![]() |
Poczta, czym to odbieracie?
Dobra... jak juz lece z tymi sondami to po calosci... a co tam... bardzo cenie sobie opinie nnych... jakaby nie byla :) A ze M$ coraz bardziej mi na nerwy dziala i jego soft (niestey linux odpada, jestem troche za cienki na ten OS i troche nie orientuje sie w sofcie do niego, zreszta sporo rzeczy do ktorych przywyklem nie ma na lina), kazdy jakby nie patrzyc dziurawy potwornie ;) Przyszedl wiec tez czas na zmiane klienta pocztowego... Outlook tez jest dziwurawy i wcale nie jest dobry, ani rozbudowany... itp. wiecie o co cho :)
Wiec czego uzywacie do poczty, i ew. grup dyskusyjnych, jesli klient ich nie obsluguje? Bede potrzebowal do nich jakiejs alternatywy, bo trche z grup korzystam... |
The Bat, i jest do niego taki programik do pobierania grup dyskusyjnych ale nie pamietam nazwy ale znajdziesz go na oficialnej stronie programy The Bat
|
ja korzystam The Bata, był to mój pierwszy program do poczty i juz tak zostało :)
|
a ja podobnie jak jeszcze jedna osoba z sondy używam Outlook'a :D
|
MS Outlook 2003 z pakietu MS Office 2003 STD PL Edukacyjna....(bla...bla)... ;p
|
MS Outlock 6
|
Outlook Express 6
|
Outlock Express 6 + sp :)
|
Ja używam :bicz:
|
MS Outlook z pakietu MS Office 2000 PL ... ale chyba zmienie na The Bat'a ;)
|
Używam M2, czyli Opery :spoko:
|
Uzywalem kiedys Outlook Express ale sie bardzo na nim zawiodlem wiec przesiadlem sie na The Bat. Teraz jest super :) Lepszego klienta poczty nie widzialem i nie mam zamiaru szukac.
|
Cytat:
OPERARATOR |
Mozilla Thunderbird ;)
|
OE ver.6.00 ...wystarcza mi w zupełności.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Oe 6.0
|
Outlook Express, a mam jeszcze programik który sprawdza mi poczte co określony czas jaki sobie ustawie. I jest to Pop Tray wersja chyba 3.01 www.poptray.org.
|
Z tego co sobie poczytuje i patrze na sonde... to bede sie musial bardziej przyjrzec DeBacikowi :)
pozdro! |
Cytat:
ZObaczymy cio to za program ;) |
Oczywiście TheBat! a do usenetu Xnews. A już wiem skąd mam tyle wirusów codziennie w poczcie. Jak ponad 50% używa OE a wirusy najczęściej przeczesują pliki książki adresowej OE to mają full adresów, żeby się rozsyłać:]
|
nie mam duzych wymagan co do klienta poczty, a wiec OE6 starcza mi w zupelnosci ;)
|
Podstawowy dla mnie wymóg (ale mam też sporo innych) to bezpieczeństwo. Dlatego 00psl00ck odpada.
A te inne wymagania z zapasem spełnia The Bat! (filtrowanie, szablony, załączniki w osobnym katalogu, spinanie kilku kont do jednej grupy z jednym hasłem i userem i setki innych). Do tego cena tylko 9,90 PLN (z ostatnim KŚE). |
TB!
|
Nietoperz...
|
do niedawna m2, a teraz znowu the bat!
otutajlukaj używałem przez pierwszy rok mojej znajomości z kompem. potem poszedł pa pa. |
Widze, że klienta Mozilli używają jak narazie tylko dwie osoby :(
|
Nietoperz:serdusz: i wszystko jasne.
pozdr. |
Tak jeszcze dodam ;) ze polecam programik Sync Email Notifier (1.20 Beta). Program moze i stary ale przydatny - sprawdza co ustalony czas czy przyszedl nam jakis mail, lokuje sie w trayu i jest latwy w obsludze.
|
A Gacek ma to samo.Co ustalony czas sprawdza konta i jeżeli przyszła poczta zmienia się trayowa ikonka i nietoperz macha skrzydłami:)
|
Outlook Express z Office 2003 Pro
|
Outlook 6 i nie kwapie sie zbytnio do zmian
|
w domu gacek nietoperek, w pracy m2 (nie chcami kupic tej latajacej myszy :buu: )
OE? a co to jest? Outlook 2003 byl u mnie miesiac, na testach, ale poszedl z takim hukiem ze sektory na dysku po nim sie pozawijaly :D tylko z bayesit'em z gacka sie dogadac nie do konca moge: kto wie jak zapisac wszystkie jesgo reguly/ustawienia i przeniesiecsc do innej instalacji? i po drugie - gdzie sie podziala opcja treningu bayesit'a w najnowszym bacie? przycisk mam nieaktywny... :( |
|
The Bat :D i to orginalny (oczywiście z Eksperta :mruga: ). Za co? Za bazpieczeństwo, układ katalogów, przejżystość i prostotę. Pozdrówki dla Batowców :D
|
Cytat:
|
wiesz, ja tam sie dogaduje, ale chcialbym dogadac sie raz i potem tylko mu mowic "o widzisz, tak robil twoj poprzednik, ty rob podobnie bo inaczaj :rozwal: "
a tak na serio to to cus dziala, tylko musisz mu emile posegregowac i dopiero go wlaczyc - popatrzy jak to masz i zapamieta, potem sam bedzie podobne wrzucal tam gdzie ty wrzuciles pierwsze smieci - jak na razie nigdy nie mialem do czynienia z bardziej inteligentna=skuteczna i bardziej nieprzyjazna uzyszkodnikowi wtyczka antyspamowa |
Odbieram poczte z www. Odbiera ktoś pocztę z neostrady przez Outlooka?
Poczte z wp.pl i interii.pl moge bez problemu pobrać z w/w programu, a z kontem neo jakos nie mogę sobie dać rady, próbowałem już parenaście kombinacji ale jakoś bez rezultatu. Nawet nie mogę odebrać poczty z neo za pomoca multikonta z interii. |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:20. |