![]() |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
-----------------post 10:49----------------------- Cos się stało z licznikiem tepsy, oto dzisiejszy screen. Juz wczoraj zauważyłem że nie mam naliczonych MB, ale dzisiaj widze ze data się nie zgadza! http://jeway.w.interia.pl/neo.JPG |
moze u Yahola jest tak jak u mnie - zalozylem sobie poltora roku temu 128/64 i od tego czasu juz dwa razy mi przyspieszali, a oplata sie nie zminila nawet o grosz,teraz mam teoretycznie 320/96, ale stabilnie ssie mi 44,7-44,8 KBps... wiecie jak fajnie :D
eh,alei tak w pracy mam "troche" szybsze lacze... rekord zmierzony - ponad 600KBps czyli kolo 4,7 Mbps :banan: na moim stanowisku, a mozna pewnie i szybciej :banan: stbilnie kolo 300 - 400,chyba ze jest duze obciazenie |
Cytat:
|
Cytat:
A siedzenie na mule, narowiste bydle, jest ....niewygodne:D d..a boli:D |
Cytat:
Niech zgadne, masz neo 640 ;) |
Malo! Moj dzienny traffic, to:
-4GB downloadu, -3GB uploadu. Ale to patologja :D Srednio. Zakladajac tylko poczte i download upgradu do windy, troche progsow, to 15GB miesiecznie to minimum. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Prezent od TPSA na wakacje :P
|
Panowie, nie macie się czego obawiać w tym miesiącu (nieoficjalnie) nie ma limitu na neo 320 i neo 128, potwierdzone przez parę osób z innego forum.
|
Z tego co wiem to i ściąganie i wysyłanie, więc to strasznie mało, ktoś powyżej policzył ile to godzin ściągania.
|
Cytat:
Ale w jakiej jakosci? A jak to jest w neo 128? Masz ograniczony transfer 5gb. Ale czy te 5gb to sciaganie, wysylanie, czy zarowno jak i sciaganie i wysylanie? |
Radio zrzera okolo 5kb-15kb i to w całkiem dobrej jakości.
|
radia "dla modemu" nie da sie sluchac, a "broadband" ciagnie co najmniej te 110-120kbit/s przez caly czas sluchania - sprawdzalem
|
Cytat:
A ile radio ciągnie to nie wiem, ale mi z kolei wydaje się, że niewiele. Zresztą policz sobie, ile może mu maksymalnie iść przez to 128 i ile czasu tego radia słucha (a i tak nie ma szans, że głupie radio zużywa całą przepustowość łącza) i orientacyjnie to sprawdź. Wątpię, czy dojdzie nawet w poblże 5 GB :) |
Cytat:
Moj wujek ma neo 128. Czy jemu to starczy, skoro codziennie wieczorem sprawdzi poczte, poczyta wiadomosci na stronach www i poslucha sobie radia internetowego? Slyszalem ze radio duuuzo ciagnie, stad moje pytanie czy jemu ta neostrada 128 wystarczy? |
Osobiscie, to dodalbym do tego co juz wymierzysz DU Meter'em <lub czym innym> pewien blizej nieokreslony narzut, ktory bedzie wynikal z radosci posiadania szybszego lacza <spedzisz tyle samo czasu przed kompem, a sciagnie sie wiecej/przeczytasz wiecej ze wzgledu na krotsze oczekiwanie na strony> :)
|
Cytat:
Pytanie tylko, czy tak bardzo zależy Ci na tej drukrotnie szybszej prędkości. Jeśli tak i jeśli nie jesteś nałogowym ściągaczem (ja ściągnę może z dwa filmiki i kilka mp3, plus własnie jakieś programy, sterowniki i załączniki na forum), to spokojnie się na to zgadzaj. |
jest lek na to zasysane 5GB :)
Mieć mały dysk. Nie ma miejsca na HDD człowiek nic nie ściąga, albo przynajmniej stara się utrzymać porządek i na bieżąco archiwizować dane na CD. a 5GB? Myśle, że to nie tak mało, w zależności czy masz zamiar zasysać filmy po 700 MB czy mp3 po 5 MB :) Da się to pogodzić. |
... dzięki Zbiegu za programik, już zabieram się do testowania :spoko:
|
Czytając komentarze miałem napisać to samo co MaciejT.
W dumeterze masz licznik danych które pobrałeś/wysłałeś. Zlicz to przez miesiąc i będzie OK. Sam zobaczysz czy warto. |
Ilość załączników: 2
DU Meter to niezla zabawka, dzieki niej dowiesz sie wszystkiego - sprawdz przez miesiac, a pozniej zadecyduj o laczu :)
|
Masz racje bo po przekroczeniu tych 5GB to byś się chyba zamęczył tym transferem 32kb.
Pozdro |
.. qrde mol, chyba mnie przekonaliście, zostaję na starym łączu, po przekroczeniu 5 GB łącze spada do 32 kbps, na warezach nie wysiaduje, ale nowe wersje sterów i progsów ściągam, fora różne odwiedzam, czyli szybko mi zabraknie, dzięki za odzew :)
|
to tak samo jak zastanawiac sie nad Neo+ z limitem...
WG mnie to przesada ze dali limit 5gb na 128 i 5gb na 320 - powinni co najmniej 7gb zrobic. Ja mam luzik ale mysle ze nie zaloza na 640 zadnego ograniczenia bo wtedy tp mialbym gdzies. Co do twojego pytania Zetoxa...watpie zebys siedzial tylko na czatach :) (pozdrawiam czatowcow - sam nim nie jestem i nie rozumiem tego ale..) i wiem ze lubisz sciagac programiki najnowsze,aktualizacje, wiec czy nie lepiej wolniej a bez limitu? I wlasnie...czy nie bedziesz mial neta jak przekroczysz 5giga?czy tak jak w tepsie transferek modemowy? |
dla mnie by sie to nie oplacalo, chyba ze po przekroczeniu limitu mialbys te 128 :D
jesli nie ssiesz warezu to spox, ale jesli sciagasz to faktycznie w dwa dni wyczerpiesz limit - zalezy do ilu Cie wtedy zetnie |
5GB to 5242880kB co z predkoscia 256kb (kilo bitow - 8kb=1kB) daje 163840 sec. sciagania co daje 45 godz. 30 min. i 40 sec. ;)
|
Ale nie napisałeś co się stanie po przekroczeniu tego limitu..??
|
Cytat:
|
Jeśli dużo ściągasz to pozostań przy starym łączu a jeśli mało ściągasz a więcej przesiadujesz na stronkach przeglądając je to się przenieś.
|
Jak dobrze licze to wystarczy na ok 45,5 godziny sciagania maxymalnego :)
|
Na same strony to w zupełności wystarcza, ale jeśli dużo ścągasz to się w to nie pakuj.
|
hmm zależy czy dużo śćiągasz podczas tego pobytu, ale dla mnie 5GB to troche mało ja w 2dni zrobiłem 2,5GB przez same ściąganie, ale mam troszke szybsze łącze
|
Ile to jest 5 GB ?
... mój dostawca internetowy proponuje mi łącze 256kbs zamiast dotychczasowych 128 kbs, za tę samą cenę (50zł), ale z ograniczeniem poboru danych do 5 GB na miesiąc. Mam pytanie, warto w to wchodzić czy nie, jak szybko mozna pobrać 5 GB, przy kilkugodzinnym pobycie w sieci dziennie?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:23. |