![]() |
Lite-ON SOHW 832S
Witam!
Niedawno kupiłem nagrywarkę DVD Lite-On 832S, lecz napęd ten ma wgraną najstarszą wersję BIOSu, a ja chciałbym posiadać najnowszą likwidującą kilka błędów... W jaki sposób mam zrobić aktualizację?? Proszę o dokładną instrukcję |
1. wchodziasz na liteonit.com
2. szukasz biosu do swojej nagrywarki 3. sciagasz 4. rozpakowujesz 5. odpalasz *.exe 6. zgadzasz sie na update 7. restart 8. wykrywa nowy sprzet 9. dziala 10. no chyba prosciej sie nie da |
o prosciej juz sie nie da masz racje.
|
Tylko tyle?? I to wszystko odbywa się z poziomu Windows XP?? A ja myślałem, że ta aplikacja to BIOS, i że jeszcze potrzebuję programu do flashowania... Napisałeś tak, bo już to robiłeś?? czy też tak Ci się tylko wydaje, że tak się powinno robić?? Rozumię, że napęd muszę mieć podłączony jako jedyny jako master??
|
wejdz na strone LiteOn'a : www.liteonit.com ,sciagasz najnowszy firmwere do 832S i wsio http://www.liteonit.com/ODD/English/...odel=SHOW-832S
pozniej wystarczy ze klikniesz na sciagniety pliczek i dalej juz z gorki :] taaaak,to naprawde bardzo skomplikowana operacja :] |
Nie musi byc on jedynym napędem na "pomocniczym kanale" i ustawionym na "master"?? Bo mam jeszcze jeden napęd na tym kanale... Lite-On jest "Slave"...
|
nie,nie musi
chyba za duzo sie naczytales na temat dosowego flashowania :]]] |
Cytat:
podalem ci najprostszy sposob łopatologicznie P.S. linkow to mi sie wstawiac nie chcialo :spoko: |
Spójrzcie na: http://cdrlab.pl/Kilgor-Artykuly-Art...lStrona-2.html
Tam jest napisane, że napęd powinien być "sam"... Robiliście już to kiedyś na własnym sprzęcie?? |
grrrr ale jestes uparty,ile razy trzeba ci tluc ze nie musi byc sam i za kazdy z nas czasami robil cala operacje kilka razy dziennie
|
Cytat:
|
Dobra, dobra, chciałem się tylko upewnić... mam tę nagrywakę od wczoraj, a przecież takie "eksperymenty" są powodem do utraty gwarancji... Tylko po co na cdrlab.pl pisali takie rzeczy??
|
Cytat:
napiszmy mu ze nikt tego nigdy nie robil i nie bedzie bo straty morane, finansowe i psychiczne beda tak wielkie, ze na wet w zyciu po smierci bedziemy odczuwac ich skutki @mateusz_se TO ROB TAK JAK JEST NAPISANE TAM I SIE GŁUPIO NIE DOPYTUJ gwarancje tracisz jak przerabiasz na inny model, ale jak powrocisz to i tak ci tego nie udowodnia !!! :klnie: |
Spkojnie... Niedługo wychodzę, a jak wróce, to się wezmę az upgrede...
|
Cytat:
Bo jak ty nie wyjdziesz, to ktoś tu wyjdzie Z siebie :sciana: |
I nie czytaj cdrlab.pl
Tylko forum.cdrinfo.pl :fala: |
Na cdrlab.pl test mojego Lite-On był dość dawno, a na cdrinfo.pl jest dopiero od kilku dni....
|
Cytat:
1. 2. 3. ??? |
Skoro tam było, a tutaj nie, więc to chyba oczywiste, że lepiej przeczytać coś, niż nic... A poza tym na cdrinfo.pl nie było żadnych artykułów na temat flashowania BIOSu...
|
Cytat:
na głownej stronie cdrinfo.pl u góry jest menu i tam jest dział bios, gdzie znajdziesz tez bios do swojej palarki i tam tez jest link do tego artykułu, no bardziej widoczny to chyba byc już nie może. Każdy się boi o swój sprzęt to normalne, ale jak ktoś się pyta po 100 razy o to samo :klnie: , więc się nie przejmuj reakcjami bywalców forum. Powodzenia przy upgradzie :pisze: |
Cytat:
Ale, ale .... Cytat:
cdrlab.pl Recenzja Lite-On SOHW-832S na CDRLabs.com Autor Gorzala : Wtorek, Lipiec 27, 2004 cdrinfo.pl Recenzja LiteOn SOHW-832S - 2004-07-28 00:19:50 ??? |
Już po sprawie. Nowy BIOS wgrany...
|
Cytat:
Cisza jak makiem zasiał :haha: mateusz_se - powiedz coś! - tylko na ten temat :taktak: |
A cóż mogę powiedzieć??
|
Cytat:
|
Na jaką problematykę ???
|
@VIZZARD
zakonczmy ten temat kolega mateusz_se stal sie pierwszym w swiecie "krolikiem doswiadczalnym" ktoremu udalo sie zmienic bios w tak zaawansowanym technologicznie sptrzecie optycznym P.S. tylko sie nie obrazaj kolego mateuszu_se :spoko: |
Czy to takie dziwne, że nie chciałem s******yć nowego napędu :-o
|
Cytat:
@mateuszu_se nie badz taki :-o kazdy ma prawo sie denerwowac, bo przeciez to sa pieniadze i to nie takie male, ale w litku tak jak i geforce biosik w 99,9% da sie postawic na nogi POZDRO ^_^ |
Cytat:
Wyjaśnię jak krowie na rowie - wszystko masz w postach powyżej: Napisałeś, że na cdrlab.pl recenzja 832S była już dawno, a na cdrinfo.pl dopiero od kilku dni Cytat:
Więc wszedłem na cdrlab.pl oraz na cdrinfo.pl i zobaczyłem daty pojawienia się recenzji tu i tu Zapodałem więc daty pojawienia się tych recenzji i zapytałem czy te kilka dni masz na myśli cdrlab.pl Recenzja Lite-On SOHW-832S na CDRLabs.com Autor Gorzala : Wtorek, Lipiec 27, 2004 cdrinfo.pl Recenzja LiteOn SOHW-832S - 2004-07-28 00:19:50 Są to daty pojawienia się recenzji na obydwu serwisach Ty mówisz o jakichś kilku dniach - więc się ciebie pytam, czy o te recenzje ci chodzi, bo jeżeli tak to masz problemy z kalendarzem i z liczeniem, a jeżeli mówisz o innych recenzjach to uchyl mi rąbka tajemnicy z łaski swojej Teraz rozumiesz czy pismem obrazkowym mam zapodać? :zly: |
[QUOTE=icemac]@VIZZARD
zakonczmy ten temat kolega mateusz_se stal sie pierwszym w swiecie "krolikiem doswiadczalnym" ktoremu udalo sie zmienic bios w tak zaawansowanym technologicznie sptrzecie optycznym/QUOTE] Nie o to mi chodziło icemac :nie: Wyjaśniłem to mateusz_se'owi w poście powyżej :taktak: |
ja wiem ze chodzialo ci o ukazanie sie testow
a mi chodzilo o wczesniejsze wypowiedzi na temat zaawansowanego flashowania nagrywarek |
Cytat:
|
Witam !
A czy może mi ktoś powiedzieć jak sprawdzić jaka jest wersja oprogramowania w nagrywarce ? Konkretnie chodzi o LiteON SOHW-328S. |
Cytat:
pozdrawiam |
Cytat:
i chyba chodzi ci o litka 832s |
Cytat:
http://ocek.republika.pl/sony.jpg |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:11. |