![]() |
A czy w tych nowych monitach z obudowy wydobywa sie taki charakterystyczny pisk, buczenie transformatora wysokiego napiecia? Bo ja mam F700P od pół roku i od samego poczatku slyszalem buczenie. Teraz gdy wyciszylem kompa bardzo mi to przeszkadza. W serwisie powiedzieli że: "Ten model tak ma"
|
Cytat:
Daj ogloszenie do dzilu kupie/sprzedam/zamienie |
Moze ktos z uzytkownikow ma taki monitor i moglby sie wypowiedziec na jego temat?
|
No troche nie bardzo na tej rozdzialce co podales ma 60Hz ehh I jezeli na niej kcesz pracowac to odradzam jego zakup. Ale jezeli bys pracowal na 1024x768 ma on wtedy 85Hz to za te 300zl sie oplaca. Zawsze mozesz go dalej sprzedac dolozyc i kupic cus lepszego.
Pozdro |
Witam! Zastanawiam sie nad kupnem monitora, w planach mam LCD ale to odlegla przyszlosc. Za nim co mam mozliwosc kupna rocznego LG700B. Obawiam sie tylko o jego niska czestotliwosc odswiezania przy 1280x1024. Dodam ze monitor jest na gwarancji a koles (pewne zrodlo) chce za niego 300zl. Zastanawiam sie czy w to wchodzic.. :|
Moj obecny monitor ma juz spore problemy z geometria obrazu, ktory troszku sie trzesie i jest rozciagniety tu i tam ;) |
Cytat:
A co do migotania. To jak pisałem kwestia mojego egzemplarza karty. Na innych wcześniej podanych kartach tego "efektu" niebyło. Jakoś nielubi się z tym LG a szkoda. PS. Naprawdę nie jest moim zamiarem krytykowanie 700P. Szukałem porad różnych opcjii. Może trafiłem na wadliwą serię /czerwiec 2004/ Majonez kupił 2 lata temu. Według sprzedawców wtedy te monitory to było to za co zbierał nagrody. Może teraz by ich tyle niedostał. W każdym razie dzięki wszystkim za odpowiedzi. |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
A na obrazku jest wszystko wyjasnione co do niemoznosci ustawienia geometrii.
|
Grzesiu szczere kondolencje związane z zakupieniem "trefnego" egzemplarza.
Szkoda, że nie dołączyłeś do grona zadowolonych użytkowników F700P, a jest ich wielu np. Majonez jedzie na Flacie z dwa lata już i ogólnie "Bawmy Się". Ja jestem ciągle zadowolony. Skala od 1 do 10 daje 9. |
Już niemogę wytrzymać. Nawet dorwałem modem /jestem na pseudo urlopie w kratkę :( /. Wymieniłem poprzedniego 700P i dalej to samo GEOMETRIA FATALNA. Nawet na środku ekranu skrzywienia, krawędzie boczne też nie do ustawienia ale tego środka to niewytrzymam. Obraz migota nawet przy 100 Hz a na 85 Hz dla masochistów - to powiedzmy wina karty /Prolink GF 2 Ti/ sprawdzałem na jakiejś starej ATI i Prolinku GF FX 5200 i jest ok. Wiekowe ATI daje lepszy obraz. @ndy sprawdź czy masz problem tylko z krawędzią o której pisałeś. Otwórz jakieś małe okienko i ustaw w okolicach środka ekranu. Im więcej się przyglądam tym więcej dziadostwa widzę, nawet jak to piszę. Ma!!! giga krzywicę. Tak zwalonych monitorów jeszcze niewidziałem. Sprzedawcy mówili w innych sklepach. To już nie ten sam monitor.
Jeżeli się da postaram się chyba wymienić na Samsunga 757MB. Muszę targać kumpla z samochodem, opłacać paliwo i parking a to kosztuje. |
glosny dziwiek przy wlaczaniu to dobra oznaka - na pewno nie nalezy sie tym martwic
"dochodzenie" do sibie monitora przez chwile to tez nic nienormalnego,moze zajac od kilkunastu sec do kilku minut, choc 10 to juz sporo za to to ze @ndy nie mozesz idealnie ustawic to juz zle... jakie znieksztalcenie Ci pozostalo? regulowarne czy nie? Ciapek - ustaw sobie ten monitor ;) warto ;) btw mi sie przypomnialo: wiem ze rozmowa tu dotyczy CRT, ale jesli ktos z Was ma LCD - niech Was bog broni od zmieniania kontrastu na takim monitorze - spada wtedy szybkosc reakcji! wiec jesli nie jest to absolutnie konieczne to nie regulujcie tego tylko zostawcie wartosc fabryczna - a jak wybieracie w sklepie to uwaznie sie temu przypatrzcie! |
U mnie przy włączeniu od razu rogi sa tak samo ustawione jak wcześniej. Tylko kurde nie da ich się idealnie ustawić a szkoda. A i gdy wlaczam monitor przyciskiem to on sie rozmagnesowuje ale troche dziwny ten dzwiek jest i troche przy glosny tez dziene. U was tez tak jest ?
|
temp - 9300 K, a kolory i ich ustawienia są tylko wtedy aktywne gdy na nich zamkniesz menu ja mam ustawione pod temp czyli te 9300 K, a tam mam coś ogólnie nie wiem co:
czerw 80 ziel i nieb 71 - nie są to ustawienia dopracowane więc nie sugeruj się tym. Co do opinii użytkowania po czasie denerwuje mnie jedno i jestem ciekaw czy też to macie. Mój monit potrzebuje ok. 10 min od rozruchu aby geometria/boki/kanty ładnie dostowowały sie do krawędzi. Bardzo mnie to wkurza kiedy włączam sprzęt a wszystko jest jakoś przesunięte o pare mm. Macie też takie coś? |
Drobna uwaga. Niepodoba mi się to iż kabel sygnałowy jest mocowany na stałe do monitora. Mało tego, wprawdzie kabel ma dwa filtry to jest cienki w moim starym OptiView był masywniejszy. Przy rozdziałce 1024x768 i odświeżaniu 85 Hz mam niesamowite falowanie/drganie/migotanie. Gdy ustawię na 100 Hz jest praktycznie ok. Zauważyłem to w domu. MOże mi coś sieje na poprzednim monitorku tego niebyło. Poodpinam parę urządzeń w kompie np. napędy optyczne i sprawdzę.
A i czekam na "ranking" ustawień monitora. Dzięki @ndy i czekam na ciapka. |
Jednak się zdecydowałeś na LG, myślę że dobrze zrobiłeś:spoko:. A co do tych wartości:
Kolor czerwony 83 Zielony 63 Niebieski 59 Temp9600K Jaskrawość 72 kontrast 86 Pozdro |
Wreszcie kupiłem. "Recenzji" niepiszę, jeszcze zawczesnie. Posiadacze lub jeżeli ktoś widział ładnie ustawionego LG F700P jak macie ustawione wartości: jasności, kontrastu, temperaturę i składowe poszczególnych kolorów.
|
Aha, dzięki @ndy za info.
|
Cytat:
|
Co do normy TCO. Model iiyama HM704UTc ma TCO 95 a nie jak inne TCO 99 podobno ze względu na kolor obudowy !? Teraz nasuwa się pytanie dlaczego inaczej jest w LG 700P też nie jest biały. Te normy to czasem pic na wodę po prostu kto da wiecej.
|
Dzięki za odpowiedzi. O tej wadzie geometri też ostatnio gdzieś czytałem. Teraz odwołam się do ulotki LG o której wypowiadał się wcześniej też ciapek. Dzwoniłem do LG i gość powiedział że ten monitor pójdzie na 160Hz ale drastycznie spada żywotność kineskopu. Zalecają 85 Hz.
Tą wklęsłość widziałem na przykładzie 700B a ding to normalne w każdym monitorze. Jak w sklepie rozmagnesowałem iiyamę to wszystkie kineskopy obok się rozdygotały. I tak długiego dygotania jeszcze niewidziałem. LG jakoś nierozmagnesowywałem. Może to kwestia maski /poziome druty/ Ten LG naprawdę jednak do mnie przemawia jakość/cena. Przyszedł teraz syn szefa ma 700B i po wcześniejszych rozmowach ze mną przyjrzał się swojemu monitorowi /wcześniej nawet niewiedział jaki model ma :O / Mówi iż widać drobne przebarwienia na jednolitym tle. Może wystarczy podregulować. |
A czy ten LG jest na pewno płaski? Bo z tego co wiem w tych tańszych monitorach daje się kineskop baniak i szybe. To ma robić wrażenie płaskości.
|
Cytat:
A i ceny: 700P mogę nabyć za ok.690, HF703UT za 780, a HM704UTc za ok. 960. Za LG dużo przemawia. |
@ndy w iiyamach tez slychac takie DING. To jest rozmagnesowanie. tak samo jest w telewizorach i inbnych monitorach.
|
No to witam. I tak Kolory sa bdb gorzej niestety jest z geometria NIE DA sie jej ustawic idealni :-o Z gory mam 1-1,5mm luki ale i tak prawie nie widać. dalej Obudowa ladnie wykonana menu OSD tez chodzi bez problemu. Irytuj mnie tylko jedna rzecz jest to chyba rozmagnesowywanie gdy zalaczam monitor to slysz taki dzwiek DING tylko kiedy wciskam ten przycisk zalaczajacy. Nie me tego dzweku gdy monitor przechodzi np. za stanu spoczynku. Posiada on certyfikat TCO'03 a nie 99 jak pisze w instrukcji (troche dziwne przeoczenie). Ma porty USB i kabel USB A/B w komplecie. Mozna siedziec godzinami przy nim i oczka nie bola. Przy rozdzialce 1024x768 mam 100Hz w instrukcji pisze ze powinno byc 85Hz ( przeoczenie). No waży 18kg netto. I jak sie tak na niego spojrzy to ekran wyglada wkleslo ale to chyba normalne w plaskich monitorach. No i ma 17" ;) na 10 dalbym 9. Bo ta geometria prosi o pomste do nieba :bicz: . Jezeli bys wybieral ten model to w sklepie dobze go sprawdz czy nie ma usterek. No i polecam z gory:spoko:
Pozdro |
Hhmm, co do iiyamay to idz do dealera. Tam zawsze kilka sztuk stoi. Bo w takich sklepach komputerowcyh to oni tylko posrednicza.
Tej regulacji kolorow to nie mam. Mam tylko Color temp: 3 tryby fabryczne oraz sRBG i jeden moj w ktorym reguleju R i B. |
tak nudzisz
taa kup sobie iiyame z walca niż płaskiego Flatrona pfff |
Cytat:
Co do HM704UTc jednak trochę drogo i wcale jakoś nie zwalił mnie z nóg. Jednak wszyscy go polecają. Zresztą jak pisałem to nie warunki do testowania monitorów. Jutro w końcu urwę się na wolne to ich pognębię. Są szanse, że sprowadzą mi na jutro ok. 16-tej HF703UT. A dzisiaj około 22-giej oblukam u znajomego brata rocznego 700P. W iiyama-ch barkuje ustawień koloru zieloneg /green/ @ndy wypowiedz się jak jest z twoim nabytkiem. Pewnie już ochłonąłeś :jupi: Opisz wrażenia na zimno. Jest to najświeższy dostępny do opisu LG. Sory że nudzę ale jakoś mi ten zakup niewychodzi. Z nagrywarką było prościej. |
Nie bierz monitora
Cytat:
Jak już pisałem weź HM704UTc (Diamondtron). |
Dzięki za odpowiedzi. Ledwo znalazłem czas na przeczytanie waszych uwag. nawał w pracy. Nadal niewiem co zrobić. Jadę dziś do sklepu "obmacać" te monitory. Ciężko wydać 1000 zł. Jeżeli jednak wrażenia będą powalające to się zdecyduję. Inaczej Zostaje LG F700P lub iiyama HF703UT. Ten ostatni ma niezłe parametry. Jednak jego kineskop to juz nie Diamondtron Mitshubishi i jest "wycinany" z walca. A jest droższy od lg o ok. 100zł. Zostaje wizja lokalna. Musze się powstrzymać by nie kupować dzisiaj lecz przespać się z problemem. trzymajcie za mnie kciuki.
|
Cytat:
Cytat:
w końcu mamy w pracy dużo Flatronów, a także kupowałem w ostatnim czasie sam 2 modele dla siebie i dla znajomej więc intersowałem się troche tym. Plusem dużym jest także piękny design tych LG. pozdrawiam |
Cytat:
|
@Grzegorz75 u mnie na 1024x768 mam 100Hz :>. Choć też jak szukałem opisów to podawali 85Hz dziwne.
P.S. A co do tego oszczędzania to ta kwota 630zl to byla narzucona przez sponsorów heh. Ale zmienili zdanie. I w końcu wziołem F700P ;) :> Plusem są porty USB ;) |
A ja przy 1024x768 moge mieć 120Hz, ale nie krozystam z tej rozdzialki :P
@Grzegorz75 - błąd z kolorem poprawiłem :) Poszukaj na allegro tam też niekiedy trfiają sie super iiyamy za małe pieniązki. |
Cytat:
Taa, zgadzam się z Ciapkiem. Mam T710PH i jestem w pełni zadowalony. Ma nawet fajne osiągi. |
A tu coś z benchmarka minirecenzje Zgłupieć można :help: :mruga:
|
Ja mam LG F700P z TCO 2003 i przy 1024x768 mam 100Hz. Max. rozdzielczosc to 1600x1200 :jupi: Nie kupuj nic innego niz LG lub Iyama :D
|
Cytat:
|
No właśnie 19" a 17" mogą traktować jako niższą półkę i tu może "rządzić" LG700P Widać na stronie iiyamy iż 19 i wyższe mają w opisach ikonki oznaczające takie czy inne funkcje. W modelach podanych jako niedostępne opisy były bardziej rozbudowane. A te które oferują obecnie już tarktują po macoszemu. W sklepie w Tarnowie jest w promocji 19" LS902UT po 849 jednak wolę lepszą 17"-kę. Postawię chyba na iiyam-ę tylko którą wybrać.
|
Ja mam ten model: HM704UTc ale płaciłem jeszcze za nią 949zł :P jakiś niecały rok temu. Aha moja rodzina i znajomi też mają ten model (HM704UTc), ale oni już płacili albo ponad 1k zł (dawno temu) albo własnie te 999zł.
Dodam, że sa to wyśmienite monitory. 3 lata DOOR-TO-DOOR na koszt iiyamy :D A opcja OPQ jest zarąbista. Parametry tez ma super. Same zalety :D POLCEAM |
Ja mam starą IIYAMę Vision Master Pro 450 19 cali.
Jakość jest powalająca. Pozdrawiam, |
Cytat:
a przedtem... "Witam, pytanie jak w temancie. Kupuję monitor tak do 630zl to góra" :rotfl: Też stoję przed podobnym problemem. Zastanawiam sie jednak nad monitorami iiyama. Myślałem na samsungiem 757DFX lub MB ale wszyscy odradazają samsunga. A iiyama niektórzy twierdzą, że przereklamowane. Jednak w moim rejonie mało popularne może teraz się to zmienia bo tanieją. Mam na oku takie:
Różnią się częstotliwościami odświeżania i przenoszenia, przekątną roboczą. Podaję link www.iiyama.pl do strony bo dwa pierwsze modele są podawane jako niedostępne i trzeba wpisać szukaj. Są jednak w ofertach sklepów. Jak to się ma waszym zdaniem do LG700P. Może szkoda przepłacać bo modele 19" - 22" to wypas a 17" ?? Czy opcja OPQ to bajer /automat/ i to samo osiągnę ręcznie ustawiając jasność, kontrast. Temat monitory to faktycznie rzeka. Pełno skrajnych opinii.Najbardziej skłaniam się do ostatniego modelu. P.S @ndy jakie jest faktyczne odświeżanie w Twoim LG bo z ulotki ściągniętej ze strony LG przy 1024x 768 jest 85 Hz. |
No i kupiłem. Sponsorzy dołożyli troche więcej kasy i mam ten co radził min Ciapek czyli LG FLATRON F700P i jak narazie jestem z niego za***iście zadowolony :spoko:
Jakość obrazu wymiata i już... A koleś w sklepie chciał mi za wszelką cene wcisnąć F700B, ale nie dałem się he he i chyba dobrze bo wyboru nie żałuje. WIELKIE dzięki wszystkim którzy udzielali się w tym topicu :spoko::spoko::spoko::spoko::spoko: I polecali mi ten monitorek. P.S Nie warto oszczędzać na zakupie monitora. POZDRO |
Na monitorze nie oszczędzaj. Nie kupuj samsungów (straszne osiągi) Jeśli uparłeś sie na LG kup najlepszy model. Lepiej pozbierać troszeczke i cieszyć sie z dobrego wyboru.
|
Co do tego modelu LG T710PH to chyba by był dobry bybór, jeszcze zobacze ale jak narazie to ten model chyba bym wzią. A czy bardzo grzeje się ten monitor np. po 4-5 h pracy.
|
Cytat:
A nad tymi: "LG 17" ez T710PH 17" LG 17" ez T710BH Flatron się niezastanawiałem bo ich jeszce niebyło a zakup został odroczony. Poprawiłem ceny |
Jeszcze jedno: zapomnij o samtronie. Nie kupuj tego . TO niższa pólka.
|
Tylko Iiyama,
Pozdrawiam |
Mam NEC 791 SB i też muszę go pochwalić. :D Ustawienia fabryczne niestety trzeba wyregulować a do tego może posłużyć aplikacja NaviSet - regulacja z poziomu systemu Windows (działa tylko w Win2k, Xo 2k3), do ściągnięcia ze strony NEC
|
o NEC'u moge coś powiedzieć :) :
oprócz tego, że mało kto ma taki monitor to program NEC Monitor Test wymiata, na nim ustawisz wszystko - rewelacyjnie ustawia się geometrie widząc, że boczne linie kiedy giną nam z ekranu zmieniają kolor - bajerancki program. Ormi przytoczył mądre słowa - każdy chwali to co ma. @ndy pyta o LG bo na to ma ochote i słusznie, nie będę się powtarzał - wiadomo co poleciłem. |
hm, dziwne
wieki temu mialem FE700 i byl plaski - pewnie wyszly rozne linie potem z nowym kompek kupilem FE750+ i mam go do dzis (trzy lata!) i nie moge na razie zlego slowa powiedziec :) a yiiama - fakt, piekne rzeczy :) |
Cytat:
tymczasem iiyama robi na mnie wrazenie teraz |
Cytat:
Szczerze? Wybierając między T710PH a F700B wybrałbym "ezetke"! Dlaczego? Mimo tego, że nie jest całkowicie płaska super świeci, ładnie się prezentuje to wyższy model swojego brata i co najwazniejsze - parametry! F700B nie wyciągnie zdaje mi się przy 1024 100hz, ezetka pojedzie bez problemu. Ezetka ma lepsze parametry. F700B - nie jest dobrym trafem, tym bardziej dlatego, że za jego cene można kupić tańszego Samsunga z podobnymi parametrami, ale Samsungów nie polecam mimo tego, że uważam za dobre monity, stawiam na LG, więc dalej... Upieram się więc przy bezkonkurencyjnym F700P gdzie masz płaskość i parametry w jednym, ale oczywiście musisz wyciągnąć od jakiejś ciotki 100 zł więcej, a na prawde warto. Powtórze także, że z T710PH też będziesz bardzo zadowolony - ostatnio montowałem takiego koleżance z pracy, to jest tak zadowolona, że można powiedzieć "męczy już każdemu ucho" z podziwu :) Nie zastanawiaj się czasem nad T710BH bo to okrojony model T710PH kosztujący kilkanaście złotych mniej. Tak samo Flatron F700B jest okrojoną wersją F700P. Klasa "P" charakterzyuje się także pięknym srebrnym kolorem obudowy :). Wybór należy do Ciebie i do fundatorów. F700B nie bierz, zaoszczędź kilka złotyszy i kup sobie T710PH z lepszymi parametrami mimo tego, że nie jest całkowicie płaski to i tak sprawia takie wrażenie nie mając praktycznie żadnych zakrzywień i pięknie świeci. Ciekawa jest także funkcja 'magic bright'. O F700P już pisałem --> :spoko: Powodzenia! |
Ehh, szkoda że sony nie robi już monitorów 17 calowych CRT:( . Mam monit 15 cali z tej firmy już od 5 lat, ostrość bardzo dobra, geometria, nie ma się do czego przyczepić. Nie dawno sam się zastanawiałem nad tym LG PH. PH ma większe możliwości jeśli chodzi o odświerzanie obrazu niż BH, a pozatym to jest to samo.
|
Narazie jestem za montorikem LG 17" ez T710PH 17" Flatron tam gdzie chce kupić stoi po 635zl,- Choć też zastanawiam się nad tym Hyundajem co wcześniej podawałem stoi za 550zl,- A ten Flatron co poleca Ciapek i jeszcze kilku innych jest po 724zl,-. A ten model F700B chodzi po 670zl,- co o nim sadzicie..??
|
Ormianin, a pregladales funkcje regulacji obrazu w necu? masz nawet ustwianie niezalezne naroznikow (co sie zadko zdaza) i po jednym ustawieniu monitorek chodzi idealnie, pozatym Nec'i TRZEBA zainstalowac wsystemie, inaczej dupa a nie dzialanie ;)
po drugie na monitorze sie nie oszczedza - oczy masz jedne a okulary kosztuja wiecej nie roznica w cenie monitora, apoza tym z ta cena to troche przesadzies ;) ja mam FE750+ - sego czasu najwyzszy model,najleiej kupic ktorego z jego naspetpcow o zblizonych parametrach - bdb stosunek jakosci do ceny zaden samsung ani lg nie jest w stanie dorosnac do piet dobremu necowi - wystarczy popatrzec na nie chwiel dluzej nie 10 minut przed wystawa sklepu ;) edit: wlasnie yiiama i eizo sa jeszcze lepsze :) tylko cena tez duuzo wyzsza |
Tego Huynadai ma kumple i jest zadowolony.
Ja polecam oczywiście monitory firmy iiyama. MOże i są drogie, ale za to dużo więcej oferują niż inne. Z tego co pamiętam zawsze temat o monitorach budził kontrowersje i był obszerny :D |
Polecam Ci mój monitorek, Samsung SyncMaster 700IFT, rozdzielczzość 1024x768 i odświeżanie 100Hz :spoko:
|
Cytat:
Co do LG to zalezy co sie trafi, ja nie wiem jak to jest wsrod uzytkownikow ale czesto spotykalem sie z problemem pomaraczowej plamy (na bailym tle ja widac) na kineskopie po 2 latach eksploatacji, podobno zdaniem fachmenow z tej dziedziny to jest jakis problem kineskopow LG, szczegolnie jesli obraz pracuje w duzej rodzielczosci z duza czestotliwoscia odswierzania ekranu (progowa) osobiscie polecam Iiyame, zazwyczaj kazdy monitor tej firmy jest bardzo dobry, nie znam nikogo kto by narzekal |
f700b to badziewie. może spróbuj coś z samtronów. ja mam 75E. ma już ze 4 lata a 100hz na 1024x768 śmiało wyświetla.
|
owszem lg Ci starczy, sa to dobre monitory
ale jak chcesz naprawde dobry sprzet to w porownywalnej cenie kupisz NEC'a - firma legenda w monitorach dozastosowan takze profesionlanych (zaden lg czy samsung czy inny cus przy tych samych parametrach nominalnych nie moze sie rownac) oczywiscie sa tez lepsze zeczy || np eizo,ale na to nie kazdego stac |
siema, jasne, że tylko LG ;-)
LG 17" ez T710PH 17" - to wyższy (srebrny) model Ezetki Flatrona czyli kineskopu a'la płaskiego. To nadlewany kineskop za płaską szybą sprawiający wrażenie płaskiego, ale zarazem nim nie będąc choć niektórzy tego nawet nie zauważą. Pięknie świeci ma niezłe osiągi, lepsze nawet niz Flatron F700B - bo tego modelu bym nie kupił. ..... Kupiłbym wyższy model czystego, płaskiego Flatrona droższego o niewiele dyszek, a mianowicie Flatron F700P - ten, który został już polecony. Jest to naturalnie płaski kineskop o osiągach, które biją na głowe konkurencje w tym przedziale. Do ok. 1000 zł nie znajdziesz nic podobnego. 2 wyjścia USB z tyłu monitora mogą się okazać bardzo pomocne. Mam go sam :) Więc polecam dodać troszke kasy i kupić tego F700P, w innym przypadku ez T710PH 17". Te oba modele to wyższe modele swoich rodzimych produktów. |
jeśli tak Ci zależy na LG to lepiej dorzuć 100-wkę i kup model F700P
świetne osiągi max rozdziałka 1600x1200 85 Hz przy 1280x1024 a w 1024x768 bodajże 100 Hz; tu możesz o nim poczytać: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=3770 jeśli jednak nie możesz dołożyć to zakup sobie Belinea 103051 (TCO03) ma takie same osiągi jak powyższy LG ale dużo tańszy (590 zł) tutaj o nim: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6527 tego "hjundaja" sobie odpuść ja zbieram na to: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=11980 |
Ilość załączników: 1
OK a jaki masz model. I czy on już nie jest stary czy ma wbudowany filtr, i co sądzisz o tych co napisałem wyżej...??
Update. A co powiecie o tym modelu HYUNDAI 17" 770Q 0.24 płaski. Odświerzanie ma wysokie. |
PHILIPSy-warte swojej ceny. Może są ciut droższe ale ich osiągi...są super!!!
Na mojej 17 z 2001 roku na rozdzialce 1024x768 jade na 100hz co nie jest normalka nawet w ty ch nowych monitorach. Kumpel ma samsunga(nowiutki) i tyle nie pójdzie. |
Zakup monitora...Problem
Witam, pytanie jak w temancie. Kupuję monitor tak do 630zl to góra i niewiem jaki wybrać. Zastanawia mnie rodzina monitorów LG Flatron a konkretnie:
LG 17" ez T710PH 17" LG 17" F700B Flatron LG 17" ez T710BH Flatron Czym one się różnią poza nazwą. Parametry mają podobne. Jeżeli ktoś taki używa to niech się podzieli spostrzerzeniami. Bo nie chce kupić szajsu. I chodzi mi o monitor CRT 17". Jeżeli znacie dobre monitory innych marek to podajcie marke i model. I czy wszystkie te podane Flatrony mają wbudowane filtry ?? Monitor kupuje w sobote więc mam troche czasu do namysłu. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:56. |