Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Lite-ON SOHW 832S (https://forum.cdrinfo.pl/f15/lite-sohw-832s-37614/)

mateusz_se 28.07.2004 10:23

Lite-ON SOHW 832S

Witam!
Niedawno kupiłem nagrywarkę DVD Lite-On 832S, lecz napęd ten ma wgraną najstarszą wersję BIOSu, a ja chciałbym posiadać najnowszą likwidującą kilka błędów... W jaki sposób mam zrobić aktualizację?? Proszę o dokładną instrukcję

icemac 28.07.2004 10:30

1. wchodziasz na liteonit.com
2. szukasz biosu do swojej nagrywarki
3. sciagasz
4. rozpakowujesz
5. odpalasz *.exe
6. zgadzasz sie na update
7. restart
8. wykrywa nowy sprzet
9. dziala
10. no chyba prosciej sie nie da

Turboni 28.07.2004 10:34

o prosciej juz sie nie da masz racje.

mateusz_se 28.07.2004 10:39

Tylko tyle?? I to wszystko odbywa się z poziomu Windows XP?? A ja myślałem, że ta aplikacja to BIOS, i że jeszcze potrzebuję programu do flashowania... Napisałeś tak, bo już to robiłeś?? czy też tak Ci się tylko wydaje, że tak się powinno robić?? Rozumię, że napęd muszę mieć podłączony jako jedyny jako master??

_Vip_ 28.07.2004 10:42

wejdz na strone LiteOn'a : www.liteonit.com ,sciagasz najnowszy firmwere do 832S i wsio http://www.liteonit.com/ODD/English/...odel=SHOW-832S

pozniej wystarczy ze klikniesz na sciagniety pliczek i dalej juz z gorki :]

taaaak,to naprawde bardzo skomplikowana operacja :]

mateusz_se 28.07.2004 10:52

Nie musi byc on jedynym napędem na "pomocniczym kanale" i ustawionym na "master"?? Bo mam jeszcze jeden napęd na tym kanale... Lite-On jest "Slave"...

_Vip_ 28.07.2004 10:56

nie,nie musi

chyba za duzo sie naczytales na temat dosowego flashowania :]]]

icemac 28.07.2004 10:59

Cytat:

Napisany przez mateusz_se
Tylko tyle?? I to wszystko odbywa się z poziomu Windows XP?? A ja myślałem, że ta aplikacja to BIOS, i że jeszcze potrzebuję programu do flashowania... Napisałeś tak, bo już to robiłeś?? czy też tak Ci się tylko wydaje, że tak się powinno robić?? Rozumię, że napęd muszę mieć podłączony jako jedyny jako master??

napisalem tak bo mialem wizje taki sen na javie
podalem ci najprostszy sposob łopatologicznie
P.S. linkow to mi sie wstawiac nie chcialo :spoko:

mateusz_se 28.07.2004 11:05

Spójrzcie na: http://cdrlab.pl/Kilgor-Artykuly-Art...lStrona-2.html
Tam jest napisane, że napęd powinien być "sam"... Robiliście już to kiedyś na własnym sprzęcie??

_Vip_ 28.07.2004 11:07

grrrr ale jestes uparty,ile razy trzeba ci tluc ze nie musi byc sam i za kazdy z nas czasami robil cala operacje kilka razy dziennie

Turboni 28.07.2004 11:10

Cytat:

Tam jest napisane, że napęd powinien być "sam"... Robiliście już to kiedyś na własnym sprzęcie??

Prosze cie przestan codziennie robie to po pare razy na swoim sprzecie. nie musi byc jako jedyny na kanale.

mateusz_se 28.07.2004 11:12

Dobra, dobra, chciałem się tylko upewnić... mam tę nagrywakę od wczoraj, a przecież takie "eksperymenty" są powodem do utraty gwarancji... Tylko po co na cdrlab.pl pisali takie rzeczy??

icemac 28.07.2004 11:13

Cytat:

@_Vip_
napiszmy mu ze nikt tego nigdy nie robil i nie bedzie bo straty morane, finansowe i psychiczne beda tak wielkie, ze na wet w zyciu po smierci bedziemy odczuwac ich skutki

@mateusz_se
TO ROB TAK JAK JEST NAPISANE TAM I SIE GŁUPIO NIE DOPYTUJ
gwarancje tracisz jak przerabiasz na inny model, ale jak powrocisz to i tak ci tego nie udowodnia !!! :klnie:

mateusz_se 28.07.2004 11:22

Spkojnie... Niedługo wychodzę, a jak wróce, to się wezmę az upgrede...

VIZZARD 28.07.2004 11:28

Cytat:

Spkojnie... Niedługo wychodzę, a jak wróce, to się wezmę az upgrede...

To fajnie! :D

Bo jak ty nie wyjdziesz, to ktoś tu wyjdzie

Z siebie :sciana:

VIZZARD 28.07.2004 11:30

I nie czytaj cdrlab.pl

Tylko forum.cdrinfo.pl :fala:

mateusz_se 28.07.2004 16:03

Na cdrlab.pl test mojego Lite-On był dość dawno, a na cdrinfo.pl jest dopiero od kilku dni....

VIZZARD 28.07.2004 16:09

Cytat:

Na cdrlab.pl test mojego Lite-On był dość dawno, a na cdrinfo.pl jest dopiero od kilku dni....

A wnioski to:

1.
2.
3.

???

mateusz_se 28.07.2004 16:13

Skoro tam było, a tutaj nie, więc to chyba oczywiste, że lepiej przeczytać coś, niż nic... A poza tym na cdrinfo.pl nie było żadnych artykułów na temat flashowania BIOSu...

imola 28.07.2004 16:25

Cytat:

Skoro tam było, a tutaj nie, więc to chyba oczywiste, że lepiej przeczytać coś, niż nic... A poza tym na cdrinfo.pl nie było żadnych artykułów na temat flashowania BIOSu...

Taaaaaaaa a jednak był http://www.cdrinfo.pl/software/artyk...20040102200158
na głownej stronie cdrinfo.pl u góry jest menu i tam jest dział bios, gdzie znajdziesz tez bios do swojej palarki i tam tez jest link do tego artykułu, no bardziej widoczny to chyba byc już nie może. Każdy się boi o swój sprzęt to normalne, ale jak ktoś się pyta po 100 razy o to samo :klnie: , więc się nie przejmuj reakcjami bywalców forum. Powodzenia przy upgradzie :pisze:

VIZZARD 28.07.2004 16:44

Cytat:

No, ale jak to mówią - lepiej późno niż wcale ....:D

Ale, ale ....

Cytat:

Czyżbyś mówił o tych kilku dniach

cdrlab.pl
Recenzja Lite-On SOHW-832S na CDRLabs.com Autor Gorzala : Wtorek, Lipiec 27, 2004

cdrinfo.pl
Recenzja LiteOn SOHW-832S - 2004-07-28 00:19:50

???

mateusz_se 28.07.2004 20:15

Już po sprawie. Nowy BIOS wgrany...

VIZZARD 28.07.2004 20:49

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
No, ale jak to mówią - lepiej późno niż wcale ....:D

Ale, ale ....

Czyżbyś mówił o tych kilku dniach

cdrlab.pl
Recenzja Lite-On SOHW-832S na CDRLabs.com Autor Gorzala : Wtorek, Lipiec 27, 2004

cdrinfo.pl

???

Uuuuu....

Cisza jak makiem zasiał :haha:

mateusz_se - powiedz coś! - tylko na ten temat :taktak:

mateusz_se 28.07.2004 22:33

A cóż mogę powiedzieć??

VIZZARD 28.07.2004 23:18

Cytat:

A cóż mogę powiedzieć??

Odpowiedz na problematykę zawartą w poście nr 21 :D

mateusz_se 29.07.2004 09:23

Na jaką problematykę ???

icemac 29.07.2004 09:45

@VIZZARD
zakonczmy ten temat kolega mateusz_se stal sie pierwszym w swiecie "krolikiem doswiadczalnym" ktoremu udalo sie zmienic bios w tak zaawansowanym technologicznie sptrzecie optycznym

P.S. tylko sie nie obrazaj kolego mateuszu_se :spoko:

mateusz_se 29.07.2004 09:48

Czy to takie dziwne, że nie chciałem s******yć nowego napędu :-o

icemac 29.07.2004 09:57

Cytat:

Czy to takie dziwne, że nie chciałem s******yć nowego napędu :-o

tego sie nie da s******yć, ale z drugiej strony tez tak sie zachowywalem jak flashowalem plyte glowna, a jakby mi pradu braklo - to zupelnie inna bajka i nie na to forum

@mateuszu_se nie badz taki :-o kazdy ma prawo sie denerwowac, bo przeciez to sa pieniadze i to nie takie male, ale w litku tak jak i geforce biosik w 99,9% da sie postawic na nogi
POZDRO ^_^

VIZZARD 29.07.2004 11:44

Cytat:

Na jaką problematykę ???

Czy ty głupi jesteś czy głupa palisz - czytać nie umiesz? Czy pisać?

Wyjaśnię jak krowie na rowie - wszystko masz w postach powyżej:

Napisałeś, że na cdrlab.pl recenzja 832S była już dawno, a na cdrinfo.pl dopiero od kilku dni

Cytat:

post twój napisałeś 28.07.2004 godz. 16:03

Więc wszedłem na cdrlab.pl oraz na cdrinfo.pl i zobaczyłem daty pojawienia się recenzji tu i tu

Zapodałem więc daty pojawienia się tych recenzji i zapytałem czy te kilka dni masz na myśli

cdrlab.pl

cdrinfo.pl

Są to daty pojawienia się recenzji na obydwu serwisach

Ty mówisz o jakichś kilku dniach - więc się ciebie pytam, czy o te recenzje ci chodzi, bo jeżeli tak to masz problemy z kalendarzem i z liczeniem, a jeżeli mówisz o innych recenzjach to uchyl mi rąbka tajemnicy z łaski swojej

Teraz rozumiesz czy pismem obrazkowym mam zapodać? :zly:

VIZZARD 29.07.2004 11:46

[QUOTE=icemac]@VIZZARD
zakonczmy ten temat kolega mateusz_se stal sie pierwszym w swiecie "krolikiem doswiadczalnym" ktoremu udalo sie zmienic bios w tak zaawansowanym technologicznie sptrzecie optycznym/QUOTE]

Nie o to mi chodziło icemac :nie:

Wyjaśniłem to mateusz_se'owi w poście powyżej :taktak:

icemac 29.07.2004 13:34

ja wiem ze chodzialo ci o ukazanie sie testow
a mi chodzilo o wczesniejsze wypowiedzi na temat zaawansowanego flashowania nagrywarek

VIZZARD 29.07.2004 14:06

Cytat:

Napisany przez icemac
ja wiem ze chodzialo ci o ukazanie sie testow
a mi chodzilo o wczesniejsze wypowiedzi na temat zaawansowanego flashowania nagrywarek

No to spoko :spoko:

donvit 07.09.2004 18:01

Witam !
A czy może mi ktoś powiedzieć jak sprawdzić jaka jest wersja oprogramowania w nagrywarce ? Konkretnie chodzi o LiteON SOHW-328S.

kondziorek 07.09.2004 18:19

Cytat:

Napisany przez donvit
Witam !
A czy może mi ktoś powiedzieć jak sprawdzić jaka jest wersja oprogramowania w nagrywarce ? Konkretnie chodzi o LiteON SOHW-328S.

a w nero tego nie zobaczysz??? u mnie wersja oprogramowania widoczna jest zaraz za nazwa nagrywarki np w belce wyborow napedow..

pozdrawiam

namor 07.09.2004 18:25

Cytat:

Napisany przez donvit
Witam !

możesz sprawdzić np.w Nero Info Tool lub DvdInfoPro
i chyba chodzi ci o litka 832s

_Vip_ 07.09.2004 18:50

Cytat:

Napisany przez donvit
Witam !

DVDInfoPro
http://ocek.republika.pl/sony.jpg

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:11.