![]() |
A nie możesz po prostu w PGG wyłączyć wtyczki Banner Killer-a ?
|
@Monter
Pobrałem własnie build 154 i ... problem z założeniem konta zniknął (teraz już można założyć) :) zobaczymy co z tymi resetami kompa - jak narazie OK. ...::Update::... Dziwi mnie tylko fakt, że od czasu builda 138 (chyba) nie miałem żadnego monitu o pobranie aktualzacji ??? Sprawdzałem nawet w firewall'u i update.tmp nie był blokowany??? |
Ostatnio klient GG nadgonił niedoróbki i pady samego protokołu i serwerów tejże sieci... Mi GG pewnego dnia się zacięło, za diabła nie chciało zalogować. Nie wiedziałem, jaka może być przyczyna, zainstalowałem więc najnowsze i o dziwo zaczęło działać. Wkurza mnie to, ponieważ nie miałem bardzo starej wersji, bo 6.0.141. No i oczywiście nigdzie żadnej informacji ani komunikatu :/
Najnowsza jaką ściągnąłem działała, ale wyleciała ode mnie po dwóch dniach. Mowa o wersji 6.0.154. Nie wiem czy inni mają ten problem, czy nie, ale u mnie ta wersja resetowała kompa. Znalazłem w sieci starsze wersje, zapodałem 6.0.149 i problem zniknął. Za kwestie braku możliwości zakładania kont czy edycji, jak też problemy z odczytem katalogu userów, odpowiadać może wersja klienta GG. Zauważyłem, że jest to cicha metoda autora programu na zmuszanie ludzi do przesiadki na zawsze najnowszą wersję. |
Cytat:
Ale dzięki gallus'owi już je mam :piwo: Cytat:
|
gg potrzebuje do poprawnego dzialania w systemach winxp oraz w2k najnowszych latek mi nie odpalalo gg jak dalem latki dziala
|
Cytat:
|
Czy u Was też są problemy z założeniem nowego konta/numerku GG ???
|
Dzięki, trzeba to będzie spawdzić.
|
Nope. Konnekt, opis projektu.
|
KONNEKT wg mnie to nie jest to samo co Onet Konekt.... (chyba)
|
Hhhmm, ciekawe, ale może macie racje Nimal i gallus_anonim.
Monter - ten Konnekt to jest ten z Onetu?? |
Cytat:
|
epol - nie zawsze, zdazalo sie ze gadalem z kims, dodawalem go dolisty, przelaczalismy sie na widoczny i... konczylo sie ze adres szedl bez kropek...
|
Nie dochodza bo druga osoba nie ma cie na liscie kontaktow. Obie osoby musza miec wpisanego rozmowce.
|
Jak już to Konnekt - nie dość że konfigurowac można dosłowie wszystko, masa wtyczek, łącze do serwerów GG i Tlen, można jeszcze rozmawiać po LANie (własny protokół), i łączyć się ze swoim kontem Jabber'a. Po prostu kombajn.
|
potwierdzam slowa Sida - wiele razy mi sie zdazalo, jak weszla wersja 6 gg, ze linki nie lataly (wiadomosci zawieracjace link lub chociaz cos podobnego znikaly! bez zadnego ostrzerzenia! i bez informaowania wysylajacego!)
po przesiadce na mirande nie mam najmniejszego problemu z korzystaniem z polaczen z uzytkownikami gg GG - Gow..ne Go..no :P protokul moze nie jest zly (napewno cholerniepopularny, wiec nie da sie go uniknac w polsce) ale sam program :| proponuje przesiadke na mirande, ewentualnie tlen |
to na szczescie nie jest prawda - obie osoby moga byc niewidoczne, ba, odbiorca moze byc nawet odlaczony od sieci - i link dojdzie - sprawdzalem to doslownie setki razy
jedynym wytlumaczeniem moze byc tylko to ze korzystam z tlen'u, adresaci na ogol tez [naturalnie mowie o protokole gg, a o programie tlen] - jednak jesli okazaloby sie ze przez program gg sie nie da - to jest to tylko kolejny powod zeby opuscic ten tonacy okret |
Cytat:
Aby linki dochodziły, obie osoby muszą się wzajemnie mieć na listach kontaktów, poza tym odbierający z tego co wiem nie może mieć statusu niedostępnego ani ukrytego, musi być chociaż na "z/w". Format jaki tu doradzacie nic tu nie zmieni, akurat ta funkcja jest zalezna od serwerów GG. Na przesyłanie linków mogą mieć też wpływ wszelkie narzędzia ingerujące w protokół GG, na przykład wtyczka Ukrywacz z PGG, aktywny TextFilter, przekierowanie IP ustawione w Alt-Serwer... Pokombinuj - wyłącz dodatki i spróbuj wtedy, przy opcji aktywności na GG. |
No format c: ale ja miałem problem z gg taki że jak wiadomość mi ktoś przesyłął to wyskakiwał mi jakiś błąd i w oknie rozmowy nie pokazywało mi co ten ktoś do mnie napisał... dopiero w archiwum widziałem... zrobiłem Update gg i nie wyskakuje błąd
|
Cytat:
|
z tego co wiem, to musicie siebie mieć na liście kontaktów
|
To ja się podepne pod temat, bo nie chce zakladac nowego,
Mówie z góry, że FORMAT C: miałem jakieś trzy tygodnie temu, ale wiem, że i tak polecicie mi takie rozwiązanie... :) Mam taki problem, że jeżeli wysyłam komus linka przez gg to go u kogoś nie widać, ale to nie jest reguła, bo jedni widza linki a drudzy nie, co z tym zrobic bo się niedługo wykończe... @ Mily666, wiem FORMAT C: :> ;) |
Taa i sformatuje sobie jeszcze mózg ;)
Mam tez Tlena i tam banerek jest wyświetlany. |
FORMAT all partycji napewno pomoże :), a innym wyjsciem jest semsms :>
|
Aha, dalej to samo. Najciekawsze, że w Tlenie ten banerek jest normlanie wyświetlany.
|
Taaa Format C: dobry na wszystko :) Ale jakoś mi się nie widzi go robić
|
musisz się pobawić poziomami zabezpieczeń
u mnie wpływ na GG ma poziom zabezpieczeń dla 'Witryny z ograniczeniami' musisz kombinować, o ile to właśnie tam coś jest nie tak |
To spróbuj zainstalować najnowsze IE, a jażeli to nie pomoże to pozostaje CI jedynie semsms lub FORMAT C: :>
|
Niestety reset w IE nic nie dał. Dalej mam to samo.
IE jest w wersji 5.00.2919.6307 jeśli to ma coś do rzeczy. |
nie ważne czego używasz jako przeglądarki, GG = IE :P
|
GG mam nowe. Wczoraj ściągnięte.
Co do przeglądarki to IE mam ale używam Mozilli i Firefoxa. Zrobie we wszystkich ten eset (jesli będzie taka możliwość) |
ja też tak miałęm nadinstalowałem nowe gg i wszystko działa
|
źle kombinowałem, tu się rozbiega raczej o ustawienia w IE :cisza:
a dokładnie chodzi mi o zakładke zabezpieczenia, weź może zresetuj tam wysztko do ustawień domyślnych ;) |
Cytat:
Masz najnowsze GG??? |
gallus_anonim, z eksportowania nici. Bo nie można tego zrobić hurtem :(
Y@nkee_PL, dalje mam to samo. Zamiast obrazka mam biały kwadracik z czerwonym krzyżykiem. |
wystarczy zrobić kopie katalogu z profilem
zainstalować na nowo GG wgrać w swoje miejsce katalog z profilem i wsio |
Cytat:
A PGG już mam odinstalowane. Musiały zostać jakies śmieci. |
Cytat:
Kod:
"C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe" /tray |
Ale wystarczy zrobić coś takiego i powino byc OK :) C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe /tray
|
Cytat:
Trzeba sobie go ręcznie dodać do Autostartu :) |
Cytat:
|
Przecież można odinstalować samo PGG nie naruszając samego GG ???
|
to spróbuj wyexportować archiwum do pliku html, a później je sobie importujesz :)
|
Ale jakoś mi jest wygodniej z gg. Mam tam wszystkie nr itd. A semsms to byłyby kolejne niepotrzebne KB/MB w pamięci.
|
Zainstaluj semsms i nie bedziesz musiał używać GG :)
|
Gadu-Gadu - problem
elo,
Mam zainstalowane GG i nakładke PowerGG (PGG). Jednak już od X miesięcy nie korzystam z PGG. Jako, że mam PGG nie moge wysylac sms na idee bo mi się ten baner nie wczytuje. A GG nie moge całkowicie wywalić, bo mi jest potrzebne archiwum. Tak więc moje pytanie brzmi: Jak zrobić aby pozbyć sie PGG, moc wysyłąc sms na idee i mieć archiwum. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:58. |