![]() |
Moja oferta - avatary i podpisy...graficzne
Teraz w wakacje sie nudze, ale z chęcią i wielka przyjemnoscią mogę Wam zrobic avatar i podpis...tak jak ja mam ;) Jeśli chcecie to piszcie...
|
Ok jak Ci się by chciało. Ja nie mam uzdolnień plastycznych. Avatar z Litkiem i jakimiś fajnymi bajerami. Jak byś cuś wymyślił to podeślij na skrzyneczke.
THX z góry..& Pozdro... |
Ja równiez jestem zainteresowany, bo właśnie sie zastanawiałem nad kolejna zmiana, tylko nie wiem jaki bym chiał, noze coś doradzisz???
|
Jestem sszokowany! Myślałem że nikt nie będzie chciał... dziś jak się rano obudze to się wezme do roboty ;) Ciesze się że mogę Wam pomuc ;)
|
OK czekam na pierwsze wersje beta ;)
|
Jesli niemasz za duzo do roboty to ja tez bym prosil jakis fajny avatarek.
|
JAk sończysz ich to i mój zrób. Jeśli będziesz chętny to jutro jakieś dane ci dam.
|
Baku [pl] - co do twojego podpisu, to przeczytaj to :P http://forum.cdrinfo.pl/announcement.php?f=5
zart oczywiscie ;) |
Cytat:
|
Baku mi też zrób avatar miał czas. Wybór należy do ciebie:>
|
no nie wiem czy chcialbym zmienic swoje "confused" na cos nowego... ale jesli chcesz mnie do czegos naklonic to chetnie zobacze co potrafisz hehe
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Tak jak pisze Baku w jego podpisie nie ma szczegółowego opisu sprzętu. Na moje może to zostać, inni admini inna decyzja. Co do vatarów. No w sumie jestem troche daleko w kolejce, ale skusze się. Kiedyś avatara robił mi Smartek :) (pozdro dla niego), sam widze u Baku coś ciekawego widze, że conieco, na pewno więcej niż ja znasz się na grafice, więc chętnie bym skorzystał bo podoba mi się Twój styl, a ja ciągle szukam tego jedynego avatara i znależć nie moge, może właśnie jakiś zmixowany mi przypadnie do gustu;). Postaram się jakoś odwdzięczyć ;) |
No nie ;/ Mialo być POZDRAWIAM a nie POZRAWIAM ;( No nic zmieni się, ale najpierw Wy ;) Odwdzięczać się nie musisz... @ndy'emu i gallus_anonim'owi już zrobiłem... ;) Więc shuma02, Mily666 i Twoja kolej Ciapek ;)...
EDIT... Znalazłem jeden bład jeszcze w moim podpisie... przy dysku twardym napisałem 7MB cache.. a mam 8 ;p z 7 nie ma :p |
Ja kolejny raz dziekuje;) za chwile umieszcze tylko muszę wrzucić podpisik na serwer.
|
Dzięki jeszcze raz Baku [PL] za avatarka :)
|
Nie ma za co, to dla mnie przyjemność ;)
shuma02, Mily666, Kodziu, Wajchiusz ... podajcie jakieś szczegóły ;) |
I już jest, mi się podoba można powiedziec jednym słowem, że jest FULL WYPAS ;)
|
Fajnie jest wiedzieć że się komuś pomogło i że ma się udział w tym forum ;)
|
ejjj ale jak każdy będzie sobie wwalał w podpis jakieś obrazy na szerokość posta to nie tylko mi to się nie spodoba.
Nie róbmy galeri obrazów. |
Fakt..., to od teraz tylko robie Avatary..., ale to zależy kto jaką ma rozdzielczość (2048x1960) =D
|
Cytat:
|
Co ty Ciapek za rozdzialke masz na tym flat-Flatronie? :)
|
Cytat:
|
Więc dane które mógłbyś umieścić w podpise: LG DRD-8120B
LG GCE-8481B SAMSUNG SP1213N Avatarek to jakiś ładny. Coś takiego fajnego. Decyzja należy do ciebie. |
Dobra, Kodziu, zaraz zabiore się do pracy ;), gallus_anonim... przecież mówiłem Ci że nie musisz pisać że ja to robiłem... możesz to edytować i robić z tym co chcesz...
|
ja chce na jakimś fajnym tle niebieskim do góry Mily666 a na dole Lite-on 52327S. A na środku takimi wodnymi literami forum.cdrinfo.pl. Ale wybór należy do ciebie. Wszystko przyjme :>
|
Cytat:
Pozdro ;) |
Cytat:
DZIĘKUJE WAM!! |
Cytat:
Logo. Za co dziękujesz?? |
@Baku [pl]
A czy gif'y też wchodzą w rachubę? Ja bym zmienił swój avatarek bo to "oko" do udanych chyba nie należy, co? |
Ilość załączników: 2
Dziękuje że się nie nudze, że mogę Wam pomuc ;), że coś robie dobrego dla kogos...GIF'y mogą być, ale dopiero jutro bym się tym zajął...ale gifów nie robiłem ża dużo i jakość nie będzie taka dobra... Kodziu i Mily666 ;) W załączniku macie avatar oraz podpis
|
niniejszym prosze o zmniejszenie obrazkow w podpisie - mysle ze polowa wielkosci i tak by wystarczyla - w duzej rozdzielczosci tak to wyglada jakby pol forum zajmowalo...
|
krotko mowiac - mitotito ile te wasze podpisy waza bo siedze na szybkim laczy
ale sam swojego avatara zmniejszalem az wazy... prawie 200 razy mniej niz co niektore podpisy chyba to juz jest przerost formy nad trescia ;) |
Ok, od teraz robie 400x40... a te co zrobiłem to userzy może sami zmienią rozmiar cio? np. w paincie ;)
Mimotego że coniektóre zajmują mniej niż 10kb to jako Administrator bym zabronił wstawiania jakich kolwiek plików graficznych do podpisu... |
Ilość załączników: 1
Baku, zapisuj to w 8 bitach, wtedy rozmiar spada niemal ze 3 krotnie, a wizualnie nic sie nie zmienia
jak tak kazdy napakuje sobie 30 kilo do podpisu to ja wymiekne bo i tak forum mi slabo sie wczytuje, a juz nie mowie o modemowcach, ktorych napewno tu mamy dla przykladu w zalaczniku twoj sig z 8 bitowa glebia kolorow twoj sig = 31KB moja wersja twojego siga = 12KB |
...albo skupcie sie Panowie tylko na avatarach...
|
Cytat:
MaciejT... może warto by wprowadzić chociaż ograniczenie 10kb na podpis? Czy coś w tym stylu? |
Mam pytanie, moze głupie ale jak wrzucić ten podpis aby sięwyświetlał. Nie mogę znaleźć opcji.
Baku dzięki za avatar i podpis!!! |
Najpierw musisz wrzucić na jakiś serwer, a następnie w swoim profilu masz Edycja podpisu... i tam podajesz link do tegoż podpisu którego wrzuciłes na serwer. Jeśli nie masz serwera to weź go w tym topicu np jako załącznik, ale nie spakowany, kliknij na niego jak napiszesz post własciwosci obrazu i tam masz adres do obrazka... i go wklepujesz jako link w edycja podpisu
|
Cytat:
wydaje mi sie, ze zalaczniki sa po jakims czasie usowane automatycznie... wiec to pomysl raczej na krotka mete |
No to ja mam serwery 50MB... bardzo szybkie download 10000kilobajtów/s. Moge uzyczyć, ale ja bym musiał je wrzucać bo można się logować tylko z mojego IP
|
Koledzy,ja siedze na SDI i wolno mi sie otwierają stronki,a tu jeszcze takie czary z tymi obrazkami.Nic do was nie mam...ale co to domowe przedszkole?
normalnie tak jak ktos napisał-przerost formy nad trescią. Apropos: tak samo jest jak ktos walnie se za***ista tapete na pulpit,kupe programów w tle i mówi ze mu sie komp muli. |
Cytat:
A to jak cio to można wyłączyć włanczanie obrazków... ;)... dobra, zrobimy coś... będa mniej zajmowac te avatar'y i podpisy ;)... PS: Mi na modemie włancza się 9,7sekundy cała strona z avatar'ami... z TIF usunełem pliki... a na lanie włancza się 1,2 sekundy ;) |
To jakbyś mógł Baku to wrzuć mój podpis na swój serw i podaj mi adres do niego. OK?
|
Cytat:
|
Ja już zmniejszyłem swój podpis z 31kb do 18to chyba wystarczy ;) bo jeżeli zmniejszam bardziej to jest juz brzydki :blee:
|
Mój podpis zajmuje 9,21kb wiec nie mieć pretensji. :> Pozdro :spoko:
|
Witam,
ta ja też bym prosił o podpisik i avatar. Oczywiście jakiś fajny (może być z czerwienią, niebieskim i czarnym; coś na napisy coś na tło). |
Mnie najbardziej zadowoliłaby krwista czerwień i czerń. ;)
|
@Baku [pl] jesteś może jakimś grafikiem? Czy to twoje hobby?
|
Qrde teraz większość będzie miała nowe avatary i trzeba bedzie sie na nowo przyzwyczajać kto ma jaki ;)
|
ja tam swojego jeszcze nie zmienialem i nie mam najmniejszego zamiaru ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie porównuj małego obrazka to obrazu na cały podpis. Cały podpis nie jest większy, jest mniejszy, a ty masz jakieś złudzenie optyczne chyba. Kiedy napisze małą wiadomość to naturalne, że zakres podpisu się powiększa. Co do podpisów - mówiłem to wcześniej, wysłałem priva do Baku, teraz potwierdzili to MaciejT i Y@nkee - wasze obrazki mają zmykać, albo pomniejszyć ich wielkość w KB no najlepiej to rozmiar bo co post to jakiś obrazek na całą szerokość w podpisie. |
dla mnie to burza w szklance wody.
ktos mial inicjatywe... a teraz jest ganiony... nie wspominajac o uwadze -Kowalik-'a rozmiar faktycznie moze byc problemem dla modemowcow, ale wielkosc? 1024x... jest uwazane za standard, w tej rozdzialce wyglada wszystko OK ale to tylko moja opinia |
Cytat:
|
Cytat:
Qrde, ludzie na żartach się nie znacie ?! A co do inicjatywy. Kto dodaje ten idiotyczny napis o pochodzeniu avatara bądź podpisu ? To chyba nie jest wymóg autora ? |
qrcze, a mnie sie wydawalo, ze "polowa wielkosci" oznacza ni mniej ni wiecej niz zrobienie z obrazka 1000x500 obrazka 500x250, z 400x50 zrobienie 200x25, i dalej analogicznie...
rozmiar w kB siłą rzeczy również zostanie zmniejszony :) a moze tylko mnie sie tak wydawalo?! |
Ja bym nalożył odgórnie ograniczenia pojemnościowe i rozmiarowe na avatary i podpisy
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Ja myśle że jeśli można obrazek mieć w podpisie to rozmiar 600x80 nie jest zły, ponieważ 1024x768 to jest minimalny standart... jeśli chodzi wielkość pliku to co innego... , Powtórze jeszcze raz, Ja wogóle bym zabronił umieszczania obrazków w podpisie... Więcej podpisów i avatarów nie robie bo widze że to tylko komplikuje sprawe. |
Cytat:
http://www.andrzejj9.terramail.pl/Po...a%20Glowna.htm lub to: http://www.andrzejj9.terramail.pl/En...ain%20Page.htm tylko z wybranym przeze mnie obrazkiem? |
Cytat:
Napisz do Smartka ;) On powinien ci to zrobić no problem ;) |
Cytat:
|
Cytat:
http://members.lycos.co.uk/piterniel/power/ http://members.lycos.co.uk/piterniel/strona1/ http://members.lycos.co.uk/piterniel/strona2/ Zajeły mi ok 30 min ^ w sumie |
Cytat:
|
Cytat:
kolego! Od długiego czasu nie zmieniałem podpisu więc jeśli nie jesteś czegoś pewny nie pisz tego i nie osądzaj mnie. ok?! KB są ok, zresztą mi chodzi o to, żeby co post nie było obrazu wielkiego na całą szerokość. Zmniejsz rozmiar nie KB, jak tak bardzo Ci zależy żeby mieć obraz w podpisie zamiast liter, które miałeś wczesniej, a wyrażały to samo. P.S. @Gallus! Teraz mi się wszystko podoba :). Wogóle ładna kolorystyka ;) |
Cytat:
|
@ Ciapek chyba to wystarczy, bo jeżeli bedzie mniejszy to już staje sie nieczytelny, jeżeli jeszcze mam coś zmienic to pisz, ja się słucham modów i adminów ;)
|
Cytat:
|
widze, ze dwa "swistaki" sie dogadaly ;)
gallus_anonim, te sreberka sa u CIAPKA w avaterze ;) |
świstaki się zawsze dogaduja ;), a Ciapek ma racje i powinny zostać wprowadzone ograniczenia w rozdzielczości co do podpisu.
|
@Baku [pl] - a może jednak skusisz się jeszcze na jeden avatar dla mnie :) :>
|
E... no dobra :D, ale najpierw musze drugiego kompa naprawić... bo coś siadło jak FSB zmieniałem... (obym naprawił) ... heh :D Trzeba coś tam ze zworkami pomajstrować .. to stara MOBO :p 1999 i na niej p3 450 w kardridżu:p
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:14. |