![]() |
Obudowa w Nokii 5510
Siemano!!
Może wy mi powiecie bo nigdzie nie moge tego znaleźć jak się ściąga przedni panel w Nokii 5510?? Bo za cholere nie moge do tego dojść, a w sklepie gościu chce za wymiane obudowy 10 zł!! Please help!! :ysz: |
cutat z http://www.nokia.com.pl/nokia/telefo...d738.html#faq5
5. Czy Nokia 5510 ma wymienne obudowy? Nie. Obudowę telefonu Nokia 5510 wybiera się tylko raz, podczas zakupu aparatu. |
To pozostaje Ci chyba jedynie łom i piłka ;) (żart oczywiście) nic innego nie zrobisz - niestety
Pozdro |
zdejmij klapkę gdzie masz baterię są tam 4 śrbubki bierzesz odpowiedni śrubowkręt odkręcasz zakladasz nową uważaj na modul muzyczny to wszystko obudowę się zdejmuje w 9 minut
|
do sie wymienic... na allegro mozna kupic przemalowane albo sciagane z innych kontynetow panele (czerny, bialy i inne) Z tego co wiem na europe jest niebieski i czerwony.
Tak jak pisal memorando - sa srubki, tylko trzeba miec srubokret (taka mala gwiazdka) edit- jednak z kolorami troche pomieszalem, na tej stronie podanej przez Igloo jest napisane dokladnie ale nie o to chodzilo ;) |
Cytat:
Sorki za tą niepoważną odpowiedź, ale mam dzisiaj trochę skrzywione poczucie humoru ;) |
Spoko dzięki woiem że idzie tylko nie wiem jak. A z tymi czterema śrubkami: tylko 2 znalazłem a pozostałe 2 za chiny nie ma
|
pod to srebrna naklejka (pod bateria) czuje jakies zaglebienia, moze tam sie schowaly... sprawdz
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Mam śrubokręt specjalny ale za chiny nie widze tych śrubek. @memorando masz może screena tego fona? jak tak to wrzuć mi na maila albo co.
|
toidz moze do tego serwisu i tylko zapytaj gdzie sa te sruby... kasy za to nie wezma :)
|
Dobra jutro pójde, zobaczymy co powiedzą.
|
Cytat:
na wyswietlaczu mam sporo kurzu |
Cytat:
|
Cytat:
Wczoraj poszedłem do tego seriwsu i o mało się nie przewróciłem. Wiecie co mi powiedzieli?? ONI TEŻ NIE WIEDZĄ JAK SIĘ ŚCIĄGA OBUDOWE. No to po jaką cholere chciaeli 10 zł za wymiane obudowy?? Tak ich tam w tym serwisie opie........, że teraz na mój widok będą się pewnie chować :> |
a może są 2 srubki i zatrzaski dookoła fona. napisz może do noki to coś odpowiedzą
Cytat:
|
tak... ale jednak istnieje cos takiego jak rzyczliwosc
a oni chca ta kasy wudzic... "wiem ale nie powiem, daj dyche, to ci to zrobie" w serwisie maja nie wiedziec? smieszne mialem kiedys taka stronke, o wymianach podswietlenia w nokiach - miedzy innymi 5510... kazdy krok byl opisany, a obok bylo zdjecie. Nie moge jej znalezc niestety... na dniech przejde sie u siebie do jakiegos serwisu i zobaczymy |
Cytat:
No to jak tobie powiedza to daj znać |
wyszukałem takie coś http://www.infonokia.pl/?page=instrukcje_serwisowe może sie przyda
|
teraz to juz na bank pujde do serwisu... wczoraj na wyjezdzie pekl mi wyswietlacz :-o
|
mr spock no to jak będą go rozbierać to zobacz co robią i jak robią i zdaj później sprawozdanie. Bo mnie ten zasyfiony wyświetlacz wkurza i chyba tą dyche wydam na to
|
Cytat:
no chłopie bajer. Jest opisane i pokazane jak się ściąga. Masz plusa :spoko: |
a moze mi ktos powiedziec jak jest z wymiana wyswietlacza? on tam sobie siedzi w jakims zlaczu? czy trzeba lutowac?
moza bym sobie sam wymienil... w serwisie chca 75-100zl |
No nie wiem jak z wyświetlaczem ale przed chwilą według instrukcji rozebrałem swój. przeczyściłem go i wymieniłem obudowe. I co najważniejsze: nadal działa :> pozdro :spoko:
|
cieszę się niezmiernie.
polecam się na przyszłość. |
No a dzisaj mój telefon był rozłożony na części pierwsze. Bo go zalałem. Ale już jest OK. Wysechł i działa :> :spoko:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:04. |