Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   812s przywrócona do życia ale... (https://forum.cdrinfo.pl/f15/812s-przywrocona-zycia-ale-38027/)

grz3si3k 09.08.2004 17:22

Cytat:

Napisany przez Turboni
no pozadny sprzedawca :D

a co ciekawe dzieki niemu mam NEC`a sam zaproponował po drugiej wymianie Lite-on`a :D

To lubie.......

Turboni 09.08.2004 16:22

Cytat:

Napisany przez grz3si3k
bez jaj sprzedawca wymienił mi w ciagu dwóch dni :D'
Powiedział ze on to sobie z nimi załatwi czyli miał doswiadczenie..:P

no pozadny sprzedawca :D

slawekj 09.08.2004 08:57

Zwolnijcie, już szesnastki są w drodze. Ja czekam a moje zepsute płyty zachowałem na dowód.

grz3si3k 09.08.2004 07:48

Cytat:

Napisany przez Turboni
dokladnie w kazdej karcie gwarancyjnej jest napisane ile wynosi maksymalny termin naprawy. :D

bez jaj sprzedawca wymienił mi w ciagu dwóch dni :D'
Powiedział ze on to sobie z nimi załatwi czyli miał doswiadczenie..:P

VIZZARD 09.08.2004 00:23

Cytat:

Napisany przez maxxam
dobra ironia nie jest zla :) - poprostu bierzecie wszystko baaardzo serio - poprostu sprzet moze miec zainstalowany maly modemik gprs ktory wysyla do centrali wszystkie przeprowadzane na tym urzadzeniu operacje - a tak na powaznie to poprostu bardzo subiektywna sprawa polegajaca na obejrzeniu czesci mechanicznych - juz samo zabrudzenie wewnetrzne moze cos sugerowac :) - ja tylko wysuwam teze - widac macie cos na sumieniu ;) skoro tak reagujecie - na wypalaczu czapka gore :)

No, moja pójdzie jutro :D

Zobaczymy na ile twoja teza się sprawdzi :>

Ja w każdym bądź razie napęd owijałem folią aluminiową - żeby sygnał z gprs nie dochodził i nie wychodził :jezyk:

Turboni już sobie wymienił 812 na 832 - czas stanąć w kolejce :mruga:

slawekj 08.08.2004 23:00

Cytat:

Napisany przez domestos007_:)
Przychylam się do wypowiedzi tylko w czym tkwi problem, bo ja osobiście próbowałem róznych ustawień i najlepiej pali mi z zaznaczoną w omni tylko opcja auto_bitsetting i to sie tyczy moda VS08 jak i VS0A.
Pozdrawiam :)

To znaczy że używasz "gołego" biosu tak jak ja. Robiłem testy na oryginale US0Q i VS08 i VS0A. Błędy PI bez różnicy, jednak PIF najmniejsze przy VS0A. Dlatego zostawiłem VS0A. To wskazówka dla innych, pora porozmawiać o tym szerzej.

domestos007_:) 08.08.2004 22:04

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Być może coś w tym jest :taktak:

Z perspektywy czasu, można nad tym dywagować ale ...

To chyba w moim przypadku nie to :nie:

Albo pośrednio VS0A do tego się przyczynił

W każdym bądź razie nie jest to w tej chwili kwestia biosu :nie:

Bo czy to biosy 812 czy to biosy 832 - efekt jest ten sam :\

Powolny zgon zapisu i odczytu :smutny:

Ale w czym jest problem możesz mi wyjaśnić bo moja nagrywarka ma dopiero 3 miesiące i co już mam ją skasować bo źle pali czy nie lepiej szukać jakiś nowych rozwiązań aby to zmienić :)

I jeszcze raz powtarzam Nie twierdze że moja nagrywarka jest THE BEST
staram się wypaść jak najlepiej czasami mi to nie wychodzi ale się staram :)

domestos007_:) 08.08.2004 21:52

Cytat:

Napisany przez slawekj
Witam. Ja o tych samych problemach pisałem. Coś jest w tym nowym biosie i w dodatkowych ustawieniach omnii.

Przychylam się do wypowiedzi tylko w czym tkwi problem, bo ja osobiście próbowałem róznych ustawień i najlepiej pali mi z zaznaczoną w omni tylko opcja auto_bitsetting i to sie tyczy moda VS08 jak i VS0A.

maxxam 08.08.2004 21:43

zreszta alem sie najadl patosu chyba obejrzalem szeregowca ryana :)

ale sa chyba wazniejsze problemy w zyciu niz nagrywara - kazdy kiedys czy wczesniej czy pozniej taki dostaje lomot ze raczej zapomina o tak trywialnych sprawach :) - oczywiscie jak cos cos kupuje to powinno dzialac - ciagle jednak paranoiczne porownywanie wykresow zahacza jednak czasem o patologie ;) - juz widze spoconego ze strachu czlowieka budzacego sie z krzykiem bo przysnilo mu sie ze jego nagrywara nagrala z pi w okolicach 200 - cale szczescie to tylko sen - a juz swiat walil sie na glowe ;)

oczywiscie po to jest grupa aby o tym pisac :) ale z tego powodu nie warto sie zabijac !! bo czasem latwo przyszlo latwo poszlo oczywiscie pozaru choroby i kradziezy tfu tfu nikomu nie zycze !!! ani sobie !!! :)

VIZZARD 08.08.2004 21:43

Cytat:

Napisany przez slawekj
Witam. Ja o tych samych problemach pisałem. Coś jest w tym nowym biosie i w dodatkowych ustawieniach omnii.

Być może coś w tym jest :taktak:

Z perspektywy czasu, można nad tym dywagować ale ...

To chyba w moim przypadku nie to :nie:

Albo pośrednio VS0A do tego się przyczynił

W każdym bądź razie nie jest to w tej chwili kwestia biosu :nie:

Bo czy to biosy 812 czy to biosy 832 - efekt jest ten sam :\

Powolny zgon zapisu i odczytu :smutny:

maxxam 08.08.2004 21:39

aha zeby nie bylo ze moj sprzet jest taki hiper super :)

bo niestety nie jest :( sam mam zgryz co z nim zrobic bo poprostu wypalilem chyba z 10 plytek i najlepsze Verbatomy za 7 zeta TAIO YUDEN - czy jakos tak ;) mialy najwieksze PI okolo 110 - tak wiec sprzet mam poprostu sredni !!! daleko mi do idealu choc moj stacjonarny czytnik odczytuje nawet plytki z PI 600 ;p

maxxam 08.08.2004 21:35

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Fakt!

Masz rację!

Kurde!

O tym nie pomyślałem :nie:

Gdzieś na zagranicznym forum ktoś pisał, że w serwisach mają już takie urządzenia diagnostyczno - pomiarowe

Że jak podłączą do niego nagrywarkę - to wychodzi wszystko!

Tzn. ile płyt zostało nagrane, średnia - ile dziennie, a nawet co było przegrywane i jakim programem :taktak:

I jeżeli znajdą coś podejrzanego - np. za dużo płyt wypalanych dziennie - mogą nie uznać reklamacji :haha::haha::haha:

dobra ironia nie jest zla :) - poprostu bierzecie wszystko baaardzo serio - poprostu sprzet moze miec zainstalowany maly modemik gprs ktory wysyla do centrali wszystkie przeprowadzane na tym urzadzeniu operacje - a tak na powaznie to poprostu bardzo subiektywna sprawa polegajaca na obejrzeniu czesci mechanicznych - juz samo zabrudzenie wewnetrzne moze cos sugerowac :) - ja tylko wysuwam teze - widac macie cos na sumieniu ;) skoro tak reagujecie - na wypalaczu czapka gore :)

slawekj 08.08.2004 20:55

domestos007_:) 08.08.2004 20:43

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Twa ironia wstrząsnęła mną straszliwie :smutny:

Jeszcze do tej pory leci mi krew z nosa :D

Nie bój żaby :nie!:

To gówno ma 2 lata gwarancji :>

I co masz jeszcze ciekawego do powiedzenia bo jak na razie to tylko coś mruczysz pod nosem :bicz:

VIZZARD 08.08.2004 20:32

Cytat:

Która padnie po pierwszym paleniu bo się okaże że właśnie dostali wybrakowane bez lasera w środku ^_^ ^_^ ^_^

Twa ironia wstrząsnęła mną straszliwie :smutny:

Jeszcze do tej pory leci mi krew z nosa :D

Nie bój żaby :nie!:

To gówno ma 2 lata gwarancji :>

domestos007_:) 08.08.2004 20:16

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Tylko po co ???

Jeżeli tobie chodzi i wypala - no to pięknie :taktak:

Ale, czy nie lepiej jest oddać do serwisu i dostać

Nową? ;p

Świeżutką :taktak:

Pachnącą :tak!:

W folii lub pudełeczku :D

Szybszą :jupi:

Z perspektywami :spoko:

Bez przebiegu :jezyk:

Na topie :>

Która padnie po pierwszym paleniu bo się okaże że właśnie dostali wybrakowane bez lasera w środku ^_^ ^_^ ^_^

VIZZARD 08.08.2004 19:47

Cytat:

.....

Pozdrawiam i życze wszystkim aby próbowali wszystkich sposobów :)

Tylko po co ???

Jeżeli tobie chodzi i wypala - no to pięknie :taktak:

Ale, czy nie lepiej jest oddać do serwisu i dostać

Nową? ;p

Świeżutką :taktak:

Pachnącą :tak!:

W folii lub pudełeczku :D

Szybszą :jupi:

Z perspektywami :spoko:

Bez przebiegu :jezyk:

Na topie :>

domestos007_:) 08.08.2004 19:30

Ilość załączników: 1
A oto wyniki :spoko:

Verbatim x4 palona x4

451S@832S :jupi:

domestos007_:) 08.08.2004 19:20

No tak panowie u Mnie był ten sam problem z 451S@832S (wszystkie opcje w Omni zafajkowane) w czasie nagrywania w Nero komunikat Błąd kalibracji mocy lasera .
Hm pomyślałem wróce do pierwotnej postaci tj.451S mod 451S.GSB7.patched-rs.exe wszystko przebiegło bez najmniejszych problemów i sprawdze jak teraz bedzie się zachowywać palnik czy dalej bedzie pokazywał komunikat o błedzie i co ??? wszystko przebiegło bez najmniejszych problemów, ucieszony takim obrotem sprawy wrzucam płytke do DVD i jakie jest moje zdziwienie gdy się okazuje że płytka nie jest rozpoznawalna przez napęd, wyciągam i sprawdzam jak się wypaliła warstwa na nośniku a tu zero sladów wypalenia ( praktycznie tak jakby ją wypalił a nie widać żadnych śladów po wypaleniu ).
No to ładnie myśle palnik pewnie już tylko nadaje się na podstawke pod kawe. :'(
Ale nie poddałem się tak łatwo zapodałem spowrotem moda VS0A z 832S ( zaznaczając w Omni tylko opcje Auto-bitsetting) i tak wgrałem do swojej nagrywarki.

I co ????? pali do tej pory bez zająknięcia każdy rodzaj płytki ( nawet chodnikowej ^_^ ^_^ ^_^ ) .

Czyli nie taki diabeł straszny jak go malują !!!!!!!!!!!!!!

Pozdrawiam i życze wszystkim aby próbowali wszystkich sposobów :)

Turboni 08.08.2004 18:34

ja tez o tym nie pomyslalem przestaje nagrywac ^_^
tylko jedna plyta na tydzien no moze dwie :>
:D
i wtedy palnik bedzie mi dzialal do czasu jak bede zmienial na inny

VIZZARD 08.08.2004 18:27

Cytat:

Napisany przez maxxam
wiem ze niektore gwarancje chyba LG ale nie jestem w stanie tego stwierdzic podkreslaja ze jakiekolwiek ponadnormatywne zuzycie sprzetu bedzie anulowalo gwarancje - w koncu juz w czasie 3 miesiecy mozna zajezdzic taka nagryware na smierc - istnieje wiec furtka dla przemyslowych wypalaczy ktorzy wedle tego prawa do konca zycia beda miec nagrywarki za te :> jedyne 400 zeta wydane w 2004 roku ||

Fakt!

Masz rację!

Kurde!

O tym nie pomyślałem :nie:

Gdzieś na zagranicznym forum ktoś pisał, że w serwisach mają już takie urządzenia diagnostyczno - pomiarowe

Że jak podłączą do niego nagrywarkę - to wychodzi wszystko!

Tzn. ile płyt zostało nagrane, średnia - ile dziennie, a nawet co było przegrywane i jakim programem :taktak:

I jeżeli znajdą coś podejrzanego - np. za dużo płyt wypalanych dziennie - mogą nie uznać reklamacji :haha::haha::haha:

Turboni 08.08.2004 18:27

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
A co ty myślałeś?

Że tylko tobie wolno? :D

Ale najlepsze z tego wszystkiego jest to, że jak czytają ten topic użytkownicy innych spawarek

To dopiero zaczną po nas jeździć :haha: :bicz:

Szkoda mi tylko tych ochnastu dni :smutny:

ja bardzo lubie serwisy zawsze mozna cos wywalczyc :D
troche napewno jezdza po nas ale takie jest zycie. :> :D

maxxam 08.08.2004 17:49

a czy w serwisie nie sprawdzaja stanu zuzycia nagrywarki ??

wiem ze niektore gwarancje chyba LG ale nie jestem w stanie tego stwierdzic podkreslaja ze jakiekolwiek ponadnormatywne zuzycie sprzetu bedzie anulowalo gwarancje - w koncu juz w czasie 3 miesiecy mozna zajezdzic taka nagryware na smierc - istnieje wiec furtka dla przemyslowych wypalaczy ktorzy wedle tego prawa do konca zycia beda miec nagrywarki za te :> jedyne 400 zeta wydane w 2004 roku ||

VIZZARD 08.08.2004 17:42

Cytat:

Napisany przez Turboni
to po kolej oddajemy palniki do serwisu

oby tak dalej kazdy z nas bedzie mial nowa nagrywarke !!!

A co ty myślałeś?

Że tylko tobie wolno? :D

Ale najlepsze z tego wszystkiego jest to, że jak czytają ten topic użytkownicy innych spawarek

To dopiero zaczną po nas jeździć :haha: :bicz:

Szkoda mi tylko tych ochnastu dni :smutny:

Turboni 08.08.2004 17:29

to po kolej oddajemy palniki do serwisu

oby tak dalej kazdy z nas bedzie mial nowa nagrywarke !!!

VIZZARD 08.08.2004 16:52

Cytat:

Napisany przez Turboni
pada ci palnik ?? :D

Yo! :D

Od kilku już płyt nie nagrał żadnej poprawnie w DVD Decrypterze, a jak nagra to jej nie widzi

Poza tym płytki nagrywane wcześniej które miały PI Average tak do 30 teraz mają po 400 :podbite:

No to żegnaj wypalarko i bądź twarda w brudnych rękach nieogolonych serwisantów :>

Turboni 08.08.2004 16:46

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
No to witamy w klubie! :D

Mnie chyba też to czeka :O

pada ci palnik ?? :D

VIZZARD 08.08.2004 16:09

Cytat:

Napisany przez dex69
Chyba faktycznie zaniosę ją do serwisu. Zobaczymy...
Dam znać jak cos wskóram:)

Pozdrawiam!
dex69

No to witamy w klubie! :D

Mnie chyba też to czeka :O

dex69 08.08.2004 12:51

Chyba faktycznie zaniosę ją do serwisu. Zobaczymy...
Dam znać jak cos wskóram:)

Pozdrawiam!
dex69

VIZZARD 08.08.2004 11:59

Cytat:

Napisany przez slawekj
Szczerze, nie mam faworyta. Każdemu można coś przypisać. Jesteś dłuzej na forum. Może zrobić sondę.

To tak jak ze wszystkim w życiu :taktak:

slawekj 08.08.2004 11:56

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Nie da się nie zauważyć :D

Szczerze, nie mam faworyta. Każdemu można coś przypisać. Jesteś dłuzej na forum. Może zrobić sondę.

VIZZARD 08.08.2004 11:52

Cytat:

Napisany przez slawekj
Chyba jest ich najwięcej w użyciu?

Nie da się nie zauważyć :D

slawekj 08.08.2004 11:48

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Szczerze powiem, że mało mnie to obchodzi :D

Byleby sprzęt był dobry, sprawny i nagrywał :tak!:

A przez to zepsucie statystyki najwyżej z 10 Liteonów mniej kupią :haha:

Wczytuje się z uwagą we wszystkie posty z problemami i myślę że większa wina jest po stronie użytkowników. Z Lite'Onami nie jest tak źle. Chyba jest ich najwięcej w użyciu?

VIZZARD 08.08.2004 11:42

Cytat:

Napisany przez slawekj
Panowie tak nie można! To psuje Lite'Onie statystykę.

Szczerze powiem, że mało mnie to obchodzi :D

Byleby sprzęt był dobry, sprawny i nagrywał :tak!:

A przez to zepsucie statystyki najwyżej z 10 Liteonów mniej kupią :haha:

slawekj 08.08.2004 11:31

Panowie tak nie można! To psuje Lite'Onie statystykę.

Turboni 08.08.2004 11:17

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Czyli jakieś trzy tygodnie :D

dokladnie w kazdej karcie gwarancyjnej jest napisane ile wynosi maksymalny termin naprawy. :D

VIZZARD 08.08.2004 11:09

Cytat:

Napisany przez Turboni
pewnie jakies 14 dni roboczych

Czyli jakieś trzy tygodnie :D

Turboni 08.08.2004 10:46

pewnie jakies 14 dni roboczych

VIZZARD 08.08.2004 10:40

Cytat:

Napisany przez grz3si3k
Oni nawet tego nie sprawdzaja..Lite-on w tym przypadku stawia na klienta..cena takiej nagrywary dla nich to ze 45 pln albo i mniej ...:P :D
Wymieniałem 401 tez swirowałem z biosami i epromami ..wgrałem jakis od kogos eprom bo tez skasowałem sobie i bez echa od razu nowa...

Od razu? :O

No, ale chyba trochę poczekać musiałeś :mruga:

grz3si3k 08.08.2004 10:34

Oni nawet tego nie sprawdzaja..Lite-on w tym przypadku stawia na klienta..cena takiej nagrywary dla nich to ze 45 pln albo i mniej ...:P :D
Wymieniałem 401 tez swirowałem z biosami i epromami ..wgrałem jakis od kogos eprom bo tez skasowałem sobie i bez echa od razu nowa...

VIZZARD 08.08.2004 10:00

Cytat:

Napisany przez maxxam
bo coz powinien w serwisie powiedziec ?? panowie ! - mialem w koncu zmodowana 832 wiec dawajcie takowa ?? ;p

Dokładnie tak! :D

I można jeszcze powiedziać, że chciało się zmodować na model x16, ale przeszkodą był chipset :>

Turboni 08.08.2004 08:55

Cytat:

Napisany przez maxxam
bo coz powinien w serwisie powiedziec ?? panowie ! - mialem w koncu zmodowana 832 wiec dawajcie takowa ?? ;p

o mnie to pomoglo dogadalem sie w serwisie i 411 dostalem 812 a pozniej 832 :D

maxxam 08.08.2004 01:03

to bylby sukces gdyby Kolega dostal 832 :)

Cytat:

Napisany przez Turboni
wrzuc orginalny eepron i bios ze strony liteona od 812 i jak nie pomoze oddaj ja do serwisu dostaniesz na 99% nowa lub moze jeszcze wywalczysz zeby dali ci 832

Turboni 08.08.2004 00:52

eeprom do kazdej nagrywarki jest inny wiec przed przerobka powinienes go sobie zgrac i zapisac. bo pozniej to dupa.

grz3si3k 08.08.2004 00:38

Bo eprom powinienes miec swój oryginalny zarchiwizowany w razie jak by (własnie..) co....:) z przed przeróbki

dex69 07.08.2004 23:44

Dzięki za podpowiedź tyle że na stronie LiteOn'a są biosy ale nigdzie nie mogę znaleźć eeproma...
Wszędzie szukam... nie ma eeproma...

Turboni 07.08.2004 23:13

wrzuc orginalny eepron i bios ze strony liteona od 812 i jak nie pomoze oddaj ja do serwisu dostaniesz na 99% nowa lub moze jeszcze wywalczysz zeby dali ci 832

dex69 07.08.2004 22:50

812s przywrócona do życia ale...

Ilość załączników: 1
Witam wszystkich!
Udało mi się wrócić moją 812s zza światów ale pozostał problem sprzed reanimacji.
Miałem ją przerobioną na 832s. Kiedy zaktualizowałem bios na najnowszy (wtedy chyba V08) palnik przestał wypalać DVD+R. Wciąż pokazywało mi: "Błąd kalibracji mocy". Zacząłem więc zmieniać biosy aż uwaliłem ją całkowicie.
Teraz mam znów 812s ale problem nie zniknał. Powiedzcie mi czy może to być wina eepromu? Już nie wiem czego się uczepić.
Zamieszczam zrzut fragmentu eeprom.

Pozdrawiam!
dex69

Ps.: acha!... Palnik resztę płytek wypala pięknie (DVD-R, +RW).

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:19.