Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Gadu-Gadu - problem (https://forum.cdrinfo.pl/f5/gadu-gadu-problem-37937/)

-Kowalik- 12.10.2004 13:08

A nie możesz po prostu w PGG wyłączyć wtyczki Banner Killer-a ?

MacGyver 12.10.2004 11:48

@Monter
Pobrałem własnie build 154 i ... problem z założeniem konta zniknął (teraz już można założyć) :) zobaczymy co z tymi resetami kompa - jak narazie OK.

...::Update::...
Dziwi mnie tylko fakt, że od czasu builda 138 (chyba) nie miałem żadnego monitu o pobranie aktualzacji ??? Sprawdzałem nawet w firewall'u i update.tmp nie był blokowany???

Monter 12.10.2004 11:27

Ostatnio klient GG nadgonił niedoróbki i pady samego protokołu i serwerów tejże sieci... Mi GG pewnego dnia się zacięło, za diabła nie chciało zalogować. Nie wiedziałem, jaka może być przyczyna, zainstalowałem więc najnowsze i o dziwo zaczęło działać. Wkurza mnie to, ponieważ nie miałem bardzo starej wersji, bo 6.0.141. No i oczywiście nigdzie żadnej informacji ani komunikatu :/
Najnowsza jaką ściągnąłem działała, ale wyleciała ode mnie po dwóch dniach. Mowa o wersji 6.0.154. Nie wiem czy inni mają ten problem, czy nie, ale u mnie ta wersja resetowała kompa. Znalazłem w sieci starsze wersje, zapodałem 6.0.149 i problem zniknął.
Za kwestie braku możliwości zakładania kont czy edycji, jak też problemy z odczytem katalogu userów, odpowiadać może wersja klienta GG. Zauważyłem, że jest to cicha metoda autora programu na zmuszanie ludzi do przesiadki na zawsze najnowszą wersję.

MacGyver 12.10.2004 11:09

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Akurat dwa dni temu to robiłem i nie było żadnych problemów

Ja od wczoraj niemoge założyc nowego konta. Chce sobie potestowac troche konnekta wiec potrzebne mi drugie konto.
Ale dzięki gallus'owi już je mam :piwo:
Cytat:

Napisany przez memorando
gg potrzebuje do poprawnego dzialania w systemach winxp oraz w2k najnowszych latek mi nie odpalalo gg jak dalem latki dziala

Mi GG smiga bez problemu ale ostatnio nie moge zalozyc konta.

memorando 11.10.2004 23:39

gg potrzebuje do poprawnego dzialania w systemach winxp oraz w2k najnowszych latek mi nie odpalalo gg jak dalem latki dziala

andrzejj9 11.10.2004 22:21

Cytat:

Napisany przez MacGyver
Czy u Was też są problemy z założeniem nowego konta/numerku GG ???

Akurat dwa dni temu to robiłem i nie było żadnych problemów

MacGyver 11.10.2004 21:01

Czy u Was też są problemy z założeniem nowego konta/numerku GG ???

epol 17.08.2004 10:52

Dzięki, trzeba to będzie spawdzić.

Monter 17.08.2004 10:47

Nope. Konnekt, opis projektu.

gallus 17.08.2004 10:40

KONNEKT wg mnie to nie jest to samo co Onet Konekt.... (chyba)

epol 17.08.2004 10:28

Hhhmm, ciekawe, ale może macie racje Nimal i gallus_anonim.

Monter - ten Konnekt to jest ten z Onetu??

gallus 16.08.2004 17:37

Cytat:

Napisany przez epol
Nie dochodza bo druga osoba nie ma cie na liscie kontaktow. Obie osoby musza miec wpisanego rozmowce.

Nimal ma racje, nieraz linki dochodza do tych który mnie nie mają w kontaktach..... ale zmieniam na konnekta :) (chyba)

nimal 16.08.2004 17:08

epol - nie zawsze, zdazalo sie ze gadalem z kims, dodawalem go dolisty, przelaczalismy sie na widoczny i... konczylo sie ze adres szedl bez kropek...

epol 16.08.2004 16:43

Nie dochodza bo druga osoba nie ma cie na liscie kontaktow. Obie osoby musza miec wpisanego rozmowce.

Monter 16.08.2004 13:57

Jak już to Konnekt - nie dość że konfigurowac można dosłowie wszystko, masa wtyczek, łącze do serwerów GG i Tlen, można jeszcze rozmawiać po LANie (własny protokół), i łączyć się ze swoim kontem Jabber'a. Po prostu kombajn.

nimal 16.08.2004 09:28

potwierdzam slowa Sida - wiele razy mi sie zdazalo, jak weszla wersja 6 gg, ze linki nie lataly (wiadomosci zawieracjace link lub chociaz cos podobnego znikaly! bez zadnego ostrzerzenia! i bez informaowania wysylajacego!)
po przesiadce na mirande nie mam najmniejszego problemu z korzystaniem z polaczen z uzytkownikami gg

GG - Gow..ne Go..no :P protokul moze nie jest zly (napewno cholerniepopularny, wiec nie da sie go uniknac w polsce) ale sam program :| proponuje przesiadke na mirande, ewentualnie tlen

-Sid-The-Rat=> 16.08.2004 09:23

to na szczescie nie jest prawda - obie osoby moga byc niewidoczne, ba, odbiorca moze byc nawet odlaczony od sieci - i link dojdzie - sprawdzalem to doslownie setki razy

jedynym wytlumaczeniem moze byc tylko to ze korzystam z tlen'u, adresaci na ogol tez [naturalnie mowie o protokole gg, a o programie tlen] - jednak jesli okazaloby sie ze przez program gg sie nie da - to jest to tylko kolejny powod zeby opuscic ten tonacy okret

Monter 15.08.2004 02:57

Cytat:

Napisany przez gallus_anonim
To ja się podepne pod temat, bo nie chce zakladac nowego,
Mówie z góry, że FORMAT C: miałem jakieś trzy tygodnie temu, ale wiem, że i tak polecicie mi takie rozwiązanie... :)
Mam taki problem, że jeżeli wysyłam komus linka przez gg to go u kogoś nie widać, ale to nie jest reguła, bo jedni widza linki a drudzy nie, co z tym zrobic bo się niedługo wykończe...
@ Mily666, wiem FORMAT C: :> ;)

Aby linki dochodziły, obie osoby muszą się wzajemnie mieć na listach kontaktów, poza tym odbierający z tego co wiem nie może mieć statusu niedostępnego ani ukrytego, musi być chociaż na "z/w".
Format jaki tu doradzacie nic tu nie zmieni, akurat ta funkcja jest zalezna od serwerów GG. Na przesyłanie linków mogą mieć też wpływ wszelkie narzędzia ingerujące w protokół GG, na przykład wtyczka Ukrywacz z PGG, aktywny TextFilter, przekierowanie IP ustawione w Alt-Serwer... Pokombinuj - wyłącz dodatki i spróbuj wtedy, przy opcji aktywności na GG.

Mily_ 14.08.2004 23:46

No format c: ale ja miałem problem z gg taki że jak wiadomość mi ktoś przesyłął to wyskakiwał mi jakiś błąd i w oknie rozmowy nie pokazywało mi co ten ktoś do mnie napisał... dopiero w archiwum widziałem... zrobiłem Update gg i nie wyskakuje błąd

gallus 14.08.2004 22:46

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
z tego co wiem, to musicie siebie mieć na liście kontaktów

To musze, spytać Woitasa, czy mnie ma w kontaktach, bo chyba z nim równiez miałem taki problem, ale i tak dzieki, każda sugestia się liczy :)

Y@nkee_PL 14.08.2004 22:42

z tego co wiem, to musicie siebie mieć na liście kontaktów

gallus 14.08.2004 22:03

To ja się podepne pod temat, bo nie chce zakladac nowego,
Mówie z góry, że FORMAT C: miałem jakieś trzy tygodnie temu, ale wiem, że i tak polecicie mi takie rozwiązanie... :)
Mam taki problem, że jeżeli wysyłam komus linka przez gg to go u kogoś nie widać, ale to nie jest reguła, bo jedni widza linki a drudzy nie, co z tym zrobic bo się niedługo wykończe...
@ Mily666, wiem FORMAT C: :> ;)

epol 08.08.2004 17:40

Taa i sformatuje sobie jeszcze mózg ;)
Mam tez Tlena i tam banerek jest wyświetlany.

gallus 08.08.2004 16:58

FORMAT all partycji napewno pomoże :), a innym wyjsciem jest semsms :>

epol 08.08.2004 16:52

Aha, dalej to samo. Najciekawsze, że w Tlenie ten banerek jest normlanie wyświetlany.

epol 06.08.2004 19:16

Taaa Format C: dobry na wszystko :) Ale jakoś mi się nie widzi go robić

Y@nkee_PL 06.08.2004 19:15

musisz się pobawić poziomami zabezpieczeń
u mnie wpływ na GG ma poziom zabezpieczeń dla 'Witryny z ograniczeniami'
musisz kombinować, o ile to właśnie tam coś jest nie tak

gallus 06.08.2004 19:09

To spróbuj zainstalować najnowsze IE, a jażeli to nie pomoże to pozostaje CI jedynie semsms lub FORMAT C: :>

epol 06.08.2004 19:05

Niestety reset w IE nic nie dał. Dalej mam to samo.
IE jest w wersji 5.00.2919.6307 jeśli to ma coś do rzeczy.

Y@nkee_PL 06.08.2004 17:22

nie ważne czego używasz jako przeglądarki, GG = IE :P

epol 06.08.2004 12:02

GG mam nowe. Wczoraj ściągnięte.
Co do przeglądarki to IE mam ale używam Mozilli i Firefoxa. Zrobie we wszystkich ten eset (jesli będzie taka możliwość)

Burak_PL 06.08.2004 10:57

ja też tak miałęm nadinstalowałem nowe gg i wszystko działa

Y@nkee_PL 06.08.2004 01:47

źle kombinowałem, tu się rozbiega raczej o ustawienia w IE :cisza:
a dokładnie chodzi mi o zakładke zabezpieczenia, weź może zresetuj tam wysztko do ustawień domyślnych ;)

MacGyver 05.08.2004 19:22

Cytat:

Napisany przez epol
Zamiast obrazka mam biały kwadracik z czerwonym krzyżykiem.

Też tak kiedyś miałem, ale teraz jest OK (i niewiem dlaczego)...
Masz najnowsze GG???

epol 05.08.2004 19:05

gallus_anonim, z eksportowania nici. Bo nie można tego zrobić hurtem :(

Y@nkee_PL, dalje mam to samo. Zamiast obrazka mam biały kwadracik z czerwonym krzyżykiem.

Y@nkee_PL 05.08.2004 18:12

wystarczy zrobić kopie katalogu z profilem
zainstalować na nowo GG
wgrać w swoje miejsce katalog z profilem
i wsio

epol 05.08.2004 16:59

Cytat:

to spróbuj wyexportować archiwum do pliku html, a później je sobie importujesz

Hhmm na to nie wpadłem :)
A PGG już mam odinstalowane. Musiały zostać jakies śmieci.

MacGyver 05.08.2004 15:00

Cytat:

Ale wystarczy zrobić coś takiego i powino byc OK :) C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe /tray

No własnie o tym pisałem (że ręcznie trzeba to dodać)
Kod:

"C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe" /tray

gallus 05.08.2004 14:55

Ale wystarczy zrobić coś takiego i powino byc OK :) C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe /tray

MacGyver 05.08.2004 14:41

Cytat:

Mac ma racje, usówałem u seibie i wszystko było spox :)

Tylko jest mały problem bo GG już nie uruchamia się automatycznie przystarcie systemu :ysz: (nie pomagaja nawet odpowiednie opcje w GG - bynajmniej u mnie).
Trzeba sobie go ręcznie dodać do Autostartu :)

gallus 05.08.2004 14:25

Cytat:

Napisany przez MacGyver
Przecież można odinstalować samo PGG nie naruszając samego GG ???

Mac ma racje, usówałem u seibie i wszystko było spox :)

MacGyver 05.08.2004 14:01

Przecież można odinstalować samo PGG nie naruszając samego GG ???

gallus 05.08.2004 13:34

to spróbuj wyexportować archiwum do pliku html, a później je sobie importujesz :)

epol 05.08.2004 13:12

Ale jakoś mi jest wygodniej z gg. Mam tam wszystkie nr itd. A semsms to byłyby kolejne niepotrzebne KB/MB w pamięci.

gallus 05.08.2004 13:05

Zainstaluj semsms i nie bedziesz musiał używać GG :)

epol 05.08.2004 12:55

Gadu-Gadu - problem

elo,
Mam zainstalowane GG i nakładke PowerGG (PGG). Jednak już od X miesięcy nie korzystam z PGG. Jako, że mam PGG nie moge wysylac sms na idee bo mi się ten baner nie wczytuje. A GG nie moge całkowicie wywalić, bo mi jest potrzebne archiwum. Tak więc moje pytanie brzmi:
Jak zrobić aby pozbyć sie PGG, moc wysyłąc sms na idee i mieć archiwum.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:58.