![]() |
Cytat:
a co ciekawe dzieki niemu mam NEC`a sam zaproponował po drugiej wymianie Lite-on`a :D To lubie....... |
Cytat:
|
Zwolnijcie, już szesnastki są w drodze. Ja czekam a moje zepsute płyty zachowałem na dowód.
|
Cytat:
bez jaj sprzedawca wymienił mi w ciagu dwóch dni :D' Powiedział ze on to sobie z nimi załatwi czyli miał doswiadczenie..:P |
Cytat:
No, moja pójdzie jutro :D Zobaczymy na ile twoja teza się sprawdzi :> Ja w każdym bądź razie napęd owijałem folią aluminiową - żeby sygnał z gprs nie dochodził i nie wychodził :jezyk: Turboni już sobie wymienił 812 na 832 - czas stanąć w kolejce :mruga: |
Cytat:
|
Cytat:
Ale w czym jest problem możesz mi wyjaśnić bo moja nagrywarka ma dopiero 3 miesiące i co już mam ją skasować bo źle pali czy nie lepiej szukać jakiś nowych rozwiązań aby to zmienić :) I jeszcze raz powtarzam Nie twierdze że moja nagrywarka jest THE BEST staram się wypaść jak najlepiej czasami mi to nie wychodzi ale się staram :) Pozdrawiam :) |
Cytat:
Przychylam się do wypowiedzi tylko w czym tkwi problem, bo ja osobiście próbowałem róznych ustawień i najlepiej pali mi z zaznaczoną w omni tylko opcja auto_bitsetting i to sie tyczy moda VS08 jak i VS0A. Pozdrawiam :) |
zreszta alem sie najadl patosu chyba obejrzalem szeregowca ryana :)
ale sa chyba wazniejsze problemy w zyciu niz nagrywara - kazdy kiedys czy wczesniej czy pozniej taki dostaje lomot ze raczej zapomina o tak trywialnych sprawach :) - oczywiscie jak cos cos kupuje to powinno dzialac - ciagle jednak paranoiczne porownywanie wykresow zahacza jednak czasem o patologie ;) - juz widze spoconego ze strachu czlowieka budzacego sie z krzykiem bo przysnilo mu sie ze jego nagrywara nagrala z pi w okolicach 200 - cale szczescie to tylko sen - a juz swiat walil sie na glowe ;)
oczywiscie po to jest grupa aby o tym pisac :) ale z tego powodu nie warto sie zabijac !! bo czasem latwo przyszlo latwo poszlo oczywiscie pozaru choroby i kradziezy tfu tfu nikomu nie zycze !!! ani sobie !!! :) |
Cytat:
Z perspektywy czasu, można nad tym dywagować ale ... To chyba w moim przypadku nie to :nie: Albo pośrednio VS0A do tego się przyczynił W każdym bądź razie nie jest to w tej chwili kwestia biosu :nie: Bo czy to biosy 812 czy to biosy 832 - efekt jest ten sam :\ Powolny zgon zapisu i odczytu :smutny: |
aha zeby nie bylo ze moj sprzet jest taki hiper super :)
bo niestety nie jest :( sam mam zgryz co z nim zrobic bo poprostu wypalilem chyba z 10 plytek i najlepsze Verbatomy za 7 zeta TAIO YUDEN - czy jakos tak ;) mialy najwieksze PI okolo 110 - tak wiec sprzet mam poprostu sredni !!! daleko mi do idealu choc moj stacjonarny czytnik odczytuje nawet plytki z PI 600 ;p
|
Cytat:
dobra ironia nie jest zla :) - poprostu bierzecie wszystko baaardzo serio - poprostu sprzet moze miec zainstalowany maly modemik gprs ktory wysyla do centrali wszystkie przeprowadzane na tym urzadzeniu operacje - a tak na powaznie to poprostu bardzo subiektywna sprawa polegajaca na obejrzeniu czesci mechanicznych - juz samo zabrudzenie wewnetrzne moze cos sugerowac :) - ja tylko wysuwam teze - widac macie cos na sumieniu ;) skoro tak reagujecie - na wypalaczu czapka gore :) |
Witam. Ja o tych samych problemach pisałem. Coś jest w tym nowym biosie i w dodatkowych ustawieniach omnii.
|
Cytat:
|
Cytat:
Jeszcze do tej pory leci mi krew z nosa :D Nie bój żaby :nie!: To gówno ma 2 lata gwarancji :> |
Cytat:
Która padnie po pierwszym paleniu bo się okaże że właśnie dostali wybrakowane bez lasera w środku ^_^ ^_^ ^_^ |
Cytat:
Tylko po co ??? Jeżeli tobie chodzi i wypala - no to pięknie :taktak: Ale, czy nie lepiej jest oddać do serwisu i dostać Nową? ;p Świeżutką :taktak: Pachnącą :tak!: W folii lub pudełeczku :D Szybszą :jupi: Z perspektywami :spoko: Bez przebiegu :jezyk: Na topie :> |
Ilość załączników: 1
A oto wyniki :spoko:
Verbatim x4 palona x4 451S@832S :jupi: |
No tak panowie u Mnie był ten sam problem z 451S@832S (wszystkie opcje w Omni zafajkowane) w czasie nagrywania w Nero komunikat Błąd kalibracji mocy lasera .
Hm pomyślałem wróce do pierwotnej postaci tj.451S mod 451S.GSB7.patched-rs.exe wszystko przebiegło bez najmniejszych problemów i sprawdze jak teraz bedzie się zachowywać palnik czy dalej bedzie pokazywał komunikat o błedzie i co ??? wszystko przebiegło bez najmniejszych problemów, ucieszony takim obrotem sprawy wrzucam płytke do DVD i jakie jest moje zdziwienie gdy się okazuje że płytka nie jest rozpoznawalna przez napęd, wyciągam i sprawdzam jak się wypaliła warstwa na nośniku a tu zero sladów wypalenia ( praktycznie tak jakby ją wypalił a nie widać żadnych śladów po wypaleniu ). No to ładnie myśle palnik pewnie już tylko nadaje się na podstawke pod kawe. :'( Ale nie poddałem się tak łatwo zapodałem spowrotem moda VS0A z 832S ( zaznaczając w Omni tylko opcje Auto-bitsetting) i tak wgrałem do swojej nagrywarki. I co ????? pali do tej pory bez zająknięcia każdy rodzaj płytki ( nawet chodnikowej ^_^ ^_^ ^_^ ) . Czyli nie taki diabeł straszny jak go malują !!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam i życze wszystkim aby próbowali wszystkich sposobów :) |
ja tez o tym nie pomyslalem przestaje nagrywac ^_^
tylko jedna plyta na tydzien no moze dwie :> :D i wtedy palnik bedzie mi dzialal do czasu jak bede zmienial na inny |
Cytat:
Masz rację! Kurde! O tym nie pomyślałem :nie: Gdzieś na zagranicznym forum ktoś pisał, że w serwisach mają już takie urządzenia diagnostyczno - pomiarowe Że jak podłączą do niego nagrywarkę - to wychodzi wszystko! Tzn. ile płyt zostało nagrane, średnia - ile dziennie, a nawet co było przegrywane i jakim programem :taktak: I jeżeli znajdą coś podejrzanego - np. za dużo płyt wypalanych dziennie - mogą nie uznać reklamacji :haha::haha::haha: |
Cytat:
troche napewno jezdza po nas ale takie jest zycie. :> :D |
a czy w serwisie nie sprawdzaja stanu zuzycia nagrywarki ??
wiem ze niektore gwarancje chyba LG ale nie jestem w stanie tego stwierdzic podkreslaja ze jakiekolwiek ponadnormatywne zuzycie sprzetu bedzie anulowalo gwarancje - w koncu juz w czasie 3 miesiecy mozna zajezdzic taka nagryware na smierc - istnieje wiec furtka dla przemyslowych wypalaczy ktorzy wedle tego prawa do konca zycia beda miec nagrywarki za te :> jedyne 400 zeta wydane w 2004 roku ||
|
Cytat:
Że tylko tobie wolno? :D Ale najlepsze z tego wszystkiego jest to, że jak czytają ten topic użytkownicy innych spawarek To dopiero zaczną po nas jeździć :haha: :bicz: Szkoda mi tylko tych ochnastu dni :smutny: |
to po kolej oddajemy palniki do serwisu
oby tak dalej kazdy z nas bedzie mial nowa nagrywarke !!! |
Cytat:
Od kilku już płyt nie nagrał żadnej poprawnie w DVD Decrypterze, a jak nagra to jej nie widzi Poza tym płytki nagrywane wcześniej które miały PI Average tak do 30 teraz mają po 400 :podbite: No to żegnaj wypalarko i bądź twarda w brudnych rękach nieogolonych serwisantów :> |
Cytat:
|
Cytat:
Mnie chyba też to czeka :O |
Chyba faktycznie zaniosę ją do serwisu. Zobaczymy...
Dam znać jak cos wskóram:) Pozdrawiam! dex69 |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Byleby sprzęt był dobry, sprawny i nagrywał :tak!: A przez to zepsucie statystyki najwyżej z 10 Liteonów mniej kupią :haha: |
Panowie tak nie można! To psuje Lite'Onie statystykę.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
pewnie jakies 14 dni roboczych
|
Cytat:
No, ale chyba trochę poczekać musiałeś :mruga: |
Oni nawet tego nie sprawdzaja..Lite-on w tym przypadku stawia na klienta..cena takiej nagrywary dla nich to ze 45 pln albo i mniej ...:P :D
Wymieniałem 401 tez swirowałem z biosami i epromami ..wgrałem jakis od kogos eprom bo tez skasowałem sobie i bez echa od razu nowa... |
Cytat:
I można jeszcze powiedziać, że chciało się zmodować na model x16, ale przeszkodą był chipset :> |
Cytat:
|
to bylby sukces gdyby Kolega dostal 832 :)
Cytat:
bo coz powinien w serwisie powiedziec ?? panowie ! - mialem w koncu zmodowana 832 wiec dawajcie takowa ?? ;p |
eeprom do kazdej nagrywarki jest inny wiec przed przerobka powinienes go sobie zgrac i zapisac. bo pozniej to dupa.
|
Bo eprom powinienes miec swój oryginalny zarchiwizowany w razie jak by (własnie..) co....:) z przed przeróbki
|
Dzięki za podpowiedź tyle że na stronie LiteOn'a są biosy ale nigdzie nie mogę znaleźć eeproma...
Wszędzie szukam... nie ma eeproma... |
wrzuc orginalny eepron i bios ze strony liteona od 812 i jak nie pomoze oddaj ja do serwisu dostaniesz na 99% nowa lub moze jeszcze wywalczysz zeby dali ci 832
|
812s przywrócona do życia ale...
Ilość załączników: 1
Witam wszystkich!
Udało mi się wrócić moją 812s zza światów ale pozostał problem sprzed reanimacji. Miałem ją przerobioną na 832s. Kiedy zaktualizowałem bios na najnowszy (wtedy chyba V08) palnik przestał wypalać DVD+R. Wciąż pokazywało mi: "Błąd kalibracji mocy". Zacząłem więc zmieniać biosy aż uwaliłem ją całkowicie. Teraz mam znów 812s ale problem nie zniknał. Powiedzcie mi czy może to być wina eepromu? Już nie wiem czego się uczepić. Zamieszczam zrzut fragmentu eeprom. Pozdrawiam! dex69 Ps.: acha!... Palnik resztę płytek wypala pięknie (DVD-R, +RW). |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:19. |