Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Windows XP: Gates ogłasza koniec prac nad SP2 (https://forum.cdrinfo.pl/f5/windows-xp-gates-oglasza-koniec-prac-nad-sp2-37961/)

Eliasz 07.11.2004 20:36

Cytat:

Napisany przez zYxMa
a numerek seryjny można zmienić tutaj :P

http://www.zzyxx.republika.pl/screen/sysID.gif

Dobra, wkońcu postanowiłem zainstalować SP2.
Przy instalacji windy na 99% użyłem keya fckgw więc oczywiscie wywala mi bląd. Czy tam wystarczy wpisać dowolny znaleziony key czy trzeba jakoś kombionować jeszcze?
A może ktos mógłby mi jakiś SER(ial)EK przesłać na Priv zeby dalo sie zainstalować SP2 :mruga: :>

No sam nie wiem czy powinienem o czymś takim pisać. w razie czego to prosze admina niech usunie tego posta albo da znać to sam go usune, bo jakoś nie przepadam za żółtymi egzotycznymi owocami;) :peace:

---EDIT---
Czy w takiej sytuacji jak moje da sie zmienic tego seriala czy trzeba ponownie zainstalować windowsa??
Albo moze niech ktos poda ID to spróbuje cos pogrzebac w rejestrze

----EDIT 2-----
Juz zainstalowałem. Dzieki wszystkim którzy odpowiedzieli :piwo: :piwo: :piwo: i zielone kwadraciki w najblizszym czasie;)
Jakby ktos mial taki sam problem jak ja to sluze pomocą.
Pzdr.

kraluk 12.10.2004 17:02

Cytat:

Napisany przez adixo
No niby tak ale to wtedy format a na razie jakoś mi się nie chcę znowu instalować wszystkiego od początku
A płytkę i tak sobie zrobię tylko może już ktoś pobierał z windows update i może coś napisze
266 MB a tam tylko 75MB ???

266MB zajmuje SP2 dla wszystkich Windowsów z rodziny XP, a 75MB ma service pack dla jednej wersji np. Pro.

Patrix 12.10.2004 13:58

OK zainstalowałem :)
Czemu radzicie ustawić limit polączeń na 50 ??
Teraz ustawiłem sobie na bez ograniczeń...

PS
NIS 2003 działa bez zarzutu na SP2 :)

Piterniel 22.09.2004 09:21

A w jaki sposób ??

Bo wiem, że SP`ki mają taką opcje ;)

woitas 22.09.2004 06:02

każdą poprawkę można w analogiczny sposób zintegrować z windą.

gallus 21.09.2004 23:14

Cytat:

Napisany przez SIWYYY
A po co skoro w SP2 masz takie łatki...

Nie no pytałem tak ogólnie, ale to znaczy, że idzie?? bo nigdy nie próbowałem....

adixo 21.09.2004 23:13

No niby tak ale to wtedy format a na razie jakoś mi się nie chcę znowu instalować wszystkiego od początku
A płytkę i tak sobie zrobię tylko może już ktoś pobierał z windows update i może coś napisze
266 MB a tam tylko 75MB ???

SIWYYY 21.09.2004 23:13

Cytat:

Napisany przez gallus
PS. A czy idzie np. zintegrować windowsa z łatkami na blastera itp??

A po co skoro w SP2 masz takie łatki...

gallus 21.09.2004 23:10

Wg mnie lepiej zrobić integracje i mieć wszystko na jednym CD, ale to tylko moje zdanie :)
PS. A czy idzie np. zintegrować windowsa z łatkami na blastera itp??

adixo 21.09.2004 22:59

Jest już SP2 na windows update

Jak lepiej go instalować przez update 75 MB czy zrobić płytkę z tego pliku 266 MB i zintegrować ?

zYxMa 20.09.2004 23:17

A ja mam tak :P

http://www.zzyxx.republika.pl/screen/sys.jpg

a numerek seryjny można zmienić tutaj :P

http://www.zzyxx.republika.pl/screen/sysID.gif

Jeśli chodzi o SP2 to już zintegrowałem na podstawie opisu z cdrinfo :D i poszło jak po maśle, niestety nie instalowałem go jeszcze, bo na razie działa mi ten winxpsp2, który mam na pokładzie, ale już nie długo :podbite:

Air 19.09.2004 22:56

Cytat:

Napisany przez Pawel_k

Nic nie pomaga ;( Chyba spróbuje zainstalować SP 1 na SP 2 ^_^

Dzięki za zainteresowanie.

LECHWOS 19.09.2004 22:54

ok instalacja poszla ok wszystko ok ale po instalacji w konfiguracj programu antywirusowego wyskoczylo mi ze nie posiadam ale mam nod32 czy ktos ma noda i czy mu wykryl po instalacji ser2

DreamCrusher 19.09.2004 22:42

zrodlo: infojama.pl

Cytat:

I zaczęło się***8230; Microsoft wpadł na pomysł sprawdzania kto z użytkowników posiada legalną a kto nielegalną kopię ich systemu. Początki są dość łagodne dla posiadaczy pirackiego oprogramowania ponieważ nasz komputer zostanie sprawdzony jedynie w celach statystycznych i (póki co) nie zostaną wyciągnięte konsekwencje w przypadku posiadania nielegalnego oprogramowania. Zostaniemy jednak pouczeni gdzie można nabyć legalną kopię i jak takową odróżnić od pirackiej. Żeby wszystko nie wyglądało tak strasznie MS na razie wprowadził ten system tylko do swojego Centrum Pobierania a udział w sprawdzaniu jest dobrowolny. Jak mówi David Lazar dyrektor pionu obsługi klientów: "Podejrzewam, że ludzie, którzy wiedzą, że posiadają piracką kopie Windows będą bardzo zainteresowani naszymi poczynaniami i całym systemem aczkolwiek nie wezmą oni udziału w sprawdzaniu swojego komputera." Istotnie sprawdzanie takie można pominąć i na razie jeszcze, mamy możliwość pominięcia sprawdzania i zassania pliku. Pytanie jak długo taka możliwość pozostanie***8230; Znając monopolistyczne praktyki giganta nasz komputer w niedługim czasie będzie sprawdzany przez parę skanerów w poszukiwaniu nielegalnych kopii wszystkiego co pochodzi ze stajni MS, a dopiero później, jeżeli okaże się, że posiadamy oryginalną kopię zostaniemy dopuszczeni do zasysania pliku. David Lazar sprytnie komentuje politykę swojej firmy: "Microsoft ma na celu umożliwienie ludziom sprawdzenie czy posiadają oni legalną kopię systemu operacyjnego, chodzi nam głównie o ludzi, którzy zakupili komputer z zainstalowanym systemem Windows i nie są pewni co do legalności oprogramowania." Lazar podkreśla również, że Microsoft nie blokuje dostępu do uaktualnień, a w szczególności do Service Pack 2. Pytanie jak długo***8230;

gallus 19.09.2004 17:07

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL

Everest jest Aidą32 w nowszej wersji ;), więc ten key z Everesta [Aidy] jest poprawny :)

Y@nkee_PL 19.09.2004 17:01

http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...793#post319793

sprawdź jeszcze w AIDA32 ;)

gallus 19.09.2004 16:22

A dlaczego w dwóch różnych programikach pokazuje mi inny serial??
http://img26.exs.cx/img26/606/serial_1.jpg
http://img26.exs.cx/img26/4451/serial_2.jpg
A w Everescie mam ten zaczynający sie od (VFWGM.......)

Y@nkee_PL 19.09.2004 13:38

zaleca się wartość 50 bez względu na to jakie się ma łącze

woitas 19.09.2004 12:48

50

legion 19.09.2004 12:47

Cytat:

Napisany przez Maciej
jesli ustawialiście Limit Połączeń w xp-AntiSpy ...ile ustawiliście ? Czy bezpiecznie jest ustawić "bez ograniczeń" ?

ja ustawilem 50:)

Maciej 19.09.2004 11:33

jesli ustawialiście Limit Połączeń w xp-AntiSpy ...ile ustawiliście ? Czy bezpiecznie jest ustawić "bez ograniczeń" ?

Pawel_k 19.09.2004 10:26

Cytat:

Napisany przez Air
Nie wiem czy się dobrze rozumiemy. Sterowniki USB 2.0 instalowałem po wgraniu SP1 bo była tylko taka możliwość. Teraz mam główny koncentrator USB a sterownika do 2.0 nie mogę wgrać.

moze to pomoze

Air 19.09.2004 09:57

Cytat:

Napisany przez Pawel_k
te stery wchodza juz w sklad sp1 dlatego nie da sie 2 raz zainstalowac tego samego :)

Nie wiem czy się dobrze rozumiemy. Sterowniki USB 2.0 instalowałem po wgraniu SP1 bo była tylko taka możliwość. Teraz mam główny koncentrator USB a sterownika do 2.0 nie mogę wgrać.

Pawel_k 19.09.2004 07:56

Cytat:

Napisany przez Air
Powtórne zapytanie:

Nie mogę zainstalować sterowników do USB 2.0 na płycie NF7. Kiedyś wyskakiwała informacja że można to zrobić po zainstalowaniu SP1 a teraz nic. Ma ktoś jakiś pomysł jak mam to zainstalować??

te stery wchodza juz w sklad sp1 dlatego nie da sie 2 raz zainstalowac tego samego :)

Air 19.09.2004 01:41

Powtórne zapytanie:

Nie mogę zainstalować sterowników do USB 2.0 na płycie NF7. Kiedyś wyskakiwała informacja że można to zrobić po zainstalowaniu SP1 a teraz nic. Ma ktoś jakiś pomysł jak mam to zainstalować??

yahol 18.09.2004 22:21

Cytat:

Napisany przez Patrix
jaką masz wersje nortona ???

Norton SystemWorks 2003
Version: 6.01 Build: 57
Oryginal.

DreamCrusher 18.09.2004 21:47

ja tam po slipstreamie pojechalem jeszcze nlite'm i wywalilem tego firewalla i cala ta ochrone, co tez i Wam polecam

Maciej 18.09.2004 21:29

Cytat:

Napisany przez SIWYYY
Gdzie wyłączyć ograniczenie połączeń???

Tym programem...:
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...&postcount=162

SIWYYY 18.09.2004 21:26

Cytat:

Napisany przez Maciej
wyłącz calkowicie systemowy firewall. I wyłącz ograniczenie ilości połączeń.

Gdzie wyłączyć ograniczenie połączeń???

Maciej 18.09.2004 21:09

wyłącz calkowicie systemowy firewall. I wyłącz ograniczenie ilości połączeń.

SIWYYY 18.09.2004 21:06

Ustawienia...

Piszecie że wam p2p śmiga lepiej i net ogólnie...
Czy coś przestawialiście??? Jak ustawiliście firewal???
Napiszcie aby i inni mogli się cieszyć wymianą legalnych plików.

legion 18.09.2004 18:56

a mowilem u mnie pojawia sie od czasu do czasu komunikat o tym ze nie mozna uruchomic
nortona antyvira poniewaz autoprotect jest wylaczony ale przeinstalowale i narazie hula ale wczesniej tego nie bylo wiec juz powoli sie zaczyna zabawa :)
juz myslalem ze winzgroza zacznie po lucku chodzic ale chyba nic jej nie pomoze :ysz:

Patrix 18.09.2004 18:52

Cytat:

Napisany przez yahol
Nie popadajcie w nadmierne zachwyty,
-Norton z niejasnych przyczyn, podaje komunikat:

Program będący częścią instalacji danej aktualizacji zakończył działanie w wyniku błędu. Aktualizacja nie została zainstalowana.
Instalowanie Norton Internet Security program updates (1 z 1), próba nieudana.
Program będący częścią instalacji danej aktualizacji zakończył działanie w wyniku błędu. Aktualizacja nie została zainstalowana.

Program LiveUpdate pobrał wszystkie wymagane aktualizacje, ale instalacja żadnej z nich nie powiodła się. Spróbuj pobrać aktualizacje w późniejszym czasie.
Sesja LiveUpdate została ukończona.

Tak wiec mam juz pierwszego buga, przed ktorym ostrzegano.

jaką masz wersje nortona ???

Air 18.09.2004 17:28

U mnie dłużej się Windows wczytuje, ale net działa bardzo szybko.

A jednak, nie mogło działać wszystko. Nie mogę zainstalować sterowników do USB 2.0 na płycie NF7. Kiedyś wyskakiwała informacja że można to zrobić po zainstalowaniu SP1 a teraz nic. Ma ktoś jakiś pomysł jak mam to zainstalować??

yahol 18.09.2004 17:27

Nie popadajcie w nadmierne zachwyty,
-Norton z niejasnych przyczyn, podaje komunikat:

Instalowanie Norton Internet Security program updates (1 z 1), próba nieudana.

Program LiveUpdate pobrał wszystkie wymagane aktualizacje, ale instalacja żadnej z nich nie powiodła się. Spróbuj pobrać aktualizacje w późniejszym czasie.
Sesja LiveUpdate została ukończona.

Tak wiec mam juz pierwszego buga, przed ktorym ostrzegano.

Kasprzak 18.09.2004 17:07

czyli ogolnie problemow nie ma z nim?
Bzdury ze blokuje p2p, chodzilo pewnie o firewalla...ale mniejsza o to.
Jade teraz na Win2k3 ale chce sie upewnic ze SP2 to nie jest niewypal

woitas 18.09.2004 15:57

powiem tak - przed SP2 praktycznie nigdy nie miałem w azureusie prędkości większej niż 60 kilo.
teraz osiąga często 72-75.
w każdym razie, widać, że net chodzi szybciej.

raptor123 18.09.2004 13:29

Cytat:

Napisany przez KristofS
PID zależy od seriala, nie od instalki.

Poszukacje w internecie jest sporo na temat jakie numery są blokowane przez SP!
Na pewno jest blokowany tzw. "Devil's Code" czyli FCKGW-...

Pozdrawiam,

Napewno nie mam FCKGw- bo mam wygenerowane ze 30 kodów do XP Pro Corp z SP1 i wszystkie ładnie chodzą na tym i działa Windows Update

DreamCrusher 18.09.2004 10:17

w zasadzie to chyba tyko tym ze w wersji corporate wprowadzasz cdkeya i nie musisz aktywaowac a pro musisz /chyba ze masz klucz od corporate/

mallow 18.09.2004 10:10

a ja mam takie male pytnko off topicowe
Czym sie rozni wersja Corporate od zwyklego professionala ?
pozdro ;)

Kris 18.09.2004 09:47

Cytat:

Napisany przez raptor123
Witam :)
Czy product ID zmienia się po przeinstalowaniu Windy, jeśli mam teraz xxxxx-645-xxxxxxx-xxxxx to po przeinstalowaniu będę znów miał ten sam product ID czy to zależy od seriala wpisanego ??

PID zależy od seriala, nie od instalki.

Poszukacje w internecie jest sporo na temat jakie numery są blokowane przez SP!
Na pewno jest blokowany tzw. "Devil's Code" czyli FCKGW-...

Pozdrawiam,

raptor123 18.09.2004 09:03

Witam :)
Czy product ID zmienia się po przeinstalowaniu Windy, jeśli mam teraz xxxxx-645-xxxxxxx-xxxxx to po przeinstalowaniu będę znów miał ten sam product ID czy to zależy od seriala wpisanego ??

gallus 18.09.2004 00:04

hehe, teraz jeszcze pusciłem mułka przez http tunnela i dostałem bezproblemowo połaczenei do razora2, więc chyba nareszcie bede mółs ssać z mula :)

Y@nkee_PL 17.09.2004 23:47

gallus, na SP2 osiołek też mi szaleje, w pozytywnym znaczeniu :D
pierwszy raz zdażyło mi się, że osioł ściągał full łączem :)

gallus 17.09.2004 23:27

W eMulu dostaje połączenia do wielu źródeł a kiedyś to tylko do kilku... to dziwne ale w sumie dobrze :D
-edit-
o kur** pierszy raz w życiu widze na Mulu transfer 45kb/s, dawniej to ledwei 10 wyciągałem..

mallow 17.09.2004 23:11

Panowie! No to mam obraz dzisiaj wypalam a jutro najprawdopodobniej format ;) Relacje zdam wieczorkiem ;) Dzieki dla wszystkich ktorzy mi pomogli i dla tych ktorzy sie tu wypowiedzieli ;
pozdro ;)

Turboni 17.09.2004 22:57

mozna a dlaczego nie :D

raptor123 17.09.2004 22:49

Mam pytanko moze głupie, ale czy można robć integre SP2 z Windowsem XP Pro SP1 ??

Ziele 17.09.2004 21:06

Windows XP z zainstalowanym SP2 ma być systemem zabezpieczonym przed wirusami, robakami oraz atakami hakerów. Tyle teoria, w praktyce każdy zwykły użytkownik internetu uzyskuje dostęp do zupełnie obcego komputera podłączonego do sieci internetowej.
Zaraz po instalacji SP2, mimo aktywnego systemowego firewalla, widoczne są z internetu, udostępniane tylko dla sieci LAN katalogi, pliki oraz drukarki - wystarczy aby komputer łączył się z siecią poprzez modem lub ISDN.

Może niektórzy pamiętają sytuację z Win95, kiedy to Microsoft "zapomniał" o możliwości blokowania udostępniania zasobów dla połączeń dial-up, odpowiedni update usunął ten błąd.
WindowsXP, sytuacja ta powtórzyla się ponownie, SP1 załatał lukę tylko częściowo, wbudowany systemowy firewall pozwalał na monitorowanie tylko połączen dial-up z wyłączeniem sieci LAN.
SP2 trafił jednak do użytkowników z o wiele groźniejszym błędem.
Przy instalacji przejmowane są ustawienia systemowego firewalla, jeżeli był aktywny tylko dla połączeń dial-up, teraz aktywny jest dla wszystkich połączeń sieciowych. To chyba dobrze ?
Nie, gdyż tworzony jest wyjątek właśnie dla udostępniania plików, katalogów, drukarek. Porty, które korzystają z tej usługi pozostają otwarte. Przy pierwszym połączeniu z internetem, po instalacji SP2, wszystko co udostępnialiśmy tylko w sieci LAN, widoczne jest dla każdego internauty.
Sytuacji tej nie można już zmienić, gdyż konfiguracja systemowego firewalla została zmieniona, i nie jest już możliwe tworzenie wyjątków dla poszczególnych połączeń lecz tylko dla całych grup zakresów sieciowych.
Co należy zrobić ?
W panelu sterowania wybieramy "Windows-Firewall", zakładka "Wyjatki", zaznaczamy "pliki i drukarki", klikamy na "zmień", widzimy teraz porty używane przy udostępnianiu w sieci. Aby zabezpieczyć się na zewnątrz i pozwolić tylko na udostępnianie w sieci LAN, musimy każdy port zaznaczyć i zmienić jego zakres sieciowy. Tu kolejna ważna uwaga, zmiany te są aktywne tylko wtedy, gdy aktywowane jest udostępnianie połączenia internetowego!!

To jedna z pierwszych wykrytych "niespodzianek", oby kolejne dni i tygodnie przynosiły ich jak najmniej.

***169;win-os

http://www.win-os.pl/modules.php?op=...0eab5c9f9f9ace

nie mam pytań :/

legion 17.09.2004 17:55

Cytat:

Napisany przez Weron
A kiedy wyjdzie sp2 dla uzytkownikow domowych?
Bo ten to chyba jeszzce nie jest?

jezeli ci chodzi o home edition to ja mam i sp2 na nim smiga bez problemu:)

DreamCrusher 17.09.2004 16:21

@mallow
jesli sciagasz wersje pro to o ile sie nie myle wystarczy ze podczas instalacji dasz klucz od wersji corporate
jesli chodzi o integracje to uzyj nlite'a:
http://nuhi.msfn.org/
nie bedziesz sie musial bawic z zadna linia komend

@Weron:
to jest ver dla uzytkownikow domowych bo o ile sie nie myle to jest dostepny przez winupdate

Weron 17.09.2004 15:36

A kiedy wyjdzie sp2 dla uzytkownikow domowych?
Bo ten to chyba jeszzce nie jest?

mallow 17.09.2004 15:02

Panowie!
Mam SP2, jestem w trakcie sciagania XP Pro czystego
a teraz tak:
Jak zintegorwac to mam tu kilka opisow, ale co do klucza mam pewne niejasnosci. Czy trzeba tak kombinowac jak z SP1 ze jakies zmiany kluczy czy cos? Jakby ktos mogl na PM podeslac mi kluczyk do winx+sp2 bede wdzieczny.
pozdro ;)

Y@nkee_PL 17.09.2004 14:18

a ja mam zwykłe WINXP :P

Maciej 17.09.2004 09:04

Ilość załączników: 4
a ja znalazłem takie CD Labels do WinXP...

CCP -->Compliance Checking Program (Upgrade Version)
EVL -->Evaluation Version
FPP -->Full Packaged Product (Retail Version)
OEM -->Original Equipment Manufacturer
RTM -->Release To Manufacturing
SEL -->Select (License for 250 or more PCs)
VLK -->Volume License (Product) Key
VOL -->Volume (License)

Kris 17.09.2004 07:32

Cytat:

Napisany przez woitas
jaka jest etykieta płyty xp pro sp2 pl ??

POL.
Windows XP Professional Retail
WXPFPP_PL

POL.
Windows XP Home Retail
WXHFPP_PL

POL.
Windows XP Professional Upgrade
WXPCCP_PL

POL.
Windows XP Home Upgrade
WXHCCP_PL

POL.
Windows XP Professional OEM
WXPOEM_PL

POL.
Windows XP Home OEM
WXHOEM_PL

POL.
Windows XP Professional Corporate/Volume
WXPVOL_PL

POL.
Windows XP Home Corporate/Volume
WXHVOL_PL

POL. Windows XP Professional (SP1a) Retail
X1APFPP_PL

POL. Windows XP Home (SP1a) Retail
X1AHFPP_PL

POL. Windows XP Professional (SP1a) OEM
X1APOEM_PL

POL. Windows XP Professional (SP2) Retail
XP2PFPP_PL

POL.
Windows XP Home (SP2) Retail
XP2HFPP_PL

POL. Windows XP Professional (SP2) OEM
XP2POEM_PL

POL. Windows XP Home (SP2) OEM
XP2HOEM_PL

gallus 17.09.2004 07:22

Cytat:

Napisany przez woitas

Niby czytałem że bez różnicy cotam wpiszesz :)

woitas 17.09.2004 06:22

yahol 16.09.2004 23:34

@1. nie umiem.
Ale: WinXP pro SP1 - zintegrowalem.
WinXP Home SP1a - zintegrowalem.
WinXP Home OEM - NIE!
@2. Mam zwalona plyte (?) oryginal z firmy (jak reszta - zreszta).
Podaje, ze w napedzie jest niewlasciwa plyta!!!
Obraz Alcoholem robi sie OK! Z obrazu - tez nie idzie.

Y@nkee_PL 16.09.2004 23:29

ja robiłem z czystego XP i wg opisu na CDRinfo :)

a jeśli chodzi o klucz... sprawdziłem za pomocą AIDA32 i XP Product Key Viewer, jaki użyłem do instalacji taki też te programy pokazują ;)

Maciej 16.09.2004 23:00

Cytat:

Napisany przez yahol
Hmmmm...
Cos jest na rzeczy!

Ps: mozecie zrobic plyte ze zintegrowanym SP2, bez SP1? Bo ja jakos nie moge!
Musze miec WinXP+SP1 i dopiero idzie mi integracja SP2.

Ps2: pewnie nie umiem.

Ja zrobiłem bez problemu ...w/g tego opisu:
1.http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=295
2.http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=297

Turboni 16.09.2004 22:59

Cytat:

Napisany przez yahol
Hmmmm...
Cos jest na rzeczy!

ja zintegrowalem tym programem dla leniwych co gallus linka zamiescil i chodzi pieknie :D
czysty xp pro + sp2

yahol 16.09.2004 22:56

Hmmmm...
Cos jest na rzeczy!

Maciej 16.09.2004 22:55

Tak...bez SP1 .Instalowałem na czysty dysk. Z płyty WinXP+SP2 .
Wpisałem klucz ...K6FDC-xxxx-xxxx .... , a po zainstalowaniu się systemu zmienił się na ...
MTY7X-xxxx-xxxx....

Air 16.09.2004 22:53

Cytat:

Napisany przez Maciej
Podczas instalacjii WinXp+Sp2 wpisałem klucz CD. Po zainstalowaniu się systemu ...nie wiem czemu, ale ten klucz się zmienił na inny ??? Sprawdzałem w ViewKeyXP i XP Product Key Viewer .Wy też tak macie?

Czyli masz XP bez SP1??

Turboni 16.09.2004 22:51

Cytat:

Napisany przez Maciej
Podczas instalacjii WinXp+Sp2 wpisałem klucz CD. Po zainstalowaniu się systemu ...nie wiem czemu, ale ten klucz się zmienił na inny ??? Sprawdzałem w ViewKeyXP i XP Product Key Viewer .Wy też tak macie?

masz racje tez mam zupelnie inny klucz ale w ViewKeyXP a w XP Product Key Viewer mam taki jak wpisalem - to jest dopiero dziwne :idea:

Maciej 16.09.2004 22:48

Air 16.09.2004 21:44

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Przeinstaluj kodeki ;)

To juz po formacie ;)

Piterniel 16.09.2004 21:42

Cytat:

Napisany przez Air
Fuck, kodeki się podupczyły, nigdzie nie mam dźwięku. Teraz to już na 100 % formacik.

Przeinstaluj kodeki ;)

Air 16.09.2004 21:41

Cytat:

Napisany przez gallus
A dalczego nie, ja miałem SP1a i zainstalowałem SP2 i wszystko jest :spoko:

Cytat:

Napisany przez Kraluk
Z tego co wiem to SP2 zawiera wszystkie łatki z SP1 i duuużo nowych. Tak więc nie ma sensu instalować SP1, wystarczy zainstalować SP2

Fuck, kodeki się podupczyły, nigdzie nie mam dźwięku. Teraz to już na 100 % formacik.

gallus 16.09.2004 21:11

Cytat:

Napisany przez Air
Nie instalujcie SP2 jeżeli macie Style Xp. Komp chodzi mi bardzo wolno. Wszystko wczytuje się dłużej. Jedyne wyjście - format c:. Mam wtedy instalować SP1??

-Edit-
Znalazłem, nie instalować SP1.

A dalczego nie, ja miałem SP1a i zainstalowałem SP2 i wszystko jest :spoko:

Air 16.09.2004 21:06

Nie instalujcie SP2 jeżeli macie Style Xp. Komp chodzi mi bardzo wolno. Wszystko wczytuje się dłużej. Jedyne wyjście - format c:. Mam wtedy instalować SP1??

-Edit-
Znalazłem, nie instalować SP1.

SIWYYY 16.09.2004 19:19

Integracja sp2 z win xp...

Prościej chyba nie można

Air 16.09.2004 18:52

Cytat:

Napisany przez Remix
Witam!

Spojrz na mojego posta edytowalem i tam masz rozwiazanie!

Ta stronka MS ciezko sie laduje, ale tam jest rozwiazanie na 100% bo czytalem.

Właśnie mam, dzięki. Jakby ktoś miał podobne problemy.
Cytat:

Przyczyna
To zachowanie może wystąpić wtedy, gdy komputer zawiera zmodyfikowaną wersję pliku Ntoskrnl.exe korzystającego z przełącznika /KERNEL w pliku Boot.ini. Ta sytuacja może wynikać stąd, że komputer ma zainstalowany program innej firmy, który dostosowuje grafikę wyświetlaną przy uruchomieniu komputera. Do programów innych firm wywołujących ten problem należą:
BootXP
LogonUI Boot Randomizer
Rozwiązanie
Aby rozwiązać ten problem, wykonaj następujące kroki:
Kliknij przycisk OK, aby zamknąć komunikat o błędzie.
Za pomocą apletu Dodaj lub usuń programy w Panelu sterowania usuń program dostosowujący grafikę przy starcie komputera.
Uruchom ponownie komputer, a następnie powtórnie spróbuj zainstalować dodatek SP1. Jeśli problem pozostał, przejdź do kroku 4.
Kliknij prawym przyciskiem ikonę Mój komputer na pulpicie, a następnie kliknij polecenie Właściwości.
Kliknij kartę Zaawansowane, a następnie kliknij przycisk Ustawienia w obszarze Uruchamianie i odzyskiwanie.
W obszarze Uruchamianie systemu kliknij przycisk Edytuj.

Plik Boot.ini otworzy się w programie Notatnik.
Zlokalizuj i usuń przełącznik /KERNEL=.
Zapisz i zamknij plik Boot.ini.
Uruchom ponownie komputer.
Spróbuj zainstalować dodatek SP1 dla systemu Windows XP.
UWAGA: Po wykonaniu czynności mających na celu rozwiązanie problemu dodatek SP1 powinien zainstalować się poprawnie. Jeśli jednak komputer używa zmodyfikowanego pliku Ntoskrnl.exe, przy próbie instalacji dodatku SP1 może pojawić się komunikat, który stwierdza, że program instalacyjny zastąpi zmodyfikowany plik Ntoskrnl.exe jego zaktualizowaną wersją.

Remix 16.09.2004 18:50

Witam!

Spojrz na mojego posta edytowalem i tam masz rozwiazanie!

Ta stronka MS ciezko sie laduje, ale tam jest rozwiazanie na 100% bo czytalem.

Air 16.09.2004 18:47

Cytat:

Napisany przez Remix
Witam!

TAK... masz zmieniane plansze podczas bootowania... gdzies widzialem opis jak to ominac... poszukaj.

Dokładnie tak jest. Zaraz zacznę poszukiwania. Jak ktoś bvędzie szybciej wiedział niż ja proszę napisać.

Remix 16.09.2004 18:44

Witam!

TAK... masz zmieniane plansze podczas bootowania... gdzies widzialem opis jak to ominac... poszukaj.

update:

http://support.microsoft.com/default...;en-us;Q327101
http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=13825

Air 16.09.2004 18:43

Ilość załączników: 1
Chciałem zainstalować a nie moge. Pojawia mi się coś takiego jak w załączniku. Ma to coś wspólnego z tym że mam Style Xp zainstalowane?

woitas 16.09.2004 16:35

słuchajcie - im prędzej nauczymy sobie z tym radzić, tym lepiej dla nas.
podoba nam się, czy też nie, ale jesteśmy wszyscy na niego skazani.

aha - musiałem przeinstalować stery do live 1024 - po restarcie system nie pamiętał moich zdefiniowanych ustawień dla 4+1

szafran1988 16.09.2004 12:52

I tak trzymaj ;)
Się fotela
I zjadaj pliki ;)

icemac 16.09.2004 12:05

miałem zamiar walnac sobie obraz z sp1 ale jakos mi sie odwidzialo i na zywiol poszedl sp2 i.... cudem dziala, oby tak dalej

legion 16.09.2004 12:00

Cytat:

Napisany przez icemac
schody schodami ale radzic sobie jakos trzeba, bo format c: BRRRRRRR od tego z daleka ||
a co do dzialanie to jakos szybciej system chodzi, albo tylko jakies zludzenie

nie fakt jest szybcie bo widze po ladowaniu aplikacji ale nawet necik przyspieszyl:)
a jak niechcesz robic formatu to ghost zrob sobie i po strachu :)

icemac 16.09.2004 11:55

Cytat:

Napisany przez legion
w koncu i ja sie zlamalem na sp2 i jest oki wszystko smiga ale jeszcze zobaczymy po dluszej pracy :)
ale widze ze juz kolega schody sie robia male przy instalcji :)

schody schodami ale radzic sobie jakos trzeba, bo format c: BRRRRRRR od tego z daleka ||
a co do dzialanie to jakos szybciej system chodzi, albo tylko jakies zludzenie

legion 16.09.2004 10:18

w koncu i ja sie zlamalem na sp2 i jest oki wszystko smiga ale jeszcze zobaczymy po dluszej pracy :)
ale widze ze juz kolega schody sie robia male przy instalcji :)

icemac 16.09.2004 09:25

@memorando
@Y@nkee_PL
mialem podobny problem przy SP1, po kilkugodzinnej walce i wywaleniu pliku atapi.sys -> zainstalowaniu podstawowego kanalu (zaczal dzialac) -> kolejnym wywaleniu stapi.sys -> restart kompa instalka pomocniczego kontrolera -> restart i zaczelo dzialac wszych OK

wczoraj jak zarzucalem sp2 przy wykonywaniu kopii zapasowej i punktu przywracania czepil sie atapi.sys i twierzil ze go nie ma (fizycznie jest tam gdzie powinien byc - tylko ze wrzucany byl przez system po uprzednim kasowaniu recznym)
P.S.
a kto [przejmowalby sie kopia zapasowa plikow i punktem przywracania systemu :wink:

memorando 16.09.2004 07:10

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
znalazłem właśnie zonka i nie wiem co mam teraz z nim zrobić

ujawnia się on po usunięciu kanałów IDE i ponownym uruchomieniu kompa
XP wykrywa kanały, ale na koniec wywala taki "fajny" komunikat (załącznik)
a w Menedżerze urządzeń widnieją one tylko jako Kanał IDE. (z żółtym wykrzyknikiem)
jeśli co to płyte główną mam na NF2, stery oczywiście zainstalowane, probowałem z różnymi wersjami, ale to raczej nie ich wina bo na początku było ok, a cyrki robią się dopiero po usunięciu kanałow

ps. właśnie zabieram się do szukania podobnego problemu w necie i obym nie był wyjątkiem :(

potwierdzam yankee mamy idenntiko mobo msi:( zrobilem test i to samo buuuu niestety musialem zainstalować na nowo stery nvidi aby problem znikl ale masz rację usuwasz dajesz na znajdź zmiany i on wywala errora tego co zapodaleś i są na żółto oba kanaly

Y@nkee_PL 16.09.2004 01:32

Ilość załączników: 1
znalazłem właśnie zonka i nie wiem co mam teraz z nim zrobić

ujawnia się on po usunięciu kanałów IDE i ponownym uruchomieniu kompa
XP wykrywa kanały, ale na koniec wywala taki "fajny" komunikat (załącznik)
a w Menedżerze urządzeń widnieją one tylko jako Kanał IDE. (z żółtym wykrzyknikiem)
jeśli co to płyte główną mam na NF2, stery oczywiście zainstalowane, probowałem z różnymi wersjami, ale to raczej nie ich wina bo na początku było ok, a cyrki robią się dopiero po usunięciu kanałow

ps. właśnie zabieram się do szukania podobnego problemu w necie i obym nie był wyjątkiem :(

woitas 15.09.2004 23:46

u mnie też, ale niektóre filmy nie chciały chodzić.
teraz już jest ok.
dobra - idę spać.

Turboni 15.09.2004 23:40

to u mnie kodeki dzialaja normalnie :)
i narazie zero problemow

woitas 15.09.2004 23:37

jak narazie, to ze wszystkich programów nie działa mi Diskeeper pro.
aha - musiałem także na nowo zainstalować kodeki.

Ziele 15.09.2004 22:48

Ja jeszcze odnośnie True Image. Chciałem sobie połaczyć cd startowe z obrazem partycji i nie wychodzi. Zgrałem płytke do iso przy pomocy ultraiso, potem dodałem obraz i wypaliłem na dvd. Ta sama płytka bez dodanego obrazu odpala się bez problemu ale to marnotrawstwo wolnego miejsca. Jest jakiś sposób żeby to chodziło jak trzeba?

tak pozatym faktycznie nieźle kompresuje. 3.8GB > 1.6GB na "normal"

gallus 15.09.2004 22:10

dobra, raz się żyje instaluje :D, ale mogę już się dziś na forum nie pojawic :/
-edit-
:jupi: działa 8 )
-edit2-
zauważyłem ze kazaa cos nei działa, ale jutro pokombinuje, a cała reszta naraziepracuje :spoko:, nawet jakby komp stabilniej chodził i net trochę przyśpieszył, ale to pewnie tylko złudzenie :D

Mich@ł 15.09.2004 21:48

Ja chyba w niedalekiej przyszłości będę miał formata, to sobie SP2 zainstaluję. Jak coś będzie nie tak, to format c: dużo czasu nie zabiera...;)

gallus 15.09.2004 21:42

hmm, a ja się nadal nei przełamałam i nadal jestem na SP1a, gdybym miał pewność ze nei bede musiał robić formata to bym już dawno zainstalował :D

Turboni 15.09.2004 21:40

no jakies 2 lata :>

Maciej 15.09.2004 21:37

no to teraz czekamy na SP3 :D

DreamCrusher 15.09.2004 20:26

czytalem opinie ze nawet nie zalecane jest np. robienie slipstreamu sp2 z sp1 tylko z 'czystym' xp

kraluk 15.09.2004 20:02

Cytat:

Napisany przez smyrko1
a czy musze wczesniej SP! instalowac czy moge zaraz SP2?

Z tego co wiem to SP2 zawiera wszystkie łatki z SP1 i duuużo nowych. Tak więc nie ma sensu instalować SP1, wystarczy zainstalować SP2.

smyrko1 15.09.2004 20:00

a czy musze wczesniej SP! instalowac czy moge zaraz SP2?

Turboni 15.09.2004 19:41

moje na razie tez ale nigdy nie moz ze jest super bo cos wyskoczy :>

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:04.