![]() |
Cytat:
|
Gra Soldiers-jest możliwość wykonania działającej kopii. Była dostępna wersja na jednej ze stron torrentowskich. Obrazy w alcoholu.
Grę należało wypalić na CD-R Sony gdyż jedynie na tych płytkach gra uruchamiała się bez cukiereczka i działała bez problemowo- jedynie w napędach CD oraz DVD. Nie działa w nagrywarkach. Należy wypalić z prędkością 2x. Sprawdzałem osobiście i działa. Gra uruchamia się w 75% przypadkach, czasem wyskakuje komunikat że nie właściwy CD ale po paru próbach gra się w końcu uruchamia. |
Odłaczyłem napędy, załadowałem mały obrazek - gra zadziałała, ale czy trzeba za każdym razem odłączać napęd (tzn. wtedy kiedy chcemy uruchomić grę)?
|
a czy próbował ktoś wyłaczać napędy w biosie ?
|
kiedyś próbowałem wyłączać napędy w Menadzer Urządzeń ... Panel Sterowania/System/Sprzęt-Menadzer Urządzeń/Właściwości/Wyłącz .
nie zadziałało ...może Tobie się uda. próbuj... 8 ) |
a czy jak podąłcze dvd i nagrywarke to bedzie działało jak nie to co mam zrobic zebby zadziałało ??????
|
dzieki bez napedów optycznych działa co zrobic zeby działało z cdromem ?? i nagrywarką ?
|
-odłącz fizycznie wszystkie napędy optyczne
-zostaw jeden napęd wirtualny najlepiej ALCOHOL 120% (Deamona usuń) -ściągnięte archiwum 469317_4234368.zip rozpakuj ...powinny być pliki: DISC_1.mdf i DISC_1.mds -zamontuj plik DISC_1.mds do wirtuala. -uruchom grę |
odłaczyłem dvd roma i nagrtwarke zostały same wirtale co mam zrobic czy :
1.zmatowac obraz cd1 z tej gry czy zamatowac cd1 z tad http://www5.eastgame.net/attachment...317_4234368.zip<ale an tym cd nie ma nic> 2. musza byc 2 obrazy zamatowane ten z grą i ten 4234368.zip na odzielnch napedach wirtualnych ?? 3.czy mozna w alcohol 120% czy lepiej w deamon <w deamon jaki rodzaj eulacji wybrać> |
a moze fixa jakiegos zastosować :]
|
to jest plik Launch.exe ;) i jest na CD1.
jeśli chcesz odłączać napędy ...to przeczytaj to... http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...8&postcount=45 |
a moze odłaczyc nagrywarke i dvd i z wirtuala zobaczyc czy pujdzie ??
|
a ten plik lunch.exe to ma dysku czy na cd ?? :P
|
U mnie działa klucz US to ten na "J" .
jak napisałem już ...odpala tylko z otwartym oknem z plikami CD1 i gdy odpalam z pliku Launch.exe inne metody ...kończą się ..."Zły klucz...." |
wszystko zrobiłem tak jak nalezy wypaliłem cd 1 przez clona i chce <ale jak wpisuje któregos to wyskakuje bład> seriala ale ja mam 2 i zaden nei pasuje czy cos zrobiłem nie tak prosze o odpowiedz bo bardzo chce pograć :)
|
DRIVE SPEED ustawiasz minimalną prędkość odczytu "read speed".
U mnie gra odpala bez nero drive speed za każdym razem ...odpalam grę z dvd-roma klikając na plik Launch.exe. |
siema mam pyatnko po wypaleniu w clonecd trzeba przestawic w nero DriveSpeed??ale jak to zrobic trzeba przestwic read speed czy spin down Time pomórzcie
|
zadziałało dzięki ,tylko aby pograć trzeba troszkę pogrzebac ,troszke uciążliwe paranoja
|
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...8&postcount=45 |
nie ma innych metod aby to ominąć?
|
cholera nic nie pomogło,co za idiota wymyślił te zabezpieczenia
ale dzieki |
NeroDviveSpeed to nie funkcja ,tylko osobny program. Znajdziesz go w katalogu Nero Toolkit ,lub w START/Wszystkie Programy/Nero/Nero Toolkit
|
Cytat:
płytę przegrałem ale dalej pokazuje mi że błędny klucz i ten na J i na P mam tę samą wersję Soldiers.Heroes.Of.WWII.PROPER.CloneCD-NCRYSO i odpalam z autorun w dvd,zresztą w nagrywarce tez nie idzie dzieki |
Cytat:
" PROPER REASON: The RagnaroK alcohol clone release only worked using Plextor recorders and got nuked after some time. Our release has restrictions, too, but it is easier to get good CDR media than having to buy a very expensive recorder. NOTES: A working copy of a StarForce protected CDROM highly depends on the quality of the used media and the burning speed. We have tested our release with several not-so-cheap medias like the Sony CDR 700mb Supremas and suggest using such Even after updating the game to version 1.12.2 whereby the StarForce version changes to 3.3.37.02 the game is playable and booting with our release. This release is fully playable online and over LAN. According to all the ones who think this release is a possible nuke cause of the CDR media restrictions: The newest StarForce protection is a very hard and - for a long time - unsuccessfully cracked/bypassed/copied copy protection. It uses a very accurate data position measurement algorithm whoes needed informations (currently) can't be copied by 100%. This release WILL work regarding our notes and instructions, please keep that in mind. Currently it IS easier/cheaper to get good CDR media than having to use a Plextor burner to get a rel to work. For all those ppl who get the idea of "hey even I can copy SF3 protected games using CloneCD if NCRYSO can" we got some info: Our cd images are _NOT_ original CloneCD ones, they are patched by NCRYSO for being nearly like the original game cds. Cause of the small data quality loss the data position integrity isn't 100% precise and it is necessary to use a regular CD/DVD reader and _NOT_ a cd-burner or dvd/cd-rw-combo-drive for playing the game using this release. A recording device would give StarForce the chance to read out the missing 1,5% data position information which would result in a non working copy. Assuming that the game won't load up anymore after some time of playing use the >>Starforceclean.exe to clean up the installed SF3 drivers. After that start the game, reboot and play. << Starforceclean.exe is available at http://bla.bla.bla/" Mysle ze by to bylo wszystko na ten temat.:-) Pozdro |
Cytat:
Ps.U mnie gra uruchamia się bez NeroDriveSpeed ,ale tylko z DVD-roma i przez autorun. |
1. Zamontuj obrazy za pamocą DAEMON'A.
2. Zainstaluj gre używając obrazów. 3. Wypal 1cd używając Slysoft CloneCD 4.3.2.2- wybierz nagrywanie pliku z obrazem płyty, a później Protected Game. Przepal z predlością 1x, ktora w rzeczywistości zamieni się podczas nagrywania na 4x.Użyj do tego tylko i wyłącznie płyty CD-R o pojemności 700mb. 4. Odmontuj wszystkie obrazy z DAEMON'A. 5. Włóż wypaloną płytke do CD-ROM'U, a kiedy włączy się autorun wybierz Play. 6. Kiedy zapyta się o klucz zmień predkość CD-ROM'U w Nero DriveSpeed na 4x i wpisz następujący serial:( nie napisze go tutaj ale podpowiem że na P sie rozpoczyna) 7. Kiedy zakończy sprawdzanie gra powinna się uruchomić. Info: Ja wypaliłem na XDISC'u i gra mi chodzi, tylko trzeba wyvierać Play z autorana albo skrot wlaczac z pulpitu, a zresztą sami sobie pokombinujcie. |
|
*note only works with PROPER release! - co to znaczy? pisze tak przy kodzie
|
zapewne jest to zwykly StarforceClean.
|
Cytat:
|
Siema
A probowaliscie z malym toolsikem : StarForce.Protection.Cleanup ? Pozdro... |
właśnie to uczyniłem i gierka smiga, tylko bedzie problem z ponownym włożeniem tych taśm :mruga:
|
Odłącz fizycznie.
Poprosty wyciągnił kabel od strony kontrolera lub napędu. Oczywiscie nie rób tego przy włączonym kompie :) |
ej a nie wiecie czasem jak wyłączyć ten kanał IDE spod AMIbiosu??
|
Za dużo tutaj słodkości ...ojjj niedobrze ,niedobrze....:)
Ale jak prawo mówi ...że każdy uzytkownik ma prawo do wykonania jednej kopii zapasowej posiadanego oryginała oczywiscie jeśli mu to się uda :). Temat bym zamknął już dawno ,ale ze względu na sentyment do StarForce i kłopotliwość z jego uruchomieniem pozwolilem sobie na wiecej niz "prawo" mówi. No i z ciekawości jak sobie z nim poradzicie. Niestety to są wszystko półśrodki. Cały czas sie zastanawiam ,czy ten temat zamknąć ,bo jesli chodzi o SF to tylko wiąże sie z jednym..."wielkim krakaniem". A sprawa Żołnierzy zostala już rozwiązana i zapewne nic nowego nie wniesiecie w tej kwestii. Ps.Proszę nie używajcie słów na "c" .Bo za dużo tu crakania .Regulamin !:) |
witam
po pierwsze, wielkie ukłony w strone ognistego (thx dude!) gra działa! posiadam wersje alcohole clone, wypalilem 1cd tak jak nfo, 2cd z deamona, po instalacji wylacz kompa, odlacz wszystkie kabelki ide od cdrw/dvdrw, poprostu niech zostanie tylko hdd zalacz kompa, sciagnij to http://www5.eastgame.net/attachment/...17_4234368.zip a nastepnie wsadz to do deamona, zalacz gre :D i działa :spoko: SF3 złamane?! juz jestem chory, nocka nie moja :D |
hej,
w necie krąży plotka że aby ominąć StarForca trzeba wyłączyć cd-romy i inne te urządzenia fizyczne do odtwarzania płyt w Biosie, i za pomocą Daemon tools załadować mały obrazek, dzieki ktoremu gra sie odpali. Wielu osobom to pomagało. Ja zassałem właśnie Soldiers.Heroes.Of.WWII.PROPER.CloneCD-NCRYSO i sporo się nad tym męczyłem, ale za każdym razem wyskakuje że trzeba włożyć cd do innego napędu... tu macie linka do strony na forum NFOrce.nl gdzie napisane jest jak to zrobić http://www.nforce.nl/forum/viewtopic...=asc&start=240 właśnie ja mam problem z tym wyłączeniem cd-roma i burnera z Biosu, może ktoś bardziej doświatczony rozwikła tą zagadkę :/ bardzo mi na tym zależy gdyż Soldiersy zasysałem 56h... |
w nfo zalecaja wypalanie na plytach dobrej jakosci... moze dlatego nie mogles pograc dluzej
|
Dzizas te zabezpieczenia sa napawde powalone. Gra dziala, a raczej dziala, jak mowil moj przedmowca, gre mozna odpalic a raczej trzeba ze zwyklego CD-ROMu nie zadnego tam dvd czy nagrywarki. Gre wypalilem na zwyklym tanim cd z supermarketu, za I razem odpalila sie, ku memu zdziwieniu. Fajnie sie gralo, zagralem jakies 30min po czym moj komputer odmowil posluszenstwa... :/ Coz wracam do grania, a tu co? pyta mnie o Klucz do gry, ktory juz podawalem, trudno wpisuje raz jeszcze i co? i nic ciagle jest zly, zdobylem tez inny klucz z "innych" zrodel ale i to nie pomoglo. Co za bajzel, a tak milo sie gralo.
|
wypalilem obraz ncryso zgodnie z zaleceniami z nfo ale.... niestety nie mam cd-rom'u (tylko wypalarki) czy ktos wie jak zrobic zeby nagrywarka cd lub dvd dzialala w sytemie jako zwykly czytnik cd rom??
juz "pozyczylem" cd-rom z pracy... PS. kopia zapasowa dziala 8-) |
No coz niezlalazlem zadnego slodzika:/ wiec co do uruchomienia Soldiers bede musial jeszcze zaczekac :/
|
Posłodzić to znaczy zCRACKować, czyli sciągnąć cr*ck'a z internetu i najczesciej podmienic go z oryginalnym .exe z gry lub programu. zCRACKowany program (lub gra) omija podczas uruchamiania sprawdzanie zabezpieczenia, czyli dziala z kopii (lub czesto bez plyty).
Najlepsze wyszukiwarki c*ack'ow to www.as******sta.us i www.as******sta.com :-) |
Yhh moze to zabrzmi i banalnie, ale mam pytanie, mianowicie co oznacza termin poslodzic? i jezeli oznacza to instalacje jakis progzow czy patchy to skad to mozna sciagnac?
|
cholera... lipa, ale tego się w sumie spodziewałem
narazie było jedno podejście (wola grania jest silniejsza, extra gierka :> ) a w nim próbowałem chociaż odpalić gre ze zrobionego obrazu... KO na rzecz SF :podbite: jak chociaż to da mi się zrobić to nawet bede happy, bo oryginał będe mógł spokojnie na półke odłożyć ;) |
no ja trzymam kciuki Yankee.
Napisz jak wyniki! |
Cytat:
|
a ja dziś dostałem w końcu w swoje łapki wersję PL, oryginał ofkorz :>
no i się pobawie, to moja pierwsza w życiu próba skopiowania oryginalnej płyty, no ale kiedyś musi byc ten pierwszy raz :D tylko szkoda, że ten pierwszy raz padł na tego diabelskiego StarForce'a || no to do dzieła... StarForce vs Y@nkee.... Round 1... Fight :boks: ;p |
Piszę o Codename Panzers .
To nic nie znaczy ze mają ta samą wersję zabezpieczenia ...to może zależeć od wykonania obrazu płyty. |
Cytat:
Mówisz o posłodzeniu Soldiers czy Codename panzers ? Bo jeśli to drugie to żeczywiscie słodzik jest i gra sie odpala po posłodzeniu nim ale jak napisałęm wyżej pojawia się przez to tszw NO REAPAIR BUG - nie można naprawiac pojazdów.... :'( Mnie przez prawidłowe wypalenie na dobrym nośniku udało się to obejść - zero słodzików itp.... natomiast Soldiers nie uruchamia się po wypaleniu na identycznym TDK i postepowaniu zgodnie z nfo.... dlatego czekam na słodzik... Dziwne skoro gry maja ten samą wersję starforce :| |
Cytat:
Pewnie ze moge kupic. Nie mam siana ostatnio i nie kupuje gier, to samo z DOOM`em. Mialem kupic ale mnie nie stac wiec zostal NET :) |
Soldiers.Heroes.Of.WWII i Codename Panzers mają tą samą wersję zabezpieczenia--> StarForce 3.03.036.001
Walczyłem według opisu z .nfo i niestety mi się nie udało uruchomić :( Niestety musiałem posłodzić i po wpisaniu CD-keya gra działa bez zarzutu. ps. Jest już wersja 1.06 |
Cytat:
Mylisz się - zaciągnąłem release (nie pamiętam nazwy grupy) gdzie obraz jest robiony alcoholem i po całym dniu walki uruchomiłem grę. Tzn wypaliłem CD1 i CD2 na platinum CDRW a CD3 na markowym TDK. A wypalałem na tej samej nagrywarce co poprzednio - tylko nośnik CDRW zmieniłem - na platinium nie działało a na markowym TDK gra się odpaliła. Wszystko zrobiłem zgodnie z przepisem z pliku nfo. Jak widać to kwestia nośnika i prędkości wypalania (w moim wypadku 4x) Co do posłodzenia owszem - jest słodzik na GCW ale po jego zapodaniu występuje tzw. NO REPAIR BUG - czyli nie można remontwoać pojazdów w grze. Co w praktyce niweluje jakiekolwiek granie... :O Natomiast ten sam zabieg wypalania w przypadku Soldiers nie działa (też na TDK) i to wypalany na dwóch róznych nagrywarkach. Ale nie powiedziałem jeszcze ostatniego słowa. Ponoć soldiers działa jeśli wypali się CD1 na nagrywarce plextor lub TEAC. Z tego co wiem soldiers ma nieco nowszą wersję starforce. |
Cytat:
StarForce :)) |
Nagralem tak...tylko na poczatku nagrywalo 1x potem utrzymywalo sie na 4x. Nagralem dokladnie jak bylo w NFO z profilem - gra zabezpieczona, zainstalowalem z virtuala , nagralem, odmontowalem obrazy, i chce uruchamiac i tu pisze ze serial nieprawidlowy a probowalem 2 - zawsze mi dlugo mieli na poczatku (nie odpalam z nagrywary ale dvdrom`a[przed nagrywaniem jak chcialem odpalac z virtuala to pisal ze wloz dysk soldiers ...]
Wiesz moze co to moze byc? Dlaczego to jest tak trudne do zlamania |
tak dziala bez problemu ale tylko z CD-ROM'u , z nagrywarki mi nie poszlo
|
no i jak tak nagrasz CloneCD wg tego README to dziala bez problemu?
Bo na pewno z wirtualnego nie zadziala tak? |
Cytat:
|
Mam obrazy clona Soldiers.Heroes.Of.WWII.PROPER.CloneCD-NCRYSO.
Serial wpisalem - zamontowalem obydwie plyty w napedach wirtualnych. Jak uruchamiam to pojawia sie: Czekaj az system zabezpieczen sprawdzi zawartosc plyty i wypisuje mi nie znaleziono cd. Cracka nie mam - chyba ze ktos ma - tak tylko pytam:) Mam zaznaczone ignoruj informacje atip i wylaczona emulacje rmps |
Cytat:
codename panzers ..nie da się zrobić backupu 1:1 ,trzeba posłodzić inaczej się nie da uruchomić tej gry. A działa na 100%. |
Soldiers - Ludzie Honoru
Kupiłem oryginał tej gry, i wierzcie mi nie można zrobić działającej kopii 1:1.
Próbowałem użyć Alcoholu, i Clona i nic. |
to FATALNIE !
cholera jasna - z codename panzers - ten sam problem (też starforce) nich to szlag - mam najlepszy sprzęt robie wszystko zgodnie z wskazówkami z nfo (poza prędkością wypalania - 4x) i duuuuuupa ! nie działa... to sie poczekam na skraczka parę miesięcy.... :boks: :bicz: |
Cytat:
Jak chcesz wypalać z taką prędkością ...musisz mieć nagrywarkę-muzeum z x1-x4. |
-unpack both CDs using WinRAR and mount them with Daemon Tools
-install the game using the mounted image files -burn CD1 with Slysoft CloneCD 4.3.2.2 using the protected game profile with 1x speed to a 700mb !CD-R! (READ THE NOTES BELOW!) -unmount all drives in Daemon Tools -insert the burned CD into a reading device - burner won't work -when asked enter the following key: xxxxxx-xxxxxx-xxxxx-xxxxxx -wait about 30 seconds until starforce has finished checking the cd (checking time depends on used reading device) -play and enjoy! oto oryginalny wyciąg z pliku nfo releasu NCRYSO - usunąłem tylko serial. Mnie jak na razie nie udało się poprawnie nagrać płyty (nagrywam na CDRW Platinum z prędkością 4x - bo wolniej nie nagrywa) użyłem Toshiby SD-5272 DVD-+RW Czytałem na megagames forum że sporo zależy od radzaju nagrywarki jak i od nośnika. Teraz spróbuję na markowym TDK HS-CDRW i Lite-on 52x32x52x Czy ktoś może mi powiedzieć jak mam wypalić cdrw na tych napędach tak zeby wypalał 1x ?? Bo na toshibie idzie najwolniej 4x a na liteonie aż 8x !!! Mino ustawień 1x w clone CD 4.3.2.2 |
Cytat:
|
Cytat:
,dlatego usunąłem troszkę niepotrzebnych treści. Przypminam o regulaminie !!!... :cisza: ps.Następnym razem odrazu będe kasował posty. A dalsze nagminne łamanie Regulaminu przez uzytkownika wiąże się z czasowym zablokowaniem dostępu do Forum dyskusyjnego oraz wykluczeniem z grona zarejestrowanych użytkowników włącznie. |
A komus udalo sie wykonac kopie zapasowa wersji pl ??
|
kopia Soldiers heroes of world war 2
Posiadając torrenta lub Azureusa można śćiągnąć ze strony
>link skasowany by Maciej<. lub innych >[...]< wersję gry:soldiers heroes of the world war 2 PROPER jest to obraz zapisany w Clon CD. Sciągnąłem ją dziś rano (po dwóch dniach sciągania 1.6 GB) uruchomiłem i działa super.Inne wersje zapisane Alcoholem nie działają ani w emulacji RMPS ani w wirtualu-sprawdzałem.Działa tylko ta wersja z clona typu Proper. Serial można ściągnąć z >link skasowany by Maciej< zapisać na płytach Clonem o wersji powyżej 4 szybkością 4x.Commandos wobec tej gry to pikuś. Giercownik. |
wczoraj kupilem oryginal PL, giera super :-) i jest zabezpieczona Starforcem z tym ze CD2
Pozdr., |
dzis lub w poniedzialek (zalezy od poczty i sklepu czy wyslali) bede mial oryginala to napisze.
|
Czy ktos z szanownych kolegow orientuje sie czy PL wersja tez zostala zabezpieczona Starforcem ?
Thx za odpowiedz :) |
Cytat:
O ile sie nie myle to mam jeszcze Deserts Rats vs Afrika Korps a to tez jest tym zabezpieczone.Sprobuje rowniez to przegrac. A tak poza tym to kurcze dziwne to jest i to niezle :O |
Wszystko wskazuje ze tak. Ale to przeciez niemozliwe :)
|
Cytat:
Gra w kazdym razie odpala sie z kopii a mnie interesuja czy oznacza to ze wykonalem poprawna kopie ?? |
moze masz nagrywarke, kora w locie pisze cukierki ;) :D
|
Cytat:
U niego dziala na "golym systemie" (nie ma nagrywarki i programow nagrywajacych).Sam windows z wszystkim co potzrebne do gier. |
Trudno mi w to uwierzyc ze zrobiles kopie 1:1 bez zadnych dopalaczy typu RMPS albo cukier.
|
A czy przy nagrywaniu włączyłeś zapis RMPS na nagrywanej płycie..?? I czy przy starcie gry masz włączoną emulację RMPS. Jeżeli tak to sprawdź czy włączyłeś ukrywanie ATIPu bo jeżeli nie to może dlatego kopia nie kce ruszyć z orginału.
|
Wszystko rozbiega sie o CD1 (tylko ten krazek jest zabezpieczony).
Obraz sam zrobilem Alkoholem z ustawieniami dla StarForce (1/2/3): -1x dla odczytu DPM -1x dla odczytu plikow Nagralem profilem wlasnym z : -burn proff -korekcja danych subkanalowych Wszystko to na TEAC CDW524E Kopia rusza w CD-ROMIE na zwyklym cdr a nie na cdrw a w nagrywarce juz nie dziala. Jesli nie masz oryginalu to mozesz sciaganc iso z osiolka : iso dla CloneCD (tez podobno dziala) - Soldiers.Heroes.Of.WWII.PROPER.CloneCD-NCRYSO iso dla alkohola wydali chyba Ragnarok ?? (nie pamietam nazwy).Moze masz dobre iso. Tylko jest wlasnie taka sprawa ze nie wiem czy ta kopia dziala w 100% (tzn czy cos sie nie bedzie dziac z gra) -narazie kumpel testuje. |
jakiego sprzetu uzyles do skopiowania ? ja mam obrazki Soldiersow z Alcohola i jak na razie nie udalo mi sie tego prawidlowo wypalic :-(
Pozdr., Gregor |
Soldiers - Heroes of World War II - czyzby mi sie udalo ???
Mam oryginal tej gry przywieziony z USA.
Wykonalem kopie tej gry (CD1 - StarForce) i moge grac z kopii. Gra rusza mi z kopii ale w "zwyklym" cdromie (asus) .Z nagrywarki nie. I tutaj pytanka : Czy samo odpalenie gry z kopii oznacza ze udalo mi sie skopiowac poprawnie gre? Czy tez beda jakies "cuda" sie dzialy podczas gry (np znikanie, latanie itp :) )? Aha, co ciekawe sprawdzanie zabezpieczen z kopii trwa o wiele szybciej niz z oryginalu (moze to wina defektu plyki ? bo jest na niej odprysk nadruku). ps.do wykonania sklonil mnie faktyczny defekt plyki (w jednym miejscu mam odprysk nadruku) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:59. |