Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Doom na ekranach kin? wow! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/doom-ekranach-kin-wow-36870/)

Kasprzak 09.07.2004 00:08

Doom na ekranach kin? wow!

Czytajcie :)
:czytaj: http://film.onet.pl/0,0,947262,wiadomosci.html

Jezeli wyszedlby film to ciekawe czy bedzie tak samo przekladany jak gra...na dooma czekam juz dlugo. Kiedy bedzie? 15lipca? Podobno...

smolik 09.07.2004 00:13

Super poszedłbym napewno do kina, mam sentyment do tej gierki. Tylko zeby go nie sknocili w tym Hollywood. :mruga:

Mily_ 09.07.2004 07:27

Ja też bym poszedł. Ale sieka by była. Gościu będzie wymiatał równo. :>

gallus 09.07.2004 07:33

Ja tam czekam na gre, o oni mi tu głowe filmem zawracają, ale on również może być dobry :spoko:

nimal 09.07.2004 08:08

w komentarzach podlinkowanej strony onetu proponuje przeczytac watek o tetris ;)
obawiam sie, znajac hollywood, ze wtraca watek milosny, ktory w toku realizacji przerodzi sie w glowny, a bohatek na koncu stoczy walke (oczywiscie o swoja milosc), w ktorej bedzie przegrywam, wstanie, powie ze to za Ameryke, i jednym ciosem/strzalem wygra :bicz: taki scenariusz jest niestety w 99% produkcji :bicz:

kodziu 09.07.2004 10:08

Cytat:

Napisany przez nimal
w komentarzach podlinkowanej strony onetu proponuje przeczytac watek o tetris ;)
obawiam sie, znajac hollywood, ze wtraca watek milosny, ktory w toku realizacji przerodzi sie w glowny, a bohatek na koncu stoczy walke (oczywiscie o swoja milosc), w ktorej bedzie przegrywam, wstanie, powie ze to za Ameryke, i jednym ciosem/strzalem wygra :bicz: taki scenariusz jest niestety w 99% produkcji :bicz:

Musi być trochę dramaturgi, co nie? ;)

andy 09.07.2004 10:14

Tylko żeby tan film nie okazał się klapą jak Hulk i im podobne. Ale jeżeli i komentarze będą przychylne to z chęcią się wybiorę.

imola 09.07.2004 11:21

Cytat:

Napisany przez nimal

Masz racje, tylko, że nie wygra jednym ciosem a zmrozi wroga przenikliwym spojrzeniem, a ten ze strachu skamienieje i straci wszystkie siły i wtedy wystarczy jeden cios.
Prawda jest tak, że jak holywood'cy scenarzyści nie maja sie na czym oprzeć, mam na myśli solidną literature to na pewno scenariusz jest taki jak to opisałeś.
A nawet jak mają dobrą powieść do ekranizacji to i tak często ją psują własnie tym przekletym amerykańskim patosem.

andrzejj9 09.07.2004 20:50

Hmmm... interesujący jest trzeci komentarz. Koleś pisze, że chciałby, aby ktoś zrobił film na podstawie gry Tomb Raider. A główną rolę mogłaby zagrać Angelina Jolie. Cóż ;)

A jeśli chodzi o film Doom i główną rolę to tego newsa czytałem już wieki temu, więc coś Onet nie ma najświeższych informacji.

Berion 09.07.2004 21:34

Ja bym się tak nie podniecał ;) Nie pamiętacie Tomb Raider'ów? Mortal'i (pierwszy jeszcze "w miarę", ale kolejne... o serialu nie wspominając), Street Fighter'a (toż to profanacja serii, Capcom "chyba" dał licencję nie temu co trzeba :bicz: ). Jak tak miałaby wyglądać ekranizacja Doom'a to ja dziękuję...
Wymienone przezemnie tytuły jeszcze nie tak trudno zekranizować... A spójżcie na Doom'a! Tam fabuły praktycznie nie ma. Zwróccie uwagę jak tródno będzie napisać odpowiedni scenariusz (tak, żeby nie był banalny, śmieszny, naiwny - reasumując - gówniany). Kto to robi? Holywood? Aha... ;)
Ja w ten film nie wierzę - sądzę że zrobią kolejny amerykański shit! I mam nadzieję, żę się mylę :spoko:

nimal 09.07.2004 22:14

Berion - przeciez scenariusz juz napisany... w moim poscie ;)

andrzejj9 09.07.2004 22:22

Cytat:

Napisany przez nimal
Berion - przeciez scenariusz juz napisany... w moim poscie ;)

Mam lepszy - czytaj treściwszy ;) Wielki duży mięśniak (już jest) ratuje swoją blond piękność (jeszcze nie, ale cóż to za problem w Ameryce. Znajdzie się - świetnie, nie znajdzie, to się zrobi ;) ) w międzyczasie rozwalając co się da. Gdzieś tu się jeszcze wepchnie jakąś nutkę amerykańskiego patriotyzmu i voila - sukces kinowy gwarantowany :D $$

nimal 09.07.2004 22:33

tia :rotfl:

andrzejj9 09.07.2004 22:36

Cytat:

Napisany przez nimal
tia :rotfl:

no co? nie podoba się :( snif... nie będę widać pisał scenariuszy do amerykańskich "hitów" :( ;)

nimal 09.07.2004 23:49

podoba sie podoba :glaszcze:
tylko nie zapomniej zeby facet palil ciagle to samo cygaro nonstop, a z ta blond pieknoscia uprawiali sex, dokladnie raz, gdzies w polowie filmu, i oczywiscie oboje razem doszli do szczytu, potem klotnia/odkrycie tajemnicy - rozstaja sie, ona staje oko w oko z jego wrogiem, ale on przybywa ja uratowac :D
w miedzyczasie: 56 rozbitych samochodow, jedna wybuchajaca stacja benzynowa, jedna szyba przez ktora ktos wylatuje, raz szukanie drobniakow na telefon w celu wykonania waznego telefonu... itd itp :D a na koniec pocalunek i oddalenie sie w kierunku zachodzacego slonca :D

andrzejj9 09.07.2004 23:57

Cytat:

Napisany przez nimal
podoba sie podoba :glaszcze:
tylko nie zapomniej zeby facet palil ciagle to samo cygaro nonstop, a z ta blond pieknoscia uprawiali sex, dokladnie raz, gdzies w polowie filmu, i oczywiscie oboje razem doszli do szczytu, potem klotnia/odkrycie tajemnicy - rozstaja sie, ona staje oko w oko z jego wrogiem, ale on przybywa ja uratowac :D
w miedzyczasie: 56 rozbitych samochodow, jedna wybuchajaca stacja benzynowa, jedna szyba przez ktora ktos wylatuje, raz szukanie drobniakow na telefon w celu wykonania waznego telefonu... itd itp :D a na koniec pocalunek i oddalenie sie w kierunku zachodzacego slonca :D

No nie, tyle ważnych szczegółów.... Oddaje Ci palmę pierwszeństwa, jednak pisanie scenariuszy to nie dla mnie, o tylu rzeczach bym zapomniał ;)

:spoko:

nimal 10.07.2004 00:06

do kina przestalem chodzic juz dawno, jeszcze troche i przestane sciagac filmy z netu - wszystkie sa identyczne (z chlubnymi wyjatkami, dla ktorych mam net :D )
lata plyna, zmieniaja sie aktorzy, polepszaja efekty, ale fabula sie nie zmienia... scenariusz jeden, tylko ze krecony co roku przez 40 ekip... :ysz:

Y@nkee_PL 10.07.2004 00:15

w scenariuszu brakuje jeszcze tylko smierci jakiegos bliskiego przyjaciela lub czlonka rodziny :P
teraz to mamy Oscara :D

nimal 10.07.2004 00:19

:rotfl:

andrzejj9 10.07.2004 00:23

:haha:

Może jeszcze jakieś prześladujące wspomnienia z dzieciństwa dorzucimy ??? Thillery psychologiczne są chyba teraz w modzie ;)

mr_spock 10.07.2004 00:46

ja tam uwazam, ze glowna role powinien zagrac Linda, albo Kondrat...
;)
Linda ma doswiadczenie w szczytowaniu na ekranie... robil to w kilku filmach z roznymi malolatami, wiec i bardziej "wymagajacych" widzow z za oceanu by nie zawiod

REi 10.07.2004 11:54

Ja tam nie pojde na zaden film na podstawie gry dopuki nie nakreca ekranizacji Ponga ;)

andrzejj9 10.07.2004 12:16

Cytat:

Napisany przez REi
Ja tam nie pojde na zaden film na podstawie gry dopuki nie nakreca ekranizacji Ponga ;)

No stary, to dopiero byłby dramat, te strzelaniny, zwroty akcji, napięcie - kolejny murowany hit :) ;)

Berion 10.07.2004 12:54

Cytat:

Napisany przez REi

Ja tam jestem za Space Invaders albo Defender... ;) Ale pomyśl co by się działo gdyby nakręcili o Dizzy'm !!! :spoko:

Oldschool !!! :spoko: !!!

andy 10.07.2004 13:00

Powinni przenieść na ekrany Windowsowskieg Sapera, tu by była dopiero akcja ;) i jaka fabua. HIT murowany ;)

mr_spock 10.07.2004 13:01

Pacman - First Blood
;)

Macio.Men 10.07.2004 15:09

Cytat:

Napisany przez Berion
Ja tam jestem za Space Invaders albo Defender... ;) Ale pomyśl co by się działo gdyby nakręcili o Dizzy'm !!! :spoko:

Oldschool !!! :spoko: !!!

Przykładowy trailer do filmu o Dizzy'm:

[napis na ekranie, błyskawice w tle] ZABRALI MU RODZINĘ
[fragment filmu, ktoś ucieka przez miasto, szybkie sceny, nagle krzyk] Zatrzymajcie go!
[krzyk urywa się, echo, kolejny napis] ZABRALI MU DOM
[widać jak siedzi na dworcu z głową opartą o ścianę, nie widać jego twarzy, krwawi]
[znowu wszystko milknie, napis] JEST SAM
[szybka scena, w ciemnym pokoju przeładowuje broń, pali papierosa]
[cisza, napis] I JEST WKURZONY
[dobry metalowy wolny podkład, sceny pościgu na motorach, strzały, matrixy itp.]
[napis, w tle dalej muzyka i przewijające się sceny] FILM TWÓRCÓW LEGENDARNEGO TETRISA
[widać jego oczy, muzyka milknie, ktoś mówi w tle] JEŻELI CHCESZ ICH ODZYSKAĆ, MUSISZ COŚ DLA MNIE ZROBIĆ
[miasto nocą, pusto, stary policyjny samochód patroluje ulice, on mówi] CO TAKIEGO?
[widać bossa za biurkiem, w tym momencie muzyka milknie] MAŁĄ PRZYSŁUGĘ
[scena wybuchającej fabryki, jakiś samochód cholernie szybko jedzie w kierunku kamery]
[tytuł filmu, teraz jakieś techno w tle, napis pojawia się wolno, człowiek jajko narysowany przez jakiegoś pięciolatka] D I Z Z Y
[scena z domu tego bossa, on mówi] DOBRA, ZROBIĘ TO
[napis, w tle powoli milknie mocy bas] COMING SOON...

Oczywiście to pasuje również pod inne filmy, aby tytuł zmienić.

pozdrowienia

Berion 10.07.2004 16:50

@macio.men
Bwuahahahahhaahahah... No właśnie tak się teraz robi filmy/ich trailery.
Byłyby niezłe jaja. Z tym, że z tą krwią to trochę dziwne... Widziałeś kiedyś jajko, które krwawi. Co najwyżej żółtko może mu się wylewać ;) . A, i taka drobna nieścisłość: Dizzi'emu zawsze porywa ukochaną zły i nikczemny czarnoksiężnik Zaks w celach - powiedzmy - matrymonialnych. A resztę rodziny zamienia w: "coś/cokolwiek". ;) Chyba, że to "Dizzi - The Next Generation" ;) Trochę jedzie Resident'em (Resident Evil), te opuszczone i puste ulice... Koniecznie dać mu shotgun'a (Dizzi'emu), harley'a, ciemne okulary i cygaro. A na koniec: Za Ammmerykę!!! ... (Sceny miłosne można by sobie darować ze względu na fakt, iż główni bohaterowie są jajkami)...
Uśmiałbym się "po pachy" :)

AleX69 19.08.2004 18:42

DOOM: the Movie

no to bedzie film ... :D
http://www.imdb.com/title/tt0419706/

gallus 19.08.2004 19:06

moze się wybiore.., ale w temacie nie będe bo w D3 nie grałem ;)

epol 19.08.2004 19:08

Pożyjemy zobaczymy

Maciej 19.08.2004 19:16

ciekawi mnie czy
z fabułą czy bez ?

mallow 19.08.2004 22:25

Moim zdaniem zrobia turniej dooma i nagraja najlepsze akcje zwyciezcy. Skleja filmik i to tyle bedzie. :D:D:D:D

nimal 20.08.2004 07:39

juz kiedys dyskutowalismy na temat tego filmu przy jakiejs okazji :> nawet calkiem prawdopodobny scenariusz ulozylismy ^_^

AleX69 21.08.2004 19:18

mysle ze bedzie oparty o doom'3 ... mars, artefakty ... :D
jak film wypadnie nie gorzej niz Resident Evil to bedzie qool :mruga: ...
tylko oby nie PG-13 ... I WANT TO SCARE!!!

frog 22.08.2004 03:06

Ja tam czekam na residenta apokalipse i obcego z predatorkiem in cinema :>

Y@nkee_PL 11.09.2004 12:50

może to kogoś zainteresuje ;)
Cytat:

Napisany przez www.benchmark.pl
Bartkowiak wyreżyseruje "Dooma"

Polski operator, Andrzej Bartkowiak, wyreżyseruje filmową adaptację gry "Doom". Filmowy "Doom" miał być reżyserskim debiutem Irlandczyka Endy McCalliona, znanego przede wszystkim z realizacji wideoklipów (m.in. dla Nine Inch Nails). Jednak McCallion wycofał się z projektu i studio Universal Pictures na nowego reżysera wyznaczyło naszego rodaka. Scenariusz "Dooma" ma być oparty na niedawno wydanej trzeciej odsłonie gry. Zdjęcia powinny rozpocząć się jeszcze w tym roku. Premiera nastąpi w roku 2006.
Bartkowiak, który od lat pracuje w USA, jest autorem zdjęć do wielu hollywoodzkich hitów, m.in. filmów "Speed", "Adwokat diabła", "Honor Prizzich" i "Upadek". Samodzielnie wyreżyserował jak dotąd trzy obrazy: "Romeo musi umrzeć", "Mroczna dzielnica" i "Od kołyski aż po grób".

a w roli głównej Boguś Linda :haha: :)

epol 11.09.2004 13:42

Y@nkee_PL tez przed chwilą na to wpałdem w newsach na benchmarku :D

andrzejj9 11.09.2004 14:26

Nie chce nic tu krakać, ale te trzy samodzielnie wyreżyserowane przez naszego rodaka "projekty" to straszne szmiry ;)

legion 11.09.2004 23:48

no bedzie musial sie nasz rodak postarac ale to latwy projekt wystarczy wziasc zwyklego miesniaka dac mu futurystyczny karabin i troche lepkich besti do tego duzo krwi oraz sceneria ala kanaly wentylacjne z duza iloscia rurek :)
i film jak sie patrzy:)

andrzejj9 12.09.2004 00:45

Cytat:

Napisany przez legion
no bedzie musial sie nasz rodak postarac ale to latwy projekt wystarczy wziasc zwyklego miesniaka dac mu futurystyczny karabin i troche lepkich besti do tego duzo krwi oraz sceneria ala kanaly wentylacjne z duza iloscia rurek :)
i film jak sie patrzy:)

No fakt, i w sumie coś takiego też by się przyjęło ;) Zresztą każdy czasami ma ochotę na bezmyślną rąbankę bez zbędnego myślenia. Sam właśnie obejrzałem sobie Scorpion Kinga. Oczekiwałem dużo siekaniny ze szczątkową fabułą i muszę przyznać, że się nie zawiodłem ;)

AleX69 17.11.2004 00:30

Directed by
Andrzej Bartkowiak

Writing credits
Dave Callaham

Credited cast:
Karl Urban .... John Grimm
Dhobi Oparei .... Destroyer
Ben Daniels .... Goat
Razaaq Adoti .... Duke
Richard Brake .... Portman
Al Weaver .... The Kid
Yao Chin .... Mac
Ian Hughes .... Sandford Crosby
rest of cast listed alphabetically
Rosamund Pike .... Samantha
The Rock .... Sarge
(more)

premiera 2005

mr_spock 17.11.2004 00:39

Pewnie grudzien 2005 i jeszcze ze 2razy odkladane :)

AleX69 17.11.2004 00:41

mr_sprock@ ... taki szybki film :D

mr_spock 17.11.2004 00:47

i gra tez byla/jest taka szybka... fani zdarzyli wylysiec

legion 17.11.2004 11:59

no to film bez zbednej gadaniny tylko rabanka miecha na ekranie :D z tego co wiem The Rock raczej zbytnio rozmowny nie jest mam nadzieje ze filmu nie zrobia podobnego do Wing Commander'a bo nawet Prochnov(czy jakos tak ale gra w THE U-BOOT) pieknie zagral zwlaszcza jak peryskop uruchamial w kosmosie :D

mr_spock 17.11.2004 12:32

Cytat:

Napisany przez legion
no to film bez zbednej gadaniny tylko rabanka miecha na ekranie :D z tego co wiem The Rock raczej zbytnio rozmowny nie jest mam nadzieje ze filmu nie zrobia podobnego do Wing Commander'a bo nawet Prochnov(czy jakos tak ale gra w THE U-BOOT) pieknie zagral zwlaszcza jak peryskop uruchamial w kosmosie :D

Chyba Ci sie z Das Boot popierdzelilo :):P
Jurgen Prochnow wg mnei to calkiem niezly aktor

AleX69 17.11.2004 12:38

Chris Vaughn (The Rock) tez nie jest az taki zly jako aktor w "Walking Tall" ... ale tu bedzie bardziej potrzebny jako soldier - wyglad

powinien dac sobie rade :D

legion 17.11.2004 13:27

Cytat:

Napisany przez mr_spock
Chyba Ci sie z Das Boot popierdzelilo :):P
Jurgen Prochnow wg mnei to calkiem niezly aktor

zgadza sie Das Boot troszeczke sie popierdzielilo ale chodzilo o U-Boot bo Wing...
pieknie zagral az mi sie przypomina DaS Boot ale nie mowie ze to zly aktor tylko chodzilo mi o wstawienie klimatu Das Boot do filmu Wing.... mam nadzieje ze Doom bedzie odzwierciedleniem gry :taktak:

REi 17.11.2004 16:41

******ic Doom the movie!! ja tylko czekam na Tetris The movie i Packman 3 :lol:

Maciej 17.11.2004 16:43

Technika filmowa tak poszła do przodu, że teraz filmy się robi na podstawie gier. Kiedyś to gry pisano na podstawie filmów.

andrzejj9 17.11.2004 16:49

Cytat:

Napisany przez Maciej
Technika filmowa tak poszła do przodu, że teraz filmy się robi na podstawie gier. Kiedyś to gry pisano na podstawie filmów.

A ja bym powiedział odwrotnie... że to technika robienia gier tak poszła do przodu, że teraz jest na podstawie czego robić filmy :)

mr_spock 17.11.2004 17:53

ja bym chetnie zobaczyl Hitmana :) tez sie podobno "kreci"

AleX69 17.11.2004 18:25

Cytat:

Napisany przez mr_spock
ja bym chetnie zobaczyl Hitmana :) tez sie podobno "kreci"

Jason Statham z transporter'a nadawal by sie do tej roli ... 8 )

nimal 17.11.2004 18:33

ekranizacja hitmana = leon zwodowiec :) albo ow transporter :) tak mi sie kojarzy...

AleX69 28.07.2005 07:42

no i jest juz strona filmu ... www.doommovie.com

premiera podobno juz w pazdzierniku ....

wolfen3 28.07.2005 08:47

filmy robione na podstawie gier to w więkości niewypały

legion 28.07.2005 09:12

Cytat:

Napisany przez wolfen3
filmy robione na podstawie gier to w więkości niewypały

nie zawsze :) ale czasami tak bywa ze sa do bani ale doom to raczej nie posiada
zbyt zagmatwanej fabuly wiec mysle ze nawet dziecko poradzi sobie z realizacja filmu :D

wolfen3 28.07.2005 09:19

Street Fighter tez nie miał zagmatwanej fabuły :) a popatrz jaki gniot wyszedł

legion 28.07.2005 09:22

czemu wlasnie nie gra jest tez gniotem wiec czego sie spodziewales :D mortal kombat
tez jest gniotem wiec mysle ze tego typu adaptacje filmowe gier zawsze beda gniotem :D
a resident juz jest o wiele lepszy niz wymienione wyzej adaptacje gier :)

kontestator 28.07.2005 09:24

troche nie na temat, ale jednak dotyczy dooma http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=54801

wolfen3 28.07.2005 09:25

mi sie mortal kombat 1 podobał :) (a to chyba przez to że to kalka Wejścia Smoka z B.Lee)dwójka to już bagno.

A co powiesz o Alone in the Dark ? :)

Burak_PL 28.07.2005 09:28

gnioty??

hm,, Tomb Raider?

wolfen3 28.07.2005 09:32

obie czesci Tomb Raidera to max. gnioty :D

legion 28.07.2005 09:33

Cytat:

Napisany przez wolfen3
A co powiesz o Alone in the Dark ? :)

no moze byc choc gra troche nie pasuje do tego filmu ale moze byc :)

Burak_PL 28.07.2005 09:50

Cytat:

Napisany przez wolfen3
obie czesci Tomb Raidera to max. gnioty :D

nie zgodze sie

obe to

Super Gnioty

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:06.