![]() |
Cytat:
Przy instalacji windy na 99% użyłem keya fckgw więc oczywiscie wywala mi bląd. Czy tam wystarczy wpisać dowolny znaleziony key czy trzeba jakoś kombionować jeszcze? A może ktos mógłby mi jakiś SER(ial)EK przesłać na Priv zeby dalo sie zainstalować SP2 :mruga: :> No sam nie wiem czy powinienem o czymś takim pisać. w razie czego to prosze admina niech usunie tego posta albo da znać to sam go usune, bo jakoś nie przepadam za żółtymi egzotycznymi owocami;) :peace: ---EDIT--- Czy w takiej sytuacji jak moje da sie zmienic tego seriala czy trzeba ponownie zainstalować windowsa?? Albo moze niech ktos poda ID to spróbuje cos pogrzebac w rejestrze ----EDIT 2----- Juz zainstalowałem. Dzieki wszystkim którzy odpowiedzieli :piwo: :piwo: :piwo: i zielone kwadraciki w najblizszym czasie;) Jakby ktos mial taki sam problem jak ja to sluze pomocą. Pzdr. |
Cytat:
|
OK zainstalowałem :)
Czemu radzicie ustawić limit polączeń na 50 ?? Teraz ustawiłem sobie na bez ograniczeń... PS NIS 2003 działa bez zarzutu na SP2 :) |
A w jaki sposób ??
Bo wiem, że SP`ki mają taką opcje ;) |
każdą poprawkę można w analogiczny sposób zintegrować z windą.
|
Cytat:
|
No niby tak ale to wtedy format a na razie jakoś mi się nie chcę znowu instalować wszystkiego od początku
A płytkę i tak sobie zrobię tylko może już ktoś pobierał z windows update i może coś napisze 266 MB a tam tylko 75MB ??? |
Cytat:
|
Wg mnie lepiej zrobić integracje i mieć wszystko na jednym CD, ale to tylko moje zdanie :)
PS. A czy idzie np. zintegrować windowsa z łatkami na blastera itp?? |
Jest już SP2 na windows update
Jak lepiej go instalować przez update 75 MB czy zrobić płytkę z tego pliku 266 MB i zintegrować ? |
A ja mam tak :P
http://www.zzyxx.republika.pl/screen/sys.jpg a numerek seryjny można zmienić tutaj :P http://www.zzyxx.republika.pl/screen/sysID.gif Jeśli chodzi o SP2 to już zintegrowałem na podstawie opisu z cdrinfo :D i poszło jak po maśle, niestety nie instalowałem go jeszcze, bo na razie działa mi ten winxpsp2, który mam na pokładzie, ale już nie długo :podbite: |
Cytat:
Dzięki za zainteresowanie. |
ok instalacja poszla ok wszystko ok ale po instalacji w konfiguracj programu antywirusowego wyskoczylo mi ze nie posiadam ale mam nod32 czy ktos ma noda i czy mu wykryl po instalacji ser2
|
zrodlo: infojama.pl
Cytat:
|
Cytat:
|
|
A dlaczego w dwóch różnych programikach pokazuje mi inny serial??
http://img26.exs.cx/img26/606/serial_1.jpg http://img26.exs.cx/img26/4451/serial_2.jpg A w Everescie mam ten zaczynający sie od (VFWGM.......) |
zaleca się wartość 50 bez względu na to jakie się ma łącze
|
50
|
Cytat:
|
jesli ustawialiście Limit Połączeń w xp-AntiSpy ...ile ustawiliście ? Czy bezpiecznie jest ustawić "bez ograniczeń" ?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Powtórne zapytanie:
Nie mogę zainstalować sterowników do USB 2.0 na płycie NF7. Kiedyś wyskakiwała informacja że można to zrobić po zainstalowaniu SP1 a teraz nic. Ma ktoś jakiś pomysł jak mam to zainstalować?? |
Cytat:
Version: 6.01 Build: 57 Oryginal. |
ja tam po slipstreamie pojechalem jeszcze nlite'm i wywalilem tego firewalla i cala ta ochrone, co tez i Wam polecam
|
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...&postcount=162 |
Cytat:
Gdzie wyłączyć ograniczenie połączeń??? |
wyłącz calkowicie systemowy firewall. I wyłącz ograniczenie ilości połączeń.
|
Ustawienia...
Piszecie że wam p2p śmiga lepiej i net ogólnie...
Czy coś przestawialiście??? Jak ustawiliście firewal??? Napiszcie aby i inni mogli się cieszyć wymianą legalnych plików. |
a mowilem u mnie pojawia sie od czasu do czasu komunikat o tym ze nie mozna uruchomic
nortona antyvira poniewaz autoprotect jest wylaczony ale przeinstalowale i narazie hula ale wczesniej tego nie bylo wiec juz powoli sie zaczyna zabawa :) juz myslalem ze winzgroza zacznie po lucku chodzic ale chyba nic jej nie pomoze :ysz: |
Cytat:
jaką masz wersje nortona ??? |
U mnie dłużej się Windows wczytuje, ale net działa bardzo szybko.
A jednak, nie mogło działać wszystko. Nie mogę zainstalować sterowników do USB 2.0 na płycie NF7. Kiedyś wyskakiwała informacja że można to zrobić po zainstalowaniu SP1 a teraz nic. Ma ktoś jakiś pomysł jak mam to zainstalować?? |
Nie popadajcie w nadmierne zachwyty,
-Norton z niejasnych przyczyn, podaje komunikat: Program będący częścią instalacji danej aktualizacji zakończył działanie w wyniku błędu. Aktualizacja nie została zainstalowana. Instalowanie Norton Internet Security program updates (1 z 1), próba nieudana. Program będący częścią instalacji danej aktualizacji zakończył działanie w wyniku błędu. Aktualizacja nie została zainstalowana. Program LiveUpdate pobrał wszystkie wymagane aktualizacje, ale instalacja żadnej z nich nie powiodła się. Spróbuj pobrać aktualizacje w późniejszym czasie. Sesja LiveUpdate została ukończona. Tak wiec mam juz pierwszego buga, przed ktorym ostrzegano. |
czyli ogolnie problemow nie ma z nim?
Bzdury ze blokuje p2p, chodzilo pewnie o firewalla...ale mniejsza o to. Jade teraz na Win2k3 ale chce sie upewnic ze SP2 to nie jest niewypal |
powiem tak - przed SP2 praktycznie nigdy nie miałem w azureusie prędkości większej niż 60 kilo.
teraz osiąga często 72-75. w każdym razie, widać, że net chodzi szybciej. |
Cytat:
|
w zasadzie to chyba tyko tym ze w wersji corporate wprowadzasz cdkeya i nie musisz aktywaowac a pro musisz /chyba ze masz klucz od corporate/
|
a ja mam takie male pytnko off topicowe
Czym sie rozni wersja Corporate od zwyklego professionala ? pozdro ;) |
Cytat:
Poszukacje w internecie jest sporo na temat jakie numery są blokowane przez SP! Na pewno jest blokowany tzw. "Devil's Code" czyli FCKGW-... Pozdrawiam, |
Witam :)
Czy product ID zmienia się po przeinstalowaniu Windy, jeśli mam teraz xxxxx-645-xxxxxxx-xxxxx to po przeinstalowaniu będę znów miał ten sam product ID czy to zależy od seriala wpisanego ?? |
hehe, teraz jeszcze pusciłem mułka przez http tunnela i dostałem bezproblemowo połaczenei do razora2, więc chyba nareszcie bede mółs ssać z mula :)
|
gallus, na SP2 osiołek też mi szaleje, w pozytywnym znaczeniu :D
pierwszy raz zdażyło mi się, że osioł ściągał full łączem :) |
W eMulu dostaje połączenia do wielu źródeł a kiedyś to tylko do kilku... to dziwne ale w sumie dobrze :D
-edit- o kur** pierszy raz w życiu widze na Mulu transfer 45kb/s, dawniej to ledwei 10 wyciągałem.. |
Panowie! No to mam obraz dzisiaj wypalam a jutro najprawdopodobniej format ;) Relacje zdam wieczorkiem ;) Dzieki dla wszystkich ktorzy mi pomogli i dla tych ktorzy sie tu wypowiedzieli ;
pozdro ;) |
mozna a dlaczego nie :D
|
Mam pytanko moze głupie, ale czy można robć integre SP2 z Windowsem XP Pro SP1 ??
|
Windows XP z zainstalowanym SP2 ma być systemem zabezpieczonym przed wirusami, robakami oraz atakami hakerów. Tyle teoria, w praktyce każdy zwykły użytkownik internetu uzyskuje dostęp do zupełnie obcego komputera podłączonego do sieci internetowej.
Zaraz po instalacji SP2, mimo aktywnego systemowego firewalla, widoczne są z internetu, udostępniane tylko dla sieci LAN katalogi, pliki oraz drukarki - wystarczy aby komputer łączył się z siecią poprzez modem lub ISDN. Może niektórzy pamiętają sytuację z Win95, kiedy to Microsoft "zapomniał" o możliwości blokowania udostępniania zasobów dla połączeń dial-up, odpowiedni update usunął ten błąd. WindowsXP, sytuacja ta powtórzyla się ponownie, SP1 załatał lukę tylko częściowo, wbudowany systemowy firewall pozwalał na monitorowanie tylko połączen dial-up z wyłączeniem sieci LAN. SP2 trafił jednak do użytkowników z o wiele groźniejszym błędem. Przy instalacji przejmowane są ustawienia systemowego firewalla, jeżeli był aktywny tylko dla połączeń dial-up, teraz aktywny jest dla wszystkich połączeń sieciowych. To chyba dobrze ? Nie, gdyż tworzony jest wyjątek właśnie dla udostępniania plików, katalogów, drukarek. Porty, które korzystają z tej usługi pozostają otwarte. Przy pierwszym połączeniu z internetem, po instalacji SP2, wszystko co udostępnialiśmy tylko w sieci LAN, widoczne jest dla każdego internauty. Sytuacji tej nie można już zmienić, gdyż konfiguracja systemowego firewalla została zmieniona, i nie jest już możliwe tworzenie wyjątków dla poszczególnych połączeń lecz tylko dla całych grup zakresów sieciowych. Co należy zrobić ? W panelu sterowania wybieramy "Windows-Firewall", zakładka "Wyjatki", zaznaczamy "pliki i drukarki", klikamy na "zmień", widzimy teraz porty używane przy udostępnianiu w sieci. Aby zabezpieczyć się na zewnątrz i pozwolić tylko na udostępnianie w sieci LAN, musimy każdy port zaznaczyć i zmienić jego zakres sieciowy. Tu kolejna ważna uwaga, zmiany te są aktywne tylko wtedy, gdy aktywowane jest udostępnianie połączenia internetowego!! To jedna z pierwszych wykrytych "niespodzianek", oby kolejne dni i tygodnie przynosiły ich jak najmniej. ***169;win-os http://www.win-os.pl/modules.php?op=...0eab5c9f9f9ace nie mam pytań :/ |
Cytat:
|
@mallow
jesli sciagasz wersje pro to o ile sie nie myle wystarczy ze podczas instalacji dasz klucz od wersji corporate jesli chodzi o integracje to uzyj nlite'a: http://nuhi.msfn.org/ nie bedziesz sie musial bawic z zadna linia komend @Weron: to jest ver dla uzytkownikow domowych bo o ile sie nie myle to jest dostepny przez winupdate |
A kiedy wyjdzie sp2 dla uzytkownikow domowych?
Bo ten to chyba jeszzce nie jest? |
Panowie!
Mam SP2, jestem w trakcie sciagania XP Pro czystego a teraz tak: Jak zintegorwac to mam tu kilka opisow, ale co do klucza mam pewne niejasnosci. Czy trzeba tak kombinowac jak z SP1 ze jakies zmiany kluczy czy cos? Jakby ktos mogl na PM podeslac mi kluczyk do winx+sp2 bede wdzieczny. pozdro ;) |
a ja mam zwykłe WINXP :P
|
Ilość załączników: 4
a ja znalazłem takie CD Labels do WinXP...
CCP -->Compliance Checking Program (Upgrade Version) EVL -->Evaluation Version FPP -->Full Packaged Product (Retail Version) OEM -->Original Equipment Manufacturer RTM -->Release To Manufacturing SEL -->Select (License for 250 or more PCs) VLK -->Volume License (Product) Key VOL -->Volume (License) |
Cytat:
Windows XP Professional Retail WXPFPP_PL POL. Windows XP Home Retail WXHFPP_PL POL. Windows XP Professional Upgrade WXPCCP_PL POL. Windows XP Home Upgrade WXHCCP_PL POL. Windows XP Professional OEM WXPOEM_PL POL. Windows XP Home OEM WXHOEM_PL POL. Windows XP Professional Corporate/Volume WXPVOL_PL POL. Windows XP Home Corporate/Volume WXHVOL_PL POL. Windows XP Professional (SP1a) Retail X1APFPP_PL POL. Windows XP Home (SP1a) Retail X1AHFPP_PL POL. Windows XP Professional (SP1a) OEM X1APOEM_PL POL. Windows XP Professional (SP2) Retail XP2PFPP_PL POL. Windows XP Home (SP2) Retail XP2HFPP_PL POL. Windows XP Professional (SP2) OEM XP2POEM_PL POL. Windows XP Home (SP2) OEM XP2HOEM_PL |
Cytat:
|
jaka jest etykieta płyty xp pro sp2 pl ??
|
@1. nie umiem.
Ale: WinXP pro SP1 - zintegrowalem. WinXP Home SP1a - zintegrowalem. WinXP Home OEM - NIE! @2. Mam zwalona plyte (?) oryginal z firmy (jak reszta - zreszta). Podaje, ze w napedzie jest niewlasciwa plyta!!! Obraz Alcoholem robi sie OK! Z obrazu - tez nie idzie. |
ja robiłem z czystego XP i wg opisu na CDRinfo :)
a jeśli chodzi o klucz... sprawdziłem za pomocą AIDA32 i XP Product Key Viewer, jaki użyłem do instalacji taki też te programy pokazują ;) |
Cytat:
1.http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=295 2.http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=297 |
Cytat:
czysty xp pro + sp2 |
Hmmmm...
Cos jest na rzeczy! Ps: mozecie zrobic plyte ze zintegrowanym SP2, bez SP1? Bo ja jakos nie moge! Musze miec WinXP+SP1 i dopiero idzie mi integracja SP2. Ps2: pewnie nie umiem. |
Tak...bez SP1 .Instalowałem na czysty dysk. Z płyty WinXP+SP2 .
Wpisałem klucz ...K6FDC-xxxx-xxxx .... , a po zainstalowaniu się systemu zmienił się na ... MTY7X-xxxx-xxxx.... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Podczas instalacjii WinXp+Sp2 wpisałem klucz CD. Po zainstalowaniu się systemu ...nie wiem czemu, ale ten klucz się zmienił na inny ??? Sprawdzałem w ViewKeyXP i XP Product Key Viewer .Wy też tak macie?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie instalujcie SP2 jeżeli macie Style Xp. Komp chodzi mi bardzo wolno. Wszystko wczytuje się dłużej. Jedyne wyjście - format c:. Mam wtedy instalować SP1??
-Edit- Znalazłem, nie instalować SP1. |
Integracja sp2 z win xp...
|
Cytat:
Cytat:
|
Witam!
Spojrz na mojego posta edytowalem i tam masz rozwiazanie! Ta stronka MS ciezko sie laduje, ale tam jest rozwiazanie na 100% bo czytalem. |
Cytat:
|
Witam!
TAK... masz zmieniane plansze podczas bootowania... gdzies widzialem opis jak to ominac... poszukaj. update: http://support.microsoft.com/default...;en-us;Q327101 http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=13825 |
Ilość załączników: 1
Chciałem zainstalować a nie moge. Pojawia mi się coś takiego jak w załączniku. Ma to coś wspólnego z tym że mam Style Xp zainstalowane?
|
słuchajcie - im prędzej nauczymy sobie z tym radzić, tym lepiej dla nas.
podoba nam się, czy też nie, ale jesteśmy wszyscy na niego skazani. aha - musiałem przeinstalować stery do live 1024 - po restarcie system nie pamiętał moich zdefiniowanych ustawień dla 4+1 |
I tak trzymaj ;)
Się fotela I zjadaj pliki ;) |
miałem zamiar walnac sobie obraz z sp1 ale jakos mi sie odwidzialo i na zywiol poszedl sp2 i.... cudem dziala, oby tak dalej
|
Cytat:
a jak niechcesz robic formatu to ghost zrob sobie i po strachu :) |
Cytat:
schody schodami ale radzic sobie jakos trzeba, bo format c: BRRRRRRR od tego z daleka || a co do dzialanie to jakos szybciej system chodzi, albo tylko jakies zludzenie |
w koncu i ja sie zlamalem na sp2 i jest oki wszystko smiga ale jeszcze zobaczymy po dluszej pracy :)
ale widze ze juz kolega schody sie robia male przy instalcji :) |
@memorando
@Y@nkee_PL mialem podobny problem przy SP1, po kilkugodzinnej walce i wywaleniu pliku atapi.sys -> zainstalowaniu podstawowego kanalu (zaczal dzialac) -> kolejnym wywaleniu stapi.sys -> restart kompa instalka pomocniczego kontrolera -> restart i zaczelo dzialac wszych OK wczoraj jak zarzucalem sp2 przy wykonywaniu kopii zapasowej i punktu przywracania czepil sie atapi.sys i twierzil ze go nie ma (fizycznie jest tam gdzie powinien byc - tylko ze wrzucany byl przez system po uprzednim kasowaniu recznym) P.S. a kto [przejmowalby sie kopia zapasowa plikow i punktem przywracania systemu :wink: |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
znalazłem właśnie zonka i nie wiem co mam teraz z nim zrobić
ujawnia się on po usunięciu kanałów IDE i ponownym uruchomieniu kompa XP wykrywa kanały, ale na koniec wywala taki "fajny" komunikat (załącznik) a w Menedżerze urządzeń widnieją one tylko jako Kanał IDE. (z żółtym wykrzyknikiem) jeśli co to płyte główną mam na NF2, stery oczywiście zainstalowane, probowałem z różnymi wersjami, ale to raczej nie ich wina bo na początku było ok, a cyrki robią się dopiero po usunięciu kanałow ps. właśnie zabieram się do szukania podobnego problemu w necie i obym nie był wyjątkiem :( |
u mnie też, ale niektóre filmy nie chciały chodzić.
teraz już jest ok. dobra - idę spać. |
to u mnie kodeki dzialaja normalnie :)
i narazie zero problemow |
jak narazie, to ze wszystkich programów nie działa mi Diskeeper pro.
aha - musiałem także na nowo zainstalować kodeki. |
Ja jeszcze odnośnie True Image. Chciałem sobie połaczyć cd startowe z obrazem partycji i nie wychodzi. Zgrałem płytke do iso przy pomocy ultraiso, potem dodałem obraz i wypaliłem na dvd. Ta sama płytka bez dodanego obrazu odpala się bez problemu ale to marnotrawstwo wolnego miejsca. Jest jakiś sposób żeby to chodziło jak trzeba?
tak pozatym faktycznie nieźle kompresuje. 3.8GB > 1.6GB na "normal" |
dobra, raz się żyje instaluje :D, ale mogę już się dziś na forum nie pojawic :/
-edit- :jupi: działa 8 ) -edit2- zauważyłem ze kazaa cos nei działa, ale jutro pokombinuje, a cała reszta naraziepracuje :spoko:, nawet jakby komp stabilniej chodził i net trochę przyśpieszył, ale to pewnie tylko złudzenie :D |
Ja chyba w niedalekiej przyszłości będę miał formata, to sobie SP2 zainstaluję. Jak coś będzie nie tak, to format c: dużo czasu nie zabiera...;)
|
hmm, a ja się nadal nei przełamałam i nadal jestem na SP1a, gdybym miał pewność ze nei bede musiał robić formata to bym już dawno zainstalował :D
|
no jakies 2 lata :>
|
no to teraz czekamy na SP3 :D
|
czytalem opinie ze nawet nie zalecane jest np. robienie slipstreamu sp2 z sp1 tylko z 'czystym' xp
|
Cytat:
|
a czy musze wczesniej SP! instalowac czy moge zaraz SP2?
|
moje na razie tez ale nigdy nie moz ze jest super bo cos wyskoczy :>
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:04. |