![]() |
wojna komorkowcow trwa
patrzcie jak to idzie - od 1.Hujach obniża taryfy, a POP juz szykuje nowa, bardziej atrakcyjna
http://www.e-gsm.pl/s1.php3?id=wiecej&id2=3622 |
hehehe i znowu będę sobie gadał za tanioche i smsował :>
"Pojechał ten dyrektor" faajjnniiee faajjnniiee |
Przecież to wsumie lepiej dla klijentów, bo maja coraz taniej, nidługo może dojdziemy do tegoże nie będzie trzeba płacić abonamentu, tylko same rozmowy i smsy :> ;) 8-)
|
Cytat:
abonament jest forma oszustwa i zmowy operatorow i producentow telefonow. W abonamencie daj ci telefon za 1 zeta, ale przez okres trwania abonamentu i tak go splacasz do wartosci rynkowej i w dodtku z gorka.Jesli minuta na karte moze kosztowac 80-90 groszy to w tym tez jest zawarty zysk operatora. ( a nasi operatorzy do biednych nie baleza).Przy abonamecie operator na spokoj -gadasz nie gadasz placisz - producent na staly zbyt telefonu i wszyscy sa szczesliwi To co sie dzieje na rynku telefonoew na karyte - to normalny , zdrowy mechanizm konkurencyjny i w koncu sie zaczal, nalezy sadzic ze zacznie sie rowniez na rynku telefonow nowych kupowanych bez posrednictwa operatorow. Przeslanka do takiego wniosku jest mozliwosc kupienia w Media Mark dwoch rodzajow Simensow , jesli zacznie dzialac wolny rynek samych telefonow to i ich ceny spadna-bo obecnie sa kosmiczne w stosuku to kosztu produkcji. |
jest tylko jedno ale - telefony nie sa tanie, z powodow oplat patentowych oraz samej isttoy zaawansowanej zabawki elektronicznej nowoczesny telefon powinien kosztowac kolo $100-$150 - NAJTANSZY! to nie jest cos co w naszym kraju uda sie szybko wprowadzic - zwlaszcza ze ludzie przyzwyczaili sie do zmian telefonu przy pierwszym powiewie wiatru i teraz beda marudzic ze nie moga
[kupowanie telefonow za pelna cene jest standardem min w finlandii - i takie tam sa wlasnie ceny [czy to dlatego ze nokia nie zdecydowala sie na wejscie na rynek tanich telefonow, czy to ze finowie generalnie na brak gotowki nie narzekaja - nie wnikalem, ale dla nich idea telefonu za 40Ec jest bajka]] a co do pre paidow - to dzieki ostatnim akcjom wciskania ludziom zestawow startowych od 4 miesiecy nie kupilem zadnej karty a wygadalem 300 zeta - koszt to tylko okresowa zmiana numeru, co jakos wielkim problemem nie jest teraz rozwazam na powrot na jakis czas do taktaka, az do czasu nowej, lepszej ofery sieci konkurencyjnej - niech dbaja o klienta |
Ale ... cacy :) mam popa i teraz juz jest tanio :) alee teraz jakby weszlo to co niby na byc to ... brak slow, miejmy nadzieje ze wejdzie na rynek 5 operator, wtedy on bedzie musial byc jeszcze tanszy zeby przyciagnac ludzi, a pozostali nie chca tracic klientow obniza jeszcze oplaty :) Ale to nie bedzie trwalo w nieskonczonosc w koncu sie dogadaja do oplaty minimalnej i ceny zatrzymaja sie na dluzszy czas.
|
[QUOTE=-Sid-The-Rat=>]jest tylko jedno ale - telefony nie sa tanie, z powodow oplat patentowych oraz samej isttoy zaawansowanej zabawki elektronicznej nowoczesny telefon powinien kosztowac kolo $100-$150 - NAJTANSZY! to nie jest cos co w naszym kraju uda sie szybko wprowadzic
*************************************** da się - w koncu sa systemy ratalne, kredytowe, itp.Ale nie o to mi chodzilo - tylko o istote abonamentu w ktorym telefon i tak jest splaca. A brak wolnego rynku nowych telefonow powoduje, ze operator sprzedajac nowy telefon w systemie na karte wali cena z sufitu, bo woli miec jeleni abonamentowych. A co do "mody" na zmiane telefonu z tytuły zmiany koloru przycisku - to calkowicie sie zgadzam - to takie same zjawisko jak owczy pęd był do zamiany nagrywarek bo coraz szybciej sie krecily. Ja mam telefon bardzo zaawansowany wiekowo, jadynym minusem jest jedo waga - ale moge dresa walnac w glowe i jeszcze po policje zadzwonic potem. A z marzen - jawi mi sie telefon ze zmieniaczem simkart - przekreca,-dzwonie z hujacha, dalej przekrecam dzwonie z popa :mruga: |
@bgn A z marzen - jawi mi sie telefon ze zmieniaczem simkart - przekreca,-dzwonie z hujacha, dalej przekrecam dzwonie z popa :) hhahahhaa
|
To co piszą w www.e-gsm.pl, ze od 15 sierpnia wprowadzą rozmowy za 72 gr/min i sms za 12 gr w Idei POP to tylko rozważania teoretyczne i zwykłe plotki. Wątpie aby idea na coś takiego zdecydowała, to są tylko działania marketingowe aby przyciągnąć więcej klientów. Może będzie jakaś odpowiedź Idei na obniżkę w Heyah i i wprowadzenie nowej taryfy w Era Tak-Tak - Happy.
Najbardziej co mnie dziwi w całej tej wojnie prepaidowej brak odpowiedzi Plus'a w ofercie Smplus-team. Polkomtel postanowił wprowadzić od sierpnia nową markę Sami swoi skierowaną dla ludzi straszych i na obszary niezurbanizowane. |
Cytat:
Przyznam się, że pomysł samoobrony za pomocą telefonu jak dotąd do mojej głowy nie zawitał, ale na pewno teraz wezmę go pod uwagę :D |
luminat w tym co mowisz jest troche prawdy. Ekonomia musi tutaj zadzialac a razem z ekonomia reklama. Byc moze oni puscili tylko taka bujde zeby przytrzymac przy sobie ludzi i zmusic innych do przejscia do nich. A jesli chodzi o ceny ??? dziwna spraw ja bym skakal dogory z radosci jakby zrobili cos takiego. Ale jesli beda tak zjezdzac z cenami w dol to sami sie wykoncza. Na bank umowia sie co do ceny minimalnej bo jesli nie to wtedy bedzie sajgon :) i dobrze :)
|
[QUOTE=luminat]To co piszą w www.e-gsm.pl, ze od 15 sierpnia wprowadzą rozmowy za 72 gr/min i sms za 12 gr w Idei POP to tylko rozważania teoretyczne i zwykłe plotki. Wątpie aby idea na coś takiego zdecydowała, to są tylko działania marketingowe aby przyciągnąć więcej klientów. Może będzie jakaś odpowiedź Idei na obniżkę w Heyah i i wprowadzenie nowej taryfy w Era Tak-Tak - Happy.
************************************************** * Miejmy nadzieję, ze to nie sa plotki- a Idea juz raz zaspała z nowym POpem, nie docenila Hujacha i enigmatycznie obiecywala wyjscie z taryfy 1,7zl/min. W tym co pisze nie cena jest istotna, ale mozliwosc dwonienie dopóki sie pieniadze nie skończą - i to może być tym czynnikiem decydującym. Ludzie co kupili hujachy ( tak jak ja np.) w dalszym ciagu maja simmkarty popa i ciągu minuty moga operatora zmienic - i ta swiadomośc jest chyba najwieksza bolaczka operatorow. Oczywiscie ceny stana na jakims poziomie rozsadnego zysku operatorow, ale to tylko konkurencja moze wymoc |
zaczelo sie to czego boi sie kazdy rynek - wojna cenowa
na wojnie cenowej przegrywaja wszyscy z wyjatkiem klientow (co mnie bardzo cieszy :D ) chwilowo najbardziej tylka daje plus ale oni zawsze zarabiali na korporacjach a nie na maluczkich - ich wybor co do telefono na karte - w koncu rynek zaczyna wygladac normalnie (nie do konca,bo jeszcze to o czym mowil bgn - ceny aparatow; np ceny nokii to kosmos - zadnego odniesienia do wartosci realnej) i to wlasnie moze byc przyszlosc przecierz prepaid tonajbezpieczniejsza dla wszystkich stron forma udostepniania uslugi: klient placi z gory i ponosi cene telefonu,wiec operator nie ryzykuje aparatem, nie musi wprowadzac weryfikacji wiarygodnosci klienta, ma nizsze koszty obslugi klienta i jeszcze ma jego pieniadze zanim wyswiadczy usluge (kupujesz karte zanim zaczynasz dzwonic); natomiest klient ma mozliwosc w kazdej chwili rezygnacji z uslug (ponosi tylko ewentualnie wzglednie niski koszt ewentualnie niewykozystanej karty) jesli poczuje ze jest zle traktowany (jak ja zrobilem - plus :| ) lub zobaczy korzystniesza oferte (era "happy" :) ) krotko mowiac - jeszcze tylkonormalizacja cen telefonow (co juz sie zaczelo - tydzien temu kupilem za 349pln telefon z kolorowym wyswietlaczem, dyktafonem, irda i reszta standardowych rzeczy w zestwie taktak nowke w salonie - mitsubishi m320) i tanszy roaming (wiecie jak wyglada roaming w simplusie :| z tego korzystac sie nie da) i koniec :banan3: klientow umowa abonamentowa |
Ja wiem tylko tyle że ma wejść na ynek nowy operator Pre-Paid.
|
Cytat:
|
tu macje najnowszy cennik pre-paidow: http://www.bez-nazwy.neostrada.pl/cowybrac.htm
ma wejsc ogolnie nowy operator nie tylko do pre-paid |
@bgn:
O takie coś ci chodziło? http://allegro.pl/show_item.php?item=28452564 Nie wiem czy dobrze zrozumiałem. |
No niech się tłuką dalej :D popieram :)
ale to z wydłużeniem czasu na rozmowy wychodzące mi się podoba...i to bardzo :) |
O własnie chodziło mi o "Sami Swoji". A nowy POP wejdzie (jesli wogole wejdzie) dopiero gdy IDEA uruchomi GPRS w MIXie i POPie.
|
Cytat:
|
Jednak wychodzi na to że POP jest najlepszy i do tego najtańszy ;) Dobrze jednak zrobiłem że nie zmieniłem na Heyah.
|
pppnet - pop ma tylko jedna wade: jezeli nie wykorzystasz calosci sianka (norma w moim przypadku bo nie lubie "jechac na rezerwie" ) i zapomnisz naladowac przed koncem waznosci rozmow wychodzacych (kolejna norma) to tracisz to co jest na koncie :|
a pozatym w tej chwili najtanszy jednak jest tak tak - przynajmniej o czasu oficjalnego potwierdzenia ze nowy nowy pop rusza heyah bedzie zas najtansza dla osob dzwoniacych sporo do heyah (np przyjaciolki, pary... choc w tym ostatnim przypadku jescze lepiej wychodzi simplus wybrane numery po 40gr, a jak ktos sie jeszcze uchowal na taryfie multi to po 23gr w nocy) *wszystko ceny brutto ;) |
Wiecie a ja wolemiec taryfe non stop po 80 gr. brutto bo teraz sie bawic dzwonic w nocy dzwonic w dzien. Bardzo podoba mi sie naliczanie sekundowe. To jest glowny plus tego wszystkiego.
|
Cytat:
Mimo wszystko wole POP'a :) A jeśli o ważność rozmów wychodzących to nie mam z tym problemu bo zawsze wykorzystam całą sumę przed czasem ;) |
Cytat:
|
Idea POP 4ever (choć były czasy gdy chciałem na Heyaha zmienić)
|
[QUOTE=nimal]pppnet - pop ma tylko jedna wade: jezeli nie wykorzystasz calosci sianka (norma w moim przypadku bo nie lubie "jechac na rezerwie" ) i zapomnisz naladowac przed koncem waznosci rozmow wychodzacych (kolejna norma) to tracisz to co jest na koncie :|
********************************* to chyba u wszystkich operatorow tak jest - a napewno w hujahu |
Mam taka prosbe. Jesli ktos wychwyci w sieci infoo nowych taryfach do popa nie da znac.
|
bgn - na pewno tak nie jest w simplusie
w erze i w heyah pytalem sie zarowno w punktach sprzedarzy jak i w BOU (czyli przez telefon) i apewniali ze sianko sie zsumuje po naladowaniu, nawet po koncu waznosci rozmow wychodzacych u wszystkich faktycznie jest po koncu waznosci wszystkich rozmow (czyli standardowo miesiac dluzej niz wychodzace) teraz mi dales do myslenia? jestes na 100% pewien? |
A czy na pewno ta kasa w POPie przepada? Znajomi mi nic o tym nie mówili.
|
Coś mi się wydaję, że za 3 miesiące (wtedy kończy mi sie umowa) przechodzę spowrotem na Tak-Tak :ysz:
|
epol - na pewno, nawet jak w salonie sie spytaszto potwierdza... coz w koncu to telepsy :| ale fakt faktem oferte maja nienajgorsza (od jakieos czasu)
|
Cytat:
|
Cytat:
to mnie ucieszyłeś - bo fakt, że do końca nie mogłem pojąć ich regulaminu - a aktualnie w hujahu jestem |
... no proszę, pojechałem na 2 tygodnie do głuszy, wracam do "cywilizacji", a tu mi taryfy w dół poleciały w hujaczku :jupi: , dzięki bgn za namówienie do czerwonej łapy.
|
Cytat:
teraz sam nie wiem czy dobrze zrobilem.Twoj poprzedni operator tez obnizyl, ja poki co w jestem w Hujachy, ale jak pop prowadzi to co zamierze, tj. mozliwosc polaczen wychodzacych w czasie wazności numeru - to nie wykluczone, ze znowu simkarte przeloze. Zreszta to nie tylko ode mnie zalezy - narazie wiekszosc rozmow mam do hejacha - a tu te 60gr/min jest bezkonkurencyjne. PS i straciles mosliwosc rozebrania pielegniarki ^_^ |
bgn a wiadomo cos z tym popem ?? czy tego 15 sierpnia bedzie cosnowego ??
|
@nimal - To kiedys jak miałem POPa (jakieś 2,5 roku temu :)) to ta kasa nie przepadała.
A ten POP będzie gdy uruchomią GPRS (Pisałem to tutaj już?) |
coz, teraz mowia (nie sprawdzalem bo popa nie mam, a jakbym mial to i tak bym pewnie staral sie nie sprawdac ;) ) ze przepada
co do gprs - chyba mowiles :) fajna sprawa, tylko nie kazdy wykorzystuje, m.in. z powodu kosztow |
Chyba zadzwonie do BOKu (co mi tam, mam go bezplatnego) i się dowiem o tej kasie na POPie.
A GPRSa kożystałem siedząc godzinami na GG i płacąc grosze. Wtedy nie miałem stałego :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Albo możesz sprobowac złożyć reklamacje. Jeśli jesteś zarejestrowany w ich bazie to raczej Ci to się uda.
|
|
A wiadomo cos z tym popem. Bedzie ta obnizka 15 sierpnia ?
|
Cytat:
|
Czy taka plotka to nie wiem. IDEA już od dłuższego czasu się szykowała na wprowadzenie GPRS a razem z nim może obniżyć ceny ;)
A na tego Heyaha bym się nie rzucał, bo ma "obskurne" karty SIM |
y ten tego - nie rozumie co rozumiesz przez obskurne?
myslalem o heyah, ale nie podoba mi sie brak bonusow przy zakupie kart (np taktak przy zakupie 150 doje 185 w necie/bankomacie lub 180 przy zakupie karty, simplus tez daje 20% gratis, a heyah nie) pop dla mnie jest niewybaczalny za te numery z przepadaniem pieniedzy jak sie spoznisz z nabiciem... |
Już wyjaśniam "osbkurne". Chodziło mi o to, że jest tylko miejsce na 10 SMS i z tego co pamiętam na 80 wpisów w książce telefonicznej.
Bonusy jak bonusy. Trzeba patzreć czy są jeszcze inne możlwiości typu wap, gprs, mms itp. |
aha - no faktycznie malo
z tych dodatkowych mozliwosci nie kazdy korzysta - np ja znam dokladnie 2 osoby korzystajace z gprs, absolutnie nikogo korzystajacego z wapu i mms'ow mam oczywiscie na mysli mniej lub bardziej regularne korzystanie z tych opcji, a nie wlaczenie czegos raz czy dwa przez caly okres zycia telefonu dla proby a nie z potrzeby kazdy wybiera to z czego korzysta - Tobie to potrzebne, mnie totalnie nie interesuje :) to tak jak ja sobie nie wyobrazam telefonu bez dyktafonu, a jak sie okazuje, malo kto z mich znajomych wie jak to sie wlacza w ich telefonach - nie potrzebuja :) ja np nie uzywam wysylania smsow z telefonu, wiec malo mnie interesuje czy aparat ma odliczanie znakow, pamiec na nie, T9 po polsku itp, a sporo ludzi prawie nie dzwoni a tylko pisze simki hurtowo :) |
IDEA POP żądzi... i niech zrąbią tą obniżkę
|
Cytat:
Lepiej żeby zaczął rządzić słownik ortograficzny. no to heyah :mruga: |
Cytat:
Każdy ma swój gust... ja siedze w POPIE wiec uważam że jest najlepszy a ty masz Heyah i uważasz że on jest najlepszy... |
Cytat:
masz wujka w centertelu? Informacja o tym, ze POP uatrakcyjni oferte pojawila sie w jednym ze specjalistycznych portali. Byc moze jest to spekulacja, a byc moze nie - ale sugerowany kierunek zmian wydaje sie logiczny. Te obnizenie o pare groszy rozmow za minute - to przecietnego uzytkownika ani ziemi, ani grzeje - po po policzeniu na sekunde i koniecznych zaokraglenia daje to niewielka roznice. Ale wydluzenie czasu rozmow do okresu waznosci numeru , z reguły 12 miesiecy ( jesli sa na nim pieniadze - to moze byc strzal w dyche). Jedno jest pewne - wyjdzie to nam ,uzytkownikow na zdrowie -widac tu brak zmowy operatorow i konkurencje ( Heyach poza 888, 880 na juz nowy prefix 889). A charytatywnosc operatorow nie musimy sie martwic - naklady na licencje sie spalcily - a zyski sa spore i jest z czego odpuszczac - mamy w koncu jedne z najdroższych taryf w Europie. I sa jeszcze zelazne ruguły ekonomii - zysk=cena x obrot. Jesli cena jest czynnikiem limitujacym - nalezy ja obnizyc a zwiekszony obrot wygeneruje zysk.Ta prawda znana kazdemu studentowi kierunkow ekonomicznyh po II roku nie zawsze dociera do tych pacanow na gorze, chociaz kazdy pirat na giełdzie to wie tez.Przyklad - dopiero KOłodko obnizyl cena wódy - zysk Polmosów zwiekszył sie |
Cytat:
Mam niestety problem nie mogę usunąć simlocka z Siemensa A50 ( z Nokii 3410 poszło kodem). |
@bgn
Po pierwsze: właścicielem Idei nie jest Centertel tylko Polska Telefonia Komórkowa. PTK ma dwie marki Ideę i Centertela (analogowa telefonia komórkowa). Po drugie: podaj mi linka do tego specjalistycznego serwisu na którym pisało, że od 15 sierpnia idea obniża ceny w POP'ie. Informacje zawarte w serwisach typu www.e-gsm.pl można wsadzić pomiędzy bajki. Po trzecie: po ostatnich obniżkach w prepaidach wcale nie mamy już najdroższych taryf. Można nawet powiedzieć, że obecnie mamy jedne z najtańszyf taryf w prepaidach w Europie i to z naliczaniem 1/1 bez dodatkowych opłat. W niektórych krajach połączenie liczy się od momentów inicjacji, a nie od momentu odebrania poł. Po czwarte: ceny za min. poł. w sieciach komórkowych są liczone według stawek F2M, które na dzień 30 lipca wynosiła 72 gr, mieli podobno obniżyć do 68 gr czy nawet do 63 gr (od 1 sierpnia), ale oficjalnie nigdzie o tym nie pisano. (ceny brutto) |
@luminat - ja popieram bgn On ma racje.
Jakoś ostatnie "bajki" o zniżkach i nowych operatorach się sprawdzają. A o wp[rowadzeniu GPRSu w POPie także chuczy w róznych serwisach. @Koolo - Z A50 zdejmniesz sim-locka kablem. Kodem jest to bardzo dorgie (50-100zl) |
Cytat:
Polska Telefonia Komórkowa Centertel Sp. z o.o. |
[QUOTE=luminat]@bgn
********************* :taktak: Przekonuje mnie to co piszesz - ale obys nie mial racji. Fakt , ze Polska jest w Europie w pewnym sensie pionierem w taryfach na karte 1/1 - ale nidzie wczesniej tak zdzierskich cen nie bylo i to jest tez fakt. Dlatego tez w Europie ( nie liczac obszarow nod Bugu na wschod) nie ma tak malo tefefonow na statystycznego mieszkanca. operatorzy musza sie teraz jakos ustawic, tym bardziej ze wisi mozliwosc wprowadzenia 4 duzego operatora, zeby zachecic tych co sa do pozostania z nimi, a nowych sklonic to przylaczenia sie. Jest w miare duzy rynek wtorny komorek, zaczyna sie swobodna sprzedaz aparatow bez sinmlokow -( mediaM, mpunkt). Daltego tez napisalem, ze obnizenie ceny w POpie do poziomu np.Happy niewiele da - ale wydluzenie czasu korzystanie z przeplaconych pieniedzy do czasu waznosci numeru w Popie moze byc strzłem w dziesiatke. Mam aktualnie tefefon w hujaczku i wazna simkarte w popie. Taryfy mam jednakowe z tym ze polaczenia wewnatrz hujaczka nizsze. Hujaczek daje mi tez mozliwosc wybierania uslug przez internet ( poczta , ukrywanie numery, i inne *******y), a w popie musze zadzwonic do BOK i panienka odpowie mi , ze w ciagu 72 godzin poczte mi wylaczy Co mnie moze zachecisz do wlozenia karty pop - nic. Ale jesli POP przestanie mi kasowac niwykorzytane pieniadze po okresie doladowania ale czasu waznosci numeru , a jest to przy zdrapce 50 zl 12 miesiecy ( w hujaczku jest tylko miesiac)- to moze mnie to sklonic do wyjecia karty z lapka i wlozenia starej - lub innych do kupienia tzw.fajnego startPopa za 20 zlotych. I o tym wiedza w Idei, w Erze (szybka reakcja hujaczka na nowego POpa) i Happy, tylko plus zaspał. Wszystko to obraca wokol symulacji cena x obrot. Oczywiscie - mrzonka jest sytuacja rozmow za darmo, co reklamuja Sami swoi ( na okres wakacji). No tosmy se popisali - sorry za tego wujka -ale spoznilem sie dzisiaj i jak pisalem to kawa dopiero mi sie robila |
Cytat:
|
TP S.A. Traci klientów
Wczoraj w Biznes Informacja na Polsacie podali, że tepsa traci klientów. A co czwarte polączenie międzynarodowe i na komórki jest wykonywane już przez innego operatora. |
P.S. do tego co napisalem wyzej - patrzcie gdzie idą nasze pieniadze na przykladzie Idei,ale u kazdego operatorama mozna to znaleść. A przeciez juz przedszkolaki wiedzą co to jest "komóra". Maja wiec z czego operatorzy "odpuszczac"
http://www.idea.pl/portal/map/map/press_info |
Przeczytałem dzisiaj w gazecie coś takiego:
"Zobowiązanie operatora do zablokowania w ciągu 24 godzin kradzionego telefonu komórkowego oraz możliwość PRZENOSZENIA NUMERÓW w ramach sieci komórkowych - to niektóre z ważnych dla abonenta przepisów nowego prawa telekomunikacyjnego, opublikowanego we wtorek w Dzienniku Ustaw." Czy to oznacza że będe mógł przenieść swój numer z hujaha na popa, jak mi się zachce??? |
Z tego wynika, że tak. Już była dyskusja o tym na forum. A kiedy te prawo ma niby wejść? Raczej to za damo nie będzie :(
|
ustawa wchodzi w życie za 30 dni więcej:
http://gospodarka.gazeta.pl/gospodar...7,2214436.html |
Za 30dni? Musze sobie to zanotować. Zrobi sie na pewno ciekawie :D A moze by tak już pomęczyć operatora?
|
przypuszczam ze dowala ceny jak za zlote numery albo jeszcze lepsze :\
dla 90% ludzi zmiana numeru to maly problem - kwestia poinformowania kilkudziesieciu znajomych ale dla przedstawicieli niektorych wolnych zawodow, jak lekarze, stomatolodzy, agencje reklamowe i inni, z ktorych uslug korzysta sie np raz na rok, dla nich numer warty jest moze nawet kilkadziesiat tysiecy (ulotki, wizytowki to pikus - chodzi o cene klienta(ow) ktorzy slyszac "nie ma takiego numeru" znajda innego wykonawce uslugi) i operatorzy o tym wiedza |
Hejka, czy ktoś już zauważył że w POPie działa GPRS ??
Pozdrawiam |
Wiem o tym. Działa od 16 bodajże :D
|
Cytat:
@epciu, a wiesz może ile się płaci i co ile KB jest naliczanie ?? Na stronie idei ani widu ani słychu :) |
Cytat:
|
O widze, że znalazłeś :D
|
... od 1 listopada mocno atakują Sami Swoi , 27 gr/min wewnątrz sieci, wygląda niesamowicie, ciekawe co na to Heyah i POP.
www.samiswoi.pl |
Zapowiada sie fajnie, ale co z abonentami???
|
|
Cytat:
Tylko pocztowcy na tym skorzystali, bo mogli kupic zastaw startowy za 160zl + 20zl uzupelnienie konta Teraz juz nawet i cene zastawow podniesli |
Jestem ciekaw czy te kropki to popa tez sie beda tyczyc, bo cos czuje ze sami swoi zamieszaja niezle w pre-paidach tak jak heyah swojego czasu ;)(
|
moja refleksja apropos Samych swoich... Firma raczej pograzy sie bardziej w haosie, niz zamiesza na rynku
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=40750 |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:17. |