Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Jak odinstalować dysk wirtualny? (https://forum.cdrinfo.pl/f11/jak-odinstalowac-dysk-wirtualny-38395/)

joujoujou 27.01.2007 01:35

Cytat:

Napisany przez Dziq (Post 732977)
HKEY_LOCAL_MACHINE\HARDWARE\Devicemap\SCSI chce się dostać właśnie tam ale niepamiętam jak dostać sie do rejestru:)

:rotfl:

START - uruchom - regedit

Dziq 27.01.2007 01:27

HKEY_LOCAL_MACHINE\HARDWARE\Devicemap\SCSI chce się dostać właśnie tam ale niepamiętam jak dostać sie do rejestru:)

Maciej 12.08.2006 08:57

tutaj..
http://support.alcohol-soft.com/en/k...php#installing
http://forum.alcohol-soft.com/index.php?showforum=94

Personnn 12.08.2006 08:52

Mam problem z usuni***281;cjem dysk***243;w wirtualnych
Mia***322;em Alcohola i przy odinstalowywaniu go nie wyzerowa***322;em liczby naped***243;w i teraz jest jeden wielki k***322;opot bo na nowo nie moge go zainstaloiwac bo wyswietla mi b***322;ad '' A network error occurred while attempting to read the file C:\Windows\Pulpit\trial_setup.msi " moze mi ktos pom***243;c jak zainstalowac na nowo Alcohola ***380;eby dzia***322;a***322; albo jak usun***261;c te napedy co s***261; juz
Z g***243;ry dzieki za pomoc !!!
Edytuj/Usu***324; Wiadomo***347;***263;

ed hunter 24.08.2005 11:11

jak się on ma do napędu wirtualnego :D

anciol 24.08.2005 11:03

Cytat:

Napisany przez ed hunter
Powiedz nam jeszcze coś o tym cycusiu-glancusiu :>

A co chcesz wiedzeć ?? :):D

ed hunter 23.08.2005 07:13

Cytat:

Napisany przez anciol
Aha, takie wyjaśnienie. Y@nkee_PL pisał o Deamonie, ale z Alcoholem postąpiłam analogicznie i wszystko jest cycuś-glancuś :):)

Powiedz nam jeszcze coś o tym cycusiu-glancusiu :>

anciol 23.08.2005 06:45

Aha, takie wyjaśnienie. Y@nkee_PL pisał o Deamonie, ale z Alcoholem postąpiłam analogicznie i wszystko jest cycuś-glancuś :):)

anciol 23.08.2005 06:42

Moje huuura było przedwczesne :)
Samo odinstalowanie sterownikow w menagerze urządzeń nić nie dało niestety. Po restarcie komputera instalowały sie same, ale Y@nkee_PL napisal co i gdzie usunac.
http://forum.cdrinfo.pl/showthread...&highlight=usun
Ten kolega zasługuje na dużą reputacje!!, i kufel piwa :)
Dziękuje za uwage :D

Loczek 20.08.2005 16:24

Cytat:

Napisany przez Sage!
Jeśli moje rozwiązanie rzeczywiście Ci pomogło to nie obrażę się, jeśli zwiększysz mi reputacje.

W sumie pomoc powinna być bezinteresowna. Tymbardziej na forum. A reputki powinny być przyznawane wg. uznania.

Sage! 20.08.2005 14:08

Ogólnie usunięcie wirutalnego dysku to żaden problem. Tak samo jak pozbycie się pozostałości po Alcoholu. A to co trzeba zrobić pod WinXP.

Usunięcie wirualnego dysku :

1. Start -> Ustawienia -> Panel Sterowania -> System
2. Sprzęt -> Menager Urządzeń
3. Rozwijasz Stacje Dysków CD-ROM/DVD
4. Klikasz prawym przyciskiem na AXV CD/DVD-ROM
5. Wybierasz opcję "Odinstaluj" ewentualnie "Wyłącz"

Dysk wirtualny powinien od razu zniknąć.

1. Pobierz Advanced Uninstaller PRO (www.innovative-sol.com)
2. Zainstaluj Advanced Uninstaller PRO i uruchom go.
3. Z zakładki General Tool wybierz Uninstall Program
4. Zaznacz Alcohol 120% i naciśnij "Force Removal"
5. Po tym zabiegu na pewno nie będziesz miał problemów z ponownym zainstalowaniem programu.

Jeśli moje rozwiązanie rzeczywiście Ci pomogło to nie obrażę się, jeśli zwiększysz mi reputacje.

Maciej 07.08.2005 19:50

Wszelkie błedy raportowane przez Alcohol 120% i ich rozwiązania znajdują się tutaj...http://forum.alcohol-soft.com/index.php?showforum=96

anciol 07.08.2005 13:06

a jednak (chyba) sie udało !
Spróbowałam metody z odinstalowaniem sterownika, tylko zamiast go odinst. po prostu go wyłączyłam (tak na wszelki wypadek jakby coś poszło nie tak :) i teraz nie pojawia mi sie napęd nawet po włączeniu komputera tak jak to było do tej pory.
Jak ktoś jeszcze tego nie robił to niech spróbuje (chodzi o sterownik SCSI tylko w moim przypadku nie 'vax' tylko 'a')

esem 06.08.2005 21:19

Cytat:

Napisany przez anciol
Widze,że nie jestem sama z tym problemem :smutny:
Sprawa wygląda tak, że instalując alcohola 120% automatycznie został zainstalowany też napęd wirtualny. Kiedy jakiś czas temu odinstalowałam alcohol zapomniałam o tym napędzie i on pozostał tyle, że teraz komputer go odczytuje jako napęd fizyczny i nie moge go odinstalować. Kiedy próbuje to zrobić to owszem sie odinstalowywuje ale po ponownym włączeniu komputera znowu jest
Jak można go usunąć tak aby sie już nie pojawiał i dodam, że sposób z ponownym zainstalowaniem alcohola nie działa

Temat nie jest prosty...
Szukaj i czytaj...
Recepta: usuń napęd wirtualny, wykasuj folder z Alcoholem, z rejestru usuń wpisy związane z alcoholem, starwind i napędy SCSI mające *vax*
Jest to jednak upierdliwe w wydaniu ostatniego alcohola ale możliwe.
W wielu przypadkach zamiast regedita bedzie używał regedit32 i dawał prawo dostępu.
Obawiam się, że w przypadku mało doświadczonych userów prościej i szybciej jest wykonać format c:\ a wieć coś czego nigdy nie zalecam! 8 )

downloads 06.08.2005 21:15

Nie pamietam juz nazw sterowników, bo z czasem sie zmieniały ale jeżeli masz tę wersję po której został Ci ten naped wirtualny, to zacznij instalację, wybierz tryb ekspercki i zapisz obie nazwy sterowników jakie tam są.
Potem odinstaluj napęd, znajdx i usun pliki nazwa_sterownika.sys i na koniec skorzystaj z jakiegoś programu do wyszukiwania w rejestrze- niech znajdzie wszystkie odniesienia do sterowników i je usunie.
Możesz też pozukać nazw sterowników w rejestrze: HKEY_LOCAL_MACHINE\HARDWARE\Devicemap\SCSI tam bedzie nazwa sterownika- bedzie oczywiście kilka ale nie chodzi o ATAPI ;). Ta druga metoda jest bezpieczna pod warunkiem, że nie masz innego napedu wirtualnego, bo jak sie pomylisz i potniesz nie to co potrzeba...

anciol 06.08.2005 21:01

Widze,że nie jestem sama z tym problemem :smutny:
Sprawa wygląda tak, że instalując alcohola 120% automatycznie został zainstalowany też napęd wirtualny. Kiedy jakiś czas temu odinstalowałam alcohol zapomniałam o tym napędzie i on pozostał tyle, że teraz komputer go odczytuje jako napęd fizyczny i nie moge go odinstalować. Kiedy próbuje to zrobić to owszem sie odinstalowywuje ale po ponownym włączeniu komputera znowu jest
Jak można go usunąć tak aby sie już nie pojawiał i dodam, że sposób z ponownym zainstalowaniem alcohola nie działa

downloads 27.03.2005 00:34

Cytat:

Napisany przez Loczek
Ha :) mam sposób. Jesli alkohol podczas instalacji zglasza bledy 25001 itp. wystarczy podczas instalacji wybrac tryb experta i zamiast wpisywac domyslne a347bus i a347scsi wpisac np. pupa347bus i pupa347scsi :) u mnie pomoglo.

I własnie o to chodziło z czyszczeniem rejestru- trzeba fizycznie usunąć sterowniki napedu wirtualnego i usunąć do nich odniesienia. Jeżeli sterowniki zostały usuniete a odniesienia nie (lub nie wszystkie) to wyjściem jest własnie zastosowanie nowych nazw sterowników (co i tak warto robić ze wzgledu na blacklisty)

Loczek 27.03.2005 00:07

Cytat:

Napisany przez Kluzo
Niestety mam ten sam problem i pomimo wswzystkich rad wyżej dalej jest błąd 25002.
aLCOHOL NIE DAJE SIĘ ponownie zainstalowac.
Wszystko już poczyściłem co było mozna rejestr,napedy,scsi
Wszystko pogineło a alcohol dalej zgłasza bład 25002 !!!

Ha :) mam sposób. Jesli alkohol podczas instalacji zglasza bledy 25001 itp. wystarczy podczas instalacji wybrac tryb experta i zamiast wpisywac domyslne a347bus i a347scsi wpisac np. pupa347bus i pupa347scsi :) u mnie pomoglo.

esem 26.03.2005 19:27

Cytat:

Napisany przez Kluzo
Niestety mam ten sam problem i pomimo wswzystkich rad wyżej dalej jest błąd 25002.

Zajrzałeś na podane wcześniej forum alcohola?
Może jednak nie dość starannie poczyściłeś? Wielu pomogło, Tobie też powinno... 8 )

Kluzo 23.03.2005 21:26

Kluzo 23.03.2005 21:11

Cytat:

Napisany przez PIL
Popnieważ wątek już istniej, nie będę zakładać nowego. Mam ten sam problem. Po odinstalowaniu wersji trial, pozostał wirtualny dysk. Przy próbie ponownej installacji A120, system zgłasza błąd o ile się nie mylę 25002. Dysk nijak nie da się odiinstalować. Wpisy z rejestru (post WalKucha) też nie. Gdyby ktoś miał jakieś ugestie, to już jeestem wdzięczny :)

To mój pierwszy post. Mam nadzieję, że nie ostatni.

Ja mam ten sam problem 25002 pomimo że wszystko poczyściełem to i tak nie mogę ponownie zainstalować Alcohola i nie wiem o co chodzi .
Rejestr czysty ,napedów brak, scsi wyczyszczone A TU DALEJ NIC
moze macie jakies inne lekarstwo ?

Kluzo

PIL 01.02.2005 17:53

Cytat:

Napisany przez grzeniu
Napisalem zebys poszukal, Y@nkee_PL napisal co i gdzie usunac.
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...highlight=usun
Drugi link to opis erroru z forum alcoholu: http://forum.alcohol-soft.com/index.php?showtopic=9028 wiec poczytaj, zrob i powinno byc OK.

grzeniui! Przywracasz mi wiarę w dobrych ludzi. :)
Wielki, wielkie dzięki za linkę.
Y@nkeemu też oczywiście należy się wielkie chapeau bas.
Odinstalowałem, zainstalowałem. Wszystko chodzi.
:piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo:

ed hunter 01.02.2005 16:44

Cytat:

Napisany przez PIL
Niestety Alcohol nie daje sie ponownie zainstalować, a wpis do rejestru nie daje się skasować. I jest zagwozdka !

no i wychodzi na to, że @maj3 miał dobry pomysł z tym format c: ||

Loczek 01.02.2005 15:55

Jesli już wam nie wychodzi z czyszczeniem rejestru recznie polecam ten program - http://nowe.pl/modules/mydownloads/v...cid=82&lid=433. Jest po polsku a jego obsluga nie sprawia zadnych probl;emow. Czysci naprawde skutecznie.

grzeniu 01.02.2005 14:32

Napisalem zebys poszukal, Y@nkee_PL napisal co i gdzie usunac.
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...highlight=usun
Drugi link to opis erroru z forum alcoholu: http://forum.alcohol-soft.com/index.php?showtopic=9028 wiec poczytaj, zrob i powinno byc OK.

PIL 01.02.2005 13:48

Cytat:

Napisany przez Aszej
Tak jak już ktoś pisał zainstalujcie sobie Alcohol 120% i w opcjach napędy wirtualne ustawcie
Liczba napędów wirtualnych 0
Następneie odinstalujcie i powinno być po problemie
bądź znajdź
HKEY_LOCAL_MACHINE\HARDWARE\DEVICEMAP\Scsi
i skasuj niepotrzebny napęd

Niestety Alcohol nie daje sie ponownie zainstalować, a wpis do rejestru nie daje się skasować. I jest zagwozdka !

grzeniu 01.02.2005 00:13

Problem byl juz opisywany, a dokladnie to Yankee podawal co trzeba usunac zeby sie pozbyc napedu wirtualnego. Trzeba poszukac.

maj3 31.01.2005 19:08

Cytat:

Napisany przez Maciej
niestety zdarzają sie "tacy".
ale jeden user to nie całe Forum,,,

o co ci biega Maciej ((
format c: juz nie jednemu pomógł:bicz:

Maciej 31.01.2005 19:01

Cytat:

Napisany przez PIL
Przyznaję, że nie takich porad oczekiwałem po IMO profesjonalnym forum.
Widać wszędzie znajdą się tacy mądrale, których wszystko bawi.
Zatem dobrej zabawy maj3.

niestety zdarzają sie "tacy".
ale jeden user to nie całe Forum,,,

Aszej 31.01.2005 18:22

Tak jak już ktoś pisał zainstalujcie sobie Alcohol 120% i w opcjach napędy wirtualne ustawcie
Liczba napędów wirtualnych 0
Następneie odinstalujcie i powinno być po problemie
bądź znajdź
HKEY_LOCAL_MACHINE\HARDWARE\DEVICEMAP\Scsi
i skasuj niepotrzebny napęd

PIL 31.01.2005 15:41

Przyznaję, że nie takich porad oczekiwałem po IMO profesjonalnym forum.
Widać wszędzie znajdą się tacy mądrale, których wszystko bawi.
Zatem dobrej zabawy maj3.

maj3 31.01.2005 14:24

Cytat:

Napisany przez PIL
Popnieważ wątek już istniej, nie będę zakładać nowego. Mam ten sam problem. Po odinstalowaniu wersji trial, pozostał wirtualny dysk. Przy próbie ponownej installacji A120, system zgłasza błąd o ile się nie mylę 25002. Dysk nijak nie da się odiinstalować. Wpisy z rejestru (post WalKucha) też nie. Gdyby ktoś miał jakieś ugestie, to już jeestem wdzięczny :)

format C: || jeszcze nikomu nie zaszkodził:fiu:

PIL 31.01.2005 12:50

WalKuch 20.08.2004 20:01

Cytat:

Napisany przez keramj
Pojawił się przy pomocy programu Alcohol120, tego programu już nie ma, w międzyczasie zmieniłem też nagrywarkę DVD (jeśli to ma jakieś znaczenie).
pozdrawiam i z góry dziękuję za rady.

HKEY_LOCAL_MACHINE /ENUM /SCSI.Tu masz wszystkie zainstalowane w systemie CDRomy.Te wirtualne też.Skasuj odpowiedni wpis.

mallow 20.08.2004 15:21

Ciezka sprawa. Sprobuj pobawic sie jakims porgramem do edycji rejestru typu RegCleaner albo jv16 [dobrze napisalem] i oczysc rejestr z wpisow alcohola.

Nowicjusz 20.08.2004 13:53

Witualny dysk

Mam podobny problem jak "keramj".
Jakis czas temu zainstalowalem Alcohol 120% ale poniewaz zaklocal prace komputera wiec sie go pozbylem. Widocznie uczynilem to dosc niezdarnie poniewaz w dziale "Contol Panel-Add or remove" program pozycja Alcohol 120 wciaz istnieje i w zaden sposob nie moge go odinstalowac uzywajac "remove" ani usunac z "Contol Panel-Add or remove program" Podjalem probe ponownej instalacji tego programu ale niestety setup nie chce rozpoczac instalacji bez uprzedniego odinsatlowania wciaz obecnych gdzies na komuterze pozostalosci. Probujac odintalowac dostaje wiadomosc o bledzie w odczytywaniu dysku "G" ktorego nawet nie ma na komputerze. A problem ujawnil mi sie kiedy zaczalem kombinowac z nowa gra Soldiers Hereos WWII. Jak wiemy jest z tym duzo problemow i czytajac na ten temat odnalazlem odnosniki dotyczace mozliwosci uzycia "Deamon Tools" Niestety po zainstalowanie tego programu moj komputer nawet nie chce wystartowac informujac mie o fatalnym bledzie. Domyslam sie ze cos to ma wspolnego z tym problemem dotyczacego jeszcze tego programu Alcohol 120. Co mam robic? Pomozcie prosze. :help: :help: :help: :'( :-o

PS.
Jezeli ktos jest zainteresowany NOcd Paczem do Desert Rats Africa Korps wyslij e-maila na dnalop51@yahoo.com.au

gallus 17.08.2004 19:26

Może zainstaluj jeszcze raz alcohola i w opcjach > napędy wirtualne zmien liczbe napedów wirtualnych na 0 i wtedy powinien zniknąć wirtualny napęd i możesz odinstalowac program... :)

keramj 17.08.2004 18:54

Jak odinstalować dysk wirtualny?

Pojawił się przy pomocy programu Alcohol120, tego programu już nie ma, w międzyczasie zmieniłem też nagrywarkę DVD (jeśli to ma jakieś znaczenie).
pozdrawiam i z góry dziękuję za rady.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:45.