Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Star Wars Trilogy na DVD. (https://forum.cdrinfo.pl/f26/star-wars-trilogy-dvd-37853/)

Jabba the Hutt 03.08.2004 01:33

Star Wars Trilogy na DVD.

Witam !

Już niedługo ukaże się na DVD tak oczekiwana orginalna trylogia Gwiezdnych Wojen. Filmy IV,V i VI czyli już legendarne i kultowe pozycje ["Pomóż mi Obi Wan Kenobi, jesteś moją jedyną nadzieją" ;), "Użyj Mocy Luke", "Niech Moc będzie z Wami". ]. Na to wydanie czekaliśmy długo, szczególnie od kiedy większość z nas posiada DVD playery. Bo oczywiście był box VHS ale to nie to samo...

Dowiadujemy się z sewisów Star Wars,że Lucas wyszlifował starą trylogię. I co ja sądze na ten temat, ktory wzbudza wśród fanów SW wiele kontrowersji ?

- Wszelkie poprawki obrazu czy dźwięku są OK. Mam nadzieję,ze Lucas poprawi sceny walki Skywalkera w jaskini rankora [hm..."mój" pałac ;) ]. "Ostrzenie" mieczy też może być, poprawki Ewoków...
- Dodawanie nowych scen. A dlaczego nie ? Jeśli uatrakcyjnią film to super.
- Podmianki postaci - Ian McDarmid obecnie jako Imperator, Hayden Christiansen w ostatniej scenie Powrotu Jedi (jako duch Anakina występuje razem z Yodą i Benem). No cóż, dla mnie może być. W końcu i tak obecnie HC kojarzy się z Anakinem Skywalkerem (przez Atak Klonów).

W sumie OK. Oczywiscie polskie wydanie zapowiada się do d... ze wzgledu na brak tłumaczenia dodatków (napisy chociaż... :( ] oraz jak mi się zdaje brak PL lektora (przydatny dla dzieci, które nie nadążają z czytaniem napisów).

Jabba

Macio.Men 03.08.2004 01:46

Jabba, możesz napisać coś więcej o tym podmienianiu postaci? Jakieś linki, screeny, fragmenty.

Jakoś trudno mi sobie to wyobrazić. Powinni nie ruszać.

Wiadomo coś o cenie tego boxa?

pozdrowienia

AleX69 03.08.2004 02:26

Cytat:

Napisany przez Jabba the Hutt
W sumie OK. Oczywiscie polskie wydanie zapowiada się do d... ze wzgledu na brak tłumaczenia dodatków (napisy chociaż... :( ] oraz jak mi się zdaje brak PL lektora (przydatny dla dzieci, które nie nadążają z czytaniem napisów).

z pewnego zrodla wiem, ze to na zyczenie Lucasa ... trylogia SW na dvd nie bedzie posiadala dubbing'u/lektora tez w innych jezykach - mialo to samo miejsce przy wydaniu dvd I i II epizodu
dla mnie to tyz lekki sux'er ... :blee:
warner troche nas rozpuscil swym wydaniem wladcy na dvd

Cytat:

Napisany przez Macio.Men

okolo 200,-

ale hardcover jak dla mnie moze byc :mruga:

http://www.artgraph.com.pl/alex/okla...ont_TRI-SW.gif http://www.artgraph.com.pl/alex/okladki/Back_TRI-SW.gif

Jabba the Hutt 03.08.2004 11:17

Cytat:

Napisany przez Macio.Men
Jabba, możesz napisać coś więcej o tym podmienianiu postaci? Jakieś linki, screeny, fragmenty.

Jakoś trudno mi sobie to wyobrazić. Powinni nie ruszać.

pozdrowienia

Tu jest dużo informacji : http://gwiezdne-wojny.stopklatka.pl/. Kiedy link działa prawidłowo, bo dziś coś słabo. Ale normalnie jest tam kupa informacji i zdjecia.

Merlin.pl ma sprzedawać po 199 zł bez kosztów wysyłki, jeśli wejdziesz przez banner (taki czarny z Vaderem).
Inne sklepy po 199 zł plus koszty wysyłki.

Jabba

AleX69 25.08.2004 20:15

dzis sie dowiedziale gdzie sa trzymane u polskiego dystybutora plyt z trylogia ...
:rotfl: <- w sejfie

mr_spock 25.08.2004 20:25

slyszalem taka ciekawa rzecz...
luckas niby nie wydawal wczesniej na DVD, bo "mozliwosci techniczne" byla za slabe i na plycie nie osiagnol by oczekiwanego wyniku.
a tak naprawde, to wg wielu zrodel chcial maxymalnie zarobic na VHS - wiadomo, ze kazdy prawdziwy fan pujdzie i kupi to co jest dostapne, a gdy popyt zmaleje, to wyda DVD i sprzeda jeszcze raz to samo. Zarabiajac oczywiscie podwujnie

te wersje poprawione - z miana postaci, scen itd. to stara sprawa. w kinach kilka lat temu lecialy te "poprawki"

woitas 25.08.2004 20:30

zapytam hipotetycznie: skąd to można ściągnąć ^_^

mr_spock 25.08.2004 20:33

w mojej divix'owni mam :P

Jabba the Hutt 25.08.2004 20:33

Cytat:

Napisany przez mr_spock
slyszalem taka ciekawa rzecz...
,
te wersje poprawione - z miana postaci, scen itd. to stara sprawa. w kinach kilka lat temu lecialy te "poprawki"

Nie, poprawki są nowe np. Anakin Skywalker (Hayden Christiansen) w końcowej scenie Powrotu Jedi (z duchami Yody i Kenobiego). Albo szturmowcy mówiący głosem Jango Fetta.

Jabba

mr_spock 25.08.2004 20:38

Cytat:

Napisany przez Jabba the Hutt
Nie, poprawki są nowe np. Anakin Skywalker (Hayden Christiansen) w końcowej scenie Powrotu Jedi (z duchami Yody i Kenobiego). Albo szturmowcy mówiący głosem Jango Fetta.

Jabba

aaa... to zmienia postac rzeczy :)

AleX69 25.08.2004 20:56

bede mial na dniach to wam powiem cos wiecej ... :mruga:

frog 26.08.2004 00:32

Ja tam czekam jak wyjdzie jeszcze jeden epizod (Revenge of Sid czy cos prawda? ) i to juz chyba bedzie koniec prawda ? I wtedy kupie MEGA PACKA ;)

AleX69 26.08.2004 00:43

to lepiej poczekac na komplet 3x3 ... :rotfl:
z drugiej strony jak kupisz wydanie trylogii na DVD teraz to wspomozesz produkcje dalszych czesci (tak zeby mieli na paliwo do samolotow!!) i wedlug producentow dozyjesz premiery 9 epizodu ... glupota kreci glupote <- teoria spisku

woitas 26.08.2004 07:41

Cytat:

Napisany przez mr_spock
w mojej divix'owni mam :P

no ja też.
chodzi mi raczej o wersję dvd.

Nol 26.08.2004 08:38

Podobnie jak Jabba i zapewnie jeszze paru innych userów, jestem zapalonym fanem Star Wars. Ciągnie się to już od dzieciństwa i trwa nadal...

Co do dubbingu to ja generalnie jestem zadowolony że nie ma polskiej wersji. Pamiętam jak wściekły byłem, gdy próbowałem kupić nowo kręcone epizody w wersji bez napisów (VHS). Wydawało mi się, że szlag mnie trafi, bo niestety uważam, że każdy film traci na lokalizacji. Ale z drugiej strony DVD umożliwia swobodne porzełączanie lektora i napisów. Dlatego też jestem trochę zdziwiony wygodnym (tanim) rozwiązaniem ze strony Lucasa.

Co do nowych scen i postaci, to jakoś to do mnie nie przemawia :( Po prostu jako dziecko widziałem trylogię i taką chciałbym ją zapamiętać - coś, co zostało już raz zakończone nie powinno być przerabiane. Wyjątek stanowi tutaj Special Edition, która była świetnym posunięciem. Wydaje mi się wręcz, że koniecznym, aby odpowiednio wprowadzi nowe epizody, które Lucas, nie oszukujmy się, trochę s******ył. Zwłaszcza Mroczne Widmo.

nimal 26.08.2004 08:46

eh, znowy tyle do zassania... znaczy sie kupienia :D dla kilku malych poprawek ;p

mr_spock 26.08.2004 09:45

Cytat:

Napisany przez frog
Ja tam czekam jak wyjdzie jeszcze jeden epizod (Revenge of Sid czy cos prawda? ) i to juz chyba bedzie koniec prawda ? I wtedy kupie MEGA PACKA ;)

"Revenge of Sid" to my raczej tu na forum mozemy miec, a nie na DVD ;)

mr_spock 26.08.2004 09:58

Cytat:

Napisany przez woitas
no ja też.
chodzi mi raczej o wersję dvd.

to nagraj divixa na jakas plyte DVD i bedzie :P

nimal 26.08.2004 10:35

Cytat:

Napisany przez mr_spock
"Revenge of Sid" to my raczej tu na forum mozemy miec, a nie na DVD ;)

:rotfl:

Macio.Men 26.08.2004 12:15

Szturmowcy ze zmienionymi głosami? Nieeee, to nie przejdzie. Oni mają świetne głosy!

W ogóle najlepiej byłoby jakby dali jeszcze zmianę ścieżki audio na starych Szturmowców i nowych, ale może zbyt dużo wymagam. :)

AleX69 28.08.2004 19:08

no to wiemy juz troche wiecej ... jak beda wygladac box'y :mruga:

http://www.artgraph.com.pl/alex/covers/V.jpg

http://www.artgraph.com.pl/alex/covers/IV.jpg

http://www.artgraph.com.pl/alex/covers/VI.jpg

AleX69 30.08.2004 11:19

Oto lista zmian dokonanych w wydaniu DVD Epizodu IV ("Nowa Nadzieja"), w stosunku do Edycji Specjalnej (VHS) z 1997 roku:
Cytat:

- Otwieranie wszystkich włazów i drzwi jest przedstawione na drodze animacji komputerowej (w SE tak nie było);
- Głosy szturmowców, znane nam z Edycji Specjalnej, są zastąpione nowymi (usłyszymy Temuere Morrisona, który był odtwórcą roli Jango Fetta z EII);
- Występujące w filmie stwory i różne rasy są poprawione komputerowo, dzięki czemu zyskano na realiźmie (gumowe kostiumy - precz!);
- Pojedynek Lorda Vadera ze swoim dawnym mistrzem - Kenobim - jest wzbogacony o dodatkowe ujęcia. Znacznie poprawiona została dynamika walki;
- Pojawiły się nowe sceny z bitwy o Yavin;
- Sprzęt imperialny zdobi czcionka Aurebsh. Pozbyto się w końcu napisów w języku angielskim;
- Poprawiono sekwencję zachodu słońc na Tatooine (np. na niebie pojawiają się chmury).
- Ulepszony kolor i grubość klingi miecza świetlnego należącego do Luke´a (dawny miecz Anakina).
- Poprawiony model Jabby.
- Zmodyfikowana sekwencja zamknięcia włazu na Gwieździe Śmierci (obróbka komputerowa wrót i miecza świetlnego).
- Pojedynek Obi-Wana z Lordem Vaderem.
- "Odświeżone" wnętrze bloku więziennego na Gwieździe Śmierci.
- Polepszona komputerowo scena śmierci Greedo.
zrodlo: Bastion Polskich Fanow SW

Oto lista zmian dokonanych w wydaniu DVD Epizodu V ("Imperium Kontratakuje"), w stosunku do Edycji Specjalnej (VHS) z 1997 roku:
Cytat:

- Zmieniono w znaczącym stopniu scenę rozmowy Imperatora Palpatine´a (którego grał Clive Revill) z Lordem Vaderem.
- Głosy Boby Fetta i Szturmowców Imperium zostały podłożne przez Temure´a Morrisona.
- Tautany i Wampa są wygenerowane w większości za pomocą komputera;
- Pojawiły się nowe sceny ucieczki bohaterów z Miasta w Chmurach na Bespinie.
- Poprawione modele mieczy świetlnych (grubsze klingi z głębszymi kolorami)
- Dialog Lorda Vadera z Imperatorem na pokładzie Egzekutora

Oto lista zmian dokonanych w wydaniu DVD Epizodu VI ("Powrót Jedi"), w stosunku do Edycji Specjalnej (VHS) z 1997 roku:
Cytat:

- Sekwencja bitwy o Endor została w znacznej mierze rozbudowana - część "pluszowych" Ewoków zastąpiono postaciami komputerowymi,
- Komputerowo wygenerowano także postacie w Pałacu Jabby (Rancor, tancerki, łowcy nagród) oraz scenerie na Tatooine, Gwieździe Śmierci i lesistym księżycu Endora,
- Końcowa scena EVI, w której obserwujemy systemy cieszące się z upadku Imperium, została wzbogacona o Naboo i postać Watto na Tatooine,
- Do duchów, ukazujących się Luke´owi podczas nocnej zabawy, z całą pewnością nie dołączy Padme. Wiadomo natomiast, iż Sebastiana Shawa w tej scenie zastąpi Hayden Christiensen (grający młodego Anakina).

nimal 30.08.2004 12:42

ez qrde siano siano siano...
wzieli by sie lepiej i nakrecili epizodu 7-9 (jak bylo w bardzo pierwotnych planach) a nie poprawiali stare
ale wiadomo - latwiej zarobic sianko po raz 3 (bo to juz trzecia wersja tego samego!)
zmiany oczywiscie sa mile widziane... no ale bez przesady... moze w edycji 4 epizodu 3 zmienia kolor sminki ksiezniczki i ponownie skasuja za to po 30***8364; za plyte :|

Air 30.08.2004 13:35

Ciekawe ile to będzie kosztować. Stawiam na jakieś 250 zł za wszystko.

woitas 30.08.2004 13:47

chętnie ściągnąłbym to sobie i palnął na dvd DL :mruga:
czekam z niecierpliwością.
w końcu pozegnam się z divx'ami.

AleX69 30.08.2004 14:25

Cytat:

Napisany przez Air
Ciekawe ile to będzie kosztować. Stawiam na jakieś 250 zł za wszystko.

bedzie juz mozna kupic za 180,- ...

Air 30.08.2004 14:31

Cytat:

Napisany przez AleX69
bedzie juz mozna kupic za 180,- ...

Gdzie jeżeli można wiedzieć?

-Edit-

Już znalazłem ale za 198 zł, ale nie to mnnie martwi. Wyczytałem że "WSZYSTKIE MATERIAŁY DODATKOWE I KOMENTARZE W WERSJI ORYGINALNEJ"

Tyle się płaci a nawet im się głupich napisów zrobić nie chce. Dodatkowo brak DTS w wesji ojczystej, no ale będzie po hiszpańsku :rotfl:

szafran1988 30.08.2004 14:35

W sklepie ;p

AleX69 16.09.2004 13:11

wlsanie rozfoliowalem 4-dyskowy zestaw ... i zabieram sie za ogladanie :D

Air 16.09.2004 13:13

Cytat:

Napisany przez AleX69

Gratulacje!!

Ja chyba kupię w weekend.

Maciej 16.09.2004 13:42

hee..ja mam sentyment do starych wersjii, wychowałem się na nich.
Tak więc poogladam sobie na VHS. Oh Yeeahhh..

Macio.Men 16.09.2004 15:00

Cytat:

Napisany przez AleX69

AleX69 mam dwie prośby:

1. Czy możesz zrobić screenshota tej ostatniej sceny w Powrocie Jedi kiedy widać Anakina, Obiego i Yodę?

2. Głosy szturmowców. Możesz jakoś nagrać i podesłać? Cholernie mnie ciekawi jak oni brzmią :).

pozdrowienia

AleX69 16.09.2004 16:12

Cytat:

Napisany przez Macio.Men
AleX69 mam dwie prośby:

1. Czy możesz zrobić screenshota tej ostatniej sceny w Powrocie Jedi kiedy widać Anakina, Obiego i Yodę?

2. Głosy szturmowców. Możesz jakoś nagrać i podesłać? Cholernie mnie ciekawi jak oni brzmią :).

pozdrowienia

1. oczywiscie ... prosze
http://www.artgraph.com.pl/alex/test/Anakin-1.jpg

http://www.artgraph.com.pl/alex/test/Anakin-2.jpg

http://www.artgraph.com.pl/alex/test/anakin-3.jpg

http://www.artgraph.com.pl/alex/test/Anakin-4.jpg

2. a te odglosy ... to nie slysze duzej roznicy

ogolnie lucas poprawil ... ale nie zrobil jakiegos kolosalnego przewrotu :mruga:
powkladal tylko detale z 1, 2 i 3 epizodu aby sie wszystko kupy trzymalo ...

woitas 16.09.2004 17:56

skąd to ściągnąć - chodzi mi o dvd... :P

AleX69 16.09.2004 22:27

Cytat:

Napisany przez woitas
skąd to ściągnąć - chodzi mi o dvd... :P

proste, ja sciagnalem ... z hurtowni - za $miszna cene :D

AleX69 17.09.2004 10:13

:@@@@@@@@@@@ ... IMPERIAL PRZEGIAL!!!!!!!!
NIE MA POLSKICH NAPISOW NA PLYCIE "MATERIALY DODADKOWE"!!!

i to nie jest napewno juz sprawa Lucas'a tylko polskiego dystrybutora :(
nie mogli zrobic tak jak w trylogi "Indiana Jones"??!!
SUX'ER!!!

Air 17.09.2004 10:27

Cytat:

Napisany przez AleX69
proste, ja sciagnalem ... z hurtowni - za $miszna cene :D

Jaka jest ta śmieszna cena??

AleX69 17.09.2004 11:00

Cytat:

Napisany przez Air
Jaka jest ta śmieszna cena??

sic!! tylko nie mow nikomu ... 150,- :niepow:

AleX69 17.09.2004 13:40

btw ... kto nie widzial - POLECAM - lepsze niz saga!!!

http://www.starwars.pl/troops.php

woitas 04.11.2004 22:24

jest trailer revenge of the sith :D

AleX69 04.11.2004 22:35

usz sciagam :D

PS.: oblukalem kilkanascie razy i .... mniami - dark times :>

AleX69 15.11.2004 11:58

wlasnie pojawil sie nowy plakat ...

http://media.outnow.ch/Movies/Poster...er.(klein).jpg

AleX69 20.03.2005 20:52

jest juz nowy ... Star Wars, Episode III: Revenge Of The Sith (Added Full Trailer)

Tribunal 20.03.2005 21:21

ja poczekam az zejdzie do 100 iluś złotych i zapodam sobie bo Star Wars'ami mnie mooj ojciec zaraził i tak zostało miałem kiedys model Sokoła millenium ahhhh

woitas 21.03.2005 18:11

podobno zakończenie III sprawi, że niewiasty zmoczą chusteczki, szlochając...
już niedługo się przekonamy :)

Tribunal 21.03.2005 18:57

Mam pytanko w jakich sklepach kupiliscie trylogie? I za ile? Tak tylko zeby porównać ceny
sie pytam

andrzejj9 21.03.2005 21:32

Cytat:

Napisany przez woitas
podobno zakończenie III sprawi, że niewiasty zmoczą chusteczki, szlochając...
już niedługo się przekonamy :)

Taaa, jak rycerski, wspaniały, mężny itp. młody lord Vader stanie się mniej przystojnym, mężnym itd.. staszym Vaderem... Kurcze, chyba wezmę do kina husteczki :idea:

@ Tribunal

Ja jeszcze nie kupowałem, chociaż pewnie kiedyś to zrobię, ale najtaniej jest chyba w Media Markcie - za 179 złotych. Empik przesadził i to zdrowo, bo kosztuje tam chyba z 230..

Tribunal 21.03.2005 21:46

a widziałeś cene na www.stero.pl?? Tam wołaja 250zł.... A w miedia Markcie to nie wiem bo tam sie jszcze nie zapuszczałem ale dzienki za info wybiore sie tam na dniach

AleX69 25.11.2005 18:50

wlasnie jestem po zakupie trzeciego epizodu na DVD :D

takie cos z dwoma plytami ... i polskim dubbingiem (2.0) - to dzieciaki sie uciesza :D (ja nie mam)

zbieram informacje czy pozostale epizody I i II tez beda mialy ... Lucasowi widocznie trabka zmiekla

wersja 'bez praw' jest dwuplytowa :)

Tribunal 11.12.2005 22:38

Terz podbono maja wydac epizody I II III w takim samym systemie jak czesci IV V VI chyba kupie bo z nowszych części nie mam zadnej na DVD tylko ta trylogie:)

M@X 12.12.2005 00:10

A dystrybutor pieknie uderzyl w zapalonych kolekcjonerow pirackich kopii - Epizod I i II mialy plyte pelna odatkow, natomiast epizod III zostal juz tej plyty pozbawiony - dla prawdziwego fanatyka Star Wars fakt ten cisnie na usta slowo "zgroza" i wowczas z pewnoscia duzo powazniej zastanowi sie on nad zakupem wersji DVD. Zakldajac ze poprzednie czesci w jego kolekcji to rowniez "piraty" powaznie rozwazy zakup "nowej trylogii" na DVD - ot, bardzo zdrowy marketing!

andrzejj9 12.12.2005 08:24

Cytat:

Napisany przez M@X
A dystrybutor pieknie uderzyl w zapalonych kolekcjonerow pirackich kopii - Epizod I i II mialy plyte pelna odatkow, natomiast epizod III zostal juz tej plyty pozbawiony - dla prawdziwego fanatyka Star Wars fakt ten cisnie na usta slowo "zgroza" i wowczas z pewnoscia duzo powazniej zastanowi sie on nad zakupem wersji DVD. Zakldajac ze poprzednie czesci w jego kolekcji to rowniez "piraty" powaznie rozwazy zakup "nowej trylogii" na DVD - ot, bardzo zdrowy marketing!

Ja akurat ojcu na urodziny kupiłem SW III. Powiem jedno - po otwarciu pudełka (jeszcze nawet przed włożeniem płyty do napędu) stwierdziłem, że to, co widzę, jest żałosne.. Cholera, to piratu już są lepiej wizualnie wydane niż to... Pudełeczko z przeciętną okładką, dwie płyty w środku i nic - nic więcej. Ja rozumiem, że DVD to głównie film, a opakowanie ma tylko trzymać płyty w środku, ale przyjemnie się jednak robi otwierając ładnie wydane opakowanie, gdzie widać, że producentowi/dystrybutorowi chciało się włożyć w to trochę pracy, żeby efekt był odpowiedni.. A tutaj... A jeszcze akurat kilka dni wcześniej dostałem film MU SA (chiński bądź koreański - przy okazji polecam, bo doskonały) - pięknie wydany, w rozkładanym, połyskującym pudełku, z podłacanymi napisami itp. No aż przyjemnie coś takiego wziąć do ręki. A te gwiezdne wojny, szkoda gadać...

O dodatkach nie będę się rozpisywać, bo jak dla mnie to po prostu ich nie ma. Kilka tralierów i demo gry raczej nie zasługują na szczególną uwagę. Dobrze, że chociaż film jest w dobrej kopii (naprawdę dobrej), to na resztę mogę - choć niechętnie - przymknąć oko.

mensir67pl 12.12.2005 08:57

Cytat:

Napisany przez andrzejj9

Dobrze, że chociaż film jest w dobrej kopii (naprawdę dobrej), to na resztę mogę - choć niechętnie - przymknąć oko.

A co powieci na temat dzwieku AC3/2 polski dubbing - to nie fajnie jak na tej klasy film

a nie kazdy dzieciak nadaza z AC3/6 I NAPISY - a kazdy by chcial odczuc atmosfere filmu i efektow. ;)

M@X 12.12.2005 11:59

mensir67pl, zgubilem sie w Twojej wypowiedzi... To w koncu dobrze czy zle z tym dubbingiem Twoim zdaniem? Mnie osobiscie on irytuje, poczawszy od glosow postaci znanych z kreskowek a na fonetyce ("lord wader" miast "lord wejder") konczac... Robilem na tym testy nowego DVD Rebuildera i poniewaz polska sciezka drastycznie zanizala mi bitrate (~2750), a poniewaz z animowanego, trojwersyjnego menu oraz komentarza Lucasa rezygnowac nie zamierzalem, to nie mialem zadnych skrupolow w usunieciu PLDUB DD 2.0...

mensir67pl 12.12.2005 13:02

Cytat:

Napisany przez M@X
mensir67pl, zgubilem sie w Twojej wypowiedzi... To w koncu dobrze czy zle z tym dubbingiem Twoim zdaniem? Mnie osobiscie on irytuje, poczawszy od glosow postaci znanych z kreskowek a na fonetyce ("lord wader" miast "lord wejder") konczac... Robilem na tym testy nowego DVD Rebuildera i poniewaz polska sciezka drastycznie zanizala mi bitrate (~2750), a poniewaz z animowanego, trojwersyjnego menu oraz komentarza Lucasa rezygnowac nie zamierzalem, to nie mialem zadnych skrupolow w usunieciu PLDUB DD 2.0...

Bardzo zle ze POLSKI zrobiono w AC3/2 -okaleczono film ale jak - zwykle kasa kasa .....

szybko tanio i zeby zysk byl jak najwiekszy

osbiscie pozostaje przy TXT i ver ANG

andrzejj9 12.12.2005 14:35

Cytat:

Napisany przez mensir67pl
Bardzo zle ze POLSKI zrobiono w AC3/2 -okaleczono film ale jak - zwykle kasa kasa .....

szybko tanio i zeby zysk byl jak najwiekszy

osbiscie pozostaje przy TXT i ver ANG

Największym dylematem, jaki miałem decydując się na zakup, było to, czy kupić film ze względu na dubbing. Ale nie chodzi o to, że mi na dubbingu zależało, tylko właśnie to, że nie było lektora, było poważnym przesłaniem za tym, żeby to sobie darować. Bo nie ukrywajmy, dubbing - nawet dobrze zrobiony - przeboleć jeszcze można w przypadku kreskówek, czy filmów dla małych dzieci. Ale w Gwiezdnych Wojnach?? Wrzuciłem na chwilę, żeby sprawdzić i nawet nie brzmiał tragicznie, nie zmienia to jednak faktu, że i tak nigdy z nim filmu nie obejrzę...

Podobnie do dzisiaj nie jestem w stanie zrozumieć, jak można było wydać w Polsce Ostry Dyżur na DVD bez lektora? Są tylko napisy i żadnej innej możliwości.. Chciałem to kupić już dawno mamie, bo bardzo lubi ten serial, ale najczęściej ogląda go w kuchni, gotując obiad, czy robiąc tysiące innych rzeczy i praktycznie nie patrzy na ekran. A angielskiego nie zna na tyle, żeby rozumieć ze słuchu.. Wyszło już pięć serii i kupiłbym wszystkie, ale ze względu na brak lektora (który w telewizji był i to wyjątkowo dobrze dobrany) nie kupiłem i nie kupię żadnej..

AleX69 08.11.2006 23:58

lucas probuje zarobic kase na dymie ktory powstal przy poprawianiu
'starych' trzech epizodow ... :| (smiac sie czy plakac)

Cytat:

Napisany przez filmweb.pl
20 listopada firma Imperial Home Entertainment wprowadzi do sprzedaży specjalne, dwupłytowe wydania DVD trzech epizodów składających się na "oryginalną" trylogię "Gwiezdne wojny". Edycja ta będzie prawdziwą gratką dla fanów, ponieważ oprócz filmów, które już raz trafiły na nośniki DVD znajdą się w niej również (na drugiej płycie) oryginalne wersje każdego z obrazów pozbawione wprowadzonych później przez George'a Lucasa zmian i przeróbek. Sugerowana cena wydania to 59,99 zł ...

Oryginalne "Gwiezdne wojny" po raz pierwszy na DVD

Nol 09.11.2006 01:14

Dla mnie fajna sprawa - nie mam poprzednich cz***281;***347;ci zakupionych na DVD i chyba na t***261; si***281; skusz***281; :D

WARDEN 09.11.2006 01:51

hmmm mnie tez sie podoba bo kurna te NOWE v. to ... jabba wielkosci czlowieka - ( no nie wiem moze sie nawpierniczal czegos pomiedzy imperium a return jedi :/ )

andrzejj9 09.11.2006 11:28

Dla mnie pomys***322; te***380; nie jest z***322;y, a przynajmniej za tak***261; cen***281;. Na dodatkach mi nie zale***380;y, ale oryginaln***261; trylogi***281; ju***380; dawno chcia***322;em ojcu kupi***263;, tylko troch***281; za drogie to mimo wszystko by***322;o, jak na filmy, kt***243;re ju***380; po sto razy widzieli***347;my. Ale za 6 dyszek.. Czemu nie :)

- Deckard - 09.11.2006 11:35

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 702347)
Ale za 6 dyszek.. Czemu nie :)

ale chyba 60 zł za film :hmm: taki komentarz znalałem
Cytat:

Oczywiście, że każdy film osobno za 59 zł. Za dobrze by było...

andrzejj9 09.11.2006 13:52

Cytat:

Napisany przez - Deckard - (Post 702350)
ale chyba 60 zł za film :hmm: taki komentarz znalałem

"Sugerowana cena wydania 59 złotych" - no to chyba mówimy o całości? Bo jeśli za jeden film to ja bardzo podziękuję.. To więcej niż kosztowało rok, czy dwa lata temu, jak była to nowość (w sensie wydania oczywiście a nie filmów).

AleX69 09.11.2006 21:07

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 702382)
"Sugerowana cena wydania 59 złotych" - no to chyba mówimy o całości? Bo jeśli za jeden film to ja bardzo podziękuję.. To więcej niż kosztowało rok, czy dwa lata temu, jak była to nowość (w sensie wydania oczywiście a nie filmów).

no co ty jendrus :D

filmy tyle kosztuja chocby "X-Men: Ostatni bastion" 59.99,- i to wydanie jedno plytowe bez praw do wypozyczania

czteroplytowe wydanie "Gwiezdne Wojny Trylogia - Epizod 4,5,6" kosztowala 199,-
czyli jak dobrze licze komplet nowej edycj limitowanej bedzie kosztowal jakies 179.97,-
'czytaj' na allegro pewnie bedzie mozna dostac taniej :]

czy sie dobrze sprzeda to to nie wiem ... ale pewien jestem ze sprzedalo by sie
lepiej gdyby byl lektor :fiu:

Sunna 09.11.2006 21:35

60 zeta za jeden odcinek. Gratuluje sprzedazy.

andrzejj9 09.11.2006 23:36

No to ja ***347;licznie dzi***281;kuj***281;..

@ Alex - mam przez to rozumie***263;, ***380;e lektora nie b***281;dzie..? To nawet za 60 z***322;otych i bym pewnie nie kupi***322;. Mia***322;oby to by***263; dla ojca, a a***380; tak mi nie podpad***322;, ***380;ebym go dubbingiem w oryginalnych Gwiezdnych Wojnach katowa***322; ;)

AleX69 09.11.2006 23:58

Sunna@ taki kraj taki obyczaj ... polakom gratulujemy ceny za nowe filmy na dvd :D

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 702618)
@ Alex - mam przez to rozumie***263;, ***380;e lektora nie b***281;dzie..? To nawet za 60 z***322;otych i bym pewnie nie kupi***322;. Mia***322;oby to by***263; dla ojca, a a***380; tak mi nie podpad***322;, ***380;ebym go dubbingiem w oryginalnych Gwiezdnych Wojnach katowa***322; ;)

nikt u nas we firmie nie rozumie postepowania firmy fox z ta wydawka ...
I napisy
II napisy
III napisy, dubbing (2.0!!!)
IV napisy
V napisy
VI napisy

dla mnie to chore no ale coz Lucasowi (czyt. bogatemu) wszystko wolno :]

M@X 10.11.2006 13:42

Czyli tak jak bylo w normalnych wydaniach. Ten dubbing w E3 jest zbedny moim zdaniem, Star Wars jest najsmakowitszy w oryginalnej wersji, ew. z napisami. No ale co kto lubi ;-).

AleX69 10.11.2006 14:45

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 702743)
Czyli tak jak bylo w normalnych wydaniach. Ten dubbing w E3 jest zbedny moim zdaniem, Star Wars jest najsmakowitszy w oryginalnej wersji, ew. z napisami. No ale co kto lubi ;-).

tu raczej ciezko jest z maluchami z przedszkole/pierwsza klasa
tak jak naprzyklad ja ogladalem w kinie delfin :D - a ojciec mi czytal

tu raczej chodzi o te szkraby bo trudno mu wytlumaczyc ze luke jest synem vadera ...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:54.