral? - nie jestem pewien czy to sie tak pisze Where is Cape Horn? How is the deepest place on the Pacific Ocean called? Where are the Balearic Islands? Whera are the Appalachian? Where is Lake Michigan situated? What is the capitol of Australia? :> (Canberra) What is the capitol of USA? what is the capitol of Rep. of South Africa? What is the capitol of the Netherlands? What is the capitol of Belarus? Which city is the biggest in India? Na wiecej juz nie mam pomyslow ;). Jezeli chcesz cos wiecej wymyslec to juz chyba sam dasz rade. Wszystkie takie proste pytanka robis sie na podobnej zasadzie :). |
Już więcej nie potrzebuje. Bardzo Ci dziękuje za pomoc. Razem z twoimi pytaniami będzie ponad 100. Wielkie dzięki!!
|
A ja życzę zaliczenia pracy i conajmniej oceny 4+
Pozdro |
Bardzo dziękuje za pomoc i miłe słowa otuchy. Najbardziej zależy mi aby dostać 6 gdyż wtedy wyrobię się jakoś z oceną na koniec z przedmiotu. Jak dostanę ocenę to napiszę jaką.
Edit: No i kolejny problem, to znaczy musze jeszcze napisać odpowiedzi i nie wiem kilku rzeczy: 1. największe miasto świata 2.miejsce urodzenia krzysztofa kolumba 3. najsuchsza pustynia (może Gobi?) 4.stolica południowej Afryki 5.In which country can I fing pyramis? (Egipt??) 6.nie wiem o co chodzi z Niagara Falls gdyż jest wodospad oraz miejscowości 7. największe państwo świata To już koniec. Mam nadzieję że ktoś wie. Bo ja nie mogę tego nigdzie znaleźć. I jeszcze raz prosze o pomoc. |
Edit:
No i kolejny problem, to znaczy musze jeszcze napisać odpowiedzi i nie wiem kilku rzeczy: 1. największe miasto świata 2.miejsce urodzenia krzysztofa kolumba 3. najsuchsza pustynia (może Gobi?) 4.stolica południowej Afryki 5.In which country can I fing pyramis? (Egipt??) 6.nie wiem o co chodzi z Niagara Falls gdyż jest wodospad oraz miejscowości 7. największe państwo świata To już koniec. Mam nadzieję że ktoś wie. Bo ja nie mogę tego nigdzie znaleźć. I jeszcze raz prosze o pomoc. Zamieszczam to jeszcze raz gdyż inaczej nikt tego nie zauważy. |
Wiec tak:
1. Meksyk (ok. 20 mln) 2. Genewa (Genua) - tak mi sie wydaje 3. Atacama - w Chile (opady ok. 50 mm. rocznie ;)) 4. Pretoria 5. Egipt (ja podalem pytanie o miasto - Giza ;)) 6. napisz ze na granicy jezior Erie i Ontario (chodzi o wodospad) 7. Rosja Edit: Jak potrzebujesz odpowiedzi na jeszcze jakies pytania to wal smialo ;). |
Na reszte to już sobie sam poradziłem z google i MEP 2003. Jeszcze raz bardzo Ci dziękuje za pomoc i za te odpowiedzi! Jak widzisz pisze to po północy a więc dopiero teraz kończe moją prace. Zacząłem o 12 rano a i troche wczoraj, więc nie było tak źle.
A wszystko przez to że mój pomocnik z którym miałem to robić wyjechał sobie na weekend na Mazury. Eh mówi się trudno. THX |
Cytat:
Daj znac co dostales. |
Gry (bo to do niej potrzebowałem pytań) jeszcze chyba nie oceniła, ale za to z anglika mam na koniec 6!! Wielkie dzięki za pomoc. :piwo:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:27. |