![]() |
wezcie wejdzie na ktorys z serverow ... http://www.testmyspeed.com/speedtests/international.htm
i sprwadzie 'swoj speed' na polske to widze, ze jest www.numion.com (MaxSpeed) ... |
Cytat:
Mam tak że przez dzień powinienem mieć transfer 64kbit (czyli 8 kB/s) a wieczór 128 kbit(czyli 16 kB/s). Ale z tymi transferami to mam różnie. Kiedyś wstałem o 6 rano i wszedłem http://test.zasieg.pl/ i miałem wg. tej stronki transfer 19,34 kB/b. W DuMeterze transfery też mam troche dziwne (bo np. włączonego mam tylko muła i w nim pisze że ma transfer np.8 kB/s a w Dumeterze mam 10 kB/s). ogólnie to transferu nie mam sztywnie ustalonego więc myśle że ten HighID przydał by się. @gallus - taki transfer to najczęściej osiągam jak ma wszystki pliki spauzowane i tylko jeden plik ściągam. O ile pamiętam to największy tansfer jaki miałem na eMule to 10,2 kB/s - miałem go tylko raz. |
Cytat:
|
Cytat:
wiec speedu nie bedzie |
Cytat:
a ty skanujesz serwer z sieci i z ... za sieci czyli dziwne by bylo gdyby skaner pokazal cos innego masz HighID w edonkey/emule? |
Najczęściej używam Mula do ściągania, mam go często włączonego, no ale te transfery :( rzadko się zdarza żebym miał transfer pliku pow.7 kb/s (mówie o tranferze jednego pliku, nie o ogólnym transferze wszystkich). Jakieś małe pliki to jeszcze jakoś idą i da się ściągnać, ale gdybym chciał jakiś film, albo całą CD ściągnać to bym ściągał pewnie z dwa tygodnie (bo mało źródeł, a jak są to pomału idzie).
Kazaa no to jeszcze jakoś chodzi, no i chyba to jest spowodowane tym że tam nie ma czegoś takiego jak podział na high i low ID, ale jakoś tak jestem do niej nieprzekonany. Jak chce jakąś mp3'ójke to SoulSeek, tam transfery są chyba najlepsze, ale na SS można tylko muze ściągać. |
Przeskanowałem zewnetrzne IP i to wynik:
Kod:
Interesting ports on (80.51.245.XXX):Kod:
Interesting ports on (192.168.0.254): |
hmmm ... to moze masz o co walczyc :> (ale tyko dla HighID)
|
Mam wewnętrzne IP :(
|
Cytat:
|
gallus@ ... jesli skanujesz uzyj NMAP'a, ale to oczym pisze koles to (jak w jego temacie) Porty i Tunelowanie, Gdy Admin zablokuje.......
|
Cytat:
Na mule nie moge miec HighID |
AleX napisz mi co ja mam wreszcie skanowac IP routera czy zewnetrzne IP?? bo ja już sie sam gubię, niedawno skanowałem Advanced port scannerem router to mialem otwarty tylko port 53 dziś skanowałem to było jeszcze kilaka...
|
Eliasz@ ... a cos ci z p2p chodzi?
|
Cytat:
|
przepraszam, ze zapytam ... po co wam tunelowanie?? wasz provider blokuje wam 'popularne' porty i zostawia tylko port 80 (www)??
Cytat:
|
Coś tam się da zrobić...., ale nie na meila :)
|
A może być sól na odmianę ? Potem przejdziemy do ******u, czili.... ;)
Jabba P.S. Przepraszam,ale czy nazwa popularnej przyprawy, naszemu forum kojarzy sie z wulgarnym okresleniem seksu ? |
cukier... jaki znowu cukier? mam pozamiatać? :>
na PW z tym ludki :bicz: |
Mogli byście mi zarzucić ten programik na skrzynecke eliasz_cdrinfo@interia.pl .
A jakby cukier jakiś był to też bym prosił ;) |
No faktycznie za pierwszym razem wbijam na razora2 z http tunnelem, a bez neigo wogóle nie dawało rady...
|
@gallus: twój sposób nie działa ;) chyba mam SYSTEM FAILURE ;)
@ @ndy: dzięki, poróbuję cośzrobić, bo jak na razie to "Razorback 2 (195.245.244.243:4661) wygląda na pełny" a jak używałem niesłodzonej wersji http tunel to pokazywło mi komunikat że moje IP (tak nawiasem mówiąc to nie było moje IP) należy do grupy "only LOWID serwers" |
sprawdz skrzynke ;)
|
Wejdź do swojego MATRIX'a i zobacz czy coś tam jest ;)
|
Ja też bym poprosił ten program w wersji 2.7 no i trochę cukru do tej wersji jakby można....;) Chyba że nie macie to luz
|
Już się odbiera - dzieki, to ja popróbuje :)
|
Mam wersje 2.7 HTTP TUNNEL, wszak po pewnych zabiegach nie udaje mi sie uzyskac na Razorback2 HIGH ID ale wchodzi na ten serwer bez problemu. Wczesniej mialem komunikat ze serwer jest pelny..
@Gallus wlasnie zaczynam wysylam Ci go na maila. |
Coś tam znalazłem, ale nie do tej wersji która jest na stronce :blee:, @ndiemu to podesłałem, ale to i tak nic nie da więc trzeba szukać wiatru w polu..., lub starszej wersji programu :/
|
No temat ciekawy, chyba spróbuje. Sprawdze czy uda mi się na eMule zdobyć HighID na Razobacku2.
Heh, ja też bym zjadł coś słodkiego ;p (e-mail w profilu) |
bagaz nadany ;) jak bys mial jakies slodkosci to podrzuc na emaila
|
gallus_anonim[at]o2.pl dzięki :)
|
programik sciagnolem i uruchamia sie ladnie instalka. Jak kcesz to podaj eMAIL to paczka poleci. A i ja tez jestem zainteresowany tym tunelowaniem portow. :>
|
Tunelowanie portów - bawił się ktoś w to...
Jak w temacie, bo chciałbym przemycić dane, które przepływają z mułka do mnie przez port (53) który mam jedynie wolny :| tzn. router ma wolny :)
I chcę wiedzieć czy to mi pomoże w uzyskaniu wyższych osiągów... PS TUTAJ znalazłem poradnik jak to zrobić, ale nie wiem czy wogółe warto.... PS2 Jeszcze jedna prośba czy mógłby ktoś sprawdzić u siebie czy po pobraniu TEGO programu instaluje sie on, bo u mnie wywala ze jest uszkodzony plik imam ściągćponownie co nic nie daje :blee: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:12. |