Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Harry Potter i więzień Azkabanu (https://forum.cdrinfo.pl/f11/harry-potter-wiezien-azkabanu-36824/)

madmax2 07.07.2004 20:06

Harry Potter i więzień Azkabanu

Czy ktoś wie, jak wykonać działająca kopię bezpieczeństwa tej gry. Clony XXL podaje, że jest zabezpieczona SF 2. Ustawiam korekcję błędów EFM w Alcoholu - najnowsza wersja i nic. Z oryginału program działa. Nagrywam LiteOnem LDW 851 s z biosem GSOK. Na razie na CD - RW Datex, czystych CDR mi żal. Nagrywałem z prędkością x 10.
Pozmocy
Pozdr.
Z.K.

gallus 07.07.2004 20:45

Ja mam wersje ze słodzikiem, jezeli chesz to podaj i-mejla i ci moge zapodać, a czy masz wersje PL??
Pozdro ;)
--edit--
już nie musisz podawac i-mejla przeszukaj http://www.gamecopyworld.com/ a tam znajdziesz co trzeba
a co do tej wersji PL to jezeli masz to prose o kontakt

wolf 07.07.2004 21:20

odp

Cytat:

Napisany przez madmax2
Czy ktoś wie, jak wykonać działająca kopię bezpieczeństwa tej gry. Clony XXL podaje, że jest zabezpieczona SF 2. Ustawiam korekcję błędów EFM w Alcoholu - najnowsza wersja i nic. Z oryginału program działa. Nagrywam LiteOnem LDW 851 s z biosem GSOK. Na razie na CD - RW Datex, czystych CDR mi żal. Nagrywałem z prędkością x 10.
Pozmocy
Pozdr.
Z.K.

Wybierz profil z alcoholera i zrób obraz na dysku , potem jak bedziesz nagrywał tp profil SD 2/3 z zaznaczoną korekcja EFM oraz nagrywaj na CDRW

Maciej 08.07.2004 18:01

Spróbuj najnowszym BlindWriteSuite.

madmax2 08.07.2004 19:55

Spróbuję BlindWRite. Alcohol nie działa. Rzecz ma się tak. Zrobiłem obraz płyty na HDD z ustawieniami w Alcoholu SF 2/3. Obraz jest chyba dobry, bo podpięty pod napęd wirtualny chodzi bez problemu, nawet bez włączonej emulacji RMPS. Poprzedni, przy robieniu obrazu z sutawieniami na sam SF 2 bez emulacji nic nie chciało. Jednak po zgraniu Alcoholem (z ustawieniami SF 2/3) na CD-RW gra nie chodzi, ja poprzednio. Nie wiem może to wina nośnika, a może coś z napędem wirtualnym. Wyłączałęm go, ale nic. Słyszałęm, że deinstalka Alcohola pomoże. Będę próbował do skutku. Za wszelką pomoc jestem wdzięczny.
Pozdr.
Z.K.

wolf 08.07.2004 20:32

odp

A co ma emulacja RMPS do SD 3 ? ona jest potrzebna do gier zabezpieczonych przez SecuROM a nie SD możesz ją odznaczyć a jak uruchamisz grę zo wyłacz wirtualne napędy i nie napisałes jaką wersją A120%masz zainstalowaną

madmax2 08.07.2004 20:43

Alcohola mam w wersji 1.9.2 build 1705. Przy uruchamianiu gry wyłączam wirtualne napędy. Dziś zrzuciłem obraz z HDD na CD-RW Esperazna Ultra Speed x 24 i dalej nic. Odpala się obrazek i qpa.
Pozdr.
Z.K.

Loczek 08.07.2004 23:55

Cytat:

Napisany przez madmax2
Alcohola mam w wersji 1.9.2 build 1705. Przy uruchamianiu gry wyłączam wirtualne napędy. Dziś zrzuciłem obraz z HDD na CD-RW Esperazna Ultra Speed x 24 i dalej nic. Odpala się obrazek i qpa.
Pozdr.
Z.K.

Po pierwsze nie wlaczaj emulacji RMPS. Wlacz jak juz cos to emulacje Safedisk. Nagraj na plyte z predkoscia max 12. A przed nagraniem dobrze skasuj nie TOC ale cala plyte.

madmax2 10.07.2004 11:44

Dzięki wszystkim za pomoc, ale dałem już sobie spokój. Wykorzystałem wszystkie rady i dalej nic. Po prostu LiteOn LDW 851S nie łyka tego zabezpieczenia. Sprawdziłem zreszta w testach na cdrinfo i podają, ze jest kompatybilny do SF w wersji 2.9.
Z tym RPMS to też się dziwiłem. Wyglądało to tak, ze jak Clony XXl podał, ze płyta jest zabezpieczona SF 2 taki profil ustawiłem a Alcholu. Zrobiłem obraz na HDD i podpiąłem pod napęd wirtualny. Bez włączenia RPMS nie chciał chodzić. Potem, jak ustawiłem profil na SF 2/3 to chodziło bez emulacji, ale zgrane na płytę nie chciało ruszyć. No nic jeszcze raz dzięki wszystkim.
Pozdr.

Castro 10.07.2004 18:59

Masz racje lajtony mało kiedy łykają

Loczek 10.07.2004 19:05

Cytat:

Napisany przez Castro
Masz racje lajtony mało kiedy łykają

Witam na forum. A ty skąd masz takie informacje zapewne twoj przedmowca zrobil cos nie tak skoro nie mogl wypalic safedisca 2.9 na tym litku.

madmax2 10.07.2004 22:59

Małe sprostowanie "Harry Potter i więzień Azkabanu" jest zabezpieczony SF 3. Takie informacje znalazłem na stronie gamecopyworld i takie zabezpieczenie wykrył też A - Ray Scanner (dokładnie 3.20.020). Skan robiłem dziś po południu.Clony XXL jest już od dłuższego czasu nie rozwijany i chyba nie rozpoznaje tego zbezpieczenia. Sądzę, że z SF 2.9 nie miałbym problemu, ale SF 3 to już wyższa szkoła jazdy.
Pozdr.

Castro 10.07.2004 23:54

I oto chodzi ClonyXXL jest już dziadkiem czas na nowe programy

PcUSer (c) 20.07.2004 04:06

Przeważnie najczęściej udaje się poprawnie zapisać to... zwykłym neronem :) z pliku .cue - ja tak często robię i jeszcze nie przydarzyło mi się "zwalić" żadnej płytki, a nagrywam naprawdę dużo :)
Jeżeli chodzi o SF to w każdej jego wersji nero odegra dobrą rolę, przy innych zabezpieczeniach się nie sprawdza, to oczywiste :)

giena 24.07.2004 19:23

mam ogrinałkę azkabana i zrobiłem kopię 100% na liteon ltr 24102 B i liteon 57.32.52 wraz a alc 1.9.2.1705 odczyt 32 zapis x8 przy profilu safedisc 2/3

giena 24.07.2004 19:25

aha gra działa gdy nie mam clona cd nawet orginałka się nie odpala gdy jest clon,trochę to głupawe bo blaclista chyba jest przedpotopowa

Maciej 24.07.2004 20:59

Cytat:

Napisany przez giena
aha gra działa gdy nie mam clona cd nawet orginałka się nie odpala gdy jest clon,trochę to głupawe bo blaclista chyba jest przedpotopowa

CloneCD też jest przedpotopowy :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:58.