![]() |
Wielki problem z KaZaA Lite Rewolucja 2.5.5
Cześć!
Ściągnąłem sobie nową kaze (KaZaA Lite Rewolucja 2.5.5) , zainstalowałem w WIN 2000 SP4 i zaczęły się dziwne rzeczy: System przez 5 min działał normalnie, a potem przez około minutę, całkowicie się zawieszał, potem znów 5 min normalnego działania i znów zwiecha przez minutę i tak w kółko. Spróbowałem więc w WIN XP - tu z koleji system tak samo się zawiesza co 5 min, ale za to krócej to trwa - ok 5 sekund. Czy tylko ja mam ten problem czy ta nowa kazaa to taki shit? |
Cytat:
pozdrawiam, |
Kiedy usunąłem kazee problem nie zniknął!!! nawet gdy wyczyściłem rejestr z wszystkich wpisów kazy nic to nie dało, po prostu spie***liło totalnie system , znów k***a muszę reinstalować WIN.
|
Jak pech to pech ;), reinstalnij sysa, i kożystaj z torrentów i warezów, bo na tych P2P to ostatnio same FAKE :blee:
|
Format c: i używaj DC++
|
to jeszcze dopiesze overnet/emule/edokney zeby byl komplet dobrych p2p ;)
|
Widzę że Kazza jest bardzo popularna :fala:
Torrent rules!! |
Kazaajest do niczego, wywal to gówno i lepiej zainstaluj DC++. Na pewno jest lepsze.
|
Widzę, że dyskusja przerodziła się w wyrażanie opinii o Kazza i innych programch ;)
Sam jestem ciekaw co jest lepsze. Ostatnio używałem tylko Kazzy ale można było z niej sciągnąć raczej tylko MP3 (ale ostatnio pełno fake'ów) i jakies filmy z seri "XXX", mowy nie było o grach czy programach (jak były to przeważnie fake'y). Więc pozostaje pytanie co wybrać (jaki soft i jakie są jego zalety oraz wady) zamiast Kazzy ??? ;) |
eMule :spoko:
Na nim jest praktycznie wszystko ;). Jednak musisz pamietac, ze mulek uczy cierpliwosci ;) |
DC++ - na serwerach jest również wszystko. Trzeba tylko tarfic na odpowiedni serwer. Minusem jest tylko to, że musisz XXMB udostępnic żeby wejść na dany serwer.
|
Cytat:
Dokładnie ;) przesiadka na eMule z Kazaa (czyt. Skaza) to duży "szok" :P |
Co do mulka, to warto chyba jedynie sciagac ze sprawdzonych linkow, bo reszta to również ostatnimi czasy FAKE, a cierpliwości to ja nie mam, bo moje łącze jest dość dobre ale muł ledwie na nim zipie. Torrenty to teraz według mnie przyszłość, przynajmniej nie ma tam FAKE'ówi jest tam full nowości, a najlepszy programik do torrentów to chyba Azureus ;)
|
O co chodzi z tą cierpliwości na eMule ??? Nigdy z niego nie kozystałem więc pytam ;)
|
Cytat:
|
do iedawna nie moglem ustac w pochwalach dla overneta (to taki bezserwerowy emule, a raczej edonkey, bo zrobiony przez ta sama ekipe) - niestety albo nowe wersje sa po prostu gorsze, albo faktycznie cos z laczem - przyspieszylo mi 3krotnie ostatnimi czasy, a overek ssie jak mu sie przysni...
eh, zainteresowac sie musze tym torrentem, choc jeszcze dlugo nie zrezygnuje calkiem z overka :) |
Mój mułek ssał po 100 KB\s (mam łacze 1Mb\s)póki miałem Hight ID ale mi obcieli port i taraz mam LOW ID i teraz momentami buja się do 20KB\s :-(
|
i prosze o pomoc wejdźcie na post na stronie http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=37138 i mi pomózcie kto moze. Błagam !!!!!!!!
|
Jest jakaś oficialna polska strona na temat eMule ???
Czy w eMule muszę udostępniać jakieś pliki aby muc sciągac ??? Co to jest to ID ??? |
Co do cierpliwosci to chodzi o to, ze poczatkujacy uzytkownik (bez kredytow, ktore sie zdobywa w miare uzywania emula) musi troszke postac w kolejkach zanim dopcha sie do swojej kolejki (troszke podobnie jest z plikami mniej popularnymi).
W emulu tez jest zasada im wiekszy masz upload tym wiekszy masz download, wiec pliki udostepniac musisz. Kazdy powinien bo inaczej p2p "zginie" ;). Ja u siebie na neo 768 spokojnie wyciagam 70KB, bo taki mam limit ustawiony, zeby mi nie zapychalo calego lacza. |
Cytat:
|
Np. na moich ustawieniach ja ustawiłem sobie że mogę ściągać 99KB\s a wysyłać 10 wszystko ustawiłem na maksa i ile mogłem tyle ciagnąłem. HIGHT ID to oznacza szybkie ściąganie a LOW ID wolne. Jezeli masz Hight to pobierasz pliki przed wszystkimi uzytkownikami z Low i nie musisz czekać na kolejke no a jezeli masz low to musisz czekać. Jak mieć Hight? Oto odpowiedź musisz mieć przekierowany port ( np. 4662) na twój IP to jest najważniejsze.
|
Cytat:
ssie aż miło. |
Ma ktoś może pliczek z listą dobrych serwerów do eMule ???
|
Cytat:
Kredyty sa u innych użytkowników i są zapisywane na ich kompach, kiedy od nich cos sciagamy, badz oni od nas. Kredyty przypisywane są do userhashu. Wiec sie ich nie traci przy reinstalacji kompa. Zreszta ja zawsze przed reinstalacja robie sobie update calego katalogu "config" w kat. emule. I po ponownej instalacji emula wrzucam tam ten katalog ;). U mnie emule potrzebuje z 1-1,5 godz. zeby sie rozbujac, a potem hula az milo, na pelnych obrotach. Ja ta neo mam tylko na siebie, wiec mam High ID i tak wysokie tranfery :D. Po wiecej informacji zapraszam do FAQ'u na forum poswieconym emulkowi ->TU<- Edit: Cytat:
Najlepszym - najwiekszym jest Razorback2 :spoko: |
Dzięki Czero, zaraz sobie oblookam te forum, a z tym High ID to niestety u mnie nie da rady bo admin mi portów niestety nie przekieruje, a kiedyś skanowałem porty routera i ten od eDonkeya nie był otwarty :/
|
Cytat:
A jakiś był otwarty ? (jak tak to sobie na niego zmień) Skanował Porty - Normalnie musze się od ciebie uczyć Hakerki :P |
hehe tylko ja dokładnie nie wiem co skanowac bo na routerze jest chyba otwarty jeden port, a na nadajniku są otwarte chyba dwa ale te porty to są takie standardowe 80 i 21 :/ chyba że ja mam coś innego przeskanic??
|
Prot 80 to port od przeglądarki interetowej na tym porcie jeżeli sobie ustawisz masz szanse dostać Hight ale na jakimś słabym słabym serwerze. Już lepiej idzie na Low na Razorback2 niż na Hight na jakimś małym serwerze.
|
Cytat:
Chyba cie po****ało. Lepiej mieć High ID na słabym serwie. Bo się wtedy łączysz ze wszytskimi w sieci, ale wolniej. A tak się łączysz z 20% sieci szybko. Co wybierasz :P |
Osiolek, eMule i inne kopytne.
Dobrze skonfigurowany osiolek ciagne jak szalony, trzeba tylko dopasowac moda do lacza i kompa i juz. Linki sprawdzone, sa na linkowniach, forach i nie ma klopotu. Faktem tylko jest, ze jak sie rozpedzi to lacze jest przymulone, bo potrafi cale lacze zajac dla siebie. A na 2mbps laczu....moj ty komputerku! to mozna....... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
www.torrent.org.pl - dobra stronka PL www.suprnova.org - chyba najlepsza ;) |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
Ps. nie wie ktos moze do kiedy bedzie trwac taki bonus na neo?? |
eMule rządzi :P
Łącze NEO+ PS. Proszę bez komentowania skąd to się wzieło :P |
Cytat:
Kod:
www.torrentazos.com |
Cytat:
No chyba, że jakiś "życzliwy"... ;) |
Cytat:
ps: Co to za język?? ;) ps2: Jedno pytanko - zainstalowałem właśnie Azureusa. Niby wszystko się dobrze skończyło, ale teraz próbuję go uruchomić i... nic, żadnej reakcji. Zrestartowałem komputer, ale dalej to samo. Co to może być ? |
Cytat:
ZAINSTALUJ JAVE ! CZYSTĄ JAVE www.java.sun.com a nie JAVE M$ |
Z tą javą to tak jak Piter pisze, a ta stronka jest Hiszpańska, ale dobra ;)
|
Cytat:
A Javą się bawić nie będę bo póki co Opera mi dobrze działa, a przed reinstalacją Windowsa miałem z nią problemy - zamykanie się programu przy włączonym JavaScript. Dość częsty problem, ale jeszcze bez rozwiązania, więc nie będę jego wystąpienia znowu ryzykował. Już wolę sobie odpuścić Azerusa. Zresztą przed chwilą go odinstalowałem i właśnie ściągam BitTirrent :) |
Cytat:
|
Cytat:
http://java.sun.com/j2se/1.4.2/download.html Wybierz "Download J2EE 1.4 SDK" |
Cytat:
Bo jesli chodzi o Javę to dzięki, ale nie :) A jeśli chodzi o stronkę to... no właśnie co? Trzeba się rejestrować, prawda? |
Ja się tam nigdy nie rejestrowałem, poprostu ściągałem albumy :D
|
Cytat:
Jaka qrwa chiszpańska strona ? Po****ani jesteście ! |
Piter nam chodzi o ta strone z muzą :D
|
Aha źle was zrozumiałem ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
Haker musi twardo ^_^ |
Cytat:
|
Niedługo zostanie Prehakerem i bedziemy bulili słono za telefon ;) :ysz:
|
haker
1. Zwykle zdolny programista i ekspert od komputerów dysponujący rozległą wiedzą i potrafiący znakomicie korzystać z niej w praktyce. Haker dzięki swoim umiejętnościom jest w stanie łamać najlepsze zabezpieczenia np. sieci komputerowych. Nawet wtedy, gdy używa swojej wiedzy do działań niezgodnych z prawem, nie powoduje szkód, nie niszczy danych, ani nie wykrada ich dla zysku, nie próbuje także zacierać po sobie śladów w sposób brutalny, np. kasując system operacyjny komputera, na który się włamał. 2. Nieprawidłowo kraker. craker Termin stworzony przez środowisko hakerów ok. roku 1985 w odpowiedzi na błędne użycie terminu haker. 1. Osoba, której celem jest złamanie zabezpieczeń sieci komputerowych i uzyskanie w ten sposób poufnych informacji. Kraker często zaciera po sobie ślady, kasując dane, lub niszcząc systemy operacyjne, do których się włamał. 2. Osoba łamiąca zabezpieczenia przed kopiowaniem w chronionym prawem oprogramowaniu. Żródło: Leskykon www.komputerswiat.pl |
Cytat:
1. coolhub.no-ip.com bardzo fajny, nie za duży ale stali userzy 2. trashcan2.mine.nu:666 duzo muzy 3. noll8.no-ip.org duzo ludzikow czasami ok 2000 4. Alliance1.udgnet.com full kontakt, bywa do 8000 userow na tym, duzo all 5. dchub.essentialsets.net full techno, setów albumów i all |
Cytat:
pozdro! |
Cytat:
Techno mnie nie interesuje (vide 5), ale np. pierwszy ze stałymi userami może być ciekawy, bo często jest tak, że jakaś osoba ma coś fajnego, ale szybko znika i już jej znaleźć nie potrafię. Raz miałem ciekawie, znalazłem u jednego kolesia wszystkie Albumy Yanni-ego. Zacząłem ściągać i szło naprawdę ładnie. Ściągnęły się praktycznie wszystkie (prawie 900MB) i ciągnęła właśnie ostatnia piosenka ostatniego albumu, ale ja już musiałem wychodzić z domu, a nie chciałem wyłączać komputera, więc z bólem serca przerwałem, mając nadzieję, że będzie jeszcze potem na hubie i uda mi się dociągnąć. Oczywiście nadzieja nic nie dała, bo już mi się go potem nie udało znaleźć, a tej piosenki do dzisiaj (było to może z miesiąc temu) nie udało mi się nigdzie znaleźć! I tak teraz tylko trzymam te wszystkie albumy na dysku i czekam aż gdzieś kiedyś znajdę tę ostatnią piosenkę i będę mógł wszystko na płytkę zgrać ;) |
@andrzejj9
jesli nie chcesz instalowaz javy do azureusa, to innego torrenta sciagnij, np. bittornado - http://bittornado.com/download.html Torrentami naprawde warto sie zainteresowac, nie trzeba czekac tak jak w sieci overnet. |
Dzięki, ale zainstalowałem już wczoraj Bit Torrenta i całkiem ładnie chodzi, nawet kilka rzeczy na próbę pościągałem i po używaniu przez dłuższy czas Emule trochę się zdziwiłem, że od razu, a nie po kilku godzinach zaczęło się ściągać ;)
Ale ogólnie programik działa dobrze i na razie przy nim zostanę :) |
Ja sie tylko zastanawiam jak sie ma sprawa na torrentach z rzeczami troszke starszymi/ mniej popularnymi.
|
Musisz o nie Requestować poprostu i liczyć na uprzejmość użytkowników.
|
Cytat:
W sumie zdeczka *****anie |
Cytat:
|
A zna ktoś jakieś stronki z linkami do KaZy, bo słyszałem że są ale nie wiem jakie, chodzi o takie coś jak osloskop dla donkeya???
|
Cytat:
Wyrzuć tą KAZE ! To jest gówno ;) i jej nigdy nie używaj :bicz: www.kazaalite.pl |
ja mam kazaa rewolucja na xp i działa normalnie
|
Lepiej to uzyc DC++ jak sie ma co udostepniac to huby czekaja na userkow :> Spokojnie bez wiekszych opcji konfiguracyjnych. Ale podobnie jak w emulku. Lepiej miec zew. IP albo miec jakiegos porta przekierowanego i byc ACTIV MODE. Wtedy juz jest wypasik i nic innego narazie mnie nie przekona :> Moze kiedys torrencik....;)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:16. |