![]() |
Sposob na otwarcie zamknietego cd
Witam...
Jest jakis sposob na nagranie czegos na zamkniete cd? Szukalem w google ale nic na ten temat nie ma :/ |
Cytat:
================================================== ======== >Pozdro |
A mi się wydaje że taka możliwość istnieje jedynie na płycie CD-RW, a możesz wykonać to w Nero, chociaż moze pominęłem jakąś mowinke w tej dziedzinie.
|
oczywiscie gallus ze tylko na CDRW bo to sa plyty wielokrotnego uzytku na zwyklych plytach nie ma mozliwasci dogrywania. CD to zwykla jednorazowa takze pamietajcie nigdy nie zamykajcie sesji ;)
================================================== ============== >Pozdro All |
sesje nalezy zamykac - jak chcesz dograc to nie zamykaj plyty ;)
zamknietej plyty cdr otworzyc sie ponownie nie da |
Cytat:
Cytat:
|
ok poszukam postaram sie ale niczego nie obiecuje narazie ide lulu papa jutro sie odezwe ;)
|
Szafran coś się sam zamieszł, tutaj pisze, że na CD-RW jest to możliwe - fakt, ale dalej pisze, że na zwykłych CD nie ma takiej możliwości - też fakt
Cytat:
Cytat:
Więc jakoś nie wierze w ten cudowny programik. |
ja tylko raz slyszalem o dogrywaniu czegos do zamknietej sesji...
byla nagrywarka, ktora to potrafila (jakis model Yamahy, albo Pioneera - stawial bym na to pierwsze) |
Raczej się nie da. A jak się da to na pewno jakimś dziwnym sposobem i można pewnie płyte popsuć.
|
Cytat:
Krotko i zwiezle: 1. CDR -plyta do ktorej mozna dogrywac programy ale juz nie mozna ich wyrzucic czyli nie mozna zrobic z niej znowu czystej plytki. 2. CDRW- z ta plyta mozna robic wszystko (nie lamac ani nie skakac po niej ;) ) dogrywac usowac i znowu nagrywac. O.K a teraz tak mi tez sie kiedys przytrafilo ze zamknalem sesje ale o ile wiem Nero Burning ROM chyba nie zwraca na to uwagi i jednak dobija plytke innymi programami :) ================================================== ======== >Pozdro All |
szafran - zwroc uwage na drobny szczegol - SESJE nalezy zamykac za kazdym razem i nie przeszkadza to w dogrywaniu dalej, PLYTE jak zamkniesz to dupa blada
pozatym na cdr, pod warunkiem ze zamknoles tylko sesje, mozna usunac plik z plyty - usuwasz go z TOC, co czyni go "malo" przydatnym,choc fizycznie pliki sa nadal na plycie, to ich poprostu nie widac - oczywiscie miejsca nie odzyskujesz Paul - odpusc sobie poszukiwania - raczej nic takiego nie znajdziesz |
oczywiscie nimal masz w 100% procentrach racje ale mi chodizlo o zamkniecie nie sesji tylko plytki kurcze o czym innym myslalem a co innego napisalem hehe :D
|
Cytat:
|
Cytat:
jak tak zrobie, bo na nagrywarce jest ok, a dvd-rom pokazuje stan wczesniejszy... :blee: |
to mnie zaskoczyles - jeszcze nigdy nie spotkalem sie z sytuacja, gdy plik usuniety z TOC jest widoczny normalnie na plycie
hm, a jak usuwasz info z TOC? ja najbardziej lopatologiczna metoda - w nero kontynuje sesje, dodaje jakies tam pliki i na usuwal [del] ten, ktory jest juz zbedny, a nagrany w poprzedniej sesji - kilka (dwa, trzy...) razy to robilem |
robilem to dosc dawno i raz czy dwa, wiec dokladnie nie pamietam.
napewno w nero... To byl jakies divx+napisy. Wszeczniejsze txt wywalilem i dogralem nastepne. Bede musial jeszcze raz to sprawdzic, nei chce niktogo wprowadzic w blad Swoja droga zdarzylo mi sie tez dogrywac napisy do filmu, a na dvd byl widoczna tylko jedna sesja (film)... |
czekj, a to dvd to przypadkiem nie pioner? one (chyba konkretnie model 106 czy jakos tak) byly znane z takiego zachowania - widzialy tylko pierwsza sesje na plycie (oczywiscie nie wszystkie i nie odrazu)
w komputroniku bez zajakniecia wymieniali na toshiby od reki wszystkim chetnym z tego powodu |
Cytat:
:wow: dokladnie... 106 mam wlasciwie A06 - ale to inne oznaczenie, bo wersja bez szuflady :O |
shit happends :(
jesli masz gwarancje jeszcze to wymieniaj ;) |
Cytat:
1. w te wakacje mijaja 2 lata 2. przywieziony z niemiec 3. oddalem rachunki, zeby odzyskac podatek na granicy ysz... no bywa, ale zawsze mam nagryware ;) |
coz, moge Cie jeszcze bardziej "pocieszyc" - nie czyta tez danych subkanalowych 96bit,co ma znaczenia przy kopiowaniu zabezpieczen...
ale i tak nic sie nie da zrobic - spawarka nadrobi drobne braki (w koncu zadko wychodza) w funkcjonowaniu dvd ;) |
no dokladnie,
tego DVD uzywam tylko do filmow DVD, DIVX i sluchania muzy z CD. "Na sztywno" zmnijeszylem predkosc odczytu, zeby zabardzo nie szumiala, wiec ze wzgledu na czas nie odtwarzam nic wiecej heh... przegladalem wlasnie swoja kariere na forum i trafilem na cos apropos... zupelnie o tym zapomnialem :) http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=19533 |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:52. |