![]() |
Progzy antywirusowe
Heh... opinii Waszych ciag dalszy, do zmiany przegladarki na firefoxa juz sie przekonalem po poprzedniej sądzie... i jestem zadowolny :) teraz czas na prgramik atywirusowy :) Obecnie uzywam nortona 2k3 (2k4 mnie wqrza) ale nie jest on najlepszy, zawala kupe pamieci, zasobow systemowych, wacle se nie radzi tak dobrze w wirusami a w szczegolnosci z trojanami itd...
Co wiec polecacie, czego uzywacie? pozdro! |
Używam Avasta PL, podobno najlepszy z darmowych, a z NAVa zrezygnowałem bo ostatnio wszystkie viry i trojany wyłączają jego mechanizmy sprawdzające bo jest najpopularniejszy :D
|
Kasperysky Personal Pro + [url=www.google.pl]Astalavista[/b] ;)
Zjada mało pamięci Bazy aktualizaowane prawie w tym samym czasie co nortona Bardzo dobra obsługa Strona PL www.kaspersky.pl Chyba, że coś darmowego bez sprawdzania na Live (nazwy nie pamiętam teraz, ale Y@nkee_PL tego używa ;) ) |
To ja jestem ciekaw czego Y@nkee_PL używa ???
|
Cytat:
|
Symantec Antivirus Corporate Edition 9.2
nie mylic z Nortonem - to sa zupelnie rozne produkty, w calkiem innej cenie, inaczej sprzedawane, inaczej dzialajace i inaczej wygladajace, dlatego glosowalem na INNE, bo Nortona na pewno nie mam zamiaru instalowac (zreszta jest to niemozliwe... win2k3 ;) a nawet jakby bylo to i tak bym tego nie zrobil) |
Ja używam Pandy Platinium. Ten właśnie jest chyba teraz najlepszy...
|
@Jabson - co cie tak o pierwszej w nocy napadło na robienie sond ? ;)
|
NAV 2k5B2, ale tak to NAV2k4
|
NOD32 - zzera malo zasobow, szybki, skuteczny
|
Panda AntyVirus Platinium. Ale muszę sprawdzić NOD32
|
Symantec (Norton 2004)
|
Tylko NOD32.
mjq |
kaspersky norton obciążają kompa na maksa panda jest dobra ale na czas gier trzeba ja ciach z darmowych avast średnio dobry więc moja konkluzja niepolecam kasperka nortona polecam pandę a jak ktoś chce być legalny avasta zresztą mam legal pandę jak ktoś chce pomocy pomogę;)
|
Ja od dłuższego czasu używam Pandy Platinium.
|
Symantec Norton Antivirus 2003 PL :)
|
Avg
|
Od 2 miesięcy korzystam z F-prota, mały, szybki, nie zamula kompa. Czasami uruchamiam skaner mks online.
|
dla ciekawych co używa Y@nkee - Kaspersky
Ja? AVG 6 |
Wszystko, tylko nie NAV. Każdy, kto spróbował czegokolwiek innego (ja przesiadłem się na NOD32) jest w szoku, jak NAV mulił system (choć wcześniej się upierał, że nie).
NAV wolno skanuje dysk, wydłuża znacznie odpalanie programów, otwieranie plików i kopiowanie. |
Witam teraz używam NAV 2oo4 niezle spowolnia kompa. Wcześniej używałem AntiVirenKit'a 2oo4 Pro i znalazł wiruski/trojany ktorych Norton nie widział. Ale jakos bardziej mulił kompa nawet gdy przełączyłem tylko na jeden skaner. Jak macie cuś bardzo bardzo skutecznego i nie zamulającego kompa to walcie.
|
Cytat:
mjq |
Kaspersky :spoko:
|
Cytat:
A co do Waszych odpowiedzi, to sie zastanawiam miedzy NODem a Kasperskym... pozdro! |
Wybierz NODa. KAV skanował mi dysk z 1-2 h. NOD radzi sobie w 5-6 minut :spoko:
|
Cytat:
|
Do niedawma wierzylem w Nortona ale po zmianie kompa na "ciut" slabszy model zainstalowalem Pande 7 Platinium i ja narazie jest ok. nie obciaza tak kompa jak Norton (na Nortonie winamp otwieral mi sie w minute (( )i fajnie sie spisuje a i ma w sobie niezlego firewalla wiec polecam ci tego antywira z czystym sumieniem
Pozdrawiam siwy_mw |
Kaspersky 5.x :>
ale jakis czas uzywalem/testowalem AVG, no ale KAV to zupelnie cos innego :) i z wlaczonym monitorkiem nawet gram sobie, az tak mi on nie obciaza kompa, rewelka, szczegolnie te piate wcielenie KAVa ;) |
NOD32. Cała reszta zamula kompa. A co do tempa skanowania to z Nodem nie taka prawda. Myślicie że tak szybko ale NOD32 nie skanuje wszystkiego. Jeśli zaznaczycie archiwa i inne duperele to wyjdzie o wiele dłużej ale i tak krócej niż Norton i Kacper.
|
A czy Kaspersky jest free... bo mozna go normalnie pobrac ze strony, tylko sie zastanawiam czy to nie jest jakas okrojona wersja...
I czy NOD32 jest free... bo gdzies slyszalem ze tak... ale jak widze to chyba raczey nie... pozdro! |
Kaspersky jest jak najbardziej nie darmowy , ale kluczyków w necie nie brak :mruga: , Y@nkee ma rację "piątka" jest wyraźnym krokiem naprzód, czekam na wersję corporate (pod win2003), a póki co, to samo co nimal.
|
Jak na razie mam noda... choc nie omieszkam przetestowac Kasprzaka i misia :)
pozdro! |
AntiVir Personal Edition
Freeware. |
widze ze w sondzie wygrywa NOD ale nie wiem co to jest, nie slyszalem o tym, kasperski dl mnie byl jakis dziwny, norton mi wogole nie naprawiał plików a teraz mam pande i jestem zadowolony :)
|
Cytat:
|
AFAIK AVP nie jest freeware - przynajmniej tutaj chcą za niego prawie 50 ***8364;.
Za to Panda na 60 dni jest w ostatnim KŚE (czyli za 10PLN mamy TB! full, Panda na 60 dni aktualizacji + trochę papieru i inne progsy). |
no to ja mam pande za jakies 2 minuty szukania na kazie i 10 minut sciagania :)
|
czy mnie się wydaje, czy w sondzie nie ma avasta ??
świetny antywir. |
Ja też używam avasta, jest wystarczający :)
|
Kaspersky Anti-Virus Personal.
|
Tylko Nod32 Przesiadlem Sie Z Nortona 2004 I Jestem Zadowolony
|
Dr. Webb - też niewiele pamięci zajmuje, niestety są problemy przy Win2003
|
No to jestem uzytkownikiem nielubianego i obciazajacego system Symanteca:
-Norton Antyvirus + Norton Firewall. (v.2003) Tyle tylko, ze: jest oryginalny, sprawdza sie, no i na mojej maszynie nie zauwazylem jakis negatywnych objawow. Fakt: zdecydowanie odradzam Nortona 2004, sprawdzilem na mocnych kompach (A 3GHz, PIV 2,8 GHz i Muuuuuuuli) ale to moze byc objaw na poszczegolnych indywidualnych konfiguracjach. |
Norton 2004
|
Avast dlatego że jest dobry i darmowy :D Kiedyś używałem też AVG ale jakoś do mnie nie przemawia więc zmieniłem na Avasta i już przy nim zostałem.
|
Wczoraj zainstalowałem Kaspersky i muszę powiedzieć, że całkiem mi się podoba. Wykrył dwa trojany których nie znalazł NAV z którym chyab na dłuższy czas się pożegnam ;)
|
A ja jeszcze kożystam z licznych skanerów on-line tzn.
Symaneca, Pandy, MKS'a oraz Kaspersky ;) |
zainstalowałem pande ale nie aktualizuje mi sie przez neta, co zrobic ??
|
Bo pewnie nie zakupiłeś licencji.
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:57. |