Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Gratulujemy TVP (https://forum.cdrinfo.pl/f5/gratulujemy-tvp-37610/)

szafran1988 28.07.2004 08:03

Gratulujemy TVP

Pogratulumy TVP

Mecz byl super a bramki ekstra, dobrze ze mamy w polsce taka telewizje jak nasza bo bez niej bysmy umarli.
To katastrofa TVP dalo tak zywanej dupy po calej linii kurcze jestem kibicem sportowy a oni robia taki numer ??? :klnie: :[ :zly: .

Jezeli podzielacie moje zdanie to piszcie.
Przecz z TVP :peace:

Air 28.07.2004 08:19

Wreszcie jakiś normalny temat Szafran!!

Muszę się z Tobą zgodzić! TVP poleciało w kule z tym meczem. Nie wiem czy za słaby przeciwnik czy co, ale mecz powinien byc puszczony przynajmniej z uwagi na polskich kibiców Wisły.

Mily_ 28.07.2004 08:25

hmmmm... no comments

Ormianin 28.07.2004 09:47

TVP niech sobie bedzie, ale niech nie kaza nam placic tego haraczu jakim jest abonament RTV (niech zyja z reklam jak telewizje komercyjne)

epol 28.07.2004 10:22

Rodzi się druga Telekomuna SA (tepsa)

Piterniel 28.07.2004 10:46

Cytat:

Napisany przez szafran1988
Pogratulumy TVP

Mecz byl super a bramki ekstra, dobrze ze mamy w polsce taka telewicje jak nasza bo bez niej bysmy umarli.
To katastrofa TVP dalo tak zywanej dupy po calej linie kurcze jestem kibicem sportowy a oni robia taki numer ??? :klnie: :[ :zly: .

Jezeli podzielacie moje zdanie to piszcie.
Przecz z TVP :peace:

Wogóle nie rozumiem o co ci chodzi w tym topicu. Nie widze tu snesownych zdań a widze literówki . Musiałem przeczytać 2, 4 odpowiedz użytkowników aby coś sqmać.?

eee..... naucz się pisać jak znajde taki link to ci podeśle

woitas 28.07.2004 11:15

nikt wam nie każde płacić abonamentu, jeżeli płacicie za kablówkę, płatną cyfrówkę na której jest tvp... :matrix:

a ten pal...nt w ministerstwie, który to sobie wymyślił, może sobie to wsadzić głęboko w d...pe (dlaczego nie ma stosownej ikonki? niniejszym proszę bossa o umieszczenie jej w pakieciku :ja_chce: )

raz, że nie mają wam tego jak sprawdzić, a po drugie... kłania się UE... :P

sayan 28.07.2004 11:20

co do meczu Wisły to wysłałem emaila do rzecznika prasowego i do tego samego namówiłem moich kumpli. Najgorsze jest to że meczu w krakowie też nie pokażą .. a juz nie wiadomo czy III runde pokażą to juz by była porażka wszystkiego.

smolik 28.07.2004 11:25

Cytat:

Napisany przez sayan
co do meczu Wisły to wysłałem emaila do rzecznika prasowego i do tego samego namówiłem moich kumpli. Najgorsze jest to że meczu w krakowie też nie pokażą .. a juz nie wiadomo czy III runde pokażą to juz by była porażka wszystkiego.

A mógłbyś podać tego maila??
A co do TVP to już się przyzwyczaiłem. Jedna wielka banda.

cyki 28.07.2004 11:29

Cytat:

Napisany przez woitas
nikt wam nie każde płacić abonamentu...
a po drugie... kłania się UE... :P

I co w tej Unii? W bardzo wielu krajach UE jest obowiązkowy abonament za RTV i jeszcze egzekwowany.

sayan 28.07.2004 11:32

Cytat:

Napisany przez smolik
A mógłbyś podać tego maila??
A co do TVP to już się przyzwyczaiłem. Jedna wielka banda.

rzecznik.tvp@tvp.pl możecie ich troszku zasypać :)

Air 28.07.2004 11:59

A jeżeli nie miałbym żadnego programu TVP tylko same komercyjne stacje, radia słuchałbym tylko komercyjnego to czy wtedy też muszę płacić abonament?

kodziu 28.07.2004 12:06

Podsumowując: W.P.A.D.K.A
A widzieliście jak po nie pokazaniu tego meczu było głośno o abonamencie za odbiornik??
Jak afera... Że ludzie nie płacą. Mówili ze srednio co 3 polak płaci ten haracz.

czero 28.07.2004 12:18

Tez sie wkurzylem jak zobaczylem ze nie ma tego meczu w rozkladzie programu.
TVP baaardzo zadko ogladam - nie ma tam nic ciekawego, ewentualnie jakies mecze (ostatnio euro), ale z tego co widze to nawet z tym sa problemu.
Pamietam, cieszylem sie jak Polsat wykupil prawa do Ligi Mistrzow...

andy 28.07.2004 12:27

Głupota, i nic więcej. Zrobią jeszcze takich numerków kilka to na 100 osób będzie płaciło co najwyżej 5. I wtedy zobaczą że nie było warto.

-Kowalik- 28.07.2004 12:41

Ja także nie bardzo rozumiem ten temat. Ale domyślam się że chodzi o to że mecz transmitowała telewizja KOMERCYJNA która wygrała przetarg na te i inne transmisje a nie PUBLICZNA - biedna za którą nie chcemy płacić nawet abonamentu.

Air 28.07.2004 12:49

Cytat:

Napisany przez -Kowalik-
Ja także nie bardzo rozumiem ten temat. Ale domyślam się że chodzi o to że mecz transmitowała telewizja KOMERCYJNA która wygrała przetarg na te i inne transmisje a nie PUBLICZNA - biedna za którą nie chcemy płacić nawet abonamentu.

Cytat:

Napisany przez gazeta wyborcza
Telewizja publiczna w atmosferze prawdziwego skandalu odmówiła bezpośredniej relacji z pierwszego meczu II rundy eliminacji Ligi Mistrzów pomiędzy WIT Tbilisi a Wisłą Kraków ***8211; informuje ***8222;Gazeta Wyborcza***8221;.

Powodem były rozbieżności finansowe między TVP a firmą SportFive, która posiada prawa do transmisji spotkań polskich drużyn w pucharze UEFA i eliminacjach Ligi Mistrzów.

Kto zawinił TVP czy SportFive? - Do końca sezonu 2004/05 telewizja polska posiadała wszelkie prawa do relacji z meczów polskich zespołów. To, że nie było transmisji ze stolicy Gruzji polscy kibice mogą mieć pretensje wyłącznie do telewizji - odpiera zarzuty Andrzej Placzyński ze SportFive.

Dziesiątki telefonów od niezadowolonych kibiców odebrał we wtorek szef sportu w "Jedynce" Janusz Basałaj. - Chyba postąpię jak przedwojenny kapitan piechoty i strzelę sobie w łeb. To cyrk wariatów, a ja ślubu z telewizją nie brałem - wyznał Basałaj, który poważnie zastanawia się nad swoją rezygnacją z zajmowanego stanowiska.

We wtorek nie udało nam się dowiedzieć czy telewizja pokaże rewanżowe spotkanie w Krakowie i co bardzo prawdopodobne, kolejne zmagania wiślaków w III fazie eliminacji Ligi Mistrzów.

O to chodzi.

szafran1988 28.07.2004 13:10

hehe widze ze temacik sie rozkrecil bardzo mi milo ;) to moze powiedzcie co sadzicie o wyniku jak dla mnie to piekny 8-2 wiselka mistrze. Szkoda tylko ze zamiast go obejzec to przczytalem kto strzelal itp ;)

Ormianin 28.07.2004 13:40

a ja za onetem http://info.onet.pl/956383,11,item.html

Krakowska poczta uczy kontrolerów, jak wejść do mieszkania i sprawdzić, czy jest w nim telewizor albo radio. Po przekroczeniu progu zapytają o opłatę abonamentu - pisze w dodatku krakowskim "Gazeta Wyborcza".

Do tej pory jedyne, co pracownik poczty mógł zrobić, to poprosić o okazanie książeczki poświadczającej płacenie abonamentu RTV. Jeśli spotkał się z odmową, mógł jedynie spisać protokół.

Ściągalność opłat ciągle spada, więc poczta zmienia sposób uzyskiwania informacji.

Kontroler jeśli nas przyłapie, zarobi dla firmy 462 zł, z tego 90 zł trafi do jego kieszeni. Z szacunków wynika, że w Krakowie rejestrowany jest tylko co drugi telewizor, a około 400 tys. odbiorników działa nielegalnie.

Kontrolerzy dostali "pewne wytyczne", jak wejść do domu. Kontroler nie musi na przykład od razu machać nam legitymacją przed nosem, informując, że sprawdza rejestrację odbiorników. Może na przykład zapytać, czy jesteśmy zadowoleni z usług poczty. Jeśli nawiąże "przyjazną konwersację", zwiększa prawdopodobieństwo, że wpuścimy go do domu. Gdy przekroczy próg, wystarczy, by dojrzał w rogu pokoju telewizor. Wtedy może zażądać pokazania książeczki abonenckiej. Jeśli odmówimy - spisze protokół, a wtedy na nas spada trud udowodnienia, że nie oglądamy telewizji publicznej - informuje "GW".

Air 28.07.2004 15:12

Cytat:

Napisany przez Ormianin
a ja za onetem http://info.onet.pl/956383,11,item.html

Krakowska poczta uczy kontrolerów, jak wejść do mieszkania i sprawdzić, czy jest w nim telewizor albo radio. Po przekroczeniu progu zapytają o opłatę abonamentu - pisze w dodatku krakowskim "Gazeta Wyborcza".

Do tej pory jedyne, co pracownik poczty mógł zrobić, to poprosić o okazanie książeczki poświadczającej płacenie abonamentu RTV. Jeśli spotkał się z odmową, mógł jedynie spisać protokół.

Ściągalność opłat ciągle spada, więc poczta zmienia sposób uzyskiwania informacji.

Kontroler jeśli nas przyłapie, zarobi dla firmy 462 zł, z tego 90 zł trafi do jego kieszeni. Z szacunków wynika, że w Krakowie rejestrowany jest tylko co drugi telewizor, a około 400 tys. odbiorników działa nielegalnie.

Kontrolerzy dostali "pewne wytyczne", jak wejść do domu. Kontroler nie musi na przykład od razu machać nam legitymacją przed nosem, informując, że sprawdza rejestrację odbiorników. Może na przykład zapytać, czy jesteśmy zadowoleni z usług poczty. Jeśli nawiąże "przyjazną konwersację", zwiększa prawdopodobieństwo, że wpuścimy go do domu. Gdy przekroczy próg, wystarczy, by dojrzał w rogu pokoju telewizor. Wtedy może zażądać pokazania książeczki abonenckiej. Jeśli odmówimy - spisze protokół, a wtedy na nas spada trud udowodnienia, że nie oglądamy telewizji publicznej - informuje "GW".

Rano słyszałem na Trójce że ten pomysł został nieco przesunięty w czasie, ale chyba wejdzie jeszcze w tym roku.

.::piotrek::. 28.07.2004 15:18

Dobrze ze zamiast meczu nie puscili 90 min reklam... bo te 10 min reklamy co niekiedy sa to i tak potrafia niezle czlowieka wku... :klnie:

baca 28.07.2004 20:15

Cytat:

Napisany przez Ormianin
TVP niech sobie bedzie, ale niech nie kaza nam placic tego haraczu jakim jest abonament RTV (niech zyja z reklam jak telewizje komercyjne)

Jak czytałem w prasie (GW) pseudodziennikarze typu Durczok, o których pies z kulawą nodą nie słyszał zarabiają 60000zł miesięcznie. Nikt tego nie dementował, jedynie była mętna mowa o renegocjacji kontraktu. Proszę sobie policzuć ile lat trzeba płacić abonament na jedną wypłatę takiego typa! Ile wobec tego zarabiają jego przełożeni? A ile szefowie mafii pod nazwą TVP?
Dać im średnią pensję krajową, zlikwidować abonament (haracz), niech się utrzymują wyłącznie z reklam i niech pokażą na co ich stać! W telewizjach komercyjnych niech mają nawet 100000 euro wypłaty - grunt, że ja nie muszę do tego interesu dopłacać!

_Neoo_ 28.07.2004 20:22

Cytat:

Napisany przez baca
pseudodziennikarze typu Durczok, o których pies z kulawą nodą nie słyszał

Stary jaki pseudodziennikarz??? Zaraz zaczniesz pisać że Lis to nie dziennikarz tylko polityk. Durczoka możesz nie lubieć, OK to rozumiem, ale dlaczego piszesz o nim tak jak piszesz? na jakiej podstawie?

No wiesz ja o Durczoku słyszałem, jak podejrzewam znakomita część tego Forum, więc chyba się mylisz co do tego psa.

A tak pozatym to chyba chciałeś napisać NOGĄ a nie nodą.

PS. Zaraz zacznie się szafran bis, obym się mylił.....

smolik 28.07.2004 21:15

A ja mam pewną teorię na ten temat (braku transmisji). Odpowiedź jest bardzo prosta
po prostu TVP wyczerpała już limit sportu na swojej antenie bo skoro
transmitowała
EURO, Copa America, i jescze będzie Olimpiada to mysle, że przez jakieś dwa latka
nie zobaczymy nic wiecej w TVP :P

woitas 28.07.2004 22:05

stawiam na 4 lata.
bo mś w niemczech polecą na polsacie albo cyfrze+
a wtedy to miarka się przebierze i abonament będzie płacił 1/100... :P

szafran1988 28.07.2004 22:53

Tak czarno widze przyszlosc TVP lepiej niech sie wezmie do roboty bo jeszcze taka wpadka i bedzie kiepska sporo osob odejdzie

Mily_ 29.07.2004 07:23

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Wogóle nie rozumiem o co ci chodzi w tym topicu. Nie widze tu snesownych zdań a widze literówki . Musiałem przeczytać 2, 4 odpowiedz użytkowników aby coś sqmać.?

eee..... naucz się pisać jak znajde taki link to ci podeśle

CHodzi o to ze taki mecz a jego w televizji nie pokazali. Wisła grała a nie pokazali.

sayan 29.07.2004 11:06

dwa artyukuły z onetu na ten temat

Wiadomo już, dlaczego TVP nie pokazała meczu Wisły

Wiadomo już dlaczego TVP nie pokazała we wtorek meczu Wisły w eliminacjach Ligi Mistrzów. Poszło o umowę podpisaną przez Roberta Kwiatkowskiego z firmą Sportfive i pieniądze ***8211; informuje ***8222;Gazeta Wyborcza***8221;.

TVP twierdzi, że umowa na relacje z meczów polskich drużyn w europejskich pucharach, którą cztery lata temu podpisał były prezes TVP Robert Kwiatkowski, jest nieważna. Sprotfive, wręcz przeciwnie.

- Umowa wygasła, nie mogliśmy więc pokazać meczu, bo nie mamy do niego praw - mówi "Gazecie" zastrzegający anonimowość pracownik TVP. Według naszych informacji Sportfive próbował przedłużyć umowę, ale popełnił błąd i wystąpił o jej przedłużenie do szefów redakcji sportowej Janusza Basałaja i Zygmunta Lenkiewicza, a zdaniem TVP taką umowę zgodnie z kodeksem spółek handlowych mógł przedłużyć jedynie zarząd Telewizji Polskiej SA.

Co na to Sportfive? - Konsultowałem się z prawnikami. Jestem przekonany, że umowa jest ważna. Opcję przedłużenia podpisaliśmy 28 listopada 2003 roku. Od tego czasu normalnie współpracowaliśmy. TVP pokazywała mecze, które były przedmiotem tej umowy. Wiec jak może być nieważna? - dziwi się Andrzej Placzyński, dyrektor sportowy firmy Sportfive, pośrednika na rynku praw telewizyjnych.

W TVP uznano jednak, że przedłużenie jest nieważne, i opracowano nową ofertę dla Sportfive, która oprócz relacji z meczów pucharowych uwzględniała też przedłużenie umowy na relacje spotkań reprezentacji Polski, a także magazyn prezentujący skróty z meczów ekstraklasy. - Sportfive ofertę jednak odrzucił, choć była bardzo atrakcyjna - mówi nasz informator z TVP. - Bez komentarza - zasłania się Sportfive.

Zdaniem TVP to właśnie odrzucenie oferty było bezpośrednią przyczyną braku relacji z meczu Wisły w Gruzji.

Czy TVP pokaże mecz rewanżowy w Krakowie 4 sierpnia? - Jesteśmy otwarci na rozmowy w sprawie transmisji meczu rewanżowego, bo widzimy jak bardzo zależy na tym kibicom - mówi Zbigniew Badziak, dyrektor biura reklamy TVP.

"Gazeta Wyborcza"

"Kibice na 100 procent zobaczą rewanż Wisły!"

Wszystko wskazuje na to, że środowy rewanżowy mecz II rundy eliminacji LM między Wisłą a WIT Georgia (4 sierpnia) obejrzymy w telewizji publicznej ***8211; informuje ***8222;Przegląd Sportowy***8221;.

- Telewizja uczyni wszystko, aby spotkanie mogli oglądać jej widzowie. Nam także zależy na pokazaniu Wisły, rozpoczynającej, być może, serię znakomitych występów w europejskich pucharach. Nawet nie dopuszczamy takiej myśli, by meczu na naszej antenie zabrakło ***8211; zapewnia Marcin Bochenek, kierownik działu PR i komunikacji wewnętrznej biura marketingu i promocji TVP.

W podobnym tonie wypowiada się także Andrzej Placzyński z firmy SportFive, która handluje prawami telewizyjnymi do wydarzeń piłkarskich.

- Rewanż kibice zobaczą. Na sto procent! - deklaruje!

smolik 29.07.2004 13:09

Cytat:

Napisany przez sayan
...TVP twierdzi, że umowa na relacje z meczów polskich drużyn w europejskich pucharach, którą cztery lata temu podpisał były prezes TVP Robert Kwiatkowski, jest nieważna. Sprotfive, wręcz przeciwnie...

To ja już nie rozumiem kto jest po której stronie.
A co do TVP to ciekawe czemu nie pokazują Memoriału Huberta Wagnera???
To wszystko to jest pic na wode, oczywiście chodzi o kase i tylko kase a kibiców maja gdzieś.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:45.