![]() |
POLECAM - The Transporter!
Witam! Polecam film The Transporter. Oceniam go 10/10. Gatunek: Akcja. Więcej nie pisze. Po prostu jak możecie to oglądajcie!!
|
A to jest przeciez taki stay film.
Osobiście go nie ogladałem, bo zniechęcil mnie do niego kumpel :( |
film troche juz stary ale super polecam tez
|
z tego co przeczytałem (krótka recenzja) to filmik nawet godny obejrzenia :)
|
Epol, ale jak Cie kolega zniechęcił? Opowiedział Ci całego czy co?
|
Stwierdził po prostu że film jest średni. Ja mu uwierzyłem, bo on ma podobny gust do mojego. I jako tako zawsze w tym się zgadzaliśmy :)
Może kiedyś gdy bede mial więcej wolnego czasu to go obejrze. |
film jest dosc stary, mnie nie zachwycil
swoja droga... Luc Besson bardzo obniza loty ostatnio |
po naszemu Kurier? Wloska Robota jest 100 razy lepsza
|
Nie ogladalem wloskiej roboty a Kuriera to tylko poczatek ;)
|
Filmik całkiem całkiem ale jak już niektórzy zauważli dość stary, typowy film akcji. Dużo mordobicia i jeden pościg BMW.
Pozdro |
na pocztku
|
@47 - a glowny bochater w tym swoim gajerku i krawacie dziwnie kogos przypomina, co? :)
|
Mi sie to troche z Terminatorem skojarzyło, obejrze też Włoską Robotę :) i ocenie, ale jestem do teraz podniecony tym filmem
|
Kurier jest fajny ale jak już to lepsza jest Włoska robota lub wszystkie części Taxi
Pozdro :spoko: |
Cytat:
Pozdro |
Ja osobiscie wole Wlaska Robote... ale jak juz mowicie co jest dobre to najbardziej
polecam Wam Mindhounters!!! Dobre wrazenie zrobil na mnie tesh Efekt Motyla i Gothika ;) |
widzialem... ysz
dla mnie film niedopracowany, pelno niescislosci... Generalnie wiekszosc filmow tego rezysera, to troche marne produkcje :( |
Cytat:
O tym gości co gra głowną role kiedyś wspominałem, że może zagrać Tobiasa Reipera w filmie o losach Hitmana :) |
ZbigNieff - o tym filmie (Efekt Motyla) mowił mi znajomy. Powiedizał że jeste całkiem całkiem. Chyba go jednak zobacze.
|
Cytat:
to tak jakby profesorski wyklad (efekt Motyla) porownac do zabawy w piaskownicy (Kurier) |
film dobry.Polecam.
To samo mi sie skojarzylo.Hitman na niego idealny! Efekt Motyla rowniez dobry. Co jescze ciekawego mozna obejrzec? |
To widze że musze moje filmy pooglądać. Jakoś teraz ostatnio czasu nie miałem.
Ja moge polecić dość stare ale jakże fajne filmy takie jak How High (2001-poprostu wypas) i np szkołę uwodzenia. Jak coś ciekawego obejrze to dam znać:D Znośny był jeszcze film Pojutrze ale odniosłem wrażenie jakbym ogladał film obyczajowy w TV na TVP1 :P |
IMO Mindhunters to chała jakich niestety wiele ostatnio :(
Na wakacje polecam Hellboya - filmik łatwy lekki i przyjemny, podobał mi się ze względu na samą postać Hellboya, jego charakter i cięte dialogi, z których można się nieźle pośmiać :D |
Ja polecam Fahrenheit 9.11... niezla komedyjka:)
ale daje sporo do myslenia. Efekt motyla tez mi sie srednio podobal... w mojej divx'o tece go nie umiescilem :) generalnie, to chyba nei jestem zwolennikiem filmow akcji (nie liczac naprawde dobrych) z nowszych rzeczy polecam Northfork |
Kurier mi sie podobyl - filmik spoko.
Efekt Motyla - wypas !!!, podobnie jak Telefon [Phone Booth], ktory zrobil na mnie naprawde ogromne wrazenie :spoko:. Goraco polecam !!! |
Mówisz Pierwszy, że Hellboya jest fajny. Jak to to tez go obejrze.
CHyba jutrzejszy dzien poświęce na oglądanie filmów ;) |
Film ogladalem juz dawno temu ale i tak bardzo mi sie podobal, troche bajkowy no ale... ;)
|
Cytat:
...::Update::... Jak już tak polecamy filmy to ja bym polecił serial 24 Godziny - obejrzałem ostatnio drugi sezon i jestem pod wrażeniem :spoko: |
Cytat:
|
Transporter jest niezły. Szczególnie główny bohater. "Pozbierany", przygotowany na wszystko, zapobiegliwy. Włoska robota taka sobie.... A ze świetnych a starych filmów akcji polecam KOD DOSTĘPU (SWORDFISH) z Travoltą.
Jabba |
eh, tradycyjnie Pulp Fiction :D
The Transporter to klasyka :) swietny film, imho lepszy niz The Butterfly Effect (tez zarabisty) czy Italian Job (oczywiscie remake - orginal byl jeszcze gorszy) a z nowszych - Shrek i Shrek 2 - obydwa obowiazkowo do obezjrzenia w orginale i z dubingiem - jesli dubing was rozwala to orginal zabije smiechem - imo SUPER |
Dokładnie, ten Dubbing do S2 to lipa... Wole z napisami
|
Cytat:
Co do Kuriera, to taka francuska odmiana łu bu du, w Europie nastala moda na mafie i inne podobne tematy... osobiscie film widzialem juz dawno, ogladalem tylko rozrywkowo, nie jest to film do ktorego czesto chetnie bym powracal, raz mi wystarczylo (nie jestem pewien ale ten film chyba byl emitowany w telewizji polskiej) Co do Efektu Motyla, to ciekawy pomysl... sciens-fiction, ale jak dotad najlepszym filmem jaki widzialem z tego gatunku jest Donnie Darko |
Cytat:
|
Cytat:
komiksowe - moze inaczej - to kompletnie glupia pelna niedociagniec bajka dla dzieci!! I to wlasnie tego ostatnio jest wiele... od SpiderMana (do ktorego akurat nic nie mam bo to jeszcze nie jest tak przesadzone) przez wlasnie HellBoy`a po teraz wypuszczona CatWoman i produkowanego na nowo Batmana... Ja lubie filmy w ktorych do konca nie wiadomo o co chodzi... ktory zaskakuje mnie co 10min - taki wlasnie byl Mindhounters dlatego mi sie spodobal... P.S. Nie polecam nowego filmu z A. Jolie - Takeing Lives bo na poczatku wydaje sie bardzo fajny i dobrze wkreca a pozniej totalna padaka... A ktos wyzej mowil o Szkole Uwodzenia... hmm wlasnie znalazlem u siebie trzecia czesc tego wiec 3ba bedzie objerzec ;) |
Ormianin - wszystko mozna porownywac subiektywnie - jedno mis ie bardziej podoba inne mniej, nawet jak sa rozne :)
oczywiscie tylko subiektywnie - oceny obietktywne (obiktywizowane :P ) musza byc przeprowadane na zblizonych do siebie grupach pod jakims wzgledem i tylko pod tym wzgledem produkty moga byc porownywane a btw: obejrzyj sobie Shreka w orginale, bez napisow (oczywiscie jesli znasz na tyle ang zeby nie miec problemow ze zrozumieniem) - po prosu pozamiatane :banan2: swietne ino, co nie umniejsza w zaden sposob swietnego polskiego dubingu :banan: |
Cytat:
|
Cytat:
Widzialem Shreka w oryginale, musze przyznac ze polska wersja zrobila na mnie zupelnie inne, bardzej przyjazne wrazenie... poza tym ja specjalnie nie przepadam za ta bajka, przyciaga mnie wlasnie pelen groteski i humoru glos Stuhra, bez niego byla by to dla mnie taka sama bajka jak Dysneyowskie produkcje |
Cytat:
|
Cytat:
a tak na serio to moimi ulubionymi filmami sa Matrix i Casablanca (w tej kolejnosci) i co z tego ze to skrajnie rozne gatunki filnowe zobacz TOP100 filmow - w jakis sposob porownuja filmy rozniace sie gatunkiem, budzetem i wszystkim innym - mozna to wszystko sa oceny subiektywne, w momencie gdy powtorzone kilka tysiecy razy, zaczynaja byc "obiektywne" i jako takie traktowane - tak sie tworzy statystyki, ktore pomimo wszystkich swoich wad uznaje sie za opinie ludu no to juz total OT ^_^ |
A z komedii co polecacie?
Ja polecam: Eurotrip, Girl Next Door, Starsky & Hutch... |
Pierwsza czesc American Pie, Roadtrip... reszta jest wzorowana na tych filmach...
|
Cytat:
|
Hmm, na mnie osobiście ani Włoska robota czy Kurier nie robi wrażenia. Można obejrzeć i zapomnieć. Wczoraj obejrzałem Tam i z powrotem z Gajosem. Niczego sobie...
|
Najlepsza jest polska klasyka: Miś, Rejs, Nie lubię poniedziałku - to są dopiero zawaliste komedie. Takie filmy przewtrwają dużo dużo dłużej od większości obecnie produkowanych. Kto za 10 lat będzie pamietał że taki film jak Transporter, Włoska robota czy wiele innych kiedykolwiek powstał.
Pozdro |
@47 masz całkowitą rację. Nie ma jak polska klasyka.
|
Cytat:
A wogóle napisałem przecież "film na wakacje - łatwy lekki i przyjemny" , dlaczego mi się podobał, nie uważam go za jakieś wielkie dzieło. Cytat:
Cytat:
Widać mamy poprostu inne gusta i tyle. ps. z komedii ostatnio rozbawił mnie 'Bad Santa' - jeśli ktoś lubi czarny humor POLECAM! :spoko: |
Ktoś wspomniał o Pulp Fiction? To jest super klasyka!
|
ktos wspomnial :D tak, to mega klasyka :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:45. |