Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Nowy groźny wirus !!! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/nowy-grozny-wirus-36435/)

MacGyver 28.06.2004 13:58

Cytat:

Napisany przez Loczek
Mac a moze ty tez sie podzielisz z nami taka informacja jak chociazby imie twojej jedynej :) ???

... hmm moze założymy topik na ten temat ;) Każdy się wypowie 8)

Loczek 28.06.2004 13:41

Cytat:

Napisany przez MacGyver
:haha:
Tematem przewodnim tego topiku był wirus a teraz robi nam się kącik wyznań miłosnych ;) ;p
tak trzymać 8) :spoko:

Mac a moze ty tez sie podzielisz z nami taka informacja jak chociazby imie twojej jedynej :) ???

Mily_ 28.06.2004 11:57

Cytat:

Napisany przez MacGyver
Tematem przewodnim tego topiku był wirus a teraz robi nam się kącik wyznań miłosnych ;) ;p

Faktycznie. Ale miłośc to też wirus. Atakuje niespodziewanie i trudno się z niego wyleczyć :>

MacGyver 28.06.2004 11:47

Mily_ 28.06.2004 07:00

Cytat:

Napisany przez Loczek
Mily tak odbiegajac od tematu to podpis nad avatarkiem masz podobny do mojego :)

Faktycznie tylko że ty masz Agnieszke Z. a ja powinienem mieć Gosie T. :>

mallow 28.06.2004 01:36

moze ktos podrzucic linka do latki ???
A ja mam
Mozilla + Norton Ineternet Security 2004 + Ad-Aware + Norton System Works 2004 + wszystkie laty na bierzaco ...
... i uwazam ak jak Ciapek - Wirusy mi moga naskoczyc :D
pozdro ;)

Loczek 27.06.2004 12:10

Mily tak odbiegajac od tematu to podpis nad avatarkiem masz podobny do mojego :)

Mily_ 27.06.2004 11:43

Cytat:

Napisany przez Loczek
Milly zartowalem nie obrazaj sie:)

Nie obrażam się :> Przecież wiem że to był żart.

Loczek 27.06.2004 11:02

Milly zartowalem nie obrazaj sie:)

Mily_ 27.06.2004 10:52

Cytat:

Napisany przez Loczek
To masz problem... :) idz do lekaza z tym bo to moze zle sie skonczyc dla ciebie.

To była przenośnia :>

woitas 27.06.2004 10:11

jedno jest pewne - ie do lamusa.
dlaczego tego syfu nie da się usunąć z systemu?

gdyby nie konieczność pracy z archicad'em i autocad'em - definitywnie przeszedłbym na linuxa.

Loczek 27.06.2004 09:15

Cytat:

Napisany przez Mily666
A ja tam mam w d.... tego Vira. Najwyżej...

To masz problem... :) idz do lekaza z tym bo to moze zle sie skonczyc dla ciebie.

Ziele 27.06.2004 07:51

Zwracam honor... jednak sie da ustawić tak jak sie chce. Trzeba było wyłączyć sortowanie na ustawienie użytkownika. Słabo widoczna byla ta funkcja ;)

Zetoxa 27.06.2004 07:26

Cytat:

Napisany przez Ziele
... I czemu w ulubionych nie da sie poustawiac linków tak jak chce tylko cały czas układają się alfabetycznie?

... dlatego m.in. porzuciłem operę dla Firefoxa, tam mozesz poukładać ulubione jak ci się podoba.

cana 26.06.2004 23:28

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
Regulamin regulaminem, natomiast działania/wypowiedzi niektórych userów bardzo często odbiegają od tematu z czego robi się śmietnik.
Użytkownik wchodzący w ten temat spodziewa się na pewno dyskusji na temat tego wirusa, a nie dyskusjiu na temat przeglądarek.
To może zrezygnujmy z nadawania tematów?
Mnie interesuje dany temat, a nie dyskusja o wyższości pzreglądarek która była maglowana. Chcesz moge przyklejić dla Ciebie ten temat.

Przepraszam, że lubie porządek i dyskusje ciakwe, na temat.

P.S.
Pomijam w tym temacie posty Adriana które wogóle są Off Topiciem tematu, ale user jest nowy.

Pozdrawiam

'
0. cuż taki już urok off topicowania
1. na pewno nie zrozumiałem i Ty mnie również a szkoda
2. nie musisz dla mnie NIC przyklejać bo jak będę czegoś potrzebował to SAM znajdę
3,. to że TY lubisz porządek i systematyczność nie znaczy że lubi to CAŁY świat
4. temat tematem, ale zauważ ze to off topic i ma on swoje prawa i zwykle tamaty główne nijak się mają to zawartości topica szczególnie zą akurat w tym wypadku ma to dużo wspólnego z tematem przewodnim mimo twojego przywiązania do IE :)
5.i naważniejsze, w czym Ci to przeszkadza?

pozdrawiam
ps a i jeszcze jedno /mode złosliwiec on/
z wielkim zainteresowaniem obserwuję transformację userów w modów i niestety alewnioski które mi się nasuwają nie sa optymistyczne ( no offence nie jest to skierowane do Ciebie, to TYLKO moje wnioski które właśnie w TYM momencie się mnie przypomniały/
/mode złosliwiec off/

MacGyver 26.06.2004 22:30

Cytat:

Napisany przez gallus_anonim
A ja tam pi**do** tego vira zostaje przy MyIE, ściągnąłem i Mozille i Opere, żadana nie przypadła mi do gustu :/

hehe ... wiekszość osób którzy przechodzą po długoletnim starzu w IE na Operę tak mówi.
To jest kwestia przyzwyczajenia ...
Chociaż sam do tej pory twierdzę podobnie jak Ty ale to z czasem mija ... tylko trzeba używać tej Opery ;)

CIAPEK 26.06.2004 22:28

Cytat:

Napisany przez cana
Drogi Ciapku,
jeśli masz chwileczkę czasu i ochotę na to , to może wytłumaczysz mojej skromnej osobie z jakiego to ważnego powodu chcesz kasować coś co w ŻADEN sposób nie łamie regulaminu forum?
To ze Ciebie to nie interesuje to nie znaczy ze inni też tak myślą(...)

Regulamin regulaminem, natomiast działania/wypowiedzi niektórych userów bardzo często odbiegają od tematu z czego robi się śmietnik.
Użytkownik wchodzący w ten temat spodziewa się na pewno dyskusji na temat tego wirusa, a nie dyskusjiu na temat przeglądarek.
To może zrezygnujmy z nadawania tematów?
Mnie interesuje dany temat, a nie dyskusja o wyższości pzreglądarek która była maglowana. Chcesz moge przyklejić dla Ciebie ten temat.

Przepraszam, że lubie porządek i dyskusje ciakwe, na temat.

P.S.
Pomijam w tym temacie posty Adriana które wogóle są Off Topiciem tematu, ale user jest nowy.

I tak pewnie mnie nie zrozumiałeś.
Pozdrawiam

gallus 26.06.2004 22:20

A ja tam pi**do** tego vira zostaje przy MyIE, ściągnąłem i Mozille i Opere, żadana nie przypadła mi do gustu :/

cyki 26.06.2004 22:10

Opera akurat szybko wyświetla strony. U mnie szybciej niż w IE. Może ustaw Preferencje->Okna->Pobieranie stron->Wyświetlaj na bieżąco. Polecam stronę z wieloma poradami <http://operapl.net/porady/> oraz Polskie forum Opery <http://193.69.116.12/forums/forumdisplay.php?s=&forumid=60>. A co do ulubionych jest bardzo przydatna rzecz wybierz Właściwości jakiejś zakładki i wpisz np. cd. Potem wpisz w pasku adresu cd, voila ładuje się ta strona.

Ziele 26.06.2004 22:06

No ale bez kitu ze tyle funkcji napakowali do opery a o takim czymś zapomnieli. Listy powinny być w pełni konfigurawalne a tu lipa... i jeszcze mały zonk mam. Jak wchodze na ftp to zamiast polskich znaków są krzaki (www jest ok). Kodowanie mam na iso-8859-2

sorry za ot w ot ;)

MacGyver 26.06.2004 21:53

Bo tak własnie działa Opera ;)
Przeżyłes mały szoczek ?? Ja też się trochę zdziwiłem jak niecałe pół roku temu po raz pierwszy zainstalowałem Operę...
Ale to wszytsko to kwestia przyzwyczajenia...
... no i trochę Ci będą przeszkadzać nawyki wyrobione przy korzystaniu z IE (skróty klawiaturowe) :)
Witamy w gronie OPERAtorów 8)

Ziele 26.06.2004 21:46

No więc przełamałem sie i zainstalowałem opere. Nawet fajna ale mam małe ale.... Czemu forum tak długo sie ładuje i zanim to nastąpi jest porozwalane na lewo i prawo? I czemu w ulubionych nie da sie poustawiac linków tak jak chce tylko cały czas układają się alfabetycznie?

Adrian8717 26.06.2004 20:52

dobra ale poki co to bedzie bez obrazka i dzieki :D

MacGyver 26.06.2004 20:50

Cytat:

Napisany przez Adrian8717
no wiem i wlasnie nie moge go powiekszuc poniewarz biore ze stronki a jak chce z dysko to sie nie udaje :(

Bo z dysku sie nieda uploadować obrazka do podpisu. Załóż sobie jakies darmowe konto WWW, pomniejsz obrazek i ztamtąd uploaduj obrazek...

Adrian8717 26.06.2004 20:47

no wiem i wlasnie nie moge go powiekszuc poniewarz biore ze stronki a jak chce z dysko to sie nie udaje :(

MacGyver 26.06.2004 20:45

Cytat:

nie tylko tak sparwadzale czy obrazek dziala mi :D

... nie no co jak co ale ten obrazek w podpisie to masz z deka za duży ;) 8)

Adrian8717 26.06.2004 20:41

nie tylko tak sparwadzale czy obrazek dziala mi :D

MacGyver 26.06.2004 20:37

Cytat:

pozdro dla wszystkich :P

yyyyy ... nie rozumiem tej wypowiedzi :haha: :haha:
:bicz: :ysz:
... no ale naturalnie również pozdrawiamy ;)

Adrian8717 26.06.2004 20:34

pozdro dla wszystkich :P

cana 26.06.2004 20:29

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
mimo, że używam IE 6 with win 2003 & AVG 6.0 & Sygate Firewall i zasysam łaty to uważam, że wirus może mi naskoczyć 8)
Jeśli będzie inaczej - przeprosze ;) heh

P.S.
To temat nie o przeglądarkach tylko o wirusie. Porównania przeglądarek macie w innych tematach.
Proszę nie rozpoczynać kolejnej dyskusji typu "Wyższość Opery nad IE" - będę kasował...

Drogi Ciapku,
jeśli masz chwileczkę czasu i ochotę na to , to może wytłumaczysz mojej skromnej osobie z jakiego to ważnego powodu chcesz kasować coś co w ŻADEN sposób nie łamie regulaminu forum?
To ze Ciebie to nie interesuje to nie znaczy ze inni też tak myślą

a co do twojego zestawu softu to alles ok poza tym mosaic'em dla niepoznaki zwanym IE bo on jest niestety jedną wielka dziurą, choć nie przeczę iż dla części userów moze być świadomym wyborem (inna sprawa że sam fakt posiadania firewalla, antyvira i alles łatek do IE i windy nie oznacza że mozemy spać spokojnie )

pozdro

Mily_ 26.06.2004 18:13

A ja tam mam w d.... tego Vira. Najwyżej...

Remix 26.06.2004 17:14

Witam!

Szerze... ciesze sie, ze ten wirus powstal, bo moze dzieki niemu chociaz czesc ludzi zainteresuje sie Mozilla/Opera i zobaczy jaki blad popelnialo uzywajac IE.

MacGyver 26.06.2004 15:37

Cytat:

Napisany przez Pierwszy
ja bym to inaczej ujął... 8) ;)

... znaczy nie damy się 8)

...::Update::...
... no ale sciągam to na co podał wyżej namiary cyki

Pierwszy 26.06.2004 14:29

Cytat:

Napisany przez MacGyver
... hehe Ciapek, jesteśmy twardzi 8) ;)

ja bym to inaczej ujął... 8) ;)

MacGyver 26.06.2004 14:14

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
mimo, że używam IE 6 with win 2003 & AVG 6.0 & Sygate Firewall i zasysam łaty to uważam, że wirus może mi naskoczyć 8)

... hehe Ciapek, jesteśmy twardzi 8) ;)

CIAPEK 26.06.2004 14:01

Cytat:

Napisany przez Zetoxa
atakuje IE (...)

P.S.
To temat nie o przeglądarkach tylko o wirusie. Porównania przeglądarek macie w innych tematach.
Proszę nie rozpoczynać kolejnej dyskusji typu "Wyższość Opery nad IE" - będę kasował...

cyki 26.06.2004 13:39

M2 nie próbowałem więc nie wiem. Ale spróbuj 7.50 i 7.51. A poza tym to chyba nawet nie trzeba nic importować tylko wystarczy AFAIK zainstalować Operę do tego samego katalogu.

Pawel_k 26.06.2004 13:33

osobiscie wole wersje 7.23 bo w tej nowszej jakos importowanie kont z starej opery sie kaszani :|

cyki 26.06.2004 13:25

Cytat:

Napisany przez gallus_anonim
Dobra to co wybrac Mozille czy Opere??

Oczywiście, że Operę (wersja z javą: ftp://ftp.opera.com/pub/opera/win/75...32enen751j.exe lub bez javy: ftp://ftp.opera.com/pub/opera/win/75...w32enen751.exe do tego pliczek spolszczający: http://starzaki.eu.org/~hclan/operap...t/op751_pl.exe). W Polsce OPERAtorów już mamy 196938 a przeglądarek korzystających z Gecko(nie tylko Mozilla) tylko(aż?) 178240. Więc przyłącz się do większości. Poza tym niedługo pokaże się nowsza i szybsza Opera. I jest specjalna promocja dla Polaków http://193.69.116.12/forums/showthre...threadid=56986

Zetoxa 26.06.2004 11:31

... ja po długich testach, wybrałem Mozillę, (nie tą zwykłą, ale Firefoxa), jakoś u mnie na win2003 Opera działa wolniej.

gallus 26.06.2004 11:18

Dobra to co wybrac Mozille czy Opere??

Zetoxa 26.06.2004 11:13

... a no działa niestety, MyIE to tylko nakladka na to nieciekawe bydle.

gallus 26.06.2004 11:07

Czytałem już wczoraj o tym na Onecie, przypadkiem nie wiecie czy wir działa na MyIE?? Bo jeżeli działa to będe musiał stać się OPERAtorem :D

Pawel_k 26.06.2004 10:32

Opera uber ales ;)

Zetoxa 26.06.2004 10:27

Nowy groźny wirus !!!

atakuje IE, niech żyje Mozilla Firefox :spoko: :cool:
http://gospodarka.gazeta.pl/gospodar...1,2151271.html

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:47.