Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Wypalony film działa tylko u jednej osoby na stacjonarnym DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/wypalony-film-dziala-tylko-u-jednej-osoby-stacjonarnym-dvd-37529/)

f4llorak 30.07.2004 21:07

lol, właśnie znalazłem artykuł " http://www.cobraverde.net/Porady/divx2dvd.htm " jak zrobić avi żeby działało na DVD, więc ja sobie podaruje. Chyba że znacie jakiś inny sposób :)

f4llorak 30.07.2004 11:22

Witam
Mam jeszcze jeden problem.
Posiadam na kompie wszystkie odcinki serialu Friends (z napisami oddzielnie), jak je wrzucić na płytki DVD żeby mój odtwarzacz je czytał i żeby dało się wrzucić tekst??
Jeśli ten temat jużbył to proszę o linka gdzie on jest.
Z góry wiekie dzięki.

PS.
Nie wiecie gdzie moge znaleść filmy na DVD z polskim lektorem albo napisami?? (p2p- torrent, eMule)

icemac 30.07.2004 11:06

Cytat:

Napisany przez f4llorak
wczas mi o tym piszecie :) Sam wczoraj do tego doszedłem :)

nie kazdy ma neta w domciu !!
jak poszlo to :spoko:

f4llorak 30.07.2004 10:44

wczas mi o tym piszecie :) Sam wczoraj do tego doszedłem :)
No nic, wypaliłem film, wrzucam płytke do stacjonarnego dvd i ....
Nic nie naciskam,a film leci (a powinno wyskoczyć MENU).
Wystraszyłem się że nie ma MENU, naciskam na pilocie i włącza się menu :) heh
Jest lepiej niż powinno bo film odrazu leci :), a sąsiad musi czekać na menu i wybierać polski lektor i pierdoły :)

icemac 30.07.2004 08:25

wrzuc najnowszy oficjany bios do nagrywarki, ja mam nero x.15
odpal program booktype->zmien na DVD-ROM->OK zrzuc program do paska odpal nero daj nowa kompilacje DVD-Video nacisnij "burn" u mnie kolo liczby kopii jest opcja "nagrywaj wg ksiegi" (lub cos takiego) zaznacz ja "ptaszkiem" i wypal
u mnie tak dziala i powodzenia

f4llorak 29.07.2004 21:25

Może coś z tym BookType ?? Czytałem że trzeba zmienićna DVD-ROM i będzie git, ale znalazłem też, że na 812 nie działa (ja mam 812S ale to pewnie nic nie zmieni). Mam ostatnią płyte, włącze BookType 1.0.6 i zmienie na DVD-ROM. Jak nie zadziała to spzedaje tą wypalarke bo niestety nie moge jej zwrócić.

icemac 29.07.2004 08:23

Cytat:

Napisany przez Alucard
Witam ja używam wypalarki MSI DR4-A i Alcoholer+Alcohol 120% 1.9.2 i jak na razie wszystko gra :). ale mam pytanko. ta nagrywarka nie czyta nośników Axe-economy białe. A wiekszośc ludzi na tym wypala. bios ma już 2.60 ale nic to nie dało. mam jeszcze sony DDU-1211 z biosem z Liteon 122 ale w tym napedzie pad koniec zrzucania obrazu przy 99.5 % (!!!) wyświetla mi bład odczytu sektora
16:37:52 Procesor: Pentium II With On-Die L2 Cache (487MHz)
16:37:52 Tworzenie obrazu płyty: (F:) LITEON DVD-ROM LTD122(1:0)
16:37:55 Tryb odczytu: Tryb zwykły
16:38:00 DVD Informacje o źródle: Sesja: 1, Ścieżka: 1, Rozmiar: 4.38 GB / 510:46:46
16:38:05 Zapis do pliku z obrazem: D:\DVDREC\LOTR1.mdf
16:52:50 Zapis do pliku z obrazem: D:\DVDREC\LOTR1.md0
16:54:28 Błąd odczytu sektora: 2294400
16:54:28 Tworzenie obrazu płyty nie powiodło się!
16:54:28 Błąd: [03/11/06] - CIRC Unrecovered Error
16:54:28 D:\DVDREC\LOTR1.mds: Tworzenie pliku obrazu przerwane!

Jak ktoś wie co moge z tym zrobi to prosze o porady. Dzieki dobre ludki

ja ci napisze NTFS anie FAT32
na facie tylko pliki do 3,9GB
na NTFS o wiele wieksze - postaw system na NTFS i nie bedzie problemow jeden image i bezproblemowo

B@rtek 29.07.2004 08:19

Ja wczoraj oddałem do serwisu moją 832S ale nie sądzę aby mi dali model jakiejś innej marki. Chciałem NEC 2510A lub Pionka 107D. Zobaczymy, serwis zadecyduje.

f4llorak 28.07.2004 23:51

Ej no bo ja jutro z rana jade
Chciałby żebyście mi podali jakiś dobry model wypalarki LG.
Proszę :)

f4llorak 28.07.2004 17:43

nie wiem w czym twoja wypowiedź ma mi pomuc :) Napisze mi ktoś jeszcze jakieś modele wypalarek??

Alucard 28.07.2004 16:13

Witam ja używam wypalarki MSI DR4-A i Alcoholer+Alcohol 120% 1.9.2 i jak na razie wszystko gra :). ale mam pytanko. ta nagrywarka nie czyta nośników Axe-economy białe. A wiekszośc ludzi na tym wypala. bios ma już 2.60 ale nic to nie dało. mam jeszcze sony DDU-1211 z biosem z Liteon 122 ale w tym napedzie pad koniec zrzucania obrazu przy 99.5 % (!!!) wyświetla mi bład odczytu sektora
16:37:52 Procesor: Pentium II With On-Die L2 Cache (487MHz)
16:37:52 Tworzenie obrazu płyty: (F:) LITEON DVD-ROM LTD122(1:0)
16:37:55 Tryb odczytu: Tryb zwykły
16:38:00 DVD Informacje o źródle: Sesja: 1, Ścieżka: 1, Rozmiar: 4.38 GB / 510:46:46
16:38:05 Zapis do pliku z obrazem: D:\DVDREC\LOTR1.mdf
16:52:50 Zapis do pliku z obrazem: D:\DVDREC\LOTR1.md0
16:54:28 Błąd odczytu sektora: 2294400
16:54:28 Tworzenie obrazu płyty nie powiodło się!
16:54:28 Błąd: [03/11/06] - CIRC Unrecovered Error
16:54:28 D:\DVDREC\LOTR1.mds: Tworzenie pliku obrazu przerwane!

Jak ktoś wie co moge z tym zrobi to prosze o porady. Dzieki dobre ludki

f4llorak 28.07.2004 15:17

No wiec tak:
co do wypalania: to prawda że w wypalaniu DVD nie jestem najlepszy (mam od niedzieli DVDRW), ale w tym żadna filozofia, wypalarka jak wypalarka.
Miałem i obrazy płyt (*iso. *img.) i katalogi (audio_TS i video_TS) [tyle filmów próbowałem] i nic
Wszystkie filmy które wypaliłem działają u sąsiada mieszkającego podemną (ma jakiegośtam samsunga - dvd stacjonarne), natomiast żaden nie działa u mnie i u sąsiada mieszkającego obok mnie (nie wiem jaki on ma sprzęt bo to jest dziwny człowiek) [jak już pisałem, jemu się udało przepalić moją płytke (która u mnie i u niego nie działała) w magiczny sposób i teraz mu działa, a jak się pytam jak on to zrobił to mówi że sam nie wie i mi przepalić też nie chce]
Niestety nie znam nikogo kto mógłby mi pomuc dlatego wszystko opisuje na forum.
PS.
Pewnie się pomyliłem wcześniej, ale potem już poprawiłem się. Napisze jeszcze raz: moje stacjonarne DVD czyta DVD+/-R i DVD-RW

f4llorak 28.07.2004 15:03

Już spoko @icemac :piwo:
Czekam jeszcze żeby mi ktoś podał model jakiejś dobrej wypalarki, a nawet dwa modele

Mirek-1977 28.07.2004 14:57

Przyspieszony kurs wypalania filmów DVD w NERO dla f4llorak - podsumowanie

pokazane tu jest jak wypalić film DVD na przykładzie filmu z którego usunięte zostały wszelkie dodatki i menu (obraz + jedna ść. dźwiękowa + napisy PL)

sprawdź swoją kompilację czy nie brakuje Tobie jakichś plików ifo lub bup

jeśli wymiana oprogramowania w nagrywarce oraz zastosowane różne z resztą płyty DVD nie przynoszą rezultatów to może problem tkwi w stacjonarnym DVD

jeśli wypalałeś w inny sposób tłumaczone to może być tym że napęd stacjonarny w którym ten film ruszył jest nowszy albo droższy (jeśli jest starszy) po prostu posiada więcej funkcji niż te w których film nie ruszył a mianowicie odczyt plików mpeg i być może na tej podstawie filmy się odpaliły

być może Twój stacjonarny DVD oprócz tego że nie czyta DVD-/+RW (wcześniej gdzieś to pisałeś) nie będzie czytał też DVD-/+R i wtedy należałoby spróbować DVD+R wypalić zmieniając bitsetting płyty na DVD-ROM

jeśli to co powyżej się nie sprawdzi to może nie jest to wina techniczna żadnego ze sprzętów ani też wina żadnego z oprogramowania a wyłącznie wina użytkownika

czy to forum to Twoja ostatnia deska ratunku?
nie znasz człowieka który siedzi w tym i któremu mugłbyś pożyczyć na 1 dzień swojej nagrywarki wrócić do domu aby nie nastręczać mu kłopotów i nie stresować go swoimi niedoświadczeniami następnego dnia wziąć od niego sprzęt wraz z płytami które by nagrał sprawdzić je u siebie a później się zastanowić czy nie sprzedać nagrywarki i czy nie zacząć filmy zamawiać u kogoś bo może jesteś za mało uzdolniony w tym kierunku?

Mirek-1977 28.07.2004 14:38

Przyspieszony kurs wypalania filmów DVD w NERO dla f4llorak - cz.2.

Ilość załączników: 1
otwierasz katalog VIDEO_TS (1)
wyszukujesz pliki składające się na cały film (2)
przenosisz je z prawej części na lewą część (3)
i uruchamiasz smażenie (4)
pamiętaj o oleju z pierwszego tłoczenia ;)

Mirek-1977 28.07.2004 14:34

Przyspieszony kurs wypalania filmów DVD w NERO dla f4llorak - cz.1.

instalujesz i uruchamiasz program NERO 6.x.x.x
(Start/Programy/Nero/Nero 6 Cośtam Edition/Nero Burning ROM)
i wybieracz na rozwijanej liście (1) DVD następnie projekt DVD-Video (2) i klikasz na Nowy (New)

icemac 28.07.2004 14:26

Cytat:

Napisany przez f4llorak
Oj @icemac ale jesteś "very funny", jeśli danemu sklepowi zależy na sprzedaży to oni zrobią wszystko żeby sprzedać. I jak nie tak z dupy sobie wymyśliłem to tylko znam osoby które tak kupiły wypalarki, więc hmmm....
@icemac zonk

nie wiem gdzie mieszkasz ze masz taki sklep, zeby wszyscy tak chcieli
P.S. zaden zonk :piwo:

f4llorak 28.07.2004 14:15

Cytat:

Napisany przez icemac
chlopie z tym wypalaniem to sie urwales chyba z zeszlorocznej choinki, moze jeszcze powiedz zebi ci zrobili kopie zapasowe calych zbiorow wypozyczalni i wtedy juz nie bedziesz musial kupowac DVD-RW

Oj @icemac ale jesteś "very funny", jeśli danemu sklepowi zależy na sprzedaży to oni zrobią wszystko żeby sprzedać. I jak nie tak z dupy sobie wymyśliłem to tylko znam osoby które tak kupiły wypalarki, więc hmmm....
@icemac zonk

icemac 28.07.2004 13:19

Cytat:

Napisany przez f4llorak
przecież nie będe kupował na Allegro, jak ją kupie, a moje stacjonarne DVD znowu nie będzie czytać to co zrobie?? Czekać 100 lat żeby to zwrócić, nie ma sensu. Skocze do sklepu i podam im 3 nazwy nagrywarek, powiem żeby na każdej z nich wypalili mi film na dvd i jak któryś zadziała to wybiore tą nagrywarke. Podajcie mi jesio 2 modele dobrych wypalarek do 400zł. Narazie biore NEC 2500A, może coś z LG?? Ja daje LG 90% że moje DVD odczyta, ale jaki model??

chlopie z tym wypalaniem to sie urwales chyba z zeszlorocznej choinki, moze jeszcze powiedz zebi ci zrobili kopie zapasowe calych zbiorow wypozyczalni i wtedy juz nie bedziesz musial kupowac DVD-RW

f4llorak 28.07.2004 13:11

przecież nie będe kupował na Allegro, jak ją kupie, a moje stacjonarne DVD znowu nie będzie czytać to co zrobie?? Czekać 100 lat żeby to zwrócić, nie ma sensu. Skocze do sklepu i podam im 3 nazwy nagrywarek, powiem żeby na każdej z nich wypalili mi film na dvd i jak któryś zadziała to wybiore tą nagrywarke. Podajcie mi jesio 2 modele dobrych wypalarek do 400zł. Narazie biore NEC 2500A, może coś z LG?? Ja daje LG 90% że moje DVD odczyta, ale jaki model??

B@rtek 28.07.2004 12:45

Tutaj jest NEC 2500A za 299zł http://www.allegro.pl/show_item.php?item=28701328 :)

f4llorak 28.07.2004 11:56

A czym się różni NEC 2500A od 2500?? Ja znalazłem tylko NEC "ND" 2500A czy jakoś tak, to ND to ma być czy zły model znalazłem?? A co do ceny to gdzie widziałeś za 299zł??
http://sklep.tweak.pl/index2.php?id2...DVDRWNEND2500A

Tutaj jest ten "ND" za dużo więcej jak dla mnie :) Ale mieści się do 400zł :)

B@rtek 28.07.2004 08:19

Cytat:

Napisany przez f4llorak
Dobra, ja już nie mam siły. Wypaliłem film na wszystkie sposoby, tzn: na te z waszych postów i na moje własne. Niestety z każdym jest to samo, tzn PLAY i po 2sec zmienia się na STOP i bez obrazu.
Jestem gotowy na wymiane wypalarki, tylko...
po 1: Tą którą będe chciał zapewne nie będzie w skolepie
po 2: Wiem że jedna osoba z którą rozmawiałem przez GG ma to samo kino domowe i ma wypalarke LG i nie ma żadnych problemów. Doszłem do wniosku że moje kino nie czyta płyt wypalonych nagrywarkami Lite-On i Samsung (taką ma mój sąsiad). Jeśli będe mógł to na co radzicie zmienić w cenie do 400zł??. Tylko prosze o konkrety, tzn firma i model bo ja jestem leszczem w tych sprawach. W czwartek jade z samego rana więc czekam na wasze posty przez całą środe.

Jak chcesz wymienić na inną to weź NECa 2500A za 299zł lub 2510A ale jest droższa :)

f4llorak 28.07.2004 01:55

tzn na odtwarzaczu pisze SA-MT1, nie wiem jaki model jest tego kina bo się nie interesuje tym, ja chcem oglądać filmy w ładniej jakości, a nie w najlepszym dźwięku :) Mój odtwarzacz napewno czyta: DVD-/+R, DVD-RW i DVD-ROM, reszta mało ważna.

Mirek-1977 28.07.2004 01:08

podałeś że twoje kino to SA-MT1
a jakie jest oznaczenie samego odtwarzacza DVD?

f4llorak 27.07.2004 23:29

Dobra, ja już nie mam siły. Wypaliłem film na wszystkie sposoby, tzn: na te z waszych postów i na moje własne. Niestety z każdym jest to samo, tzn PLAY i po 2sec zmienia się na STOP i bez obrazu.
Jestem gotowy na wymiane wypalarki, tylko...
po 1: Tą którą będe chciał zapewne nie będzie w skolepie
po 2: Wiem że jedna osoba z którą rozmawiałem przez GG ma to samo kino domowe i ma wypalarke LG i nie ma żadnych problemów. Doszłem do wniosku że moje kino nie czyta płyt wypalonych nagrywarkami Lite-On i Samsung (taką ma mój sąsiad). Jeśli będe mógł to na co radzicie zmienić w cenie do 400zł??. Tylko prosze o konkrety, tzn firma i model bo ja jestem leszczem w tych sprawach. W czwartek jade z samego rana więc czekam na wasze posty przez całą środe.

f4llorak 27.07.2004 22:43

Kupiłem DVD-RW Verbatim
Zainstalowałem najnowszego BIOS'a
Zgrałem najnowsze NERO
i wypaliłem film, niestety ale jest to samo co wcześniej. Teraz spróbuje ImgTool i DVDDecrypter.

f4llorak 27.07.2004 02:49

no nareście ktoś powiedział co i jak. Raczej nie jestem taki niekumaty jak ty to piszesz, ja poprostu nie włączałem tego programu bo czeski film nagrywarki DVD dla mnie.

Mirek-1977 27.07.2004 00:41

Cytat:

Napisany przez f4llorak
No więc tak
ściągnołem to ci mi podałeś i nie wiem co dalej :) Z tego co czytałem to jest tylko coś z plikami *.bin, a ten jest *.exe. Jak już pisałem mam nagrywarke od wczoraj wiec wole sam się nie bawić. Jak możesz to napisz na forum co i jak z tym BIOSem. Jestem również na GG :5822717

skoro nie radzisz sobie z plikiem exe to z bin tym bardziej sobie nie poradzisz

wyłącz wszystkie aplikacje które mogłyby kożystać z napędu - oprócz Windows'a
uruchom aplikację (ten plik exe)
naciśnij na przycisk Update (ale nie szukaj go na klawiaturze)
dostaniesz informację o zakończeniu operacji i propozycję restartu skożystaj z niej

:P

PS:
oczywiścia mam inny typ nagrywary ale zasada obowiązuje ta sama

f4llorak 27.07.2004 00:22

Cytat:

Napisany przez Robs
2. wypal ImgTool+DVDDecrypter (opis na mojej stronie)

Żeby wypalić tym programem będe potrzebował filmów *.ISO, a ja posiadam *.img. Ale postaram się tak zrobić tylko dajcie znać jak mam updatować biosa bo ja mam plik *.exe i nie wiem co trzeba z nim zrobić. Jutro mi brat na bank kupi DVD-RW więc będe testował tylko o co chodzi z "nagrywaine przy użyciu wersji 1.1 Video Recording Format" To jest normalne nagrywanie w Nero czy coś innego??

Z góry wielkie dzięki

Robs 26.07.2004 22:49

f4llorak, dwa zdania:
1. kup TDK albo Verbatim
2. wypal ImgTool+DVDDecrypter (opis na mojej stronie)

nie wierzę, że ten "zestaw" nie pójdzie.

f4llorak 26.07.2004 20:06

No więc tak
ściągnołem to ci mi podałeś i nie wiem co dalej :) Z tego co czytałem to jest tylko coś z plikami *.bin, a ten jest *.exe. Jak już pisałem mam nagrywarke od wczoraj wiec wole sam się nie bawić. Jak możesz to napisz na forum co i jak z tym BIOSem. Jestem również na GG :5822717

B@rtek 26.07.2004 16:33

Cytat:

Napisany przez f4llorak
To jest do @iceman'a

A co do @barte_k:
Jeśli zrobie Update biosu to będe mógł potem zwrócić towar, czy trace gwarancje?? Aha i jeszcze mi powiedz jaki bios wgrać??.
Dzisiaj sobie kupie DVD-RW i bede testował wersie nero tylko dajce nowego BIOSA :)
Moje DVD żeby przeczytało DVD-RW musze spełnić te warunki:
płyty bez osłonki
płyty które można wyjąć z osłonki (Type 2 i 4)
Jednostronne 4,7GB
nagrywane przy użyciu wersji 1.1 Video Recording Format (w tym nie wiem o co chodzi)

Jak sciągniesz orginalny ze strony liteona lub nie z jakiejś innej ale do swojego modelu to nie tracisz gwarancji. Producent nawet każe wgrywać nowy. Tracisz ją wtedy jak będziesz kombinował z innymi biosami od innych modeli np. 812@832S. Wejdź na tą stronę http://www.liteonit.com/ODD/English/...odel=SHOW-812S i ściągnij ten plik, nastepnie go rozpakuj. Chyba wiesz co robić. Jak bedziesz miał problem to pisz. :papa:

f4llorak 26.07.2004 15:50

To jest do @iceman'a
Cytat:

Napisany przez f4llorak
Dodam jeszcze że na DVD na komputerze u każdego działa. Wypalałem i na DVD-R i na DVD+R

A co do @barte_k:
Jeśli zrobie Update biosu to będe mógł potem zwrócić towar, czy trace gwarancje?? Aha i jeszcze mi powiedz jaki bios wgrać??.
Dzisiaj sobie kupie DVD-RW i bede testował wersie nero tylko dajce nowego BIOSA :)
Moje DVD żeby przeczytało DVD-RW musze spełnić te warunki:
płyty bez osłonki
płyty które można wyjąć z osłonki (Type 2 i 4)
Jednostronne 4,7GB
nagrywane przy użyciu wersji 1.1 Video Recording Format (w tym nie wiem o co chodzi)

icemac 26.07.2004 13:09

a sprawdzales na kompie czy te plytki ci wogole dzialaja ??? bo jak na kompie nie dzialaja to z "go... bata nie ukrecisz"

B@rtek 26.07.2004 12:56

Wgraj nowy bios do nagrywary i uaktualnij nero to powinno pomóc :spoko: Wiem, że czasami to wina Nero. Czytając niemiecki Computer Bild był wykres procentowy tego typu, że było 30 odtwarzaczy dvd i nagrywary. I płytki nagrane liteonem programem sonic odtworzyło 47% odtarzaczy a Nero 6.1.3.10 już 60% więc wgraj 6.1.3.17 powinno być jeszcze lepiej.

f4llorak 26.07.2004 12:51

Pomoc

Cytat:

Napisany przez Jabba the Hutt
motto : "nie płacz, szpital Ci pomoże" (M.Rodowicz)

No jakoś nie widze żeby ktokolwiek mi pomagał. Rozumiem że trzeba troszke poczekać ale jeśli do Piątku nie wypale filmu który pujdzie mi na stacjonarnym DVD to będe zmuszony oddać wypalarke i kupić CDRW

f4llorak 26.07.2004 09:47

oj wiem jak się wypala tylko było już późno i nie chciało mi się myśleć jak to napisać. Shreka miałem w dwuch katalogach które wypaliłem normalnie.

Jabba the Hutt 26.07.2004 03:10

Cytat:

Napisany przez f4llorak
Mój stacjonarny czyta DVD-/+R
Shrek'a miałem w katalogach VIDEO_TS i Audio_cośtam :) Wypaliłem "dysk z danymi" i mi nie działa.
LOTR'a 3 miałem obraz *.img i wypaliłem w Alcoholu "wypal obraz na dysk" i też nie działa (podkreślam że sąsiadowi działa, tzn jednemu tak, a jednemu nie, tyko drugi sobie jakoś zrobił shreka i już mu działa). Może coś z anyDVD, albo z tymi DVD-ROM, mam wypalarke od dzisiaj więc staracjie się używać słów które zrozumiem :)
Mineła 2:30 ide spać i mam nadzieje że jak wstane rano to będzie jakaś pomoc (tzn gdzieś po 12 :) )

PS. Mój Odtwarzacz stacjonarny to Panasonic SA-MT1

Jaki DYSK Z DANYMI ???? Wypala się w NERO DVD VIDEO FILES !!! On sam robi katalogi VIDEO_TS i AUDIO_TS. Pliki wrzucasz do VIDEO_TS, który to folder zrobił Nero a nie Ty.

Jabba

motto : "nie płacz, szpital Ci pomoże" (M.Rodowicz)

f4llorak 26.07.2004 02:30

Mój stacjonarny czyta DVD-/+R
Shrek'a miałem w katalogach VIDEO_TS i Audio_cośtam :) Wypaliłem "dysk z danymi" i mi nie działa.
LOTR'a 3 miałem obraz *.img i wypaliłem w Alcoholu "wypal obraz na dysk" i też nie działa (podkreślam że sąsiadowi działa, tzn jednemu tak, a jednemu nie, tyko drugi sobie jakoś zrobił shreka i już mu działa). Może coś z anyDVD, albo z tymi DVD-ROM, mam wypalarke od dzisiaj więc staracjie się używać słów które zrozumiem :)
Mineła 2:30 ide spać i mam nadzieje że jak wstane rano to będzie jakaś pomoc (tzn gdzieś po 12 :) )

PS. Mój Odtwarzacz stacjonarny to Panasonic SA-MT1

Jabba the Hutt 26.07.2004 02:05

Cytat:

Napisany przez f4llorak
Moje stacjonarne DVD nie czyta DVD-/+RW
Sąsiadowi się udało odtworzyć film wypalony przezemnie to ktoś inny też powinien wiedzieć jak to zrobić. A co do wypalarki to zabardzo nie chcem zmieniać ( już się przyzywczaiłem :) ) No chyba że dacie mi nazwe z modole i jest naprawde lepsza od mojej do 400zł

Powiem Ci tylko tyle - biorę płytę, palę Nero Express (zaznaczona opcja DVD Compatibility Mode przy Options nagrywarki). Wszystkie pliki vob,ifo,bup wrzucam do VIDEO_TS. Daję palenie x2, weryfikację i jadę.
Zakładam,ze masz prawidłowo skompresowany czy podzielony film DVD.

Ludzie tu mogą Ci doradzić palniki - Pioneer 107, NEC 2500A czy liteon 832. Bo u nich palą one płyty, które im się odtwarzają na stacjonarkach. Ale być może Twój player takich płyt nie czyta. Niezależnie od tego na czym nagrasz i czym nagrasz (program).

Zawsze warto przed zakupem palnika sprawdzić czy Twój stacjonarny player czyta płyty DVD-R czy DVD+R oraz jakim programem były te płyty wypalone. I czy były tylko z filmem (ONLY MOVIE) czy też pełne z orginalnym Menu albo z Menu robionym własnoręcznie przez wypalacza. Trochę może pomóc strona www.dvdrhelp.com, gdzie można poszukać swojego playera i zobaczyć co on czyta.

Jabba

f4llorak 26.07.2004 01:48

Moje stacjonarne DVD nie czyta DVD-/+RW
Sąsiadowi się udało odtworzyć film wypalony przezemnie to ktoś inny też powinien wiedzieć jak to zrobić. A co do wypalarki to zabardzo nie chcem zmieniać ( już się przyzywczaiłem :) ) No chyba że dacie mi nazwe z modole i jest naprawde lepsza od mojej do 400zł

Jabba the Hutt 26.07.2004 01:38

Cytat:

Napisany przez f4llorak
Nie chcem już próbować bo nie wypłace się za płyty. Jeśli ktoś zna jakiś wypróbowany sposób to niech da znać albo linka, no w ostateczności niech ktoś powie na jaką wypalarke mam zmienić do 400zł

A po ile ty te płyty kupujesz ? Są już dostepne verbatimy po 3,60-3,80 zł... Dobre nośniki i w sam raz do prób... Możesz też sprawdzać na DVD-RW.

Poza tym co z tego, jak Ci doradzą palnik inny. Jak i tak moze być tak,że nie wypalisz na nim płyty chodzącej w Twoim sprzecie. Choć jak masz możliwość wymiany to zmieniaj...

Jabba

f4llorak 26.07.2004 01:34

Nie chcem już próbować bo nie wypłace się za płyty. Jeśli ktoś zna jakiś wypróbowany sposób to niech da znać albo linka, no w ostateczności niech ktoś powie na jaką wypalarke mam zmienić do 400zł

Jabba the Hutt 26.07.2004 01:23

Może spróbuj palić najprostszym Nero Express.

Bywa tak,że niektóre playery stacjonarne nie czytają jakichś płyt (na przykład bez menu, albo palonych Decrypterem) a inne są mniej wybredne i czytają wszystko (no chyba,że są to wyjątkowo źle wypalone płyty z giełdy). Tolerancyjne są na przykład playery Pioneer (444).

Jabba

f4llorak 26.07.2004 00:58

Wypalony film działa tylko u jednej osoby na stacjonarnym DVD

Witam
Właśnie się zarejestrowałem
Szukam już od 00:00 na tym forum odpowiedzi na moje pytanie i nic
A oto i pytanko:
Dzisiaj brat kupił Lite-On DVDRW SOHW-812S
Wypaliłem sobie "Shrek 1" i "LOTR: ROTK" (razem 3 DVD). Wypalałem NERO. Wsadzam płytki do stacjonarnego DVD i w Shrek'u 1 pisze coś o złym formacie płytki, natomiast w LOTR3 jest READING i nagle PLAY, patrze na TV, a tu nie ma obrazu, spoglądam jeszcze raz na DVD, a tu STOP no to naciskam PLAY, a tu zaraz STOP i nie ma obrazu. Ide do sąsiada podemną, włączam na stacjonarnym DVD i u niego bez żadnych problemów działa. Myśle sobie "pewnie mam zwalone DVD" i ide do sąsiada obok. U niego też nie czyta, ale...
Sąsiad obok wzioł shreka i wypalił w jakiś magiczny sposób i nagle mu działa, niestety ludzkie hamstwo nie zna granic i mówi że sam nie wie jak to zrobił. Może Wy mi pomożecie?? Proszę Was bardzo, brat powiedział że odda nagrywarke jak jutro mu nie wypale filmu tak żeby działał.
Dodam jeszcze że na DVD na komputerze u każdego działa. Wypalałem i na DVD-R i na DVD+R. Proszę dajcie mi jakąś odpowiedz albo chociaż linka gdzie moge coś znaleść na takim temat.
Jeszcze raz sorki jeśli już ten temat był ale nic nie moge znaleść, jesteście moją ostatnią deską ratunku.

PS. Może jednak wymienić wypalarke?? Jeśli TAK to dajcie znać na jaką do 400zł. Ale najpierw powiedźcie mi czemu u mnie nie działają płytki wypalane.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:18.