Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   IE i kolejna dziura..!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/ie-kolejna-dziura-37449/)

andy 23.07.2004 18:40

IE i kolejna dziura..!!!

To chyba ostatni dzwonek aby zmienić sobie przeglądarke. A oto artykół:
http://www.hacking.pl/news.php?id=4092

Bill :bicz:

.::piotrek::. 23.07.2004 18:49

Dziura za dziura w IE mialem zamiar zmienic na opere, ale sie przzyzwyczailem niestety do tego niewypalu ;)

andy 23.07.2004 18:54

Przejdz na Firefoxa interfejs podobny do IE. Bo ten IE to niedługo się rozsypie z powodu tych dziur...!!!!

gallus 23.07.2004 19:04

A mi w sumie to to wisi, co hakerzy mogą chiec z mojego HDD :D ???, a fierefoxa bym chetnie zainstalował, ale rodzinka polubiła juz MyIE :/

.::piotrek::. 23.07.2004 19:05

Zaraz zobacze bo mi zaczyna sie podobac ;)

/\/\cDrive 23.07.2004 20:03

Eee tam, obchodzą mnie te wszystkie dziury tyle co zeszłoroczny śnieg.

Pierwszy 23.07.2004 20:40

jest takie powiedzenie: "Mądry Polak po szkodzie" ;)

Y@nkee_PL 23.07.2004 20:51

MS w takim momencie powinien juz tylko wydac late, ktora by dezaktywowala to cos zwane IE :blee:
oraz zabrac sie za pisanie jakiejs nowej przegladarki jesli jeszcze chce myslec o istnieniu w tej dziedzinie, ale oczywiscie pod nowa nazwa, zeby zle sie nie kojarzylo :P

cyki 23.07.2004 22:46

Piszą nową przeglądarke... IE 7:P Szczęście, że będzie dopiero w Longhornie bo do tego czasu dużo osób przesiądzie się z produktu przeglądarkopodobnego na nowoczesne przeglądarki.

.::piotrek::. 23.07.2004 23:01

No teraz to z firefoxem to jest przegladanie, a nie to co z IE ;)

michal_zb 24.07.2004 00:09

Cytat:

Napisany przez gallus_anonim
(...)ale rodzinka polubiła juz MyIE :/

dokładnie - gdyby nie rodzinka może już dawno bym się przesiadł na coś innego...

47 24.07.2004 02:23

od czasu "odkrycia" przedostatniej dziury jadę na Mozilli. Niestety teraz nie używam swojego kompa i muszę się męczyć z IE ;( . A tak swoją drogą to w w zespole Microsoftu wyraźnie czuć słowiańską naturę " Wiecej spier***** się nie da ..."
Pozdro

CIAPEK 24.07.2004 10:14

a ja musze Wam ogłosić, że zainstalowałem sobie MyIE2 :)
Super bajer, co prawda to nie odrębna przeglądara ale strasznie IE stał się użyteczny.
Bardzo mi się podoba i tym którzy mają IE, a nie chcą wielkich zmian polecam MyIE2 nie pożałują.

Mam pytanko. Z MyIE zainstalował mi się program RoboForms czy coś takiego, odinstalowałem go bo uznałem to za niepotrzebny progs siedzący w pasku
Co to było? Coś od haseł ale co i jak nie wiem.
pozdro

woitas 24.07.2004 10:24

niedługo najdłuższą telenowelą świata ogłoszony zostanie serial: "Kolejna grożna dziura w IE" :ysz:

ie to tak jak wordpad, czy paint.
da się na tym coś zrobić, ale do poważnych zastosowań odpada.
kiedy ludzie w końcu to zrozumieją?

owszem, opera i mozilla też mają dziury, ale przynajmniej są one szybko usuwane.
widać, że autorzy tych przeglądarek dbają o swój produkt.

.::piotrek::. 24.07.2004 10:44

Cytat:

Napisany przez michal_zb
dokładnie - gdyby nie rodzinka może już dawno bym się przesiadł na coś innego...

U mnie to rodzinka zostala postawiona przed faktem dokonanym, no i bylo, albo uzywacie FireFoxa, albo :bicz: ;)

gallus 24.07.2004 11:15

A czy wie ktoś czy idzie zrobić w fierefox'ie coś takiego jak w MyIE??
tak jak na rysunku??

edit1:
chyba równiez postawiłem rodzinke przed faktem dokonanym, ale pytanie nadal aktualne, czy idzie otwierac wszystkie strony w jednym okienku fierefox'a???
i jak dodaćdo zakładek moje stare ulubione???

edit2:
Widze że panele w FiereFOXie tez sa ale jak zrobic abyzaraz po uruchomieniustrona była w panelu i kolejne też sie w nich otwierały??
Sprawa ulubionych nadal aktualna :)

edit3:
z panelami sobie poradziłem,
pozostaja jeszcze ulubione :)

michal_zb 24.07.2004 12:33

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
Mam pytanko. Z MyIE zainstalował mi się program RoboForms czy coś takiego, odinstalowałem go bo uznałem to za niepotrzebny progs siedzący w pasku
Co to było? Coś od haseł ale co i jak nie wiem.
pozdro

To był chyba progs do wypełniania różnych formularzy na stronkach. Zapamiętuje wszystkie informacje (imię nazwisko, adres, mail itp) i potem wypełnia te formularze.

gallus 24.07.2004 12:42

Cytat:

Napisany przez michal_zb
To był chyba progs do wypełniania różnych formularzy na stronkach. Zapamiętuje wszystkie informacje (imię nazwisko, adres, mail itp) i potem wypełnia te formularze.

Dokładnie, to był programik do automatyzacji wypypełniania formulaży, ale mało przydatny, Ciapek więc dobrze zrobileś, że go usunełes. A ja już jestem dzielnym FireFOX'iarzem :)
I czy pomoże mi ktoś z tymi ulubionymi, coś mi sie wydaje, że to już było ale nie wiem gdzie :zly:

.::piotrek::. 24.07.2004 13:26

Mnie o wszystkie ulubione na poczatku zapytalo, czy chce przeniesc folder ulubione do firefoxa i jesli tak to skad i byla lista i min. IE tam sie znalazl ;)

gallus 24.07.2004 13:34

Dobra :spoko:, już sobie poradzilem z importem ulubionych :)

Mily_ 24.07.2004 18:08

Cytat:

Napisany przez /\/\cDrive
Eee tam, obchodzą mnie te wszystkie dziury tyle co zeszłoroczny śnieg.

Ja się pod tym podpisuje

gallus 24.07.2004 18:15

Dobra mój kolejny problem,z FireFox'em:
Jak zrobić aby wszystkie stronki otwierały sie wpanelach??
bo np. ktoś przysyła mi link na gg ja na niego klikam, a on otwiera sie w IE, a Fox jest ustawiony jako domyślna przeglądarka i jeszcze jedno mam sobie linkana pulpicie che go sobie odpalić, oczywście to on mi sie otwiera w nowym oknie FOX'a a nei w panelu, co pozmieniac żeby było OK??
Pozdro ;)

.::piotrek::. 24.07.2004 18:27

Qrde mi tez przy linkach gg IE wlacza :smutny:

cyki 24.07.2004 20:34

Cytat:

Napisany przez gallus_anonim
ktoś przysyła mi link na gg ja na niego klikam, a on otwiera sie w IE

Ten typ tak ma. Możesz korzystać z FreeGG lub Mirandy + wtyczki

Piterniel 24.07.2004 20:35

Ja mam konnekta i to samo ;]

Ormianin 24.07.2004 21:41

Cytat:

Napisany przez .::piotrek::.
No teraz to z firefoxem to jest przegladanie, a nie to co z IE ;)

Naprawde? Wobec tego otworz sobie np. wp.pl, potem np. program telewizyjny, i kliknij na informacje o jakims filmie... wyskoczy ci informacja, tyle ze nic nie bedzie, niestety Mozilla, Opera nie jest taka cudowna, kupe rzeczy nie dziala, osobiscie mnie to irytuje, bowiem aby poprawnie cos odczytac, musze miec w pogotowiu zawze IE

na codzien mam MYIE2 i to mi wystarczy

.::piotrek::. 24.07.2004 22:16

Cytat:

Napisany przez Ormianin
Naprawde? Wobec tego otworz sobie np. wp.pl, potem np. program telewizyjny, i kliknij na informacje o jakims filmie... wyskoczy ci informacja, tyle ze nic nie bedzie

U mnie wszystko dziala ???

Ormianin 24.07.2004 22:22

Cytat:

Napisany przez .::piotrek::.
U mnie wszystko dziala ???

doprawdy? potrafisz odczytac tresc kazdego filmu?

Sprawdzalem ten problem na roznych komputerach, systemach, instalowalem rozne wersje firefoxa

.::piotrek::. 24.07.2004 22:35

Ja mam firefoxa najnowszego i wszystko jest ok ;)

epol 24.07.2004 23:16

No ja polceam coś z Mozilli lub Firefoxa. Tam aby w ciągu, dobyusunięto błąd raz i na zawsze.

Pierwszy 25.07.2004 01:00

Cytat:

Qrde mi tez przy linkach gg IE wlacza
podawałem niedawno link do rozwiązania - wystarczy poszukać w offtopicu ;) lub na forum opery lub mozilli :)

Jabson 25.07.2004 15:07

FireFox rulez :) Odkad sie przesiadlem... wreszcie poczulem normalny net... zadnych zasranych reklam w pop'upach, zadne GAINy sie nie chca instalowac itp :) Dla mnie bajka :)

Edit:
a co do linków z wp.... u mnie wszystkie opisy widac :) FireFox 0.9.2
pozdro!

Monter 26.07.2004 00:13

Cytat:

Napisany przez Ormianin
Naprawde? Wobec tego otworz sobie np. wp.pl, potem np. program telewizyjny, i kliknij na informacje o jakims filmie... wyskoczy ci informacja, tyle ze nic nie bedzie, niestety Mozilla, Opera nie jest taka cudowna, kupe rzeczy nie dziala, osobiscie mnie to irytuje, bowiem aby poprawnie cos odczytac, musze miec w pogotowiu zawze IE

na codzien mam MYIE2 i to mi wystarczy

Popieram powyższe słowa. Na rynku wiele przeglądarek, ale niestety każdej można wiele zarzucić, a najwięcej przeglądarce najbardziej popularnej. Nie ma się co czarować, strony pisze się głównie pod IE, z takiej racji, że znakomita część użytkowników kompa na ziemi umie tylko włączyć i kliknąć... Zabawę mają programiści www, osobiście wkurza mnie to, że szczególnie skrypty Java zachowują się czasem zupełnie inaczej w każdej przeglądarce, nie wspominając o błędach wyświetlania "czystej" strony lub też inny stronek wygląd. Jak jeszcze jakieś przeglądarki powstaną, to dopiero będzie problem. Zresztą już jest, wszyscy pamiętają nie kończące się problemy wyświetlania choćby tegoż forum...
Chcąc nie chcąc zostaję przy IE z nakładką Avant (blokuje pop-ups i spam).

baku 26.07.2004 00:27

Ja jade na Firefoxie :) Super przeglądarka mi działa na niej wszystko.

Pierwszy 26.07.2004 00:37

Cytat:

Napisany przez Monter
Popieram powyższe słowa. Na rynku wiele przeglądarek, ale niestety każdej można wiele zarzucić, a najwięcej przeglądarce najbardziej popularnej. Nie ma się co czarować, strony pisze się głównie pod IE, z takiej racji, że znakomita część użytkowników kompa na ziemi umie tylko włączyć i kliknąć... Zabawę mają programiści www, osobiście wkurza mnie to, że szczególnie skrypty Java zachowują się czasem zupełnie inaczej w każdej przeglądarce, nie wspominając o błędach wyświetlania "czystej" strony lub też inny stronek wygląd. Jak jeszcze jakieś przeglądarki powstaną, to dopiero będzie problem. Zresztą już jest, wszyscy pamiętają nie kończące się problemy wyświetlania choćby tegoż forum...
Chcąc nie chcąc zostaję przy IE z nakładką Avant (blokuje pop-ups i spam).

Ja z kolei mam inne podejście. Używam Opery, zdaje sobie sprawę, że strony pisane są głównie pod IE, ale 95% stron Opera wyświetla w miarę poprawnie, tych których nie wyświetla poprawnie cóż... wiem, że w 99,99% winny jest tzw. "webmajster" który tą stronę popełnił. Na szczęście to wszystko się zmienia na korzyść Opery :) . Ale nie o tym chciałem. Najbardziej przemawia bo mnie w Operze jej konfigurowalność! Mogę z nią zrobić prawie wszystko! np. umieszczać na paskach co mi się żywnie podoba, tj. przyciski odpalające winampa czy foobara, tlena, kalkulator, notatnik czy 'otwórz w IE, FF itd.' poprostu co mi do głowy wpadnie. Ponadto gesty myszy-tworzyć własne, nawigacja w ulubionych, M2 i wiele innych ficzerów ułatwiające surfowanie po sieci. Wiele z tych PRZYDATNYCH bajerów posiadają także inne alternatywne przeglądarki czy tfu nakładki na Mi$IE ale Opera jest tylko jedna :serdusz:

Monter 26.07.2004 00:55

Każdy chwali swoje, ja po prostu tak jak Ormianin nie chcę mieć na kompie 3 przeglądarek i testować w której co jak działa... To paranoja. Wybieram mniejsze (?) zło, bo na dysku nie mam nic ważnego, i ewentualne dziury mnie nie interesują.

Pierwszy 26.07.2004 01:21

Cytat:

Napisany przez Monter
Każdy chwali swoje ja po prostu tak jak Ormianin nie chcę mieć na kompie 3 przeglądarek i testować w której co jak działa... To paranoja. Wybieram mniejsze (?) zło, bo na dysku nie mam nic ważnego, i ewentualne dziury mnie nie interesują.

Ani słowem nie wspomniałem o IE dziurach, bo JUŻ mnie to nie dotyczy :) posiadam na dysku 2 przeglądarki (ta druga do WU i paru % stron), choć gdy wybrałem tą jedną jedyną przyglądałem się kilku i wiem mniejwięcej co która potrafi.

btw. dziur :>
najmniejsza dziura do wysypania IE = 11 bajtów kodu :haha:
Kod:

<STYLE>@;/*
http://www.ecqurity.com/adv/11.html jeśli masz ochotę kliknij :)
tutaj więcej o tym: http://www.ecqurity.com/adv/IEstyle.html

I o czym my tu wogóle rozmawiamy :)

Monter 26.07.2004 02:53

Moim zdaniem nie ma się o co spierać, gdyby rola Opery w rynku byłaby taka jak dziś IE też procentowo szukałoby w niej dziur o wiele więcej ludzi, i kto szuka ten zawsze coś znajdzie.

woitas 26.07.2004 06:07

Cytat:

Napisany przez Pierwszy

http://www.ecqurity.com/adv/11.html jeśli masz ochotę kliknij :)

I o czym my tu wogóle rozmawiamy :)

wstaw to jako kod:
Kod:

http://www.ecqurity.com/adv/11.html
.
tak na wszelki wypadek, żeby potem nie było pretensji... :D

CIAPEK 26.07.2004 10:27

Cytat:

Napisany przez Pierwszy
Ja z kolei mam inne podejście. Używam Opery, zdaje sobie sprawę, że strony pisane są głównie pod IE, ale 95% stron Opera wyświetla w miarę poprawnie, tych których nie wyświetla poprawnie cóż... wiem, że w 99,99% winny jest tzw. "webmajster" który tą stronę popełnił. Na szczęście to wszystko się zmienia na korzyść Opery :) (...)

kogo ty obwiniasz? wbmastera? który ma gdzieś 3% ludzi którzy jadą na Operze? :)
Stary spójrzmy prawdzie w oczy. Wcale mu się nie dziwie.
Zmieni się zmieni jak rzeczywiście nagle IE przestanie używać kupa ludzi w co wątpie bo nie każdemu chce się testować przeglądarki, a wytykając dziurki IE o którcyh ludzie nie mają pojęcia a strony hulają im jak trzeba... bardzo w to wątpie.

Dalej... piszesz tak czego ty nie masz w tej Operze, czego nie możesz zrobić-spersonalizować. Wiesz co? MyIE2 i nie ma tematu - super nakładeczka na IE.

Swoją drogą miłe słowa (mądre) Ormianina i Montera co jest rzadkością na tym forum, aby ktoś poparł IE.
Ludzie na tym forum mają niezwykle "wkręconą" ideologie na temat Opery, że jest ona the best a IE to gówno. To czasy mądrych tematów Sida. Któremu nic nie zarzucam bo rzeczywiście przedstawił temat fachowo, ale trzeba zrozumieć, że na Operze inetrnet się nie kończy.
Procentowo jak to wygląda widać po sondach - Opera przeważa nad IE jak to wygląda poza forum gdzie ludziom nie wmawiano aby wybrać właśnie mniejsze zło i pokazując plusy Opery, od których tak na prawde wiele nie zależy?
Opera jest miażdżona strasznie.
Więc nie dziwcie się Operatorzy, że strony są robione pod IE.
Zdaje mi się, że wiele osób przesiadając się na Opere przesiedli się z czystego IE nie próbując MyIE2 - a szkoda.

AMEN, polecam także tym którzy nie znają tematu zajrzeć do ostatniej Sondy.

Igloo 26.07.2004 12:10

Cytat:

Napisany przez michal_zb

przecież instalacja Opery czy Mozilli nie jest równoznaczne z wywaleniem IE
instaluj i niech rodzina się uczy :)

nimal 26.07.2004 12:16

Ilość załączników: 1
Ciapek - MyIE ma dokladnie te same dziury co IE, bo to ten sam silnik
Ormianin - da sie przeczytac opisy filmow z wp.pl w operze
:banan2:

Ormianin 26.07.2004 12:20

Cytat:

Napisany przez nimal
Ciapek - MyIE ma dokladnie te same dziury co IE, bo to ten sam silnik
Ormianin - da sie przeczytac opisy filmow z wp.pl w operze
:banan2:

Hej! Chodzilo mi o mozille nie opere... sprawdz czy napewno wszytskie sie otwieraja, nie losowo wybrany, a wszystkie, zauwazysz zaraz ze jest cos nie tak

nimal 26.07.2004 12:25

dziala mi pod ta operka wszystko
laze po necie dlugo, dzien w dzien
i jedyne problemy z jakimi sie spotkalem to moze ze 3 nie dzialajace javascrypty i leeko rozjechane tabelki na stronach pisanyh przez amatorow - i tak nie przeszkadzalo to w ich czyatniu
jedyna stona ktora nie dziala (wyswietla sie poprawnie, ale nie funkcjonuje!) to windows update - z oczywistych wzgledow
ponoc strona mks'a tez ie dziala (uzywa aktivx'a), ale mks w ogule jest po ch, wiec ich strona tez :D

gallus 26.07.2004 12:33

Cytat:

Napisany przez nimal
dziala mi pod ta operka wszystko
laze po necie dlugo, dzien w dzien
i jedyne problemy z jakimi sie spotkalem to moze ze 3 nie dzialajace javascrypty i leeko rozjechane tabelki na stronach pisanyh przez amatorow - i tak nie przeszkadzalo to w ich czyatniu
jedyna stona ktora nie dziala (wyswietla sie poprawnie, ale nie funkcjonuje!) to windows update - z oczywistych wzgledow
ponoc strona mks'a tez ie dziala (uzywa aktivx'a), ale mks w ogule jest po ch, wiec ich strona tez :D

Tak jak nimal wspominał pod FireFOX'em również nei działa Skaner mksa,i na niektórych stronkach ramki się rozłaża, np. forum.cdrinfo ;) ale ma to zostać poprawione.
edit:
Juz zostalo poprawione :jupi: :spoko:, Bartez chyba sie wczoraj za to zabrał bo dziś błąd zniknął

CIAPEK 26.07.2004 12:41

Cytat:

Napisany przez nimal
Ciapek - MyIE ma dokladnie te same dziury co IE, bo to ten sam silnik(...)

chyba nie sądzisz, że jestem takim lamerem?
Przecież wiem co to jest MyIE2

A chodziło mi o użyteczność i np. miłe w obsłudze zakładki a tego samo "czyste" IE już nie zaproponuje.

P.S.
Ogólnie szybciej czytasz/piszesz niż myślisz ;) mi też się czasem zdarzy.
Niedokładnie przeczytałeś i wyciągnąłeś wnioski z tego co napisałem Ja no i Ormianin, który nie miał na myśli Opery.

cyki 26.07.2004 13:56

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
kogo ty obwiniasz? wbmastera? który ma gdzieś 3% ludzi którzy jadą na Operze? :)

Co to jest te trzy procent? Taka mała, nic nie znacząca liczba. Pewnie tej Opery używa tylko parę tysięcy osób. Ale zdziwisz się. Opery nie tylko używa parę tysięcy osób, nawet nie paręnaście tysięcy osób. Opery w Polsce używa 203589 osób. Pomyśl teraz czy jakbyś prowadził portal z np. 10000 odwiedzin dziennie to zignorowałbyś to, że twoja strona źle wyświetlałaby się w przeglądarkach innych niż IE. Czy zignorowałbyś potencjalne źródło zarobku bo to tylko 3%?

//edit: A razem alternatywnych przeglądarek używa w Polsce 407289 osób.

nimal 26.07.2004 14:08

Ciapus - czy ja kiedykolwiek napisalem cokolwiek takiego? :( oczywiscie ze nie uwazam Cie za lamera i wiem ze wiesz :D
fakt ze przeczytalem to za szybko :) ale tyko stwierdzilem fakty, ot tak dla przypomnienia
pozatym faktycznie zaden normalny webmaster nie pozwoli sobie na strate odwiedzajacego - jesli znajdziesz jakas storone w googlu, klikniesz ja i nic sie nie wyswietli to nie sprawdzasz jej pod inna szukajka tylko cofasz i klikasz nasteopny wynik
biorac dodatkowo pod uwage ze opery/mozilli uzywaja bardziej aktywni uzytkownicy tozamyka wieeele wiecej niz te potencjalnie stracone 3% ruchu na witrynie
jak wiesz sam jestem w zespole webmasterskim - dzien w dzien odpowiadamna emile uzyszkodnikow... nawet jak tylko 1 ma z czyms problem to musze mu odpowiedziec

Pierwszy 26.07.2004 14:14

Cytat:

kogo ty obwiniasz? wbmastera? który ma gdzieś 3% ludzi którzy jadą na Operze?
Strona napisana zgodnie ze standardami html wyświetla się prawidłowo pod IE i innymi przeglądarkami, strona napisana pod IE czyli źle, niezgodnie ze standardami html zostanie wyświetlona nie tak, jakby chciał tego jej autor, pod przeglądarkami nie mających z IE nic wspólnego. To tak jakbyś pisał dyktando na polskim, wg Ciebie napisałeś je b. dobrze, a po sprawdzeniu przez nauczyciela dyktando wraca do Ciebie pokreślone na czerwono z oceną dostat. Rozumiesz? Potrafisz wyciągnąć wnioski?
Cytat:

Swoją drogą miłe słowa (mądre) Ormianina i Montera co jest rzadkością na tym forum, aby ktoś poparł IE.
A co jest mądrego w używaniu IE? Głównie chodzi o dziury. Co tydzień - albo częściej - kolejne. Na wszelkich portalach czy nawet w TV zdarzyły się wzmianki o przesiadce na alternatywne przeglądarki. Uważasz, że to wszystko żart, prima aprilis? że ci wszyscy ludzie nie wiedzą o czym mówią? Oczywiście nie wszystkich dotknie któraś z dziur - nie wszyscy mają @konta czy robią zakupy przez net itp. ale ci co korzystają z netu w ten sposób w przeważającej części używa IE... To także apropo wspaniałych wg Ciebie nakładek typu MyIE2.
Cytat:

Dalej... piszesz tak czego ty nie masz w tej Operze, czego nie możesz zrobić-spersonalizować. Wiesz co? MyIE2 i nie ma tematu - super nakładeczka na IE
IMO w Operze można więcej, szybciej, lepiej... ale to tylko moje zdanie.
Cytat:

Ludzie na tym forum mają niezwykle "wkręconą" ideologie na temat Opery, że jest ona the best a IE to gówno. To czasy mądrych tematów Sida.
Nie jestem tymi ludźmi, których Sid nawracał, bo nie było takiej potrzeby.
Cytat:

ale trzeba zrozumieć, że na Operze inetrnet się nie kończy.
Tu się zgadzamy - najwyżej może się zaczynać :)

Resztę wywodów o % i miażdźycielskim IE :haha: pomijam z premedytacją :>

woitas 26.07.2004 19:08

używam na przemian firefox'a i opery (tej drugiej jako głównego programu) i uważam, że IE byłaby dobrą przeglądarką, gdyby cokolwiek z nią robiono i nie wciskano na siłę własnych rozwiązań.
kto zliczy, ile to już interesujących nowinek czeka tylko na to, żeby to zaczęło w końcu je obsługiwać.
od kilku już ładnych lat w IE nic się kompletnie (poza duperelami) nie zmieniło.

a to, że strony są pisane niezgodnie z wytycznymi, to już świadczy o głupocie autorów tych stron.
nigdy nie "olewa" się potencjalnego klienta, choćby miał pochodzić z tych 3% osób używających alternatywnych browserów - bo może się zdarzyć tak, że wśród tych 3% będzie jeden, który kasowo przebije tych w 97%.

baku 26.07.2004 20:32

Cytat:

Napisany przez woitas
używam na przemian firefox'a i opery (tej drugiej jako głównego programu) i uważam, że IE byłaby dobrą przeglądarką, gdyby cokolwiek z nią robiono i nie wciskano na siłę własnych rozwiązań.
kto zliczy, ile to już interesujących nowinek czeka tylko na to, żeby to zaczęło w końcu je obsługiwać.
od kilku już ładnych lat w IE nic się kompletnie (poza duperelami) nie zmieniło.

a to, że strony są pisane niezgodnie z wytycznymi, to już świadczy o głupocie autorów tych stron.
nigdy nie "olewa" się potencjalnego klienta, choćby miał pochodzić z tych 3% osób używających alternatywnych browserów - bo może się zdarzyć tak, że wśród tych 3% będzie jeden, który kasowo przebije tych w 97%.

Tak samo bym to powiedział :)
Ja też podpisuję się pod tym postem.

andy 31.07.2004 19:12

Wkońcu MicroSHIT udostępnił łatke na IE sorry ;) do do IE która likwiduje te dziury o których ostatnio było głośno.
Tu jest orginalny art: http://www.hacking.pl/news.php?id=4123
A tu link do ściągnięcia łatki: http://www.microsoft.com/technet/sec.../ms04-025.mspx

P.S. Nie zrobiłem nowego topicu bo lepiej walić w tym.
Miłego łatania ;)

woitas 31.07.2004 19:50

Cytat:

Napisany przez @ndy
Miłego łatania ;)

za to masz u mnie duży +.

Mily_ 31.07.2004 20:05

Cytat:

Napisany przez @ndy
Wkońcu MicroSHIT udostępnił łatke na IE sorry ;) do do IE która likwiduje te dziury o których ostatnio było głośno.
Tu jest orginalny art: http://www.hacking.pl/news.php?id=4123
A tu link do ściągnięcia łatki: http://www.microsoft.com/technet/sec.../ms04-025.mspx

Miłego łatania ;)

No u nie też masz plusa i to wielkiego.

---UPDATE---
Po zainstalowaniu tej łaty wszystkie opcje w menu kontekstowym w IE pozmieniały się na angielski. Jak przywrócić język polski?

*Vojtas* 31.07.2004 22:50

Cytat:

Napisany przez Mily666
Jak przywrócić język polski?

Propnuje zainstalować tą poprawkę w języku polskim.
Do pobrania tutaj: http://www.microsoft.com/downloads/d...DisplayLang=pl

pozdr.

Mily_ 31.07.2004 23:18

a faktycznie. Nie zauważyłem. Dzięki bardzo

Pozdro;)

andrzejj9 01.08.2004 11:50

He he, trochę ponad tydzień mnie nie było, a tu już nowa dyskusja na temat wyższości Opery nad IE i odwrotnie. Widzę, że ten temat chyba nigdy się nie skończy ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:09.