![]() |
Onet i poczta
Ilość załączników: 1
elo, :klnie: ((
chyba mnie zaraz rozd**i. Żeby tak bezczelnie wyłączyć ludziom poczte na prawie 3 dni. To jest przeciez przesada. :buu: Bardzo mnie ździwiło, że Mozilla wywala mi błąd na temat loginu, więc wszedlem na onet.pl i :szczena: mi opadła. :bluzga: :poddaje: Dodaje zrzut ze strony onetu z owym komunikatem. |
Poczta działa przez np. Outlook Express.
update... albo i nie :/ update... chociaż mi działa przez Outlooka i przez przeglądarkę |
A to pewnie powod : http://hacking.pl/news.php?id=3937
|
mnie jedno konto wciaz dziala, drugie dzialalo do godziny 21:00
mam nadzieje ze nie strace poczty ktora ma dojsc jutro/pojutrze.... :/ |
kurde... :| to jest moje podstawowe konto, mam nadzieje ze wszysko bedzie OK
:\ |
Potwierdzam. u mnie tez nie idzie :(
|
u mnie dziala, ale chyba czas pomyslec na nowym haselkiem tak na wszelki wypadek
|
Tak jak wspomniał już Edwardo mam nadzieję, że ta poczta, którą do mnie się wysyła będzie dostępna po tej awarii. ((
To jest praktycznie jedyne moje konto. Wszyscy znają tylko ten adres. Nie widzi mi się zmieniac konta. :klnie: |
Cytat:
|
O haselku czas pomyśleć, ale ja nie mam dostepu do konta.
Wydaje mi się, że są wyłaczone te konta które również były zalogowane na republice.pl |
a ja od dawna przenioslem sie na interie bo na onecie nie dosc ze koszmarnie_dlugi_i_nieporeczny adres to jeszcze duzo spamu tam idzie :|
|
Cytat:
|
a @poczta.onet.pl to szczyt krotkosci!!
|
no ja jeszcze też mam poczta.onet.pl. Jest on bardzo długi i denerwujący. Wolałbym op.pl lub wp.pl albo interia.pl. Jednak zbytnio nie moge zmienić adresu email :(
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Z tego co pamietam to chocby www.prv.pl proponowalo kiedys taka usluge. Nawet swego czasu korzystalem z tego, ale teraz mam wlasna domene i sam ustawiam forward maili. W prv kosztowalo to okolo 10 zł za rok.
|
10 zł w skali roku to nie tak dużo. Trzeba będzie nad tym pomysleć za niedługo.
|
Trzeba sie zastanowic nad nowym adresem. Tylko gdzie? No i oczywiscie za darmo!!!
|
Cytat:
|
Pomyslimy??? :mruga:
|
A co mają powiedzieć Ci co dali za swoje konto 350zł? Ech :( Mi nadal nie działa
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Za 183zl jest PORZADNE na home.pl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! |
Cytat:
Support w home.pl jest swietny w momencie gdy potzebujesz jakiej rady dotyczacej konfiguracji, masz jakis problem wynikajacy z twojej niewiedzy. Natomiast gdy problem lezy po ich stronie nrozwiazanie go trzeba niestety poczekac i to czasami dlugo. Najgorsze w tym wszystkim jest chyba to, ze nadal uwazam home.pl za najlepsze miejsce na konto e-mail w naszym pieknym kraju. To swiadczy niestety dobitnie o poziomie obslugi i pomocy technicznej naszych providerow. |
Cytat:
|
No jak naazie na onecie jeszcze konto nie działa.
A jaka cena itd. są na home.pl ??? |
Cytat:
Ceny: 183 zł za konto (100 MB) wieczyste lub 61 zł rocznie... |
No i pogadalem sobie na czacie. No i moge sie ugryzc w d..e.
Szlach trafil ponad 80 MB wiadomosci. W zamian uslyszalem przepraszam. Ich oprogramowanie skopiowalo tylko naglowki maili, a ich zawartosc wykasowalo. Na darmowych kontach takich jaj nie mialem. Jednak te 183 zl to byl blad. |
Oj to nie jest tak. Wszystko się zaczęło w 1999 roku. Razem z komputerem kupiłem OnetPoczte (w pudełku - normalny box jak windows czy office). Za to dałem 235zł. Następnie doszła możliwość roższerzenia konta pro (takie jakie miałem 25mb) do 50mb za 50zł. Zrobiłem to bo czemu nie? Maili coraz więcej przychodziło. Teraz jak onet zrobił trój podział"władzy <lol>" na darmowa, max i biznes to mogłem sobie zrobić z mojego pro konto pro biznes za 75 zł. (albo 50:P) Też to zrobiłem. Czemużby nie. Nigdy konto nie nawalało, a teraz.. ech :(
|
No cóż... poczekajmy do jutra...bo ta cała awaria ma być jutro ponoć usunięta... czy to prawda ? Pozostaje czekanie.... ja od dawna mam poczte na onecie i byłem zadowolony. Zresztą mojego mejla ma większość osób. Na o2 też miałem i mam mejla, ale o2 jakieś wolne jest, ale chociaż nie wtryniają reklam do mejla ;)... pozostało czekać, czekać i jeszcze raz czekać...
|
Cytat:
|
Ja dziś uruchomiłem moją zawieszoną poczte na onecie, ale musiało to sie odbyc przez strone www, a nie klienta email. Po godzinie 13 mialo to się chyba zmienić.
Mają szczęscie że wszytsko emaile doszły :) |
ja tez nie mialem problemow. wszytko dziala jak nalezy. meile tez doszly.
|
Cytat:
|
u mnie caly czas onet.poczta dzialala
|
Jak już pisalem wcześniej dotyczyło to chyba użytkowników, którzy byli zalogowani na onecie i republice.
|
ODŚWIEŻĘ TEMAT
Da się w jakiś sposób eksportować książkę z onetu do pliku? Chcę ją wrzucić na pocztę z gmail. |
Hahah, a regulamin czytali ?
Konta darmowe NIE MUSZ***260; dzia***322;a***263;. Wi***281;c o co ten p***322;acz? ;) :P EDIT: po tym w***261;tku wida***263;, ***380;e upadek jednego portalu mo***380;e zamrozi***263; p***243;***322; polski i kontakty mi***281;dzyludzkie ;) |
Cytat:
|
Sam go wykopa***322;e***347; ;)
A do dzi***347; jak s***261;dz***281; udzia***322; portali z darmowymi skrzynkami si***281; nie zmniejszy***322;. Na szcz***281;***347;cie biadolenia, ***380;e nie dzia***322;a, co***347; nie s***322;ycha***263; za cz***281;sto ;) A czy ksi***261;***380;k***281; si***281; da eksportowa***263;? Je***380;eli w opcjach nic takiego nie widzisz, to zostaje r***281;czne przepisywanie... |
Odświeżę chociaż temat stary. Od dwóch dni mam problem z pocztą na Onecie (zarówno skrzynką darmową jak i płatną). Wczoraj na skrzynkę darmową w ogóle nie mogłem się dostać i w końcu pojawił się komunikat, że ze względu na sytuację powodziową w Polsce mogą pojawić się problemy w korzystaniu z usługi. No cóż.. nie wiem, gdzie mają serwery, więc niech im będzie (chociaż wolałbym, żeby chociaż usługa płatna działała).
Dzisiaj jest lepiej, tzn. można pocztę normalnie sprawdzić (w sumie już wczoraj wieczorem było to możliwe), ale dalej nie da się nic wysłać. I to przede wszystkim mnie interesuje, bo jest to na obydwu skrzynkach, ma miejsce od wczoraj i na razie nic się nie zmienia. A że mam kilka coraz pilniejszych maili do wysłania to zaczyna to być pewnym problemem. Macie też ten problem z Onetem dzisiaj? |
Wciąż korzystam z darmowego konta na onecie, m.in. powiadomienia z forum tam dostaję. Zrobiłem szybki test i mejl wysłał się normalnie - parę linijek tekstu - po kilku sekundach był na innej skrzynce.
Wczoraj z odbieraniem poczty też nie zauważyłem problemu. Może dlatego że mam przekierowaną ją (wysyłanie/odbieranie) na gmaila? |
hmm.. to może jakieś ustawienia się zmieniły, a ja nic nie wiem.. Chociaż zbiegło się to z tą jakąś wczorajszą awarią (ta być musiała, bo komunikat był jasny), więc raczej łączyłbym to ze sobą..
Zobaczę, jak do końca dnia nic się nie zmieni, to może napiszę do obsługi. W końcu za jedno konto płacę, więc niech działa. |
Sprawdziłem jeszcze przez stronę to wiadomość z tekstem wysłałem ale drobnego (~60kB) załącznika już dodać nie mogłem.
|
No to ja generalnie nie mogę wysłać nic, nawet krótkiego tekstu.
|
Problem jednak tkwił po mojej stronie, chociaż nie wiem, czemu nagle teraz się pojawił.
Chodziło o to: http://poczta.onet.pl/pomoc/14316,0,...0,0,pomoc.html http://poczta.onet.pl/oferta/690320,komunikaty.html Ponieważ jednak jednocześnie przestały działać dwa niezależne programy (inne), na różnych komputerach i różnych skrzynkach, znaczy, że coś zmieniło się ustawieniach dostawcy internetu. Dobrze jednak, że jest to wyjaśnione na stronie Onetu. Na razie sprawdziłem tylko na jednym komputerze, ale zaczęło działać od razu, więc zakładam, że na drugim będzie podobnie. |
Hhmmm to ciekawe dlaczego załącznika dodać nie mogłem ???
|
O zmianie portów onet informował już w zeszłym roku. Chyba nawet kilka razy mail'em.
Mam maile na ten temat (z onetu, O2 i interii) z października i listopada. Możliwe, że stary port 25 nadal jeszcze działał do tego czasu.....w końcu to nasz kochana tepsa. |
Cytat:
nie masz closed 25, ale masz komputery zombie i dostałeś osobistego blocka :) Jednak pół polskiego Internetu nie działa, więc nie przejmuj się, pewnie zombie nie masz. A onetowi to padła ta nowa wypaśna serwerownia: http://pclab.pl/art39007.html Użytkownicy Neo mogą sobie wpisać BEZ_OCHRONY-login@neostrada.pl i powinien port 25 pojawić się. Potem sobie sprawdzić router tym narzędziem http://www.grc.com/intro.htm -> Services -> Shields Up! i nie przejmować się. |
Ważne, że działa. Wieczorem zmieniłem na drugim komputerze i jest ok. Ciekawi mnie tylko, czy przy następnej konfiguracji będzie już w porządku, bo ja generalnie tych portów nigdy ręcznie nie ustawiałem. Ale.. w razie czego postaram się pamiętać.
A co do zombie.. no cóż. Mam najnowszego Nortona 360.. Może go w końcu zainstaluję ;) |
Czy aktualnie jest jakiś wałek z onetem ?
Thunderbird wywala mi komunikat: "Nie można połączyć się z serwerem pop3.poczta.onet.pl połączenie zostało odrzucone" |
U mnie.
Przekroczono limit czasu. Też Thunerbird. |
No. Zaskoczyło już mi się łączy. :)
|
U mnie dziala prawidlowo, poniewaz powiadomienia z cdrinfo przychodza mi właśnie na onet ;-p
|
Cytat:
|
Tak ? A sprawdzaliście po południu czy teraz... :] Teraz działa.
|
Wcześniej też działało bo dostałem powiadomienie, ale w pracy nie było czasu odpisać ;)
|
Tak czy inaczej ten onet mnie denerwuje, za jakiś czas trzeba będzie się przenieść na gmail i ustawić na nim odbieranie poczty tak będzie łatwiej niż informować paręset ludzi o zmianie maila.
I tak oto niebezpieczny gigant zyska kolejnego usera :szczerb: ale niestety google ma dobre narzędzia. |
Gmail jest dobry, tylko ze z Google powoli zaczyna robic sie (zbyt duza) korporacja. Jakis czas temu mialem zapedy zmienic dostawce poczty dla mojego oficjalnego konta. Na Gmail mam konto imie.nazwisko@gmail.com.
Znalazlem nawet ciekawe alternatywy, ale jakos sie nie zdecydowalem. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:44. |