![]() |
Nagrywarka LiteOn SOHW-1213
Czy nagrywarka LiteOn SOHW-1213 różni się tylko prędkością +12x,-8x od LiteOn SOHW 812S opisywanej w testach CDRinfo.pl?
|
nie - rozni sie rowniez chipsetem.
|
Dzięki za odp pawelblu
Chce kupić od razu szybszą, żeby na dłużej starczyła. Pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Model 812S jest , że tak powiem, rozpracowany wzdłuż i wszerz - i wiadomo na co go stać, a na co nie :D Ponadto 812S w związku z tym co napisałem powyżej można przerobić na 832S, który jak wiadomo jest już nagrywarką DL :taktak: A dla wtajemniczonych nie jest także nowinką, że można go przerobić na: Sony DW-U18A Sony DRU-700A Teac DV-W58G-A :D |
Dzięki za odp., ale myśle że nowszy model nie został chyba pogorszony w porównaniu z modelem 812. :spoko:
A tak w ogóle to kto wybiera co ma być testowane na CDRinfo.pl, można w jakiś sposób polecić jakiś model do testowania? :help: |
mam ta nagrywarke i na razie nie narzekam, licze natomiast na jakis przyszly firmware ktory wprowadzi nagrywanie plyt dwuwarstwowych.
|
Cytat:
Jest takie powiedzenie: "Lepsze jest wrogiem dobrego" Swego czasu ci co przechodzili z niższych modeli wypalarek CDRW na model napęd Teac W540E też tak myśleli ....:spoko:, a potem tak samo szybko (no, gdzieś po roku czasu) klęli na czym świat stoi wymieniając go na Liteona 52327S :D Nie mówię tego aby cię zniechęcić do tego napędu, ale po to, żeby uświadomić sobie i innym, że nie zawsze wszystko jest tak oczywiste jak by się mogło wydawać :taktak: |
Cytat:
|
Cytat:
Jak idzie nagrywanie na tanich płytach? :help: Czekam na inne osoby, które zakupiły już tę nagrywarkę i może mają jakieś problemy. :konf: |
Nagrywalem na plytach Datex i Verbatim (CDR) a DVD na TDK, sprawdzalem jakosc KProbe i jest naprawde spox. Probowalem tez DVDRW TDK kilka razy i tez nie bylo problemu. Co do plyt dwuwarstwowych to wysylalem maila do gosci z Codeguys (maja juz 1213s) i powiedzieli ze bedzie mozliwosc przerobki na DL.
|
no właśnie ja miałem sobie sprawić 812s albo 832s a stało sie tak ze mam 1213s
z utęsknieniem czekam na bios umożliwiającu dl tez posłałem maila do codeguys ale jak dotąd nie otrzymałem odpowiedzi o dl gr3g0r rzuć moze jakimś konkretniejszym linkiem/newsem na ten temat pzdr |
|
Cytat:
Czy są jakieś różnice w nagrywaniu na tanich płytach a tych lepszych? :czytaj: |
jak dotąd jeszcze nic nie nagrywałem
jedyne to zrzucałem 2 filmy z cd na dysk... jutro dopiero bede się więcej bawił... |
Cytat:
Niedługo planuje zakup tej nagrywarki więc czekam na testy... :spoko: Pozdrawiam |
No coz nie mam zadnego linka, po prostu na moje pytanie do codeguys odnosnie wsparcia dla DL otrzymalem prosta odpowiedz "Yes". Wysylalem tez maila do liteona i nie powiedzieli ze nie ma na razie takiego firmware'u i zeby sprawdzac co jakis czas ich strone. Brzmi to dosyc obiecujaco :-)
Pozdr., Gregor |
no to czekamy
|
Cytat:
1plytka DL kosztuje kolo 60zl, wystarczy dolozyc 20-40zl i masz juz oryginalny film na dvd i to w ladnym opakowaniu. Jak DL stanieje do 10-20zl to mozna nad tym sie zastanawiac, a teraz to po co?! :cisza: |
@nacuna
mam pytanko,tu na forum padło takie zdanie że Nec ma takie same problemy z wypalaniem tanich nośników co Lite-on a jak sprawa wygląda u Ciebie może masz jakiś wykres z K-probe wypalonej taniej płytki i możesz go tu zamieścić |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Płytka to najgorszy shit jaki miałem :podbite: - w Tesco - Hawk x4 DVD-R 2PLN/szt koperta Litek 812S nawet nie chciał jej przyjąć - po kilku próbachna biosach 812 i 812@832 w końcu łyknęło Sony DRU-700A VY05 - producent [] :D I oto efekt burn x4 |
Ilość załączników: 1
I część druga
Nec 2500A bios 1.07 v2b5 zidentyfikował ATIP Hawka jako AN31 Zaszalałem i oto wynik burn x8 :D |
Cytat:
Tutaj przedstawiam maly wykresik. Cos mi sie w nim nie podoba, mysle ze duzo bledow powstalo, ale nie mam jak to sprawdzic. Oczywiscie palona plyta to Verbatim 4x dvd+r od MCC (palona z predkoscia 2,4x). Na wykresie widac male "przerwy" na liniach. :( http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...tid=9470&stc=1 |
Cytat:
|
Cytat:
Pozdrawiam Piotrek |
Cytat:
Przy cenie ~ 40PLN za nośnik DVD-RAM nawet fajna ciekawostka :D |
Cytat:
Co Wy na to? Ze wszystkimi będzie tak samo :taktak: |
Cytat:
|
Cytat:
Jak dla mnie proste i genialne rozwiązanie :) Pozdrawiam Piotrek |
Cytat:
To znaczy co? Pociąć się można czy co ??? Wydaje mi się, że jeżeli chodzi o obchodzenie się z nośnikami, to duzi chłopcy i duże dziewczynki potrafią to robić :D A gwoli ścisłości - to nie wszystkie nośniki DVD-RAM są w kasetkach - czyli - nie wszystkie są aż tak genialne :mruga: |
Cytat:
Nośniki DVD-RAM są sprzedawane i w kasetach i bez kaset jednak trwałość zapisu i liczba cykli R/W stawiają je na 1szym miejscu pośród nosników DVD. Pozdrawiam Piotrek |
Cytat:
Nie oznacza to jednak, że na dobrym nośniku DVD-RW czy DVD+RW nie można zrobić równie dobrego backupu :taktak: Jak nagrasz DVD-RAM po raz 100.000 - to daj znać - postawię ci piwo :piwko2: BTW: mówiąc o tych dużych dziewczynkach i dużych chłopcach nia masz na myśli koszykarzy? |
Cytat:
A mówiąc o dużych chłopcach i dziewczynkach mam na myśli zawodników sumo :P Pozdrawiam Piotrek |
Cytat:
A co do zawodników sumo - to faktycznie - jeżeli to kolega ma na myśli - że "... płytki potrafią być w różnisty sposób zniszczone.." :D |
Cytat:
Pozdrawiam Piotrek |
Cytat:
W tej chwili jednak dostępny jest napęd, który umozliwia połączenie DVDR i DVD-RAM - LG GSA-4120B :taktak: |
Witka!
Chcialem zapytac czy litka 812S [mam go teraz przerobionego na 832] mozna przerobic na 1213? CZy to jest mozliwe i czy w ogole bedzie? Wiem ze sa inne chipy... Ale czy w ogole bedzie uzyskanie na nagrywarkach 812 i 832 predkosci zapisu wiekszej niz 8x przez firmware ? |
Cytat:
Za to juz kraza plotki ze z dwunastki da sie zrobic szestnastke + DL |
ooooooooo jakby się dało to :jeep: :najlepsz: :zespol: :sluze: :slonik: :sylwek: :wow: :peace: ^_^ :O :piwo: :ja_chce: :banan: :fala: i wogule :matrix:
ps jak ktoś ma jakieś wiarygodne info to nie czekać |
Cytat:
i niech gra :zespol: PS. Ale nie wiem czy da się przyspieszyć prędkość obrotową mechanizmu do 16x! :nie: |
Cytat:
Mały podarek a tyle radości! :jupi: |
ja narazie nic "oficjalnego" w tej sprawie nie znalazłem, dlatego napisałem jakby się dało...
a bawić to ja sie lubie ;] |
pojawił się nowy soniak http://www.cdrinfo.pl/comment.php?id=6627&done=1 16x i dl
moze dałoby rqdę zupgradować litka 1213s tym biosikiem i byłby 16x i dl? a jak nie to cza dalej czekać na litka 16 i dl i dopiero spróbować @ |
witam
sprawa dot. przeróbki 1213s, oto mail który poszedł do codeguys: Hi there, I want to remark that my english is not very well, but I hope you would be able to understand me. I own a cd-rw Liteon 1213s and I heard ones saying there will probably be possibility to upgrade or overclolck 1213s to 16x and DL model. I wanted to ask you if this is possible? 4example a mod: 1213s@1633s i'm waiting for our answer pozdrawiam (in polish ) i odpowiedź jaką otrzymałem: Hi At the moment it does appear to be possible to upgradable to a 1633S as the hardware seems to be the same. Whether the 1633S firmware will ever be good enough to warrant upgrading, is a completely different matter. The firmware I have tried, is no better than the 1213S firmware, at the moment. C0deKing Więc jest nadzieja i cza tylko jeszcze trochę poczekać, chłopcy z codeguys muszą się jeszcze troche nagłowić. ale myśle ze bedzie dobrze |
Cytat:
to jest jeszcze model 1613s :spoko: |
Może ktoś zapoda bios od SONY DRU-710A do swojego LITE-ON-a SOHW-12313S ??
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...90&postcount=1 |
ochotnicy ryzykańci poszukiwani :>
|
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...5&goto=newpost |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:23. |