![]() |
Facet zagl***261;da kobiecie w g***322;***281;boki dekolt
-Chce pan w pysk!?-s***322;yszy -Tak, a drugiego w r***281;k***281; :) |
Po co szerok***261;?
Bierzesz na zmian***281; :taktak: Ju***380; nie pami***281;tasz??? :D |
Cytat:
|
Znacznie lepsze jest w wersji stereo :)
|
Mniam
|
Cytat:
@yahol Tak... fajne opakowanie :D Mi***322;e w.. dotyku :D |
Najlepsze mleko, jest naturalne z naturalnego opakowania.
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...le_profile.jpg |
znam tą drogę skądeś :ysz:
|
|
Jak ktos chce - mozna miec watpliwa kopie za 40PLN:D
http://www.allegro.pl/item340995228_...leczarka_.html |
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...e_Milkmaid.jpg
Mleczarka, Jan Vermeer, ok. 1660 |
pij mleko:taktak::taktak: tak - to bylo sloganowe haslo Rysia z Klanu:D
Nie mam mleka pod reka wiec :piwo: |
Panowie!!! [i Panie ;)] !!!
nie pijcie mleka w proszku, kupilem na sprubowanie. Niby smaczne, smakuje jak smietanka do kawy troszke ale teraz nie mam przez nie ochoty na mleko, jakiekolwiek. Ani na te w proszu ani na te zwykle :blee: pozdro |
Ja jogurty tez są dobre. Szczegolnie Zott (tak to sie pisze??) i taka jendak firma z mojej okolicy :)
|
Cytat:
|
Pijcie mleko Łaciate. W moim miasteczku jest głowna fabryka bo łaciate jest z Grajewa :)
|
A od mleka i tak lepsza jest maślanka Mrągowska!! Na kaca najlepsza :spoko:
|
Może mały teścik mleka na cdrinfo?
Ja piję mleko od szczenięcych lat, ale jestem w tej wygodnej sytuacji bo dwa razy dzienie mam świerze mleko z mojej farmy:) [oczywiście mleko spełnia wszystkie normy UE czyli klasa extra:P] PIJ MLEKO BĘDZIESZ KARATEKĄ! |
Cytat:
|
Ja to opierniczam karton mleka (12 litrowych opakowan) srednio w tydzien. Preferuje 0.5%. Oprocz tego 5-10 jogurtow i musze wam powiedziec ze taka zaprawke robie sobie od ... trzech lat i zadne problemy zoladkowe sie mnei nie imaja (kiedys zjedlismy razem kawalek ciasta najprawdopodobniej z paleczkami salmonelli - upal a mam sie zachcialo ciasta z kremem - mama caly nastepny dzien przelezala, tata przesiedzial ;) i oboje musieli potem lykac jakies specyfiki, a mi nic sie nie dzialo). Dodatkowo polecam jeszcze pic karotke - dobra i zdrowa :)
PS. Zreszta nie wiem czy wiecie ale wiekszosc preparatow na problemy zoladkowe zawiera szczepy roznych rodzajow bakterii kwasu mlekowego. |
a soe temat rozwinal. Jutro z rana kupie jakies mleko i zdam recenzje :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Mi smakuje tylko workowe mleko , po kartonowym mnie muli dwie godziny ( coś jakby kac po kartonowym hehe )
|
mleko najlepiej kupować takie, które ma jak najmniej tłuszczu - czyli 0%
u nas żużywa się go trochę, bo dodajemy go do ziemniaków przed ubiciem (razem z kawałkiem margaryny). ziemniaczki potem nie są takie suche i o wiele smaczniejsze :D |
Co się stało, że nagle wszyscy zaczęli mleko pić ??? Jogurty lepsze ;)
|
A ja pije mlekom z mojego miasta czyli z Gostynia!!! IHMO Najlepsze!!! ;)
|
Hm to jest akurat temat w ktorym chyba jestem ekspertem.
Na poczatku pilem laciate - dla mnie wyjatkowo przereklamowany produkt, wiec potem bylo... Sielska Dolina (to chyba robi Turek) - bardzo dlugo pilem to mleko jest niezle ale potrafi sie znudzic i przesiadlem sie na ... Mlekowita 1.1 i Twoj kubek (producent mlekovita) - dosc dlugo pilem zwykla mlekowite potem twoj kubek (jeden producent) ale jak zaczlaem pic inne to do tych juz nie wrocilem. Teraz pije Lowickie (moim zdaniem najlepsze) i czasami Biale ale bardzo rzadko bo nie mam go nigdzie pod reka. |
Pij mleko - będziesz kaleką ;)
|
Cytat:
|
No to trzeba takiej krówce specjalnej odmiany szusonej trawki ;)
|
Cytat:
|
no ja tez nie pije mleka - mam po nim przesrane :P
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Najlepiej jest sobie zakupić własną fabryke mleka (mućka pospolita-podobno najlepsza) za 1000 zł, i zawsze jest swieże mleko prosto do krowy ;) Nie trzeba chodzic do sklepu. W razie awarii samochodu można wykorzystać ją jako środek lokomocji :jeep: , tylko z parkowaniem mogą być problemy, zawsze trzeba mieć worek siana jak sie rusza w trasę ;) można równierz używać ja jako wieszak na ubranie i napewno jeszcze wiele innych zastosowań by się znalazło.
Pozdro |
A ja kupuje 1,1 L w cenie 1 L :P Oczywiście 3,2%
|
Ja najbardziej lubię Sielską Dolinę 2%. Pycha!! :spoko:
|
A ja nie piję mleka. Wiec nie mam problemów z jego zakupem ;)
Pozdro |
heh, no ja mam mleko ze swoje spoldzielni mleczarskiej w Elblagu - ESM no i tam jest 900 ml. Chyba sie przerzuce jenak na to laciate bo cene jest nieznacznie wieksza a i bede mial lepsze i firmowe i 1l. A swoja droga, mleko z kartonu jest o wiele smaczniejsze, tez odczowacie taka roznice ?
|
ja kupuje mlekovite w macro po 12 kartonow, a w lazdym 1,1 litra :D
|
łaciate to dobre mleko, ale ja preferuję z mlekovity - firma spełnia normy europejskie i ma prawo wysyłać swoje produkty do ue.
|
Ja kupuje tylko mleko w kartonie ('laciate', albo 'biale'), wiec nie wiem jak sie sprawa ma z mlekiem w worku.
Jezeli to prawda ze jest go mniej to niezle zaczynaja przycinac w ch***. Niedlugo bedzie chleb bez pietki za taka sama cene co normalny... |
Ja kupuje 2 palety mleka Łaciatego 0,5litrowego co tydzień i nie zauważyłem róźnicy cen. Zawsze płaciłem 28zł za 2% :) (bo ja tak dużo kakaa pije ;P)
|
Cytat:
Gościu rozwoził mleko w wózku w litrowych butelkach z aluminiowym kapselkiem (jesli można to bylo nazwać zamknięciem . ) I no jak znalazł mleczko pod drzwiami ...było smaczne takie zimne prosto z butelki ...ale zapewne bardzo niezdrowe takie nieprzegotowne. |
To dalej jest mleko w worku?? Ale chyba nie pasteryzowane.
I tak najlepsze były czasy jak mleko przynosił pod drzwi koleś. Ach piękne lata 80. U Was było podobnie?? |
to zależy od producenta ...jedni odejmuja drudzy dodają nad normę gratis ;)
w woreczkach to tylko kupuję Maślaneczkę zimną a mleczko kartonik. |
No ja nie wiem dokładnie, bo mam mleko w kartonie i tam jest 1000ml (1,65zł), ale w worku(1,19zł) podobno tez jes 1L czyli jeszcze nie oszukują...
|
Dlatego najlepiej bedzie jak kupisz sobie mleko w łaty w kartonie bedziesz mial 1L za przystepna cene... ;)
|
mleko
witam!
nie wiem czy to ja dopiero to zauwazylem, czy to dopiero sie pojawli. kupujac mleko w worku dzisiaj zobaczylem ze nie kupuje juz 1 litra tylko 900 ml, ale place tyle samo co wczesnie. zlodzieje juz nawet na mleku oszukuja :bicz: pozdro |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:18. |