Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Wypalanie płyt z wypożyczalni (https://forum.cdrinfo.pl/f13/wypalanie-plyt-wypozyczalni-37743/)

ideJ 22.10.2004 18:15

Może ktoś z forumowiczów częściej korzystających z DVD Shrink'a będzie w stanie Ci pomóc... Moim zdaniem coś musiałeś poprzestawiać w opcjach ale co i jak to nie wiem :(

Co do dźwięku to szczerze mówiąc nie jest to chyba możliwe (zajrzyj do ustawień może tam się coś poprzestawiało).

locuta 22.10.2004 16:24

Cytat:

Napisany przez ideJ
Korzystałeś z DVDShrink'a? Przez przypadek nie wybrałeś opcji Re-Author?
Wierną kopię oczywiście da się zrobić ^_^

Tak korzystałem z DVDShrink'a. Włożyłem płytkę DVD do napędu i nacisnąłem backup. Program wykonał swoje czary mary i i na dysku otrzymałem pliki vob i parę innych, potem już w nero wypaliłem płytkę, chodzi prawie dobrze ale nie mam dzwięku na wyjściu cyfrowym z dvd, na analogowym jest.

ideJ 22.10.2004 12:17

Korzystałeś z DVDShrink'a? Przez przypadek nie wybrałeś opcji Re-Author?
Wierną kopię oczywiście da się zrobić ^_^

locuta 21.10.2004 23:44

Wielkie dzięki!!!

I życie stało się prostrze!!! :piwo:

Płyta którą skopiowałem jest odtwarzana przez mój stacjonarny DVD, tak na marginesie moje DVD z założenia nie czyta żadnych płyt nagrywanych( a nagrywane dvd o dziwo tak) z tym , że płyta skacze ale myślę że wina leży po stronie kiepskiego nośnika( media store za 2.19zł) nagram na verbatimie i mam nadzieję, że problem zniknie.

Mam jeszcze tylko jedno ale. Płytkę wypalałem nero 6 , z zakładki " nagraj dvd video" i owszem nagrała się zawartość płyty lecz zamiast oryginalnego menu płyty są tylko jakieś obrazki(początki tytułów), czy jest możliwość zrobienia wiernej kopii?

I jeszcze raz wielkie dzięki za podpowiedź

kulazuch 20.10.2004 22:00

Cytat:

Napisany przez locuta
No ale tak jak krowie na rowie to jak to się robi? Czysto teoretycznie. Bo ja akurat bardzo lubię sernik a konkretnego przepisu nie znalazłem. Lekcje odrabiam już trzeci dzień i nie mogę z tego wszystkiego wyłuskać meritum. Jak ktoś jest zielony to nie chwyta nawet tego slangu, a o żle zrobionych płytkach aż szkoda pisać.
Pozdrawiam wszystkich którym nie wychodzi. Pytajcie a będzie Wam odpowiedziane, kołaczcie a będzie Wam otworzone.

Do robienia kopii zapasowych DVD niekoniecznie z "wyporzyczalni" można uzyć programu DVDshrink umozliwia on kompresję płyt do rozmiaru DVD-r ,mozna też pozbyć się niechcianych ścieżek audio napisów etc. Kompresję jeśli konieczna najlepiej przeprowadzać w trybie maximum sharpness z włączoną głąboką analizą.DVDshrink umożliwia kopiowanie płyt zabezpieczonych CSS.

locuta 20.10.2004 21:25

No ale tak jak krowie na rowie to jak to się robi? Czysto teoretycznie. Bo ja akurat bardzo lubię sernik a konkretnego przepisu nie znalazłem. Lekcje odrabiam już trzeci dzień i nie mogę z tego wszystkiego wyłuskać meritum. Jak ktoś jest zielony to nie chwyta nawet tego slangu, a o żle zrobionych płytkach aż szkoda pisać.
Pozdrawiam wszystkich którym nie wychodzi. Pytajcie a będzie Wam odpowiedziane, kołaczcie a będzie Wam otworzone.

Robs 06.09.2004 17:55

Cytat:

Napisany przez smile
a co zrobisz jesli wystapi ci blad zaszyfrowanych danych CRC??

Zaszyfrowane dane?
a płytka nie ma czasami jakiś rys?

smile 06.09.2004 15:33

przy kopiowaniu na dysk dvd decrypterem tez jest błąd poprostu niewiem , czy nie ma jakichs programów które obchodzą te zabezpieczenia??

B@rtek 06.09.2004 07:11

Ja używam Moviejack3, CloneDVD2 i LiteOn 832S :taktak:

Leoni 06.09.2004 06:29

Cytat:

Napisany przez smile

Wtedy DVD decrypterem na twardy...i po problemie...

smile 05.09.2004 21:33

f4llorak 01.08.2004 13:38

napisałem wyporzyczalni, że to niby nie wypożyczalnia :jezyk:
Ja piractwa nie popieram :mruga:
:fala:

JaHo 01.08.2004 13:28

Cytat:

Napisany przez Beerra
To chyba dobra rada, taki błąd w tytule ("wyporzyczalni") to przegięcie

Szczerze powiedziawszy staram się nie uprawiać ortografii na jakimkolwiek forum. Od tego mamy panią z polskiego.
Chodziło mi raczej o to aby kolega zadający pytanie popatrzył trochę na forum bo jest mnóstwo przyklejonych dłuuuugich i wyczerpujących opisów na temat, który go interesuje. Przeczytanie ich to lekcja do odrobienia.

P.S. Ortografię też polecam łaskawej pamięci(łatwiej czytać). ;-)

Beerra 01.08.2004 11:01

Cytat:

Napisany przez JaHo
Odrób lekcje, poczytaj trochę

To chyba dobra rada, taki błąd w tytule ("wyporzyczalni") to przegięcie

JaHo 01.08.2004 01:40

Cytat:

Napisany przez f4llorak
Panie MODerator'ze, czy ktoś tu mówi o piractwie?? Ja pytam tylko w celach naukowych :)

Mógłbyś mi opisać co i jak?? (napewno nie tylko mi to się przyda)
Pomożecie mi w badaniach, co nie??:)

To czy kopiujesz film z wypożyczalni, czy swj własny kupiony np w MM nie ma znaczenia. Kwestie techniczne dotyczące techniki wykonania kopii zapasowej dysku DVD z filmem są takie same.
Nie oczekuj, że dostaniesz na tym forum przepis na kopiowanie jak na sernik, bo nagle Ci się tego zachciało. Jest wiele przyklejonych wątków na temat, który Cię interesuje i wcale nie trzeba głęboko kopać albo uruchamiać wyszukiwarki. Odrób lekcje, poczytaj trochę i pytaj dopiero wtedy jak masz konkretny problem. Sądzę, że wtedy zawsze znajdzie się ktoś, kto Ci pomoże w takiej sprawie.

Uwaga Robsa była nadzwyczaj delikatna...

f4llorak 31.07.2004 20:02

Panie MODerator'ze, czy ktoś tu mówi o piractwie?? Ja pytam tylko w celach naukowych :)

Cytat:

Napisany przez piotrek123
Decrypter + Instant copy 8

Mógłbyś mi opisać co i jak?? (napewno nie tylko mi to się przyda)
Pomożecie mi w badaniach, co nie??:)

Robs 31.07.2004 18:57

Cytat:

Napisany przez f4llorak
Czy da się skopiować film z wyporzyczalni na swoją płytke??

A tak wogóle to może trochę ciszej co? Piractwem się nie zajmujemy :bicz:

piotrek123 31.07.2004 18:06

Decrypter + Instant copy 8

Leoni 31.07.2004 15:36

ja uzywam DVD Shrink...szybko latwo i przyjemnie...dziala tez na zabezpieczonych plytach

f4llorak 31.07.2004 11:59

Wypalanie płyt z wypożyczalni

Witam
Czy da się skopiować film z wyporzyczalni na swoją płytke??
Na stronie http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...+wyporzyczalni DomanR napisał jak skopiować na dysk. Jeśli zrobie tak jak on napisał i potem to wypale na swoją płytke to będzie działać?? Albo może wystarczy zwykły CloneDVD (zrobić obraz płyty zabezbieczonej, a opotem go wypalić)??
Jeśli znacie jakieś proste sposoby to dajcie znać jak to zrobić żeby było dobrze.
Z góry wielkie dzięki

PS. Znacie jakieś strony z torrentami filmów na DVD (lektor albo sub PL) [po za suprnova.org i torrent.org.pl]??

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:22.