![]() |
co lepsze?
Zastanawiam się jak nagrywarka DVD jest lepsza??
Toshiba SD-R5272B DVD R/RW +/- LiteOn DVD R/RW +/- SOHW812S Obie są prawie w tej samej cenie. W testach na cdrinfo wypadły podobnie. Prosze o opinie i jakie macie z nimi doświadczenie dobre/złe? |
Mam Liteona 812S i jestem z niej bardzo zadowolony, teraz po wgraniu biosika od 832 moge nagrywac plytki DVD+R DL co sprawdzilem i wszystko chodzi ok testy i uwagi sa na forum.
Pozdrawiam |
Cytat:
Wpisz symbol Toshiby w wyszukiwarkę, a dostaniesz w wynikach dokładnie 5 tematów gdzie się to przewija - to chyba niezbyt dużo do przeczytania, nieprawdaż?:idea: Co do Liteona patrz tu :tak!: |
Czyli Toshiba odpada??
A jak wam sie sprawuje Nec??? Który lepszy: Nec DVD RW+/- 4x model ND-1100A retail Nec DVD RW+/- 4x model ND-1300 bulk Nec DVD RW+/- 8x model ND-2500A bulk |
Jak już to 2500A lub 2510A :spoko:
|
ze statystyk moze wychodzi ze liteon jest na pierwszym miejscu (mysle o niskiej cenie) ale po ilosci komentarzach na forach mozna wysunac wniosek ze duza czesc osob ma problemy z tymi nagrywarkami czego nie mozna powiedziec o nagrywarkach Pioneer,Plextor,Sony lub Neca
|
Cytat:
A jeśli chodzi o nagrywarki DVD Sony to są to "farbowane" LiteOn'y. |
Cytat:
|
czyli nec2500 najlepszy?
|
Nie spisuj Toshiby na straty odrazu, nagrywarka markowe plyty nagrywa ladnie, chodzi bardzo cicho, ma jeden mankament bardzo dlugi czas dostepu do plyty. Wybralem Toshibe bo cena jest w miare a podrugie mialem zle doswiadczenia z Litkami i nie kupilbym za zadne pieniadze Liteona.
|
Cytat:
Wcale nie musi być złym napędem :taktak: |
Cytat:
|
Cytat:
Dużo zresztą w ogóle problemów to problemy systemowe i konfiguracyjne, a nie problem samej nagrywarki, która - gdy dasz jej co trzeba - pali niczym palacz w piecu :ognicho: |
nie kazdy model Sony jest farbowany (czytac troche wiecej)
|
Cytat:
Jakbys kolego troche wiecej czytal!!, to bys wiedzial ze jak Pioneer wypuscil pierwsza nagrywarke DVD-RW to Liteon jeszcze byl w oblokoch, poczytaj takie fora jak doom9,gamebackup i inne to moze sie czegos wiecej dowiesz bo jak narazie to gadasz glupoty (ta sama sytuacja jak z polskimi politykami najpierw gadaja a potem mysla).Dlaczego Liteon w Polsce jest popularny?, istotna role odgrywa "cena" tanszy od konkurencji ale czy lepszy watpie.(Plextor,Pioneer) Ta roznica jest pomiedzy Liteon a np. Pionner ze ten drugi produkt jest duzo lepiej dopracowany sam posiadam ta nagrywarke juz ponad trzy lata (i nie mowie ze jest najlepsza) kiedy ceny byly bardzo.. wysokie i do dzisiejszego dnia sprawuje sie bardzo dobrze, filmy lub gry na PS2 ktore nagrywalem 3 lata temu (nosniki Sony i Verbatim) do dzisiejszego dnia wszystkie w 100% sprawne to samo mowi za siebie. Oprocz mojego wysluzonego Pioneera(obsluguje tylko minusy) mam jeszcze nowa nagrywarke firmy Plextor, ale znowu jakis "madrala" powie ze powodem jest ich maly procent ("palic to ty moze umiesz"), jezeli kogos obrazilem to przepraszam. pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
oswiec mnie swoja wiedza "madralo" i nie pisz "my" http://cdrlab.pl/ |
Osobiśce mam nagrywarke cdrw i napęd liteona i nie jstem z nich zadolonoy kiedyś maiłem plextor i to dopiero maszynka :). A która nagrywaka najlepiej wypala tanie nośniki (np. esperanzy)??
Toshiba SD-R5272B DVD R/RW +/- LiteOn DVD R/RW +/- SOHW812S Nec DVD RW+/- 8x model ND-2500A |
ja nigdy nie twierdzilem ze liteon to zla nagrywarka kazda jest dobra jezeli nie stwarza problemow,tylko czytajac fora (nie tylko te) dosc duza grupa osob ma problemy z tymi nagrywarkami a nie mozna mowic rowniez tak ze inne nagrywarki nie maja problemow bo sa nie popularne jak pioneer,nec,plextor lub inne bo niestety tak nie jest.
pozdrawiam |
Cytat:
Już biorę się do czytania - gdybym coś przeoczył lub przeczytał za mało - wiem do kogo się zgłosić :blee: Nie muszę czytać tekstów na innych forach, żeby wiedzieć, że Pioneer był szybszy od Liteona w robieniu spawarek. Zresztą to nie jest tematem dyskusji i nikt tego nie zakwestionował - pytam - na ch.. to piszesz??? Na pewno Liteon nie jest lepszy od Plextora i Pioneera - to moje zdanie - ale że się powtórzę - gdzie napisałem, że jest lepszy??? - bo jakoś znaleźć nie mogę. A skoro tego nie napisałem - to po ch.. to piszesz??? Proponuję nie biegać po innych forach - tylko jeżeli się już wypowiadasz - to rób to z sensem i na temat. Na razie coś tam zobaczyłeś w tekście, a odniosłeś się nie wiem do czego. Czytaj tekst ze zrozumieniem i pisz nie po to żeby inni mówili, że grzes07 znów zabłysnął - tylko po to by coś wnieść. Na razie jednak zabłysnąłeś. :samozapl: No ale chełp się dalej swoją wiedzą - byle na temat:ysz: Masz dwie nagrywarki - Alleluja! Poczekaj trzy lata to zobaczymy jak Liteon się będzie sprawował i wtedy będziemy mieli porównanie - np. do twojego trzyletniego Pioneera - na dziś dzień nie ma żadnych podstaw ażeby takie porównanie robić - jeżeli chodzi o żywotność :taktak: Ponadto Cytat:
Nie jest to moje zdanie, że jeżeli jest czegoś dużo - większy stopień awaryjności, a jeżeli mało - mniejszy - rachunek prawdopodobieństwa - znasz to "mądralo" Cytat:
Tak więc konkludując - krótko i na temat: 1. Liteon na pewno nie jest najlepszym napędem, chociażby porównując do Pioneera i Plextora - jeżeli chodzi o jakość 2. Na pewno jest w czołówce cena/jakość 3. Jest najczęściej kupowanym napędem 4. Jest napędem najczęściej poddawanym wszelkiego rodzaju przeróbkom - np. zmiany biosu 5. Ma dużą awaryjność - co wiąże się między innymi z powyższymi punktami, ale także bardzo dobry serwis - najczęściej wymiana na nowy egzemplarz, nierzadko wyższy model 6. Nie obraziłem się i dajmy już temu pokój :piwko2: |
dobry pomysl
pozdrawiam |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:06. |