![]() |
Cytat:
|
Mój Litek lubi takie płyty:
- Platinum - Esperaz - TDK - Verbatim - Media Store Na tych płytkach najlepiej mnie się nagrywa. Chociaż inne też palara nagrywa, ale czasami na nich błędy. |
Cytat:
|
Posiadam ten napęd od niedawna i zauważyłem, że przy największych prędkościach nagrywa najlepiej.
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 2
Umieszczam screeny z testów płyt Esperanza sliver-sliver 52x.
Testowane płyty nagrywałem prędkościami 32x i 52x [max]. Aby nikomu nie przeszkadzać zamieszczam screeny w załącznikach. :czytaj: |
a co to za roznica gdzie wklejam? prosili mnie zebym tutaj wkleil to wkleilem... w temacie jest wyraznie napsiane "Jakie płytki lubi liteon ? " tak wiec jak najbardziej pasowalo to tutaj. jak ci cos nie pasi to sam sobie tam to wklej bo ja juz swoje zrobilem i nie mam czasu sie bawic z tym 2 raz.
|
Cytat:
Oczywiście nie chcę doprowadzać do żadnych kłutni między nami bo masz o wiele większe doświadczenie na forum. Tylko mnie to poprostu interesuje. |
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=27600
Tutaj sobie wklejaj obrazki dotyczące jakości nośników!! |
czyli mam rozumiec ze platinumy wg tych testow sa dobre tak? czekam na wyniki esperanz :)
|
Dobra mniejsza z tym... Ważne że da się odczytać... Chyba kupie jutro kilka sztuk platinum... Za niedługo zrobie testy esperanz sliver-sliver :)
|
Ale wielka róźnica... ;/
|
1. zapisuj do .PNG
2. jesli posiadasz Alco lub Clone to wylacz ukrywanie ATIP/ignorowanie typu nosnika |
Y@nkee_PL dzięki za linka.
baku dzieki za instrukcje. Zrobiłem testy tak jak mi napisaliscie :-) W obu nagrywarkach byla testowana ta sam plyta. Wyniki z nagrywary Lite-On 52327S http://www.djluck.cxc.pl/1.JPG Wyniki z nagrywary Lite-On 48246S http://www.djluck.cxc.pl/2.JPG Mozecie walnac jakas krotka recenzje to tego bo ja nic z tego nie kapuje :mruga: Aha testy robilem na Platinum 52x Speed |
|
W wersji np. 2.23 nie ma możliwości wyboru co ma zapisać czy góre czy dół ;(
|
Ilość załączników: 1
Proszę instrukcja...
Dodam tylko że instrukcje pozwoliłem sobie skopiować z jednego z postów Y@nkee_pl. |
aha na Kprobe. heh sorki nie doczytalem :-) oki sciglem progsa i moze mi tkos powiedziec jak mam te testy zrobic? tu jest troche opcji :O najlepiej powiedzcie co mam ustawic a ja przetestuje te platinumy :piwo:
|
oki nie ma sprawy :-) tylko niech mi ktos powie jakim program i wogole co i jak :-) to zrboie na tych 2 nagrywarkach. mam jeszcze 1 ale ja szlag trafil (tez lite-on)
|
moj Litek - jesli chodzi o tanie plyty - to doslownie kocha smazyc Vakoss'y z predkoscia 32x :D
polecam :spoko: screeny z kprobe, ktore juz jakis czas temu zamieszczalem na forum :) http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...tid=7414&stc=1 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...achmentid=7612 |
Cytat:
Bardzo był bym wdzięczny. |
Ja polecam Datex-y i Esperanz-y jak do tej pory nigdy nie miałem z nimi problemów :spoko:
Nie polecam natomiast nie wiem czy dobrze podam nazwe "Melody Group Arra" dostałem je kiedyś za free i prawie wszystkie poszły do piachu. |
hm... ja mam 2 x lite-on i nagrywam na cd platinum. Plytki wg mnie sa dobre... ja nagrywam w tygodniu przynajmniej 100 takich plytek i ani razu na platinumach sie nie zawiodlem :)
|
Cytat:
|
Nie dość że nagrywanie... Ale żywotniść tych płyt.. Paranoja :wsciekly:
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
Hawk CD-R Multispeed 1-48x ...nagrany x16: Nie polecam tych płyt...:) |
Prawda... Ja też kiedyś kupiłek kilka Hawków i już nigdy ich nie kupie :cisza: Te płyty do chłam jakich mało.
|
Ja używam Esperanzy i są ok.
Nie polecam natomiast marki Hawk, kupiłem paczkę 10 szt. na razie nagrałem 5 z tego 2 od razu posłużyły jako tarcza strzelnicza :mruga: Pozostałe 3 w teście skandiska są prawie całe żółte. Nie nagrywałem ich z jakąś wielką prędkością. Najwyżej 16 - 20x. |
Ja jeszcze nie palilem tych nośników moim nowym liteonkiem :ysz:
|
Emtec
A ja mam problemy na moim Liteonie z Emtec'ami, ale przy wykorzystaniu z Nero, a z Easy CD recording session, nie bylo juz tak zle. I chyba musze zrezygnowac z tych Emtecow choc uwazam ze sa dobre... :blee:
|
Cytat:
Jeszcze takie pytanie... Co sądzicie o cdr Platinum i Titanum.. Bo nigdy ich nie miałem. Ps. Wszystkiego najlepszego :piwo: :piwo: :piwo: dla Baku[pl] |
Kupując CD-RW Verbatima to nie ryzyko ;/
|
No cdr już wybrałem, jeszcze cdrw :) Ale chyba zaryzykuje i kupie Verbatim... I tam musze sam sprawdzić bo zdania podzielone.
|
Cytat:
Może to wina BIOS`u była :/ nie wiem (może jeszcze potestuje) |
Ja jak miałem LTR-52327S to nagrywałem na tym co miałem. Z tego co wiem Lite-On'y nie są wybredne i nagrasz na każdej płycie...Ale widze że masz raczej problemy z optyką ...
|
Piterniel, Verbow nie polecasz w rw? szczerze jestem :szczena: pierwszy raz takie cos slysze
sam mam w rw tylko i wylacznie verby - w sumie 16, i nigdy zadnych klopotow z paleniem na Liteonie i jeszcze - nie mozna co prwada wyciagac pochopnych wnioskow, ale juz dwa razy pamietam na forum klopoty w paleniu TDK Audio na litku, ja sie z tym nigdy nie spotkalem, palilem na TDK i bylo ok |
Cytat:
A co do tych Esperanza to wypala je bardzo ładnie bufor 96%-98% - nie skacze.. Narazie nagrałem tylko 2 płytki w celach testowych 1. nagrałem z prędkością 48x, 2. z 52x. Bardzo ładnie. Kupuje esperanzy :) Dziękuję wszystkim za pomoc. |
Verbatim Super Azo Crystal, Verbatim Pastel, Mint(ale nie te z jasnoniebieskim spodem), eProformance
|
Lite-On'ki lubią dużo różnych płyt ;)
|
Cytat:
|
Aktualizacja biosu nie była potrzebna... Wystarczyło zainstalowanie ASPI 7.71a2.
|
Nie zaszkodzi.
edit: Arra nie polecam. |
Jestem załamany.. Wkładam nowiutką cdr esperanza 700mb sliver.. A napęd jej nie wykrywa poprostu jej nie widzi :'( Co ja mam zrobić ???? Od razu aktualizować firmware ?
|
Versory (Cursory - występują po dwoma nazwami), LG, Hit, ARRA
|
Dzięki za odpowiedź, :idea: ktoś ma inne zdanie ?
|
CDR - Esperanza, Verbatim, TDK, MINT
CDRW - BASF/ETMEC, Verbatim nie polecam Tyle |
Jakie płytki lubi liteon ?
Mam od bardzo nie dawna: Liteon combo SOHC-5232K bios: NK07
Wcześniej miałem inną nagrywarkę. Nie nagrywałem jeszcze na tej nowej (mam ją kilka dni) żadnej płytki, a płyty kupuje hurtowo tzn. 100sztuk. I chciał bym żebyście sie podzielili doświadczeniem jakie płytki napewno ten napęd lubi: chodzi mi i o cdr i o cdrw ? Co polecacie ? Co do cdr to ja lubie esperanzy ale czy ten napęd też ? A cdrw nie mam pojęcia :help: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:02. |