![]() |
Winamp i dźwięk
Ilość załączników: 1
Vitam.
Mam problem dzisiaj gdy włączyłem Winampa to dzwięk mi się skopał i nie da się słuchać. Próbowałem zmieniać w regulacji głośności i w winapie i dupa. Ciągle słychać efekt "darcia się". próbka poniżej. Mam karte dzwiękową zintegrowaną i Winshita XP ---UPDATE--- We wszsytkich programach tak mam więc jest to wina czegoś innego niż Winampa |
Może przypadkiem zainstalowałeś jakąs nieciekawą wtyczkę ???
|
No właśnie nic nie instalowałem
|
Czyli wychodzi na to, że może to być karta dzwiękowa ... napisz jaka to ...
|
Pisałem że zintegrowana
|
A moze coś z przyśpieszeniem sprzetowym DirectX?? zmniejsz jelub zwiększ :)
|
zaraz to zrobie
|
hmm ... "format c:" 8 )
Inaczej Mily nieda rady ;p |
hahaha... moja broń przeciwko mnie... ale cóż
gallus zmiana przyspieszenia nie pomogła Mac i tak miałem kiedyś go zrobic więc spoko Pozdro ;) |
A jak zgrywałeś tą próbkę ???
|
advanced MP3 WMA Recorder
|
Coś musiałeś zrobić bo nie mogło to wziąć się samo z siebie. Może spróbuj zainstalować od nowa winampa.
A jak nie no to FORMAT C: :rotfl: :D |
Cytat:
Cytat:
|
nom... kurde ostatnio robiłem aktualizacje windowsa i może dlatego? Ale przecież od tego czasu słuchałem muzyki i nic sie nie działo
|
Wywal steerownik od dzwięku i zainstaluj jeszcze raz ...
|
Ale win XP mi automatycznie zainstalował stery do dźwięku
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Mily666 ja się strasznie dziwie, znając ciebie bez namysłu robiłbyś formata. Co się z tobą dzieje ??? :spoko:
|
Cytat:
wiem ale mi się nie chce robić Cytat:
Pozdro... |
zanim zaczniesz robic "akcje na wielka skale" sprawdz: czy nie masz "wycisz przy ustawieniach audio jakies opcji" -> "zolty glosnik" nastepnie jesli ma mozliwosc podlaczania glosnikow na gniazda optyczne moze niechcacy sie cos "przelaczylo' sprawdz czy odtwarzaja sie pliki midi i wav jesli je "slychac" znaczy ze stery sa ok; wtedy mozliwe ze winamp Ci "padl" zajrzyj tez do panel sterowania system menadzer urzadzen i czy nie ma tam czasem jakis (!) lub (?) takich symboli moze "cos sie wykopalo" dlatego posprawdzaj "inne przyczyny" zanim uzyjesz "trybu ostatecznej zaglady" :) a czasem moze byc tez blacha przyczyna np ze Ci kabel sie wypiol z gniazdka :) a jesli zintegrowana moze cos "bylo zmieniane w BIOS'ie jakas konfiguracja zwiazana z audio ??
|
Cytat:
|
|
Ilość załączników: 1
??
/EDIT o sorry właśnie doczytałem... format c: ^_^ |
Pierwisz to zawsze mam na środku a pierwsze co patrzyłem to właśnie to (co zaznaczyłeś na screenie). ale dzięki
|
Cytat:
to jakiś sajt dla pokemonów? jakieś słabe te "agrumenty"... np. że niby nie można winampa do traya schować?? WTF??! /EDIT i jeszcze można tam znaleźć 'linki' do cukierków... można podawać takie rzeczy na forum??? |
Mily666, weź lepiej zainstaluj jakieś oryginalne stery do tej integry, a nie te co ci XP wciska, bo one są tak okrojone, że szkoda gadać, a przejawia się to ogólnie gorszą jakością dźwięku
|
JUŻ MAM ZROBIONE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!
|
wiem, że masz zrobione, to tylko rada była
no ale twój wybór, ja juz się nie wtrącam |
@Y@nkee, zamknij temat bo nam sie Mily tu będzie wydzierał ;p ;) 8 )
|
Cytat:
No dobra no... wiecej nie będę... przyrzekam... chyba... ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:10. |