Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Orlen - monitor.pl - serdecznie ODRADZAM!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/orlen-monitor-pl-serdecznie-odradzam-37153/)

Eliasz 27.12.2008 19:31

tak -bo platnosc byla przy odbiorze.

Ja akurat mialem stycznosc z firma ulubiony.pl (niedawno zreszta zamknieta). W tej firmie tez kompletnie olewano klienta -a zwlaszcza tych ktorzy placili przelewem z gory.
Bo na tych ktorzy placili przy odbiorze nic nie zyskiwali wiec wysylali z reguly normalnie.
A jesli zaplacilo sie przelewem to firma brala kase i urywal sie z nia kontakt -byc moze inwestowala nia, obracala nia, albo po prostu splacala nia zalegle dlugi i dopiero po kilu(nastu) tygodniach jak naciagneli nastepnych klientow mozna bylo zobaczy towar (albo i nie).

Dzwoniac pierwszy raz do firmy, wszyscy zapewniaja ze towar jest dostepny od reki i max 24h od otrzymania wplaty wysylaja przesylke. Po zamowieniu towaru kontakt sie urywal -zadne maile, telefony nie pomogly.
W danych do zamowienia podalem tez swoj nr telefonu i o dziwo (coz za pech :ysz:) juz nigdy dzwoniac z tego numeru nie udalo mi sie polaczyc z obsluga.

Ja akurat zamawialem tam sprzet sieciowy -mialem zlecenie zrobienia sieci "na juz" -zakladalem ze przesylka bedzie u mnie po max 2 dniach wiec zamowilem u nich. Paczka dotarla do mnie niestety po ponad miesiacu. W tym czasie widzac co sie swieci poszedlem do normalnego sklepu i kupilem jeszcze raz taki sam sprzet, a ten co mi przyszedl po ponad miesiacu sprzedalem na allegro.

Teraz juz jestem ciety na takie sklepy wiec odrazu odradzam komus zakupy w sklepach o wlasnie takiej niejasnej sytuacji

artur2602 19.12.2008 16:33

www.monitor.pl

Tak zgadza sie ale nichby tylko wystapily jakies sprzyjajace okolicznosci typu towar z hurtowni z opozniona platnoscia wtedy bys dostal towar ale bez zadnych papierow a hurtownia by nie dostala nic - zaplaty za sprzet. a co jesli by sie zepsul tobie? Wtedy nik nie ruszy palce aby naprawic. Jest duzo mozliwosci w ktorych moze przytrafic sie jakas trudnosc a wtedy bez skrupulow zostaniesz okradziony. "I swiety Boze nie pomoze."

andreg 17.12.2008 02:07

Laptop Toshiba,1,5 roku temu,48 godzin od zamówienia w domu.Lcd Eizo 2231,rok temu,36 godzin od telefonu,w domu.Płatność przy odbiorze,bez opłat za dostarczenie,papiery w porządku.Nie mam żali do do tej firmy.:spoko:

artur2602 15.12.2008 15:14

Orlen-monitor.pl = aceria.pl

UWAGA
Ten super oszust zacza handlowac pod nowa nazwa!! aceria.pl "Abadyna Sp zoo" jest wlasnoscia Marka Tokarskiego i dalej nic sobie nie robi z uczciwosci, do towaru zakupionego nie dostarcza ani gwarancji ani faktury !!!
Pozatym robi konkursy na stronie i oczywiscie nie dostarcza nagrod jaki niby wygrasz. Informuje ze juz wyslal i faktury i nagrody, oczywiscie wszystko trwa miesiacami a nie dostajesz nic !! Pamietaj jak zepsuje Ci sie drogi sprzet nikt go nie naprawi jesli nie masz tych dokumentow. A pozatym dzwonilem do hurtowni w ktorej sie zaopatrza ten **** i dowiedzialem sie ze nie zaplacil im za fakture, czyli mam kradziony sprzet !!! hurtownia to edsystem
Naprawde ostrzegam sa inne sklepy komputerowe NIE KUPUJ U ZLODZIEJA bo i Ciebie okradnie !!!!

epol 18.09.2004 15:45

Cytat:

Napisany przez MaciejT
ale kogo moge ostrzec przed Orlenem tego ostrzegam :)

Wiem i badzo dobrze. Trzeba sobie pomagać na wzajem.

MaciejT 18.09.2004 00:03

Cytat:

Napisany przez epol
Jednak u nas dalej tzeba korzytsać ze sprawdzonych sklepów....

ale kogo moge ostrzec przed Orlenem tego ostrzegam :)

Predi 14.09.2004 22:24

Cytat:

Napisany przez MaciejT
Pragnę wyrazić zapytanie,

Podoba mi sie
;)

epol 14.09.2004 19:10

Jednak u nas dalej tzeba korzytsać ze sprawdzonych sklepów....

paput2000 14.09.2004 18:02

To tak jak z ludźmi - są firmy i taborety. Jestem w tej chwili ofiarą takiego "krzaczka" - od tygodnia nie mogą przywieźć mi narożnika (to taki mebel), facet z tej po******onej firemki co trochę wymyśla inne wymówki, a to deszcz padał, a to samochód się popsuł, a to cholera co innego - szlag mnie trafia i chętnie bym mu ryja sklepał.

Ormianin 14.09.2004 14:21

Cytat:

Napisany przez MaciejT
[...]
Powtorze, ze nie o przesylke chodzi - w ten oto sposob "firma" pokazuje jak olewala, olewa i bedzie olewac ludzi (klientow, no ale skoro kupil to pewnie klientem juz nie jest).

Niestety, ale tak funkcjonuje wiele firm w Polsce i to niekoniecznie internetowych... wsrod wielu ludzi utarla sie jeszcze taka komunistyczna dewiza: To nie klient nasz pan to szprzedawca nasz pan

MaciejT 14.09.2004 14:08

No to uwaga: odpowiedz nadeszla 26.07.2004, i brzmi nastepujaco

"Jeżeli jest tak to sle do Pana te płytki
Przepraszam
Marek :)"

Nauczony doswiadczeniem postanowilem czekac, i jak wiele osob sie domysla, jest dzien 14.09.2004 i nic nie przysłano...

Powtorze, ze nie o przesylke chodzi - w ten oto sposob "firma" pokazuje jak olewala, olewa i bedzie olewac ludzi (klientow, no ale skoro kupil to pewnie klientem juz nie jest).

mr_spock 25.07.2004 00:11

jeszcze pomysla, ze chcesz ich naciagnac.:)
ja bym napisal, ze ten przezencik mam w d***, ale slow na wiatr sie nie rzuca

MaciejT 25.07.2004 00:04

Wyslalem nastepujacego maila do firmy:

"Witam,

Nawiązując do zamówienia monitora Neovo z dnia 24.05.2004 dla firmy
xxxxx, pragnę przypomnieć, iż w rozmowie telefonicznej
Pan Marek Tokarski obiecał wynagrodzić opóźnienie związane z
dostarczeniem monitora w wyznaczonym terminie. Jako przykład zostało
podane przesłanie pustych płyt jednokrotnego nagrywania (CD-R) w
jednej paczce razem z fakturą i kartą gwarancyjną monitora. Fakturę
oraz kartę gwarancyjną otrzymałem, jednak obiecanego dodatku nie.
Pragnę wyrazić zapytanie, czy przesyłka nie zaginęła podczas
transportu (u kuriera, w firmie spedycyjnej), w takim przypadku
istnieje jeszcze możliwość złożenia odpowiedniej reklamacji.

Z wyrazami szacunku"

Zobaczymy kiedy bedzie odpowiedz i jaka ona bedzie <jesli bedzie>.

epol 18.07.2004 14:01

nimal -też tak sądziłem, że jest to żart (była tam buźka), ale i tak odpowiedziałem.
To przychodząc z kolejnymi reklamacjami do salonu już się chyba nie musiałes przedstawiać, ani nie musiałes mówić o co chodzi, bo osoby Cie obsługujące już Cie znały dobrze i wiedziały co chcesz :lol: :> ;)

nimal 18.07.2004 04:15

epol, sorki, ale dokladnie jak napisal andrzejj9 - pierwsze zdanie to zart ;)
reszta to niestety prawda...
frog - to sie ciesze :) widac roznie sobie jada, zreszta zdziwilbym sie gdyby kazdemu trzymali tel po ponad dwa miechy bez zadnego dzialania - na moich 11 reklamacji taki numer zrobili raz

MaciejT 18.07.2004 00:58

Cytat:

Napisany przez przemo_one
jak czytalem ten orlen to juz nie wiedzialem co myslec o poscie :)
co do monitora to witaj w polsce "bo tutaj jest jaki jest poprostu............................."

z kazdym dniem uczymy sie nazw firm, z ktorych uslug juz w przyszlosci NIE skorzystamy!!! a moze o to im chodzi??

Z reszta dobry handlowiec zna zasade: zadowolony klient powie o mnie dziesieciu osobom, a niezadowolony powie 100! Wystarczy sie tego trzymac, a dobra obsluga zaprocentuje.

frog 18.07.2004 00:23

nimal ziomku :) ja akurat z plusem serwis oceniam OK. Dalem Nokie 3510i ktora w sylwestra poczestowalem piwkiem a na dodatego sciagnalem sobie z niej simlocka wiec wogole mialem mala nadzieje ze przyjma mi do gwarancji a przyjeli,dali telefon zastepzy a moj dostalem za tydzien z najnowszym softem naprawiony :)

przemo_one 17.07.2004 19:23

jak czytalem ten orlen to juz nie wiedzialem co myslec o poscie :)
co do monitora to witaj w polsce "bo tutaj jest jaki jest poprostu............................."

andrzejj9 17.07.2004 18:33

Cytat:

Napisany przez epol
nimal, ja nie mam tu zamiaru się z toba kłócic, bo nie o to mi chodzi.
Tym serwisantem na pewno nie byłem ja. Nie moja okolica, wtedy bylem na to za młody. GSM to moje hobby, które jednak przynosi jakieś tam zyski.

Ze średnią uwagą śledzę topic, ale wydaje mi się, że ta poprzednia wypowiedź (ten jej fragment) to było w formie żartu :)

epol 17.07.2004 18:28

nimal, ja nie mam tu zamiaru się z toba kłócic, bo nie o to mi chodzi.
Tym serwisantem na pewno nie byłem ja. Nie moja okolica, wtedy bylem na to za młody. GSM to moje hobby, które jednak przynosi jakieś tam zyski.

MaciejT 16.07.2004 23:58

Cytat:

Napisany przez larynx
potwierdzam opinie o monitor.pl
kupowalem Acera 1731
monitor ktory miał byc w poniedziałek dotał w sobote (tego samego tygodnia)
kosztów telefonu nie licze

czyli jednak...

nimal 16.07.2004 21:51

epol, bo sie jeszcze okaze ze to Ty byles tym inteligentem, ktory wgrywal mi ciagle ten sam soft zawierajacy oczywiscie ciagle bledy :D pracujesz w RR Servis? mam nadzieje ze nie - to wlasnie oni serwisuja Siemensy wysylane z Poznania
a co do tego ze po wgraniu najnowszego softu jest "ok", proponuje zajrzec na telefonia.wp.pl - nie tylko ja mam "pochlebna opinie" o firmie wypuszajacej takiego bubla
ja juz swojego sprzedalem - mam dosc jego dziwactw - np absolutnym standardem jest slyszenie przez osobe dzwoniaca na moj tel info o niedostepnosci abonenta, podczas gdy moj fon pokazuje ze jest poprawnie zalogowany, szkoda ze testy w serwisie omijaja ten drobny szczegol, na wydrukach jest wsio pieknie
coz, firma sie popisala, plus jeszcze lepiej, nie mam zamiaru dopuscic zeby takie gnoj destalu choc jeszcze grosza z mojej kieszeni... co automagicznie oznacza tez moja rodzine... paru klientow mniej - oplaca sie tak traktowac klienta (dobrego i dotychczas wiernego - 6 lat w plusie, 3 siemens w rodzinie, dwa z nich z najwyzszej polki swego czasu czyli S i SL)

andrzejj9 16.07.2004 21:26

Cytat:

Napisany przez mr_spock
ja znow mialem przeboje z serwisem HP...
W takich sprawach nalezy schowac dobre maniery, zapodac do sluchawki kilka K**EW
i te magiczne literki... UOKiK

He he, to ja dopiero miałem przeprawę z HP... Ale w sumie było fajnie, dwa nowe tusze dzięki temu dostałem (prawie 300 złotych), a o jeszcze 200 złotych mogłem. Miło to w sumie wspominam, chociaż kłótnie już były porządne :)

larynx 16.07.2004 21:25

potwierdzam opinie o monitor.pl
kupowalem Acera 1731
monitor ktory miał byc w poniedziałek dotał w sobote (tego samego tygodnia)
kosztów telefonu nie licze

andrzejj9 16.07.2004 21:24

Cytat:

Napisany przez MaciejT
Witam

Jest to post - antyreklama, czyli ma za zadanie poinformowac, jak obslugiwani sa klienci firmy Orlen (monitor.pl).
...

Wiesz co, miałem dość podobną sprawę. Moja siostra przed gwiazdką zamawiała sporo rzeczy z vivid.pl (w sumie na kwotę prawie 500 zł). Kilka razy upewniała się, że wszystko przyjdzie przed świętami, dzwoniła do firmy, pisała maile. Za każdym razie otrzymywała odpowiedzi, że wszystko jest już wysłane, wszystko zgodnie z terminem i wszystko dojdzie na czas. Większość z tych odpowiedzi, jak się potem okazało, była kłamaniem w żywe oczy. Paczka nie zostałą wysłana, naturalnie nie doszła na czas, nikt nie przeprosił itp., szkoda gadać....

Potem zaczęło się standardowe zwalanie winy na firmę przewozową, nawet już po tym, jak dotarliśmy do potwierdzenia, kiedy tak naprawdę zostało to wszystko wysłane.

Na początku ja zajmowałem się tą sprawą i po prostu wprost zarządałem konkretnego wynagrodzenia, czy też odszkodowania za to, jak zostaliśmy potraktowani. Potem prawdopodobnie zwróciłbym się do rzecznika praw konsumenta, a nie wykluczam, że ostatecznie może również oddał sprawę do sądu. Ale w międzyczasie inna osoba wzięła się za załatwianie tego i ostatecznie nic z tym nie zrobiła. Nie zmienia to jednak faktu, że można dojść swoich racji i według mnie warto to robić, ponieważ jeśli wszyscy będą odpuszczać, to nic się nie zmieni.

W Twoim przypadku napisałbym do nich maila i dokładnie opisał tą sytuację (właściwie już to zrobiłeś, warto by to było tylko trochę przeredagować). I prosto zapytał - co zamierzają z tym zrobić. A po odpowiedzi zdecydował, co robić dalej, nie wykluczając kontaktu z rzecznikiem, lub nawet podania sprawy do sądu (chociaż to w tak błahej sprawie raczej bym już sobie darował, ale pewny nie jestem)... Powodzenia :)

epol 16.07.2004 19:30

Nie wiem jak to było kiedyś z tym fonem, bo gsm zajmuje sie dopieor od 1-2 lat. Teraz gdy mam wieszajacego sie s40 wgrywam mu najnowszy (bardzo stary on jest) soft i jest ok.
Tak może było kiedyś. Niedawno Siemens miał wpadke z S55 i wypadającymi klawiszami. Wszystkim chętnym wymienił/wymienia te klawiaturki bez zająknięcia.
Kiedyś było inne podejście do klienta.

nimal 16.07.2004 16:25

tak, to byl bosch, ale co to mnie jako klienta obchodzi - fakt jest taki ze to siemens ten tel firmowal i to siemens tak olal tysiace ludzi ktorzy kupili taki telefon
przypomne ze podobna wpadke mialo np daewoo z blachowka jakiejs serii lanosa - wymienili chetnym za free, intel z seria pentiumow - wymienili wszystkim chetnym za free, nokia z pierwsza 7 - wymienili wszystkim soft... a siemens olal
nie chodzi mi o to ze aparat awaryjny, bo kazdemu sie moze zdarzyc, chodzi o podejscie firmy do klienta: siemens z plusem udowodnili ze klienta maja w D - siemens nie wymieniajac go na inny model (lub wypuszczajac oprogramowania usuwajace bledy), a plus przetrzymujac moj telefon DWA MIESIACE
dadam ze nie otrzymalem ani zadnej rekompensaty, ani nawet przeprosin za taki stan zeczy

imola 16.07.2004 15:50

Cytat:

Napisany przez epol
A jeśli mowa o S40 to nie był oryginalny Siemens. Ten telefon był produkowany przez inną firme na zlecenie Siemensa.
Oryginalne Siemensy sa idealnymi fonami.

Czy to nie był przypadkiem bosch, siemens przejął ten dział firmy i wypuscił ten fon pod swiją marką.

epol 16.07.2004 15:32

A jeśli mowa o S40 to nie był oryginalny Siemens. Ten telefon był produkowany przez inną firme na zlecenie Siemensa.
Oryginalne Siemensy sa idealnymi fonami.

nimal 16.07.2004 15:15

epol, zgadza sie napisalem nawet ze byl wymieniony nawet czesciej niz co 4 naprawy bo w sumie 5 razy, ale za kazdym razem na zepsuty - ten model tak ma (S40), i normalna firma powinna zaoferowac wymiane bubla na inny sprzet, a nie branie klienta na przetrzymanie - ja w koncu swoj sprzedalem... ile mozna
generalnie - nigdy wiecej plus i pewnie nigdy wiecej siemens
a czemu oddawalem przez plusa? zeby miec zastepczy, pozatym kupilem go w plusie (niestety w czasach rekojmi jeszcze)

matteo 16.07.2004 14:33

Ja dla zasady bym im zrobił burde, postraszył Federacją Konsumenta i mediami ...
Poza tym to zadośćuczynienie wyciągnąłbym jak z paszczy lwa i koniec roboty.

Trochę za spokojnie to załatwiłeś - ja bym paczki nie odebrał na twoim miejscu ;)

epol 16.07.2004 14:18

Napawde masz pecha. Pzecież Siemens wymienia fon chyba po 4 naprawie. Trzeba było od azu gnać do serwisu Siemensa a nie przez Plusa.

nimal 16.07.2004 11:49

nie na kazdej firmie robi towrazenie
wszystkim majacym mocen nerwy polecam reklamowanie czegokolwiek w polkomtelu - czyli plusgsm
faktycznie maja super oferte (biznesowa i simplusa, abonamenty indywidualne to pomylka, a mix to juz wogule tragedia), telefony w akceptowalnych cenach, jestem tam juz ponad 6 lat... wiec kupilem przed dwoma laty telefon za 500PLN - najwyzsza polka... i... 11razy w naprawie, 5 wymian... wszystko rozumie, to nie wina plusa tylko Siemensa... ale po 10naprawie stwierdzam ze zle wypelniono karte gwarancyjna, wiec odmawiam przyjecia telefony i zadam poprawy - dwa miesiace te ch..e nie odpowiadali, dzwonilem to obiecywali ze sprawdza i oddzonia... ide w koncu znudzony... i co sie okazuje? TELEFON PRZELEZAL DWA MIESIACE W SALONIE! NIC NIE ZOSTALO ZROBIONE!
w miedzyczasie bylem w federacji konsumentow w tej sprawie i dowiedzialem sie zeby lepiej tych pajacow nie pozywac do sadu, bo polkomtel ma bardzo fajny sposob na niezadowolonych uzytkownikow: jak wiadomo koszty powodztwa ponosi najpierw strona wnoszaca sprawe, a po jej zakonczeniu sedzia moze obciazyc nimi przegranego. w kazdym razie na dzien dobry trzeba troche wybulic, niewiele, ale wtedy plus zada opinii bieglego w sprawie, za co placi pozywajacy (srednio 2000pln), jak opinia jest to zada nstepnej... i tak kilka razy - koszty juz po pierwzej opini sa wieksze niz ewentualna odszkodowanie...
polecam wszystkim: telefon Siemensa w sieci plusa,najlepiej w ponaniu w salonie firmowym przy Marcinkowskiego, gdzie reklamacje lubia lezakowac...

mr_spock 16.07.2004 00:50

ja znow mialem przeboje z serwisem HP...
W takich sprawach nalezy schowac dobre maniery, zapodac do sluchawki kilka K**EW
i te magiczne literki... UOKiK

gallus 16.07.2004 00:41

Cytat:

Napisany przez MaciejT
Zeby nie bylo: to nie przez net, tylko w SKLEPIE komputronika zamawialem - MUROWANYM :) W Bydgoszczy przy ul. Dworcowej :)

O qwa to ja już nie mam słów, to aż mi Ciebie żal że masz takiego pecha z tymi sklepami, poprostu musisz sam odbierać sprzęt i niedawać się wciągać w jakiś kurierów.

MaciejT 16.07.2004 00:35

Cytat:

Napisany przez gallus_anonim
Oj Macieju, to ty masz straszliwego pecha, więc chyba poostaje Ci kupować kolejny sprzęt w sklepach (normalnych) a nie internetowych, a ja myślałem że Komputronik to już solidna firma, a oni takie jaja odstawiają :podbite:

Zeby nie bylo: to nie przez net, tylko w SKLEPIE komputronika zamawialem - MUROWANYM :) W Bydgoszczy przy ul. Dworcowej :)

gallus 16.07.2004 00:23

Cytat:

Napisany przez MaciejT
A zeby bylo na dokladke, to z KOMPUTRONIKA <ISO9001 mają!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!> przyslali mi komputer bez STACJI DYSKIETEK!!!

Oj Macieju, to ty masz straszliwego pecha, więc chyba poostaje Ci kupować kolejny sprzęt w sklepach (normalnych) a nie internetowych, a ja myślałem że Komputronik to już solidna firma, a oni takie jaja odstawiają :podbite:

yahol 16.07.2004 00:23

Cytat:

Napisany przez MaciejT
A zeby bylo na dokladke, to z KOMPUTRONIKA <ISO9001 mają!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!> przyslali mi komputer bez STACJI DYSKIETEK!!!

Marudny jestes :D Dyskietki to przezytek :) dali ci najnowszy model, juz bez floopa, a ty :D nie doceniasz poswiecenia dostawcy :D

MaciejT 16.07.2004 00:20

A zeby bylo na dokladke, to z KOMPUTRONIKA <ISO9001 mają!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!> przyslali mi komputer bez STACJI DYSKIETEK!!! <w zamówieniu była> :bicz: :boks:

yahol 16.07.2004 00:20

Chcecie sie posmiac?
Sprobujcie kupic (jak ja) kombajn (drukarka+faks+skaner - laser) w firmie Ricoch Polska.
Poplaczecie sie ze smiechu! Towaru nie maja, serwisu gwarancyjnego -tez, dokumentow firmy (w *.pdf) otworzyc nie potrafili.
Co robia - jak na razie - odbieraja -jeszcze telefony.

gallus 16.07.2004 00:16

Cytat:

Napisany przez MaciejT
nie nie, to ja ICH poinformowalem, ze jesli nie bedzie monitora to JA SAM zakupie w sklepie, ale ZAŻĄDAM zwrotu calosci kwoty

A to przepraszam, to dobrze postapiłeś, gratuluje, a taką firme to należałoby tylko :bicz: lub zgłosić to rzecznikowi praw konsuentów.

MaciejT 16.07.2004 00:12

Cytat:

Napisany przez gallus_anonim
Cheh, MaciejT maił faktycznie wielkiego pecha, kiedy ja składałem sobie kompa i części nie dotarły do sklepu na czas i musiałem czekać cały weekend to jeszcze mnie przepraszali za utrudnienia wynikłe w firmie kurierskiej, ale to już był szczyt chamstwa żeby mówić klientowi żeby zakupił sprzęt w sklepie i anulował przesyłke. :ysz:

nie nie, to ja ICH poinformowalem, ze jesli nie bedzie monitora to JA SAM zakupie w sklepie, ale ZAŻĄDAM zwrotu calosci kwoty

gallus 15.07.2004 23:58

Cheh, MaciejT maił faktycznie wielkiego pecha, kiedy ja składałem sobie kompa i części nie dotarły do sklepu na czas i musiałem czekać cały weekend to jeszcze mnie przepraszali za utrudnienia wynikłe w firmie kurierskiej, ale to już był szczyt chamstwa żeby mówić klientowi żeby zakupił sprzęt w sklepie i anulował przesyłke. :ysz:

Piterniel 15.07.2004 23:53

To raczej nie kupie tam już nic :ysz: :blee:

MaciejT 15.07.2004 23:46

Orlen - monitor.pl - serdecznie ODRADZAM!!!

Witam

Jest to post - antyreklama, czyli ma za zadanie poinformowac, jak obslugiwani sa klienci firmy Orlen (monitor.pl).

Mialem zamiar kupienia monitora TFT z szybą, wybor padl na Neovo E17B.
Byl sobie PONIEDZIAŁEK,
skontaktowalem sie telefonicznie z firma, w celu upewnienia sie, czy wskazany monitor jest bez problemu osiagalny, gdzie poinformowano mnie, ze oczywiscie jest bez problemu dostepny. Spytalem rowniez o czas realizacji zamowienia, mowiac przy okazji, ze bardzo mi sie spieszy - uslyszalem "okolo trzech dni". Poproszono mnie o wypelnienie zamowienia droga elektroniczna, co w ciagu kilkunastu minut uczynilem. Po kilkunastu/dziesieciu minutach tą samą drogą otrzymalem potwierdzenie zlozenia zamowienia, zawierajace numer konta i informacje, ze po potwierdzeniu wplywu pieniedzy na konto monitor zostanie wyslany. Wplata nastapila tego samego dnia, aby we wtorek mogla zostac potwierdzona, zeby jak najszybciej monitor do mnie trafil. Prosilem o wysylke firma Szybka Paczka.

No i nastal WTOREK,
z samego rana kontakt z firma mialem doskonaly, potwierdzono przyjecie wplaty i zapowiedziano niezwloczna wysylke - "do czwartku będzie".

W ŚRODĘ niczego nieswiadomy klient nie musial dzwonic, no bo przeciez skoro mu sie spieszy to monitor juz frunie.

W CZWARTEK stwierdzilem, ze skoro to taka solidna firma, to dlaczego nie mialbym zadzwonic i spytac jak sie moja paczuszka miewa. Uslyszalem, ze to, co widzieli jako dostepne (3-4 sztuki), w rzeczywistosci bylo tylko na papierze, i JUŻ zabieraja sie do sciagniecia monitora dla mnie... "bedzie kolo poniedzialku, moze we wtorek" Aha, skoro we wtorek, to juz o 5 dni za pozno, ale "polisz byznys yz hewi" wiec niech bedzie we wtorek.

W PIĄTEK oczywiscie tez dzwonilem do firmy aby sprawdzic jak sobie radza, gdzie ciagle slyszalem "BĘDZIE".

Taaaaak, pomiedzy piatkiem a poniedzialkiem sa DWA dni, ktorych ze wzgledu na charakter sprawy nie bede pomijal - firmy kurierskie tez wtedy pracuja.

W PONIEDZIAŁEK Pan Marek Tokarski z firmy Monitor.pl uslyszal ode mnie, ze jest to monitor, ktory w najblizsza NIEDZIELE zostanie sprezentowany dziecku na I Komunię Św. Wtedy jakos nagle punkt widzenia ulegl zmianie, Pan Marek zdawal sie juz rozumiec w czym rzecz, i rzeczowo odpowiedzial, ze osobiscie bedzie sprawe pilotowal, oraz JUŻ zabiera sie do zalatwiania monitora.

W podobnym tonie minely WTOREK i ŚRODA,

a w CZWARTEK JUŻ monitor zostal wyslany do mnie. Wedlug Pana Marka odpowiedzialnosc za dalsze losy przesylki ponosi blizej nieokreslony "kurier", gdyz

w PIĄTEK w firmie kurierskiej Szybka Paczka w Bydgoszczy ani w Warszawie nikt nie znał numeru przesylki ktory posiadalem, jak rowniez NIE BYŁO zadnej przesylki na wskazywany przeze mnie adres. Pan Marek oczywiscie zapewnil, ze sprawe wyjasni, w rezultacie czego okazalo sie <tzn ja sie tak dowiedzialem>, ze "kurier" podczas zawożenia przesylki do firmy Szybka Paczka wpisal caly adres, z wyjatkiem NAZWY MIASTA!

Przesylce nadano numer <ktory finalnie sie zgadzal>, jednak przelezala sobie w centrali firmy Szybka Paczka. JAK to jest mozliwe zeby przyjac przesylke ale nie wiedziec dokad ja przeslac - no coz, jest to co najmniej niewyjasnione.

Finalnie w SOBOTĘ otrzymalem monitor, jednak bez faktury oraz karty gwarancyjnej. Pan Marek poinformowal mnie, ze przesle fakture, karte gwarancyjna oraz cos dla dziecka jako zadośćuczynienie, prawdopodobnie płyty CD-R w jednej paczce, aby nie wysylac tego osobno.

Jak mozna sie domyslic, faktura oraz karta gwarancyjna zostaly doslane w tygodniu nastepnym, jednak obiecany przez Pana Marka dodatek, hmm... chyba zniknął! A może ktoś go ukradł?! Nikt z mojej strony nie potrafil wyjasnic, jak to sie moglo stac, ze dodatek "wypadl" z paczki, a wazne dokumenty wiatr przycisnal do dna i nie pozwolil im sie wydostac... Chyba, ze nikt dodatku nie do paczki nie wlozyl...

Oczywiscie nie chodzi tu o dodatek wart kilkadziescia(dziesiat) zlotych, tylko o ZASADĘ. Prawdopodobnie gdyby nikt zadnego zadoscuczynienia za KOSZTY zwiazane z ponaglaniem pracownikow Orlenu <oceniajac "na oko", 90 minut rozmow telefonicznych w ciagu tych dwoch tygodni> nie oferowal, ten post by nie powstal.

Czasu na nadeslanie dodatku bylo ponad miesiac.
Pan Marek zostal poinformowany, ze gdyby towaru nie dostarczyl przed Komunią, osobiscie poszedlbym do sklepu i kupil monitor, a zamowienie uniewaznil zobowiazujac firme Orlen do zwrotu wplaconej kwoty.

Na dwa tygodnie przed dokonaniem zamowienia odwiedzilem firme osobiscie: kilka osob, z czego główną obsluge klienta stanowia dwie osoby przebywajace w BIURZE <nie mylic ze sklepem, w ktorym towar mozna obejrzec>, majace wtedy akurat awarie internetu, co praktycznie odcielo je od udzielania informacji.

Osoby, ktore spodziewaja sie, ze ich przyszly monitor z Orlenu bedzie przetestiwany pod katem martwych pikseli lub subpikseli niestety rozczaruję: firma jest TYLKO pośrednikiem pomiedzy dystrybutorem a klientem, i zaden monitor do niej nie trafia.

A dla lubiacych czarny humor informacja prosto ze strony monitor.pl:
"realizacja zamówień :
dla terenu w Warszawie i okolic już od 3 godzin :)))
w "Polskę" 3/4 dni robocze ( przesyłka kurierem - Servisco / Szybka Paczka / Stolica )"
oraz
"Zastrzegamy sobie możliwość popełnienia błędów, które nie moga być przyczyną roszczeń wobec sprzedawcy" - informacje potwierdzalem osobiscie (droga telefoniczna) u sprzedawcy.

Pozdrowienia dla Pana Marka Tokarskiego za wnikliwe "JUŻ" załatwianie sprawy.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:00.