Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Tani nośnik DVD - co polecacie? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/tani-nosnik-dvd-co-polecacie-38155/)

sebikolo 11.08.2004 21:43

Tani nośnik DVD - co polecacie?

Witam!

Płytek DVD jest duzo na rynku. Duzo jest tez taki w cene 1.5 - 3.0 PLN Jakie płytki z tych tanich polecacie? Ostanio kupiłem płytki Blupop po 2pln. Nagrałem na jednej z nich film i bez problemu obejzałem go w stacjonarnym DVD. Wiem, ze nie jest to wyznacznikiem jej jakosci ale zawsze ale zawsze jest to jakis wyznacznik. Tak wiec, jakie tanie nośniki palicie w swoich nagrywarkach? Nagrywarke mam Pioneera DVR-107D ( nie moge testowac jakisci płytek K-Probe )

VIZZARD 11.08.2004 22:12

Cytat:

Napisany przez sebikolo
Witam!

Płytek DVD jest duzo na rynku. Duzo jest tez taki w cene 1.5 - 3.0 PLN Jakie płytki z tych tanich polecacie? Ostanio kupiłem płytki Blupop po 2pln. Nagrałem na jednej z nich film i bez problemu obejzałem go w stacjonarnym DVD. Wiem, ze nie jest to wyznacznikiem jej jakosci ale zawsze ale zawsze jest to jakis wyznacznik. Tak wiec, jakie tanie nośniki palicie w swoich nagrywarkach? Nagrywarke mam Pioneera DVR-107D ( nie moge testowac jakisci płytek K-Probe )

Blupop wydają się być raczej sensownym wyborem cena/jakość - dodatkowo dlatego także, że palisz na Pionku

Nagrywane na Necu 2500 i na Litku 812 raczej nie sprawiają problemów i z przeznaczeniem do filmów spełnią swe zadanie :taktak:

Te Blupopy co miałem wszystkie były od Optodisc

sebikolo 11.08.2004 22:52

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Te Blupopy co miałem wszystkie były od Optodisc

moje tez sa od Optodisc. testowalem - i + i wole - bo moj dvd-rom je widzi :-) a + nie :-( .

pawelblu 11.08.2004 23:02

Esperanza z GSC002 za ok 1.80

mbar 11.08.2004 23:17

Popieram pawelblu, Esperanze Special Quality Edition są OK (te z nośnikiem GSC002).

VIZZARD 11.08.2004 23:21

Cytat:

Napisany przez mbar
Popieram pawelblu, Esperanze Special Quality Edition są OK (te z nośnikiem GSC002).

Ale to są te x4 ?

ratat 11.08.2004 23:37

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Ale to są te x4 ?

Tak.
8x są od Tayio Yuden, firma (fabryka?) ogólnie lepsza od Gigastorage, ale to mogą być odpady, bo Espera od TY kosztuje 2,5PLN, a Verbatim Pastel z takim samym nośnikiem ok. 5PLN...
Poza tym Gigastorage siedzi też w Platinet Media -R 4x.
Osobiście polecałbym Intenso -R 4x, choć podobno są już 8x z nośnikiem Prodisc (to już wyższa klasa średnia heh)

Jabba the Hutt 12.08.2004 00:06

Verbatim x4 po 3,60 w Media Markt.

Jabba

piotrek123 12.08.2004 00:32

Cytat:

Napisany przez Jabba the Hutt

Jabba

No niestety u mnie po 45zł/10szt. kupiłem jeden szpindelek:'(

mensir67pl 12.08.2004 08:00

Cytat:

Napisany przez mbar

tez Esperanza SE dvd-R ale i Platimum dvd+R 8x POLecam u nie po 3 pln
:spoko:

Ice 12.08.2004 09:32

Creation (podobno Z Powloka Azo) Dvd+r, Dvd-r - 2,2 ZŁ

nacuna 12.08.2004 13:24

Cytat:

Napisany przez Jabba the Hutt

Jabba

Czy ceny MM sa takie same? Bo u mnie w MM ceny nosnikow cd/dvd sa strasznie drogie ;(

ratat 12.08.2004 13:36

Cytat:

Napisany przez nacuna
Czy ceny MM sa takie same? Bo u mnie w MM ceny nosnikow cd/dvd sa strasznie drogie ;(

Najbardziej opłaca kupować się w sklepach internetowych. Świeżutka, dzisiejsza oferta jednego ze sklepów: Verbatim -R 4x za 3.37!!! Ale trzeba kupić za minimum 60 zeta...przesyłka 7PLN po wcześniejszej wpłacie na Inteligo (a więc w POKO BP bez prowizji...) No, chyba że się mieszka w większym mieście, gdzie są giełdy i sklepy typu MM. Ja nie mam pod ręką, więc zaopatruję się na Allegro.

lord_honey 12.08.2004 14:24

mam pytanie ile kosztuje plyta DVD wieksza niz 4,7gb jezeli znacie jakis sensowny sklep internetowy z owymi plytkami prosze o linki

namor 12.08.2004 16:03

Cytat:

Napisany przez lord_honey
mam pytanie ile kosztuje plyta DVD wieksza niz 4,7gb jezeli znacie jakis sensowny sklep internetowy z owymi plytkami prosze o linki

zobacz TU

maxxam 12.08.2004 16:13

bo tak bywa :(

Cytat:

Napisany przez nacuna

np w Wawie - glownie slynne TDK - 25 plyt za 89 zeta no ale to za duzy szpindelek zeby robic eksperymenty :)

aha takiego promo na verbatimy niestety niema no ale jest gielda komputerowa i tam jest tanio :)

z cenami poprostu jest :zongluje: ||

VIZZARD 12.08.2004 21:18

Cytat:

Napisany przez piotrek123
No niestety u mnie po 45zł/10szt. kupiłem jeden szpindelek:'(

Smutne to, prawda piotrek123?

To samo MM, inne miasto

I taka pazerność :bicz:

nacuna 12.08.2004 21:51

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
To samo MM, inne miasto

Bodajze w MM w Szczecinie, no nie VIZZARD? :D

VIZZARD 12.08.2004 22:09

Cytat:

Napisany przez nacuna
Bodajze w MM w Szczecinie, no nie VIZZARD? :D

W rzeczy samej!

:poddaje:

piotrek123 12.08.2004 22:17

Cytat:

Napisany przez VIZZARD

To samo MM, inne miasto

No tak, ale co zrobić, trudno sie mówi, poczekamy na lepsze czasy;p
Ale widziałem wczoraj płytki benq w MM za 15zł/10szt:spoko:. Niestety było ich już bardzo mało, i były tylko minusy, a moja nagrywarka nagrywa tylko plusy.:jezyk:

VIZZARD 12.08.2004 22:51

Cytat:

Napisany przez piotrek123
No tak, ale co zrobić, trudno sie mówi, poczekamy na lepsze czasy;p
Ale widziałem wczoraj płytki benq w MM za 15zł/10szt:spoko:. Niestety było ich już bardzo mało, i były tylko minusy, a moja nagrywarka nagrywa tylko plusy.:jezyk:

Też widziałem, ale to podobno masakra te płyty i index x2 :O

Może ktoś by je Neckiem przeleciał? :D

maciejlub 12.08.2004 22:55

Witam
Ja kupilem ostatatnio plytki PLATINUM za 3,20 za DVD+R i 3,40 za DVD-R - maja one indeks x8 i tak sie nagrywaja na moim nec-u nd-2500@2510 w tym sklepie w Poznaniu.

sebikolo 12.08.2004 23:18

a co o tym myślicie?

http://www.proline.pl/shop.php?prodi...442d525f534c49

mam kilka sztuk i jeszcze działaja,nagrane były 2 miesiace temu

VIZZARD 12.08.2004 23:33

Cytat:

Napisany przez sebikolo
a co o tym myślicie?

http://www.proline.pl/shop.php?prodi...442d525f534c49

mam kilka sztuk i jeszcze działaja,nagrane były 2 miesiace temu

Nie znacie dnia ani godziny ...... :>

Biker74 13.08.2004 00:01

ja nie narzekam na płyty Magnetik wypaliłem ich już ponad 100 i żadnej jeszcze nie wyrzuciłem do kosza .I bardzo dobrze działają na stacjonarnych odtwarzaczach DVD. Ostatnio wyszły mnie na Allegro 1,91 zł za sztuke.

Czołgista 13.08.2004 00:38

Mnie bardzo spodobały się PRINCO x4
wypaliłem 60 szt Wszystkie gonią aż miło.
Wczoraj kupiłem na próbę Verbatim-y (metal-azo czy cóś)
Jestem może maniak ale ja tylko palę x1
Mam Pioneer 107.
Chcę w tym tyg. zrobić test PRINCO & VERBATIM (na Litku)
Zabaczymy.

Salat3 22.08.2004 21:35

BenQ DVD-Rx2 11zł/10szt
Kupione w "SFERIS" w Warszawie CH Targówek ul.Głębocka 15 (Carrefour)

http://jajeczka.republika.pl/benq/benq2x10szt.jpg

http://jajeczka.republika.pl/benq/benqmax.PNG

http://jajeczka.republika.pl/benq/benq4x.PNG

Za tak niską cenę (1,10zł/szt) mogło być gorzej 8-)

pawelblu 22.08.2004 21:52

Hm - Sony sie nie popisalo ... :/ , choc moze to wina tego "maxa" w pierwszym wykresie, ale trudno powiedziec...

Ale jak na ta cene to i tak jest OK (choc dla siebie bym na tym nie nagrywal :) )

kovalek 22.08.2004 23:38

Wtrące się do dyskusji, bo akurat dziś troche mnie ten temat "tanich płytek" zdenerwował. Pożyczyłem koledze film, a ten mi mówi, że tam jest coś uszkodzone i się nie da skopiowac.. Przelecial KProbe i faktycznie w jednym miejscu PIF dochodzi do 200... A płytka miesiąc temu działała !!! Ten nośnik to Esperanza -R....

Się wystraszyłem i zacząłem swoje wszystkie filmy sprawdzać za pomocą KProbe.. I wyczaiłem jak narazie dwie padnięte płytki - Esperanza -R (kolejna) i jakiś Vobis (http://www.ostbahn.net/temp/kprobe/Vobis_-R_4x.PNG).

Więc nie polecam kupować tanich nośników. Zwłaszcza Esperanza wypada tragicznie. Co do dobrych i tanich płyt to polecam Dysany (na allegro szpindel 10 sztuk można kupić za 20zł), oraz Platinum +R 8x (na allegro przy zakupie 25 sztuk wychodzi niecałe 3zł za płytke).

--
pozdrawiam
Leszek Kowalski

pawelblu 22.08.2004 23:51

Zrob skan tych esperanz, bo mam dziwne przeczucie ze mowisz o tych starych esperanzach...

VIZZARD 22.08.2004 23:52

Cytat:

Napisany przez kovalek
Wtrące się do dyskusji, bo akurat dziś troche mnie ten temat "tanich płytek" zdenerwował. Pożyczyłem koledze film, a ten mi mówi, że tam jest coś uszkodzone i się nie da skopiowac.. Przelecial KProbe i faktycznie w jednym miejscu PIF dochodzi do 200... A płytka miesiąc temu działała !!! Ten nośnik to Esperanza -R....

Się wystraszyłem i zacząłem swoje wszystkie filmy sprawdzać za pomocą KProbe.. I wyczaiłem jak narazie dwie padnięte płytki - Esperanza -R (kolejna) i jakiś Vobis (http://www.ostbahn.net/temp/kprobe/Vobis_-R_4x.PNG).

Więc nie polecam kupować tanich nośników. Zwłaszcza Esperanza wypada tragicznie. Co do dobrych i tanich płyt to polecam Dysany (na allegro szpindel 10 sztuk można kupić za 20zł), oraz Platinum +R 8x (na allegro przy zakupie 25 sztuk wychodzi niecałe 3zł za płytke).

--
pozdrawiam
Leszek Kowalski

Kolejny mit o esperanzach się potwierdza :taktak:

Cóż można powiedzieć?

Czas leczy rany, ale także je rozdrapuje - u tych co nagrywali na esperach :haha:

Szafran 25.08.2004 22:42

ja wypalam na axe x4 (normalnych, nie economy) i jak na razie jest luzik... wyniki w kprobe wychodzily lepsze niz verbatimek x4... katowice gielda po 2,8 za sztuke
palone byly na litku 812
testy porownawcze nosnikow chyba gdzies mi sie stracily, ale jakbym przypadkiem je odnalazl to postaram sie wrzucic.

b2 25.08.2004 23:32

heh...Magnetik Optical Media technologies DVD-R 4.7 Gb for General...wyniki w kprobe szły w tysiące (!). omijajcie szerokim łukiem. odtwarzacz stacjonarny je jakoś czyta ale lubi się zawiesić, nagrane mp3 w większości zniekształcone. palone na litku 832s

kovalek 26.08.2004 06:02

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Zrob skan tych esperanz, bo mam dziwne przeczucie ze mowisz o tych starych esperanzach...

Nie dysponuje akurat skanem esperanz -R (poszly one do smieci). Mam jedynie +R - http://www.ostbahn.net/temp/kprobe/E...za_+R_2,4x.PNG
Nie wyglada to rewelacyjnie :( Jednak ostatni kupiłem Esperanze -RW 1,4GB i wypada ona całkiem pozytywnie - http://www.ostbahn.net/temp/kprobe/E...RW_2x_mini.PNG

A czym sie roznia stare esperanzy od nowych, jak mozna wiedziec? I po czym sie je da poznac? Ja przez pol roku nie kupie zadnej esperanzy w swoim miescie - plyty DVD tak schodza u nas, ze zanim nowe zamowia to mine z pol roku :-)

--
pozdrawiam
Leszek Kowalski

pawelblu 26.08.2004 09:46

Satre robi AN, a nowe GSC. Roznica jest spora. Poznc mozna np. po napisie na pieerscieniu DMMDR lub po tym ze srodek plyty nie jest przezroczysty tylko bialy.

TH 26.08.2004 23:12

Nie polecam Memorexów DVD+R x4, w Łódzkim Media po 25,99 za dziesięć na szpuli plus jedna RW. Pół szpuli poszła do kosza, palone na NEC2510a...
[EDIT] CMC...

RW boję się dotykać...

To co z tej taniochy najlepiej w końcu? ;)

pawelblu 27.08.2004 00:17

Cytat:

Napisany przez TH
Nie polecam Memorexów DVD+R x4, w Łódzkim Media po 25,99 za dziesięć na szpuli plus jedna RW. Pół szpuli poszła do kosza, palone na NEC2510a...
[EDIT] CMC...

RW boję się dotykać...

Jak wala ci sie jedne z lepszych plyt to moze taniochy tym badziej nie wsadzaj ...

VIZZARD 27.08.2004 00:30

Cytat:

Napisany przez TH
[EDIT] CMC...

RW boję się dotykać...

No to kicha ten twój Nec :D

Niech się Turboni wypowie :taktak:

Jemu na Litku 832 takie się wypalały bajerancko

Na poziomie Verbów :O

Czołgista 27.08.2004 00:39

Tak czytam to wszystko i nie wiem czy są to zawody w niszczeniu
płytek na czas ?
Mam palnik pionka od 2003.09 , od tego czasu wypaliłem około 300-400
płytek wszystkie chodzą aż miło , a wiele z nich ma ciężkie życie bo są
nieustannie heblowane przez moją córkę (bajki).
No i nie mam żadnych problemów z "padaniem" czy coś tam.
A palę na różnych espera, princo, flamingo, verbatim.
Ostatnio Verbatimy kupowałem po niewiele ponad 3zł/szt (10)
Więc można przyjąć że już nie ma drogich DVD-/+R.
Teraz może waro by się przyjżeć ja jakość palników ?
I oczywiście w jakim środowisku działają !
Ja mam pionka 107 + win 98 i nie narzekam .

Pozdrowienia dla wszystkich z palnikowej F1 .

VIZZARD 27.08.2004 01:16

Cytat:

Napisany przez Czołgista
Tak czytam to wszystko i nie wiem czy są to zawody w niszczeniu
płytek na czas ?
Mam palnik pionka od 2003.09 , od tego czasu wypaliłem około 300-400
płytek wszystkie chodzą aż miło , a wiele z nich ma ciężkie życie bo są
nieustannie heblowane przez moją córkę (bajki).
No i nie mam żadnych problemów z "padaniem" czy coś tam.
A palę na różnych espera, princo, flamingo, verbatim.
Ostatnio Verbatimy kupowałem po niewiele ponad 3zł/szt (10)
Więc można przyjąć że już nie ma drogich DVD-/+R.
Teraz może waro by się przyjżeć ja jakość palników ?
I oczywiście w jakim środowisku działają !
Ja mam pionka 107 + win 98 i nie narzekam .

Pozdrowienia dla wszystkich z palnikowej F1 .

No właśnie!

Dla zwykłych szarych zjadaczy chleba życie jest prostsze! :D

Idą do marketu, kupują co jest w promocji, nagrywają i już!

Natomiast znawcy, koneserzy, perfekcjoniści ważą każdą sztukę płyty

Oglądają pod światło, próbują wyczytać literki i cyferki z wewnętrznego pierścienia płyty

Czy brzegi nośnika są równe

Ustalają producenta, co jest napisane na pudełku, co na płycie

W domu wrzucają SmartBurny, kProby, DVDInfoPro, Nero CD/DVD Speed

Po co? :O

Ten kto się z laserem w ręku nie urodził - nigdy nie zrozumie :haha:

TH 27.08.2004 12:06

Dobra, może coś wyjaśnię. Palę DVD pod konsolkę (a dokładniej Xboxa), która to ma najbardziej wybredny czytnik na świecie :D Jeśli nie czyta, płyta idzie do szafy (bez przesady, nie wyrzucam...) Jak dotąd co nie wypaliłem na NECu działało na konsoli, więc stawiam na jakąś cienką partię Memorexów, ot wszystko.

To CMC już jest "wporzo"? Od kiedy :)

pawelblu 27.08.2004 12:44

Cytat:

Napisany przez TH

DVD+R z CMC zawsze bylo "wporzo"

Turboni 27.08.2004 12:46

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
No to kicha ten twój Nec :D

Niech się Turboni wypowie :taktak:

Jemu na Litku 832 takie się wypalały bajerancko

Na poziomie Verbów :O

dokladnie u mnie palily sie super i tez byly od cmc :D

mensir67pl 27.08.2004 14:20

Cytat:

Napisany przez Turboni
dokladnie u mnie palily sie super i tez byly od cmc :D

CMC TO DOBRY JAK NARAZIE PODKLAD a dla litkow szczegolnie polecany
:spoko:

TH 27.08.2004 16:49

Po bliższym przeanalizowaniu sprawy: te co się "słabo" wypaliły okazują się mieć dziwne przebarwienia (nierównomiernie rozłożony barwnik?) i co jeszcze ciekawsze jest to dokładnie 5 płyt na 10. "Słabo" w sensie, ze konsola ich nie czyta oczywiście...

Cóż mogę rzec - kończe eksperymenty i jadę na Verbach :D

[EDIT] I znowy pudło. Nie ma na to reguły, przebarwienia nie mają tutaj nic do rzeczy. Po prostu Memorex nie dla Xboxa :)
Chociaż dwie pierwsze płyty ze szpuli chodzą... :boks:

VIZZARD 27.08.2004 22:43

Cytat:

Napisany przez TH
Dobra, może coś wyjaśnię. Palę DVD pod konsolkę (a dokładniej Xboxa), która to ma najbardziej wybredny czytnik na świecie :D Jeśli nie czyta, płyta idzie do szafy (bez przesady, nie wyrzucam...) Jak dotąd co nie wypaliłem na NECu działało na konsoli, więc stawiam na jakąś cienką partię Memorexów, ot wszystko.

To było z lekka nutką humoryzmu :mruga:

Ale trochę przespałeś :taktak:

CMC ewoluuje

I robi coraz lepsze płytki

Nie są może w kategorii z wyższej półki, ale nie są już też tak straszliwym badziewiem

Są w tej chwili dużo gorsze tłocznie :taktak:

np. Multi Media Masters & Machinary SA, Plasmon, Postech Corporation :O, itp. ....

TH 27.08.2004 23:17

Troszkę? Sporo przespałem! :D
Ale od tego jest ten temat prawda? ;)

Co nie zmienia faktu, że Memorex CMC i mój Xbox się nie lubią...

A tak z ciekawości - jakie inne płytki prócz Verbów to MCC?

VIZZARD 27.08.2004 23:55

Cytat:

Napisany przez TH
Troszkę? Sporo przespałem! :D
Ale od tego jest ten temat prawda? ;)

Co nie zmienia faktu, że Memorex CMC i mój Xbox się nie lubią...

A tak z ciekawości - jakie inne płytki prócz Verbów to MCC?

Ostatnio była partia Hawków x4 DVD-R :taktak:

Prawie tak samo dobre jak Verbatimy

Ale to także od partii zależało :D

TH 28.08.2004 01:59

Kupiłem ostatnio jednego Hawka w slimie. Patrzę, a tam okręgi :/
Nawet nie paliłem...

[EDIT] Ale dałem ciała! Obecnie Verb x4 za 2.80/szt :podbite:
Czyli nie ma chyba sensu obecnie palić na czymś innym :nie:

Heros120 29.08.2004 17:03

Cytat:

Napisany przez TH
[EDIT] Ale dałem ciała! Obecnie Verb x4 za 2.80/szt :podbite:
Czyli nie ma chyba sensu obecnie palić na czymś innym :nie:

Witam,
U mnie w Częstochowie Verbatim jest za 3,50zł ze szpuli. Ale jak na razie nie zmieniam bo platinum DVD+R RICOHJPNR02 palą mi się najlepiej a cena niewiele niższa bo 3,20zł :taktak:
Zamieszczam trzy wykresy właśnie tych płyt:
http://www.heros120.webpark.pl/dvd01-kprobenew.jpg
http://www.heros120.webpark.pl/dvd02-kprobenew.jpg
http://www.heros120.webpark.pl/dvd03-kprobenew.jpg

pzdr,
ROB

Andrexxl 29.08.2004 17:10

Ilość załączników: 1
To już lepsze są Dysany , na giełdzie w Katowicach po 1,70zł.

Leoni 31.08.2004 06:54

Obserwujac ceny plyt jakie podajecie, to wychodzi ze ja mieszkam w ajkims zadupiu cenowym...(Bydgoszcz)...Dysany Verbatimy itp to wszystko srednio 7 zl/st...a co do Esperanz...w jednym sklepie gdy zapytalem po ile by mi sprzedali gdybym kupil 100 szt to zaproponowali mi 3zl/szt....chyba sie wyprowadze z Bydzi...

Andrexxl 31.08.2004 08:12

Zawsze możesz poszukać na Allegro :taktak: .Dysany mają po 1,80 - 2 zł.

b2 31.08.2004 08:57

Cytat:

Napisany przez Leoni
Obserwujac ceny plyt jakie podajecie, to wychodzi ze ja mieszkam w ajkims zadupiu cenowym...(Bydgoszcz)...Dysany Verbatimy itp to wszystko srednio 7 zl/st...a co do Esperanz...w jednym sklepie gdy zapytalem po ile by mi sprzedali gdybym kupil 100 szt to zaproponowali mi 3zl/szt....chyba sie wyprowadze z Bydzi...

:rotfl: to Cie nieźle kiwają. :glaszcze: EMTEC (by Optodisc) Premium DVD-R BOX - 5zł. Bulkpaq DVD-/+R 25 szt - 50 zł, "-" w wersji printable - 55zł. Verbatim DVD-R BOX -3.70 szt. Intenso DVD+R 10szt - 28zł, Dysan +/- R 10 szt - 39zł. To ceny z Resetu na Dworcowej, wiem, że nie są rewelacyjne,ale w budce na rynku koło bloku można chyba kupić taniej. Cheers

B@rtek 31.08.2004 10:09

To umnie w Koninie takie ceny:

Bulkpaq DVD+-R = 2,50zł
Bulkpaq Printable DVD-R = 2,50zł
Verbatim DVD+R = 4,9-7zł
TDK DVD+R = 5,50zł
Platinum DVD+R = 4,70 cake

A tak pozatym to płyty DVD+R mają tylko w Komputroniku (tam dostaję rabaty :D ) i w VideoŚwiecie :taktak: Gdzie indziej mówią, że + żadko kto kupuje :blee: więc takich nie sprowadzają :|

Najlepsze ceny są w Avansie:
EMTEC DVD-R = 15zł
EMTEC DVD-RW = 29zł ^_^

ratat 31.08.2004 14:53

Cytat:

Napisany przez barte_k
To umnie w Koninie takie ceny:

A u mnie w Tarnowie, który wielkościowo do Bydgoszczy nie ma pierdnięcia:
Verbatim 4x +R : 3.5 PLN
Esperanza 4x -R : 2 PLN
Intenso 4x +R : 2.8 PLN
Dysan 4x +R : 2.5 PLN
Platinum 8x +R : 3.5 PLN

Gość mówi, że będzie jeszcze taniej i się cieszy, bo mu sprzedaż wzrasta. To jest dobre podejście do handlu, a nie zdzieranie z ludzi...

Czołgista 01.09.2004 01:27

Już nie przesadzajmy, jak Verbatimy osiągnęły poziom 3 zł lub niższy
to już temat tanich płyt chyba się wyczerpał !
Płyty chodnikowe są zdecydowanie droższe ! możecie sprawdzić.
Wytstarczy poszukać na necie ! :jupi:
Poszukajcie (poszukajmy) tanich płyt DL !
Bo ta era chyba nadciąga !

SMJ_Lębork_PL 01.09.2004 10:56

Cytat:

Napisany przez sebikolo
Witam!

Za dwa złote to u mnie w mieście kupisz jedną 800 :( Preferuję płyty TDK (poximetawęglotitanowe), no może nie dokładnie tak się nazywają... Ale kosztują ok.24zł - ale są nie do zdarcia, a jakość zapisu jest super. Wejdź na stronę TDK i obejrzyj sobie filmik reklamowy tych płytek: gościo postawił na zapisanej stronie gwoździa i uderzył w niego młotkiem... a po chwili przejechał papierem ściernym i nic! Nawet bez ryski (dlatego są takie drogie)!
P.S.
Ten filmik jest bodajże na angielskiej stronie TDK, nie na polskiej!
P.S.2
Kiedyś była wyprzedaż płyt CD 700 Datex po 19gr. za sztukę, ale musiałeś kupić od razu 100 sidików (za 19zł torcik pełen płytek).

cookie 02.09.2004 02:00

Problem plytek w Bydgoszczy jest taki ze nawet nie moge kupic tutaj glupiego dl .
Sklepy same sobie robia pod gore , moze dlatego ze otwieraja komputerowe sklepy ludzie nie kapetetni .Nie potrafia dogadac si ez dostawcami i maja ceny jak po byku .wczoraj chodzilem po sklepach i to co zobaczylem to szok verbatim dvd+r x4 box w jednym ze sklepow 8 zl (!!!!) w geancie jest promocja tdk - i + po 4,50 ale tak jest jak w loteri 1 to cm 2 to ritek 3 to tdkg02 totolotek to malo , albo dostaniesz bable na plycie . pozdrawiam

b2 02.09.2004 08:21

Cytat:

Napisany przez cookie
Problem plytek w Bydgoszczy jest taki ze nawet nie moge kupic tutaj glupiego dl .

no nie wiem, czy to taki "głupi" DL, skoro np. na firmowych stronach www.tdk.com ich jeszcze nie mają w katalogu produktów, a na całym allegro jest jedna jedyna oferta...58zł/szt :boks:
więc trudno marudzić. nikt ich nie importuje, bo na zachodzie tez sa jeszcze bardzo drogie.

cookie 02.09.2004 12:15

Cytat:

Napisany przez b2
no nie wiem, czy to taki "głupi" DL, skoro np. na firmowych stronach www.tdk.com ich jeszcze nie mają w katalogu produktów, a na całym allegro jest jedna jedyna oferta...58zł/szt :boks:
więc trudno marudzić. nikt ich nie importuje, bo na zachodzie tez sa jeszcze bardzo drogie.

plyty sa tylko polscy dystrybutorzy nie racza ruszyc tylka i sciagnac to od producenta

Milo PL 02.09.2004 13:35

Płyty DVD

Mam takie pytanko kupiłem dzisiaj Nec'a ND-2500A i czas wybrac się po płytki.Mam zamiar zakupic jakieś verbatimki DVD-R i teraz tak jeżeli będzie na opakkowaniu pisac ze max predkasc nagrania to 4x nagrac 4x czy dać więcej jak sadzicie (Dla PS2 dam 2x dla pewnosci głównie chodzi mi o filmy)?? i jeszcze zastanawiam sie nad Esperanzami ale to bede nagrywał na nich tylko filmy dla znajmoych bedzie na tym u nich łykac odtawarzacz DVD (stacjonarny)??

PS.Dla znajomych oczywscie chciałbym jak najtaniej wiec jeszcze wspomne ze w carrefour widziałem po 2 zł MediaStory w slimach i nie wiecie czy na tym tez nagra sie film i bedzie zarło stacjonarne DVD??!!

B@rtek 02.09.2004 13:39

Cytat:

Napisany przez Milo PL
Mam takie pytanko kupiłem dzisiaj Nec'a ND-2500A i czas wybrac się po płytki.Mam zamiar zakupic jakieś verbatimki DVD-R i teraz tak jeżeli będzie na opakkowaniu pisac ze max predkasc nagrania to 4x nagrac 4x czy dać więcej jak sadzicie (Dla PS2 dam 2x dla pewnosci głównie chodzi mi o filmy)?? i jeszcze zastanawiam sie nad Esperanzami ale to bede nagrywał na nich tylko filmy dla znajmoych bedzie na tym u nich łykac odtawarzacz DVD (stacjonarny)??

PS.Dla znajomych oczywscie chciałbym jak najtaniej wiec jeszcze wspomne ze w carrefour widziałem po 2 zł MediaStory w slimach i nie wiecie czy na tym tez nagra sie film i bedzie zarło stacjonarne DVD??!!

A więc Milo, kup Verbatimy dla siebie a dla znajomych te Esperanzy. Mam dvd Thomsona i łyka bezproblemu Esperanzy DVD-R od GSC (Gigastore) :taktak:

cookie 02.09.2004 13:51

Polecam verbatimy od mcc (mitsubishi chemicals) masz pewnosc ze wszystko bedzie ok a co do esperanzy to ja nie polecam , sam mialem kolo 150 nosnikow i teraz robia za podstawki do kawy . Lepiej wydac troche wiecej albo kupic w internecie za grosze niz pozniej pluc sobie w brode . pozdrawiam

Milo PL 02.09.2004 18:02

Dvd-r

Kupiłem dla siebie jednego Emteca DVD-R "For General use" nie było Verbatimów więc wziołem tego Emteca mysle że nie powinien byc najgorszy tylko nie psize jaki speed mozna najwiekszy na nim wypalic!!??I kupiłem 10 Esperanz DVD-R "Super Quality Edition"

Leoni 03.09.2004 06:59

Cytat:

Napisany przez Milo PL
Kupiłem dla siebie jednego Emteca DVD-R "For General use" nie było Verbatimów więc wziołem tego Emteca mysle że nie powinien byc najgorszy tylko nie psize jaki speed mozna najwiekszy na nim wypalic!!??I kupiłem 10 Esperanz DVD-R "Super Quality Edition"

co do tych mediastore...nagrane na Nec-u powinny chodzic bezproblemowo...ja na swoim Pionku 107 nagralem ich okolo 300 szt i chodza na kazdej stacjonarce...byly testowane na sprzecie firm..Manta , Orion ,Lg ,Elta, Panasonic , Philips, Thompson.

b2 03.09.2004 17:05

Cytat:

Napisany przez cookie
plyty sa tylko polscy dystrybutorzy nie racza ruszyc tylka i sciagnac to od producenta

owszem, no bo kto to kupi po takich zabójczych cenach? trzeba wszak zapłacić TAM i jeszcze zarobić TU. przyjdzie nam po prostu poczekać na spowszednieni płyt DL i związany z tym spadek cen.

B@rtek 03.09.2004 17:25

Już Platinum 8x są za 3,20zł w Komputroniku więc nie już co mówić o tanich nośnikach :nie: A Verbatimy jeszcze taniej na allegro :taktak:

Turboni 03.09.2004 17:30

platinium x8 sa po 2,40 zl w cdlandzie (wychodza tak jak wezmiesz na szpuli 25 szt), a verbatimy x4 po 3,5 zl (wychodza tak ja wezmiesz na szpuli 10 szt) jedne i drugie +r

B@rtek 03.09.2004 17:45

Aha przypomniało mi się Turboni miałeś dostać reputkę to Ci właśnie ja daję :taktak:

Turboni 03.09.2004 17:54

Cytat:

Napisany przez barte_k
Aha przypomniało mi się Turboni miałeś dostać reputkę to Ci właśnie ja daję :taktak:

ja narazie nie moge ci dac reputki :( - pozniej przygarniesz reputka musze dac innym

peterka 03.09.2004 19:53

Cytat:

Napisany przez maxxam
np w Wawie - glownie slynne TDK - 25 plyt za 89 zeta no ale to za duzy szpindelek zeby robic eksperymenty :)

aha takiego promo na verbatimy niestety niema no ale jest gielda komputerowa i tam jest tanio :)

z cenami poprostu jest :zongluje: ||

TDK z MM po 89 zeta producent(fabryka) TTG01. dobrze cz źle???

pawelblu 03.09.2004 20:14

Cytat:

Napisany przez peterka
TDK z MM po 89 zeta producent(fabryka) TTG01. dobrze cz źle???

Srednio na jeza ze tak powiem.

peterka 03.09.2004 20:25

Cytat:

Napisany przez Turboni
platinium x8 sa po 2,40 zl w cdlandzie (wychodza tak jak wezmiesz na szpuli 25 szt), a verbatimy x4 po 3,5 zl (wychodza tak ja wezmiesz na szpuli 10 szt) jedne i drugie +r

U Mnie Verbatimy -R x8 po 5 zeta -Rx4 po 4 zeta oczywiście z wałka prod.MCC

Turboni 03.09.2004 20:27

Cytat:

Napisany przez peterka
U Mnie Verbatimy -R x8 po 5 zeta -Rx4 po 4 zeta oczywiście z wałka prod.MCC

to masz niedaleko do Brwinowa do cdlandu tak jak ja bo ostatnio mieszkam w Pruszkowie :spoko:

dancecore 03.09.2004 22:17

Cytat:

Napisany przez SMJ_Lębork_PL
Za dwa złote to u mnie w mieście kupisz jedną 800 :( Preferuję płyty TDK (poximetawęglotitanowe), no może nie dokładnie tak się nazywają... Ale kosztują ok.24zł - ale są nie do zdarcia, a jakość zapisu jest super. Wejdź na stronę TDK i obejrzyj sobie filmik reklamowy tych płytek: gościo postawił na zapisanej stronie gwoździa i uderzył w niego młotkiem... a po chwili przejechał papierem ściernym i nic! Nawet bez ryski (dlatego są takie drogie)!
P.S.
Ten filmik jest bodajże na angielskiej stronie TDK, nie na polskiej!
P.S.2
Kiedyś była wyprzedaż płyt CD 700 Datex po 19gr. za sztukę, ale musiałeś kupić od razu 100 sidików (za 19zł torcik pełen płytek).

A dokladnego linka do teko filmika mozesz podac?? Dzieki...

peterka 05.09.2004 14:46

Cytat:

Napisany przez Turboni
to masz niedaleko do Brwinowa do cdlandu tak jak ja bo ostatnio mieszkam w Pruszkowie :spoko:

A konkretnie cdland w Brwinowie to gdzie?

pawelblu 05.09.2004 14:51

Cytat:

Napisany przez peterka
A konkretnie cdland w Brwinowie to gdzie?

Brwinow
Przejazd 5/1
GG : 4855893 oraz 902938

Turboni 05.09.2004 15:00

dokladnie

Milo PL 05.09.2004 16:15

Nośńik

A jaki nośnik waszym zdaniem jest lepszy Esperanza DVD-R czy Princo a może Magnetik :mruga: ??!!

B@rtek 05.09.2004 16:17

Cytat:

Napisany przez Milo PL
A jaki nośnik waszym zdaniem jest lepszy Esperanza DVD-R czy Princo a może Magnetik :mruga: ??!!

Esperanza DVD-R od Gigastore :taktak: Na mojej 832S super pali :D

Milo PL 05.09.2004 16:19

Nośnik

Ale przy kupnie nie bede wiedział czy to jest od Gigastora!!Chodzi mi ogulnie!!

B@rtek 05.09.2004 16:22

Jezeli jest w pudełku slim i jest to 4x to napewno od gigastore :taktak:

pawelblu 05.09.2004 17:31

Teraz trudno jest dostac Espere x4 nie z GSC. Prawie wszystkie czworki na rynku sa juz z GSC - nawet jezeli nie ma napisu Special Edition lub Super Quality Edition.

sonon 05.09.2004 18:30

No nie do końca. Około tydzień temu kupiłem jedną w Carrefourze i jest to niestety AN31.

pawelblu 05.09.2004 18:44

Cytat:

Napisany przez sonon
No nie do końca. Około tydzień temu kupiłem jedną w Carrefourze i jest to niestety AN31.

No dobra, masz racje - hipermarkety to inna historia.

VIZZARD 05.09.2004 20:17

Cytat:

Napisany przez sonon

To prawda! :tak!:

W marketach płytki w kosmicznych cenach zalegają całymi miesiącami :O

I tam takie wykopaliskowe nośniki to niezłe dziwolągi

Ja także nabyłem w Carrefour Esperę w slimie i to także AN31

Już jej nie mam, a to wykres ze źle ustawioną PI/PĄ:mruga: na 812@832 VS04 burn x4

creek 05.09.2004 22:40

tak sobie patrze na te wykresy i nic nie rozumiem:) wiem tylko, ze im mniej i mniejsze slupki tym lepiej. co oznaczaja te PI i PO? dzlaczego PO przewaznie jest duzo wyzsze? jakie sa dobre wartosci PO aby plyta mogla byc uznana za dobra?

B@rtek 05.09.2004 22:42

PI = 280 błedów
PIF = 4 błedy

przy ECC[8/1] :taktak:

creek 05.09.2004 23:01

heh' sorry, ze taki laik jestem, ale ECC to co? jak na razie siedze pare godzin i studiuje forum, a co ciekawsze i wazniejsze rzeczy sobie zapisuje w pliku tekstowym;)

Salat3 05.09.2004 23:40

Nagrywał ktoś może na płytach VOBIS DVD-/+R 4x? Dobre są czy lipa?

VIZZARD 05.09.2004 23:46

Cytat:

Napisany przez Salat3
Nagrywał ktoś może na płytach VOBIS DVD-/+R 4x? Dobre są czy lipa?

Sprawdź :czytaj:

Salat3 06.09.2004 01:42

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Sprawdź :czytaj:

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Te płytki to syf :taktak:

Są to płytki z ATIP AN31

Jeden z gorszych szajsów generalnie

Choć bywają czasami wyjątki

Nie polecam - wykresy w kProbe to masakra :blee:

Chociaż na jakieś filmy - gdy chodzi w stacjonarce - to czemu nie

Czy wynik jest gorszy od tego: BenqDVD-R2x ?

VIZZARD 06.09.2004 12:34

Cytat:

Napisany przez Salat3

Wydaje mi się, że gorsze

Ale nie pamiętam dokładnie :nie:

Może uda mi się pożyczyć - to zrobię jakiś wykres :taktak:

Boger 06.09.2004 14:11

Te Vobisy sa do du...szy. Zarowno na litku 811s (ktorego mialem kiedys), jak i na Nec'u 2500a duzo lepiej pala sie te Benq. Sa one na nosniku Sony i nie mialem generalnie z nimi zadnych problemow. Natomiast wszystkie AN31 (wpasly mi w lapy Vobis'y, Hawk'i) omijam wieeelkim lukiem. Dla mnie najgorszy nosnik jaki kiedykolwiek mialem. Tak wiec z tych dwoch polecam Benq (kupowalem je za 1,39pln - jak za darmo!!!)

icemac 06.09.2004 14:53

Cytat:

Napisany przez Salat3

i dla ciebie to zly wynik ??
nie mam wykresow, ale poszukaj na forum to znajdziesz "himalaje" a nie "tatry"

wolverine5 09.09.2004 10:08

Cytat:

Napisany przez Milo PL

No ja tez kupilem Emtec DVD-R x4 za 4,10/szt w sumie 10 sztuk, i co?
Totalna zalamka, moj liteon 832S ma problemy z wypalenie tego syfu, 1 plytka wogule nie czytalna, przy drugiej pojawil sie blad power calibration error, jest czytalna ale tylko w nagrywarce, w dvd liteon x12 nie widzi jej.
A w nagrywarce predkosc odczytu ponizej .... 80kilo :O
A serwisie polecili mi zebym odal do sprawdzenia nagrywarke, najlepsze jest to ze z TDK DVD+RW nie ma problemow, ani z MediaStore tez DVD+RW.

ratat 09.09.2004 15:44

Po co eksperymentować z jakimiś Emtecami itp., szczególnie za takie pieniądze?? Kiedy Verbatim kosztuje 3PLN, a Platinum od Ricoh 2.5PLN takie rzeczy to tylko wywalanie pieniędzy w błoto...

piotrek123 09.09.2004 19:16

Kupiłem szpindelek tych Vobisów, chyba nie są takie złe:)

creek 09.09.2004 19:44

nie chcesz kupic jeszcze paru odemnie? ^_^

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:49.