Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Jaka wypalarka??? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/jaka-wypalarka-38101/)

model3100 10.08.2004 14:34

Jaka wypalarka???

Chciałbym kupić sobie nagrywarke do 400zł Jaka będzie najlepsza? Mam Na oku co.s w tym stylu jak myślicie brać to:Nec DVD+/-RW Multispin x8 ND-2500
Czy lepsze będzie np. to:Lite-ON DVD+/-RW SOHW-812S BOX Która z tych dwóch byście wybrali? Może byście wzieli całkiem co innego tylko ma byc do 400zł ok i ani grosza więcej :nie: ok?

Salat3 10.08.2004 15:10

Ja mam Lite-ON DVD+/-RW SOHW-812S i nie narzekam

jumpman 10.08.2004 15:26

Cytat:

Napisany przez model3100
Chciałbym kupić sobie nagrywarke do 400zł Jaka będzie najlepsza? Mam Na oku co.s w tym stylu jak myślicie brać to:Nec DVD+/-RW Multispin x8 ND-2500
Czy lepsze będzie np. to:Lite-ON DVD+/-RW SOHW-812S BOX Która z tych dwóch byście wybrali? Może byście wzieli całkiem co innego tylko ma byc do 400zł ok i ani grosza więcej :nie: ok?

Ja tez szukam i nie wiem co wybrac, jest jeszcze naped LG GSA-4082B w wersji OEM za 350 zl. Szczegoly pod tym adresem: sklep Apollo

Odnosnie LG malo osob rozmawia na forum, juz probowalem, znalazlem pare osbob ktore nie narzekaja...

Jesli ktos ma, nie sie wypowie.... :taktak:

t_e_l 10.08.2004 15:29

Ja bym ci polecił Neca 2500A lub Pioneera 107D
to dwie dobre nagrywary, ale wybór nalezy do ciebie

Czołgista 10.08.2004 21:22

Miałem Pioneera 106 , teraz mam 107 to solidna nagrywarka godna polecenia .
Na tych napędach wypaliłem łącznie około 250-300 płyt, nie zepsułem
ani jednej ( przepraszam 1 zepsułem jak prąd wyłączyli :'( ),
to tej pory czytają się wszystkie.
Na najtańszych nośnikach paliłem x1 lub x2 na lepszych x4.

model3100 13.08.2004 20:34

To co radzicie brać Lite-On czy Nec-a LG wcale nie biore pod uwagę!
Raczej wezmę Lite-on-a bo mam 2 lata gwary , i jak się wywali to dają druą nawet może wyszy model od tego który się wysypał nieźle co jeszcze z tydzień zobacze co mi radzicie i zgłaszam zamówienie. Jeszcze się namyślam dawajcie odp. póki czas ^_^

lord_honey 14.08.2004 01:16

Ja mam LiteON DVDRW LDW-851s i nie narzekam pali wszytko jak leci :)

model3100 14.08.2004 13:55

Jaki model lepjej Lite-On-a 1.SOHW-1213S czy 2.SOHW-812S :blee:
Ten pierwszy jest nowszy i chyba lepszy nie :> :jupi:

slawekj 14.08.2004 15:53

Cytat:

Napisany przez model3100
Jaki model lepjej Lite-On-a 1.SOHW-1213S czy 2.SOHW-812S :blee:
Ten pierwszy jest nowszy i chyba lepszy nie :> :jupi:

Najlepiej 832S. Masz możliwość wypalania DL bez przeróbek. Cena 440,-. Polecam.

Turboni 14.08.2004 15:54

832 w MM widzialem wczoraj w boxie za 435 zeta

ratat 14.08.2004 16:07

Cytat:

Napisany przez Turboni
832 w MM widzialem wczoraj w boxie za 435 zeta

Hehe, no doradzajcie mu, bo przepłaci - na Allegro można kupić 832s za 330PLN od "prywatnej" osoby, a za 355 od firmy...Oczywiście nówki, tyle że OEM, ale w sumie co to za różnica??
NEC w podobnej cenie...

piotrek123 14.08.2004 19:48

Moim zdaniem dobry jest Nec 2500A lub Pioneer 107D, z tym że pioneer nie umożliwia zmiany bitsettingu i nie nagrywa płyt DL, a nec po zmianie biosu ma już taką możliwość.

VIZZARD 14.08.2004 22:34

Cytat:

Napisany przez ratat
Hehe, no doradzajcie mu, bo przepłaci - na Allegro można kupić 832s za 330PLN od "prywatnej" osoby, a za 355 od firmy...Oczywiście nówki, tyle że OEM, ale w sumie co to za różnica??
NEC w podobnej cenie...

Różnica jest taka, że za 330PLN może mieć kalesony babci, śmieci z garażu dziadka i parę puszek po browarku :D

No i do tego trzeba dać około 360PLN dodatkowo za spawarkę w sklepie :haha:

Jeżeli chodzi o ceny sklepowe zobacz np. TU

ratat 15.08.2004 14:07

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Różnica jest taka, że za 330PLN może mieć kalesony babci, śmieci z garażu dziadka i parę puszek po browarku :D

No i do tego trzeba dać około 360PLN dodatkowo za spawarkę w sklepie :haha:

Jeżeli chodzi o ceny sklepowe zobacz np. TU

Ja kupiłem na Allegro i mam normalną fakturkę VAT od firmy, sprawdziłem w sieci i istnieje, jest nawet spora...
Poza tym wystawia sprzęt np. Arcomp, o jakieś 20 zeta taniej niż w sklepie internetowym...I podobnych firm jest sporo.

dudiwoy 15.08.2004 16:29

nie chce mi się jeszcze raz pisać

http://www.frazpc.pl/b/79778

:taktak:

VIZZARD 15.08.2004 16:47

Cytat:

Napisany przez ratat
I podobnych firm jest sporo.

Nie mówię, że nie, ale dasz głowę, że ryzyka nie ma ? :>

Poza tym ja wolę zapłacić te kilkadziesiąt złotych więcej i mieć serwis tu na miejscu :taktak:

Bo wszystko jest dobrze, póki jest dobrze, ale ...

co gdy wypalara się rozłoży?

Jak sobie pomyślę, ile czasu będą trwały wysyłki, transporty, co będą z tą paczką robić po drodze, ect., ect... to naprawdę mi się odechciewa :|

Nie ma to jak bezpośredni kontakt z gościem - można jakieś warunki wynegocjować, przycisnąć do muru, nakrzyczeć :klnie: , ........ Na pewno skuteczność procentowo większa niż :telefon:

ratat 15.08.2004 16:49

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Nie mówię, że nie, ale dasz głowę, że ryzyka nie ma ? :>

Poza tym ja wolę zapłacić te kilkadziesiąt złotych więcej i mieć serwis tu na miejscu :taktak:

Bo wszystko jest dobrze, póki jest dobrze, ale ...

co gdy wypalara się rozłoży?

Jak sobie pomyślę, ile czasu będą trwały wysyłki, transporty, co będą z tą paczką robić po drodze, ect., ect... to naprawdę mi się odechciewa :|

Nie ma to jak bezpośredni kontakt z gościem - można jakieś warunki wynegocjować, przycisnąć do muru, nakrzyczeć :klnie: , ........ Na pewno skuteczność procentowo większa niż :telefon:

Pewnie, że lepiej mieć wszystko na miejscu - ale gdybym chciał kupić nagrywarkę u siebie musiałbym dać wtedy koło 80PLN więcej...dziękuję, nie stać mnie;)

VIZZARD 15.08.2004 16:55

Cytat:

Napisany przez ratat
Pewnie, że lepiej mieć wszystko na miejscu - ale gdybym chciał kupić nagrywarkę u siebie musiałbym dać wtedy koło 80PLN więcej...dziękuję, nie stać mnie;)

No stary - to już twoja sprawa :taktak:

Nie rozmawialiśmy tu w kategoriach czy kogoś stać czy nie zapłacić 30PLN więcej i mieć lub nie zapłacić i nie mieć :nie:

BTW czy sprawdziłeś link który podałem ???

Napisałeś, że na Allegro od osoby prywatnej 832 OEM 330PLN

Tam kosztuje 346PLN :D

Różnica = 16PLN

Czy bierzesz jakąś podpowiedź? :mruga:

coby6 15.08.2004 18:38

http://www.proline.pl/shop.php?kat=Nagrywarki

Litek 832 oem za 355zł u pewnej firmy ,tylko brać .

ratat 15.08.2004 22:40

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
No stary - to już twoja sprawa :taktak:

Nie rozmawialiśmy tu w kategoriach czy kogoś stać czy nie zapłacić 30PLN więcej i mieć lub nie zapłacić i nie mieć :nie:

BTW czy sprawdziłeś link który podałem ???

Napisałeś, że na Allegro od osoby prywatnej 832 OEM 330PLN

Tam kosztuje 346PLN :D

Różnica = 16PLN

Czy bierzesz jakąś podpowiedź? :mruga:

Kurde, ja nie mam zamiaru kupować, już mam...To primo, a secundo - może nie wiesz, ale na Allegro wystawiają się normalne firmy, mające oprócz tego własne sklepy internetowe - i co ciekawe na Allegro sprzedają taniej...Wiadomo, że nie kupiłbym nagrywarki od gościa, który ma jeden pozytywny komentarz, ale jak firma ma ich 1000?? A tertio - napisałem, że różnica w cenie kiedy ja kupowałem nagrywarkę wynosiła 80PLN, może dla ciebie to nic, ale dla mnie sporo. Poza tym kupiłem też na Allegro notebooka za 2,5 tysiąca, za którego w sklepie musiałbym dać koło 3,3...Może to też dla ciebie nic??
Nie strasz ludzi, bo 99,9% transakcji na Allegro jest całkowicie uczciwych, a wpadki są zazwyczaj spowodowane zwykłą niekompetencją sprzedających lub głupotą kupujących.

VIZZARD 15.08.2004 23:24

Cytat:

Napisany przez ratat
Kurde, ja nie mam zamiaru kupować, już mam...To primo, a secundo - może nie wiesz, ale na Allegro wystawiają się normalne firmy, mające oprócz tego własne sklepy internetowe - i co ciekawe na Allegro sprzedają taniej...Wiadomo, że nie kupiłbym nagrywarki od gościa, który ma jeden pozytywny komentarz, ale jak firma ma ich 1000?? A tertio - napisałem, że różnica w cenie kiedy ja kupowałem nagrywarkę wynosiła 80PLN, może dla ciebie to nic, ale dla mnie sporo. Poza tym kupiłem też na Allegro notebooka za 2,5 tysiąca, za którego w sklepie musiałbym dać koło 3,3...Może to też dla ciebie nic??
Nie strasz ludzi, bo 99,9% transakcji na Allegro jest całkowicie uczciwych, a wpadki są zazwyczaj spowodowane zwykłą niekompetencją sprzedających lub głupotą kupujących.

Pozwól, że zacytuję siebie bo widzę, że nie zrozumiałeś:

Cytat:

Napisany przez VIZZARD

Rozmawiamy tu o wyborze i o cenach ogólnie, a nie czy kogoś stać .... To primo

Secundo - jeżeli już masz sprzęt - to po co wyjeżdżasz z tekstem, że cię nie stać, ha ???

Zwłaszcza, że to nie ty będziesz kupował i nie znasz zasobności portfela kupujących :nie:

Zastanowiłeś się, że to ty sam to rozpętujesz, a masz pretensje do innych?

A wiesz dlaczego?

Bo patrzysz przez swój pryzmat wypisując na co CIEBIE stać! (spójrz na swój post: ja ..., ja ..., ja .....)

Tertio:

Ja tylko wyraziłem swoją opinię na temat Allegro i znów zacytuję siebie:

Cytat:

Napisany przez VIZZARD

Potrafisz wyczuć tę subtelną różnicę? :\

Bo jeżeli tak - to OK. Ja wyraziłem swoją opinię, ty swoją - i wszystko gra :spoko:

Ale jeżeli nie potrafisz tego wyczuć i rozróżnić pisząc bzdury, że ktoś tu kogoś straszy - to nie mamy o czym rozmawiać :nieee:

Wydaje mi się zresztą, że model3100 jest dużym chłopcem i potrafi o siebie zadbać oraz pomyśleć czy warto kupić na Allegro czy nie

A jeżeli twoje zdanie jest takie: Nie mówmy w ogóle o oszustwach na Allegro - bo mały jest ich procent - to zaiste masz bardzo linearny sposób myślenia :tak!:

A poza tym to zakończmy już tę mało istotną dla tematu dysputę

Zgodzę się z tobą na temat tych 99,9% transakcji i na znak dobrej woli TU znalazłem artykuł, który tylko potwierdzi to co napisałeś

Ponadto zdanie o Allegro, które cytowałem zakończyłem emotka ":D" - nie bezpodstawnie

Po prostu doza humoru - a dziś trudno się wbić w poczucie humoru 100% społeczeństwa

Zawsze zostaje gdzieś ten 0,01% :mruga:

B@rtek 15.08.2004 23:44

Troche tego czytania było :spoko:

Turboni 15.08.2004 23:49

ale warto bylo :)

B@rtek 15.08.2004 23:50

VIZZARD a powiedz cos jeszcze :spoko:

VIZZARD 16.08.2004 00:03

Cytat:

Napisany przez barte_k
VIZZARD a powiedz cos jeszcze :spoko:

coś jeszcze :D

Kiedyś był taki topic: 812s przywrócona do życia ale...

Turboni chyba widział, ale tam dałem mały dis na gościa o nicku domestos007_:)

Jak ktoś chce to mu na priva prześlę - bo tam już wycięte .... :>

Turboni 16.08.2004 00:14

oj pamietam, pamietam

VIZZARD 16.08.2004 00:22

Cytat:

Napisany przez Turboni
oj pamietam, pamietam

:przybij5:

Turboni 16.08.2004 00:24

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
:przybij5:

:D :spoko:

ratat 17.08.2004 10:19

Cytat:

Napisany przez Turboni
:D :spoko:

Ten głupi temat zajmuje już dwie strony, szkoda się męczyć :jezyk:
JA wiem swoje, ty swoje hehe...ale JA JA JA jestem dla siebie samego ważniejszy, więc stąd tyle JA JA JA.
Ale w sumie muszę ci przyznać trochę racji, bo wczoraj jakiś gość wcisnął mi ulotkę sklepu z mojego miasta i ceny takie jak w sieci...Nieświadomość zabija :podbite:
:niepow:

model3100 20.08.2004 19:23

Kurcze ale co mam brać co co znaczy dl dwu stronne krążki czy tak?
JAKA BRAĆ??? I GZIE NAJTANIEJ??? Chcę w box-ie bo będę miał programiki i inne bajery! Odpowiedzscie na moje postawione pytania!

model3100 20.08.2004 19:49

Dajcie jakieś linki do sklepów w których jest ten sprzęcior tj. 832s chyba to wezmę na 99.7 % Co jest z tym DL dwustronne nagrywanie czy co??? :help:
Dajcie link. Z allegro nie chce bo może być używana zrobiona na nowa. Tam są cwaniaczki :> Wole ze sklepiku dać troszku drożej niż zakupić na allegro! :jezyk: :taktak: :jupi: 8-) :rotfl:

rzepa 20.08.2004 20:08

Cytat:

Napisany przez model3100
Dajcie jakieś linki do sklepów w których jest ten sprzęcior tj. 832s chyba to wezmę na 99.7 % Co jest z tym DL dwustronne nagrywanie czy co??? :help:
Dajcie link. Z allegro nie chce bo może być używana zrobiona na nowa. Tam są cwaniaczki :> Wole ze sklepiku dać troszku drożej niż zakupić na allegro! :jezyk: :taktak: :jupi: 8-) :rotfl:

Może gdybyś dopisał "proszę" dałbym Ci adres www do tanich sklepów ale skoro niema magicznego słowa, jak również z twojego postu wnioskuję że nieużywasz "szukaj" na forum więc ja odeśle Cie do www.google.pl .... może ktoś inny będzie miał więcej serca...

model3100 21.08.2004 13:34

Dobrze to więc poproszę o link do tanich sklepów
Dzięki z linki czekam z niecierpliwością :spoko:

VIZZARD 22.08.2004 14:46

Cytat:

Napisany przez ratat
Ten głupi temat zajmuje już dwie strony, szkoda się męczyć :jezyk:
JA wiem swoje, ty swoje hehe...ale JA JA JA jestem dla siebie samego ważniejszy, więc stąd tyle JA JA JA.
Ale w sumie muszę ci przyznać trochę racji, bo wczoraj jakiś gość wcisnął mi ulotkę sklepu z mojego miasta i ceny takie jak w sieci...Nieświadomość zabija :podbite:
:niepow:

No to spoko! :spoko:

Nie ma się co żreć :nieee:

:piwo:

VIZZARD 22.08.2004 14:48

Cytat:

Napisany przez model3100
Dobrze to więc poproszę o link do tanich sklepów
Dzięki z linki czekam z niecierpliwością :spoko:

może

www.arcomp.com.pl

albo

www.comp-art.pl

:mruga:

model3100 25.08.2004 21:47

VIZZARD napisał:
może

www.arcomp.com.pl

albo

www.comp-art.pl

Dzięki zakupu dokonałem na tej pierwszej stronie bo na tej drugiej nawet nie można dokupić płytek DVD :rotfl:
Jesteś równy gość :spoko:

model3100 26.08.2004 18:35

Zakupu dokonałem ale dzwonili że niemają dwóch płytek które zamówiłem :telefon:
I dzwonił ten gościu na domowy ale tylko mamuśka była odebrała i powiedziała że mnie nie ma kazała zadzwonić na komórę mieli dzwonić i nie dzwonią a mi się śpieszy z ta nagrywara!!! Co mam teraz zrobić tel u nich jest czynny od 9-18 a już 18.34 dzwoniłem i nici z tego
CO TERAZ MA POCZĄĆ :help: :help: :help:

peterka 01.09.2004 21:55

Cytat:

Napisany przez Salat3
Ja mam Lite-ON DVD+/-RW SOHW-812S i nie narzekam

Miałem takiego Litka po 10 dniach poszdł do serwisu .Straszna lipa albo Ja mam pecha?

Czołgista 01.09.2004 23:17

Polecam Pionka bo się nie zająka !

VIZZARD odpuść mi !

VIZZARD 01.09.2004 23:25

Cytat:

Napisany przez Czołgista
Polecam Pionka bo się nie zająka !

VIZZARD odpuść mi !

Pionka można mieć na uwadze, ale ....

Dobra! Odpuszczę ci tym razem :D

Czołgista 01.09.2004 23:47

Dzięki !

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:03.