![]() |
Cytat:
No już myślałem. Ale luzik. Jak piłeś nawet nie całe to jest :spoko: |
Cytat:
|
Pierwsze piwo wypilem gdy mialem 16 lat.
Pozdrawiam |
Cytat:
Wiesz... jakoś nie chce mi się ci wierzyć... ciekawe czemu... :> |
A ja jeszcze nie piłem:P:P:P Jakoś mi nie smakuje... ||
|
zaznaczylen 11-14 bo bylo to okolo13 ale dokladnie nie pamietam ale wiem ze bylo dobre i mi smakowalo bo po dzien dzisiejszy pije browarka wieczorkiem siedzac przy kompie.
|
Cytat:
|
Około 14-15 roku życia - zaczynałem od Grodziskiego:). Pozdrawiam
|
Cytat:
|
A piliście Old Amsterdam 11% - 2 piwa i leżysz|| . Tańszy odpowiednik to Mega Watt 10% ale gorszy:). Ja póżno zacząłem 19 lat, wole dobre piwko niż wódke.
|
Cytat:
|
paradoks jest taki że moc piwa nie określają jego % alkoholu ale ilość ekstraktu. Zauważcie że tanie piwa w marketach mają znacznie mniej ekstraktu od piw markowych. Przekonałem się że takim piwem strasznie ciężko jest się upić. Wypijesz 7 piwek DIT to przy ostatnim juz wyparowują z ciebie % z pierwszego. W przypadku piwa markowego przy ilości 7 piwek juz ładnie szumi w głowie.
|
15-16 ale przyznam że wtedy nie przepadałem za piwem. Wypicie jednego piwa to był szczyt moich mozliwości. Wtedy preferowałem mocniejsze rzeczy :mruga: teraz sytuacja się odwróciła.
|
A piliście Gobinki ?:P:P:P
U mnie sa po 1,2 zł (cena promocyjna :mruga: ) |
Cytat:
ma tylko o jakies 0,4% mniej... jego wodnistosc jest kwestioa przyzwyczajenia, a wchodzi idealnie ;) |
15 - 16,
A co? Żywiec, Warka, Tyskie, czasami jak jest swieto w portfelu to Heineken :P ;) |
Cytat:
No różnieca się rozmywa ale po paru pivach. Zresztą każdy ma swój góst i swój wybór. :spoko: |
Niektóre strasznie tanie np. 1,5zł są strasznie wodniste, a przez to ciężko wchodzą :)
|
Cytat:
osobiscie wole 8 niemarkowych, niz 4 markowe po 3 i tak juz roznica(jesli ktos ja czuje) sie rozmywa :) |
Cytat:
|
15-16
|
Cytat:
|
Cytat:
wg mnie, czysta autosugestia jest uwazanmie, ze piwo w przedziale 1.80-2.20 jest mneijs zmaczne i gorsze. To, ze piwo X kosztuje wiecej, niz Y nie znaczy, ze jest inne, gorsze itd. wiekszoasc i tak pochodzi z tego samego browaru, a roznica w cenach to marketing sam. Ja od jakis 3-4 lat pije volty, nawet gdyby byly w cenie tyskiego to bym i tak pewnie je kupowal. a juz zupelnie nie rozumie ludzi, ktorzy nabijaja sie w tanigo browarke... chyba nigdy go nie pili i nie sprawdzili producenta (bo pewnie jest taki sam jak na ich piwie). 90% ludzi nie potrafilo by rozpoznac swojego piwa po smaku. Jakosc jest dla nich wydrukowana na etykietce i tym sie kieruja |
Cytat:
|
Cytat:
pojechalem na wakacje... 3 dni mialem kaca :( |
Cytat:
Ja wam powiem tak. Może i nie jestem bogaty ale jak mam pić pivo to porządne. Nie żadne tam Browar Jabłonowo. Kiedyś (stare dzieje) upatrzyłem sobie 3 piva: Lech Mocny (któremu ostatnie procentów ujeli), Okocim Mocne i Carlsberg. Kosztują nieco ponad 3 zł a jeśli jest promocja to nie niżej niż 2,50. |
15-16 :)
|
Cytat:
Ja sie nabijam z kumpla, jak kupi piwo za wiecej niz 3zl :) ;):P a tak serio, to jest to odwieczny problem... ilosc - jakosc ;) hipermarkety ida za pomaca... zawsze jest jakas promocja, za 10zl mozna miec 8 browarkow :) zaowazyliscie, ze ostatnio piwko potanialo, o jakies 20-30 gr na 0,5L ??? |
Cytat:
Faktycznie. To mi nie dorównał. Zaspał o roczek. |
Cytat:
|
a mnie zapach piwa jakos tak nie kreci, nawet odpycha. Nie wiem dlaczego. Wole np. szampanika, winko (nie tanie, nie,nie,nie!). Ale kumple (raczej znajomi z osiedla) leja sie jak ja wole kupic trunek za 40zl i kulturalnie go wypic niz oni kupic za 2zl i miec bombe z siarką. W tym momencie ja pompuje wtedy z nich. Bo oni to nazywaja OSZCZEDNOSCIA. LOL:)
|
Cytat:
pozdro ;) |
Cytat:
|
Cytat:
do AA bym go wyslal :P |
jakiś wyjadacz (wypijacz :D) zaznaczył <10 - szybciorem zaczynał :D
|
kiedy to się kończy podstawówka 6-letnia ??? na 12 latkach.... chyba tak... to było właśnie wtedy...
|
Ja tam zacząłem od lat 12. Ale jak wypiłem 1,5 piva to do bloku po schodach nie mogłem wejść. :>
|
[QUOTE=mr_spock]
ja nie wiem, czy bym chcial isc do browaru... w moim miescie jest/byl (zdaje sie ze carllsberg go wykupil, tylko po to, zeby zamknac) browar heveliusz. [QUOTE] Carlsberg należy do grupy Okocimia, ale teraz z innej beczki (piwa;)) W zeszłym tygodniu zauważyłem że pojawił się nowy LECH. Nowa butelka, etykieta, ale również piwo. % obniżyli do 5,3 z 5,7 ale smak piwa polepszył się o niebo. Podchodzi pod Hainekena. Może w Polsce wreszcie przestali zwracać uwagę na procenty a wreszcie zwrócili się w stronę dobrego smaku?? |
Cytat:
A jeśli chodzi o ankietę, to ja jeszcze nigdy nie wypiłem całego piwa i nie wiem, czy to kiedyś zrobię. Nie lubię go i już :) |
mam kolezanke, ktora pracowala dla tego uzadu statystycznego...
zebyscie widzieli, jak wygdladali i zachowywali ankieterzy... najpierw czytal mi pytania belkotliwym glosem, potem powiedzial, zebym sam to robil :) ja nie wiem, czy bym chcial isc do browaru... w moim miescie jest/byl (zdaje sie ze carllsberg go wykupil, tylko po to, zeby zamknac) browar heveliusz. Zawsze jak przechodzilem i czulem ten zapach (cos jak rozgotowane kartofle) to nie mialem ochoty na piwko do konca dnia.:( |
:D
mr_spock, gdzie mozna sie na taka piwna ankiete zalapac? niedaleko mnie, do Browarow Tyskich, mozna zorganizowac wycieczke, wstep darmowy, i tyle piwa ile wypije przez (jak sie nie myle) godzine, to moje :). nie doplaca mi, jak Tobie, za picie, ale to juz cos. ;) ale warunek jest taki, ze trzeba sie zorganizowac w grupe 10 czy moze nawet 15 osob, co jednak wcale nie jest takie latwe, dlatego jeszcze nie bylem na takiej imprezce. |
:)
miescisz sie na marginecie bledu statystycznego :) Apropos ankiet i piwka... ostatnio bylem na wlasnie takiej ankiecie. 3prubki, mialem pic, ogladac, wachac itd. potem bylo pelno pytan - o piane, smak idt. bylo jeszcze pytanie o moc - wszedzie podawalem, ze wg mnie za slabe. Jak wychodzilem z budynku to sie prawie ze schodow zwalilem ;) najlepsze, ze poza wypiciem kilku kufli, dali mi jeszcze 15zl za to :) |
Cytat:
Jak ja im powiem, ze sie pomylilem w ankiecie ??? |
zaskoczyłeś mnie, ale koło 15, na pewno nie więcej.
|
sam sie przyznales...!! w tej sadzie nie widac kto jak glowowal :P
|
zaznaczylem 15-16
ale, Piterniel, co ma wybrac osoba, ktora wypila pierwsze cale piwo majac 10 albo 17 lat??? nieladnie, nie przewidziales jej w sondzie, dyskryminacja! ;) |
Kurcze nie to nacisnalem, co chcialem. Mialo byc 11-14, a wyszlo (nie wiem jak) <10.
I teraz wyszlo, ze jestem najmlodszy pijak ;). :piwo: |
Cytat:
Nudy wakacyjne :P |
Nie wiem co zaznaczyć, bo piwa nie lubię i w sumie spróbowałem go późno...Nie smakowało. Wolę szampana, campari z sokiem pomarańczowym, miód pitny...
Jabba |
Zaznaczyłem "15-16" tak na oko bo dokładnie nie pamiętam ;)
|
Nie pamietam, dawno, bardzo dawno, nie pamietam....
|
zainspirowalo cie cos? :)
w autopsji sprawdziles? :) ja mialem z 13-14 Moze pytanie powinno brzemiec? kiedy pierwszy raz przesadziles z piciem piwa i ile tego bylo (jesli pamietasz) ? ;) |
Pierwsze (całe) Piwo ;)
Witam serdecznie. Pamiętacie może kiedy wypiliście pierwszy raz (CAŁE) piwo [butelka, puszka] ;). Tylko szczerość ;)
U mnie to było chyba hm... w wieku 14 lat :P |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:42. |