![]() |
Zamknijcie już ten temat PLEASE
|
Cytat:
juz nawet plextor sobie lepiej radzi :) |
Legion, powinieneś mieć Avatarek z przekreślonym logiem NEC-a normalnie :P
|
Cytat:
|
Nagrywarka Nec Nd-2500a
KUPIŁEM NEC'A ND-2500A!!!! www.apollo.pl i wszystko jasne!!DZIĘKUJE WSZYSTKIM ZA RADY I POMOC POZDRAWIAM!!
|
Cytat:
A powaznie to jestes ugotowany... ja po 3 dniach poddalem sie i mam 832s, niezaluje w kazdym razie... Naprawde bedzie ciezko z pionkiem i neciem i to w miescie 800tys.... |
Nagrywarka
Znam b.dobrze ten sklep byłem i nie mają.Pozdro
|
Cytat:
www.pcprojekt.pl wejdz i wyslij do nich maila - napewno odpowiedza |
Nagrywarka
A gdzie miałem zamówić??!!
|
I co zamówiłeś?
|
Nagrywarka
Wiem o tym ale nie będe tyle kasy przepłacał to już wole LiteOn'a kupić albo Pioneera!!
:help: !!!!WIE KTOŚ GDZIE W KRAKOWIE KUPIE NEC'A ND-2500A?!?!?! (Tylko żeby było sprawdzone a nie tylko w cenniku!!)!!!! :help: |
Bo dystrybutor wgrał do niego biosa od 2510A i sprzedają pod tą nazwą. Spoko kupuj 2510A. To dokładnie to samo!
|
LiteOn
Chciałem kupić tego Nec'a ND-2500A i kicha nigdzie go nie dostane tylko na bilety straciłem (wyobrazcie sobie ze w Krakowie nigdzie NEC'a ND-2500A nie ma :help: tylko w cennikach !!) :>.Wał jak cholera i chyba będe musiał wybrać tego LiteOn'a SOHW-832S.Albo zostaje jeszcze Pioneer DVR-107D co o nim sadzicie lepiej wypala od LiteOn'a??
|
Cytat:
|
Ale to sie niedługo zmieni :taktak:
|
Cytat:
Cytat:
|
No nie wiem. Miałem 832S za maja i teraz mam 832S z lipca. Ta z lipca pali o wiele lepiej :taktak:
|
słyszałem ciekawą teorię odnośnie liteonów.
mianowicie, że pierwsze serie danego modelu są zaje...te, natomiast kolejne odstępują już jakościowo swoim poprzednikom. co o tym sądzicie? |
Mój tez śmiga pięknie :taktak: :D
|
dokladnie @legion ma racje wiec moze egzemlarz jest lipny i dlatego. sam mam 832 i smiga pieknie :D
|
Cytat:
|
Jej, Liteonowcy, co tak napadacie :-P Niech chłopak bierze co chce :P Ja mam NEC-a 2500A i w KProbe Litek 1213 wypada gorzej. Pójdę do kumpla z tym litkiem jutro i może zrobię KProbe z Espery AN31, zobaczymy co wyjdzie. Może ktoś z was zapoda wykresik z takiej płytki :-P Walczycie nie wiadomo o co :-P Jak przewalicie dziesiątki płyt to znajdziecie jakiś super wykresik, liczy się jednak średnia :-P
|
Ja kupilem Nec'a 2500A i jestem bardzo zadowolony.Prawda iz Nec ma słaby odczyt ale do odczytu to mam Lite-on'a HD166S. wypalilem nim film na plytce jakiejs tam najtanszej i biegal na moim odtwarzaczu DVD bez problemu.
Z tego miejsca chcialbtm podziekowac wszystkim forumowiczom za ich wypowiedzi,dzieki ktorym kupilem Nec'a!! Pozdrawiam |
Cytat:
|
litek górą
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Wgrasz sobie bios od codeguys przejechany omnipatcherem z ustawionym auto-bitsetting i tylko wkladasz plytke DVD+R, nagrywasz co cchesz i wyjeżdza DVD-ROM :taktak: A pozatym to płytki DVD+R są lepsze :D
|
Nagrywarka
Poneważ jest wygodniej :P
|
Cytat:
|
Nagrywarka
Nagrywac będe tylko DVD-R.
|
Ilość załączników: 2
A teraz prównanie jakości :D
Film "Rzeka tajemnic" orginał jest na pierwszym wykresie a na drugim ten sam film nagrany na płycie TDK DVD+R :D Jeżeli chodzi o błędy PIF to LiteOn nagrywa lepiej od tłoczni a o błedy Pi jest niewiele gorzej :D Kiedyś także stałem przed wyborem nagrywarki i mówiłi kup NEC'a bo liteon 832S jest słaby. Dobrze zrobiłem kupując LiteOn'a :taktak: |
Cytat:
moj tescik tu: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...page=187&pp=15 i tu tez http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...page=186&pp=15 |
Ilość załączników: 1
U mnie tak LiteOn pali na no name :D Na dodatek DVD-R :D Wykres był robiony przy max ale sprawdzając przy 4x błędy są wyższe o ok. 3 :D
|
Cytat:
Cytat:
my jestesmy tu po to bys wiedzial ze uzytkujemy je na codzien a nie bierzemy naped do jednorazowego testu a po tem nastepny:) |
Kup NEC'a i porównamy do LiteOn'a jak pali np. na verbatimie :taktak:
Legion szykuj wykresik :D |
Nagrywarka
Każdy napęd ma wady i zalety nie twierdze że LiteOn jest do kitu i wogule tez jest dobrą maszynką!!Ale z tego co przeczytałem na forum (wiekszośc ludzi bardzo chwali wypalanie płytek na Nec'u) i zwłaszcza w recenzjach lepiej wypada Nec pod względem nagrywania,co do odczytu faktycznie jest cienias ale mam naszczescie Combo i to LiteOna wiec opłaca mi sie tego Neca wziąść.
Porównanie NEC ND-2500A DVD Writer http://www.trustedreviews.com/articl...rt=332&head=12 LiteOn SOHW-832S - Dual Layer DVD Writer http://www.trustedreviews.com/article.aspx?art=604 |
Cytat:
no name moze i tak ale jak dlugo pochodza:) Cytat:
|
NEC 2500A i 2510A to te same napędy :taktak:
Ostatnio słysze, że ludzie maja kłopoty z NEC'ami. A mój LiteOn 832S pali bardzo ładnie esperanzy na dodatek DVD-R :D Przy liteonach możesz zmieniać biosy, możesz je modyfikować, np. płytka verbatim 4x jest nagrywana 8x i to bardzo ładnie. NEC to tez nie jest az taka super nagrywara jak sie wydaje. Decyduj sam :taktak: |
Nagrywarka
Legion zauwaz że on ma NEC-2510A a ja mam zamiar kupić NEC-2500A jak by nie było to jest lekka różnica!!I wcale nie na gorsze,zresztą nie będe sie sugerował jedna opinią z tematów na forum widze że ogulnie Nec lepiej sobie radzi w wypalaniem płyt od LiteOna (zwłaszcza tz. No Name).
|
Miałem do czynienia z LiteOn'em 451, i się zawiodłem, palił KILKUKROTNIE gorzej od Pioneera. Być może miałem pecha i trafiłem na kiepski model, ale jak tak to ja dziękuję i nie będę królikiem doświadczalnym.
Kupuję pierwszą lepszą czystą płytkę i nie muszę się zastanawiać czy wypali dobrze czy nie. A nad płytkami DL to się zawet nie zastanawiam, bo do dobrej jakości i trwałości nośników (nie wspominając o cenie) to jeszcze trochę czasu minie. |
to jest ciekawe nec nie radzi sobie z 8x i na dodatek esperancami i princo podobno pali wszystko bez zajakniecja:)
Cytat:
|
Nagrywarka
Widze że NEC spełnia moje wymogi chociaż LiteOn niektórzy tweirdza że tez nie jest zły hmmmmmm.Mam trudny orzech do zgryzienia z jednej strony kusi tak jak piszecie Dobrze wypalane płytki DVD/CD Nec'a z 2 strony dużo funkcji LiteOna (ale cena wyzsza troszku) chociaz mam w sumie Combo.A są gdzies wykresy z przerobionego Nec'a na Dual Layer??wypala je bez problemu??
Update: Przeczytałem troche tematów na forum i musze powiedziec że bardzo jestem pozytywnie nastawiony na tego NEC'a nie miałem zbytniego przekonania do firmy robiącej Monitory (wszedzie tylko takie reklamy widziałem) ale chyba zapodam tego NEC'a. |
Cytat:
Ale wyrocznią nie jestem, a mój głos jest jednym z wielu w dyskusji Litek choć zbliża się do Neca - to biorąc ogólnie płyty markowe i te gorsze - lepiej wypada Nec :taktak: Jest tak jednak tylko pod względem nagrywania - reszta to atuty Liteona :D Te same możliwości - nie oznaczają w praktyce tożsamości :nie: Np. jeżeli będziesz miał kartę sieciową 100Mbit/s, a twój provider da ci tylko sygnał 50Mb/s - to co ci z tej karty? Tak samo jest i w tym przypadku - jedne urządzenia robią coś lepiej - inne gorzej I dlatego właśnie do Neca - jako wyśmienitej wypalarki należy mieć "na wszelki wypadek" coś co poradzi sobie z innymi funkcjami wymaganymi przez użytkownika :tak!: Bo gdyby Nec nie nagrywał tak dobrze - nie wiem czy utrzymałby się na rynku :podbite: Takie są doświadczenia - ale każdy ma prawo wyboru :D Kolega Legion wspomniał także o Samsungu :> , jest jeszcze Toshiba - raczej z pochlebnymi opiniami, no i oczywiście LG x12 wszystko w jednym Tak więc jednak bez losowania się nie obędzie ^_^ |
Nagrywarka
Szajsunga wzyciu niewezme!!.Szczerze to już nie wiem jutro jade kupić coś ciekawe co to będzie NEC OR LiteOn ??? .
|
tak jak wczesniej mowilem zdania beda tu podzielane i nikt ci nie pomoze bo albo
jedni nec albo litek jeszcze brakuje zwolenikow pionka ale tez sie pojawi miejmy nadzieje wiec bierz samsunga ^_^ |
NEC ma takie rzeczy :
Excellent CD writing quality Good DVD writing quality Long supported DVD media list Good DVD ripping speed Supports audio protected discs Very good price i dlatego wlasnie NEC Choc prawda jest ze rynek coraz bardziej sie wyrownuje. |
Nagrywarka
Ok przepraszam mój błąd,ale zobacz piszesz że LiteOn i Nec mają to samo to dlaczego uważasz że NEC jest lepszy od Tego LiteOna??
Spojrzałem na recenzje LiteOna i Neca LiteOn The Good Lower priced compared with other DVD+R DL recorders Good DVD writing quality for DVD+R media Can backup SafeDisc2 v2.8x protected discs Very good CD error correction Very good DVD error correction Can overburn up to 99mins High C2% accuracy Supports protected Audio discs (CDS200, Key2Audio) Frequent firmware updates from LiteON Supports BookType BitSetting for DVD+R/+RW/+DL formats Can be used for DVD media error measurements (at 8X) Big unofficial community support (KProbe, Speedhacks, RPC1 utilities) - The Bad DVD-R writing needs much improvement, drive produces coasters and high PI/PIF error rates (could be fixed with firmware upgrade?) Doesn't accurately backup SafeDisc2 v2.9x+ protected discs Doesn't support reading of DVD-RAM media (could be fixed with firmware upgrade?) Retail package won't include a DVD+R DL media Doesn't support DVD overburning Doesn't accurately backup "Aiko Katsukino - The Love Letter", Audio protected disc Nec The Good 8x DVD±R writing 4x DVD±RW writing 32x CD-R writing Excellent CD writing quality Good DVD writing quality Low 3T jitter Long supported DVD media list Supports CD-Text (reading/writing) Good DVD ripping speed Low CD/DVD seek times Supports audio protected discs Very good price The Bad Low CD error correction ability Cannot read or rip 99min Audio CD's Mount Rainier is not supported Failure with Abex TDV-541 test disc Low DAE speed Cannot create working backups with SafeDisc protected games over v2.60 LiteOn ma problemy z DVD-R !!(tak przynajmniej psize w tej recenzji) I jeszcze z innej beczki zadziwiająco dobrze wyszedł Pioneer The Good 8x DVD+R writing 8x DVD-R writing 4x DVD+RW/-R writing 24/24/40 CD-RW Very Good CD/DVD error correction Very Good writing quality with CD Supports CD-Text (reading/writing) Supports reading of 99min audio discs Good DVD-Video ripping speed High DAE-Speed DVD-RAM reading Good CD/DVD writing quality Low 3T Jitter (CD) The Bad Increased CD/DVD/DVD-RAM Full seek times Cannot playback/rip Key2Audio CD Slow ripping speed with Safedisc game discs 24x CD-R max write speed could be higher Does not support latest SafeDisc builds Overburning I CO TU ROBIĆ!! :bicz: |
Cytat:
Cytat:
|
Nagrywarka
Można wiedziec dlaczego posiadanie Comba zmienia obraz zeczy??I co do tego Nec'a co ma dobrego??i czy po zmianie biosu obsługuje Dual Layer??
|
Jak masz czytnik DVD Liteona to bez dwóch zdań
Bierz Neca :taktak: |
Otóż Verbatimy nagra Ci naprawdę pięknie :taktak: A esperanzy DVD-R nagra i to nawet dobrze jak na esperanze. Dobre esperanzy produkuje Gigastore. Jezeli mój thomson, który ma naprawde wybredny czytnik czyta te płytki to i PS2 powinno :taktak:
|
Bierz NEC-2500A, a będziesz zadowolony :)
|
Nagrywarka
Można zwariowac normalnie dodam może że posiadam Combo LiteOn'a LTC-48161H (miałem jeszcze LG DVD 12x 40x ale sprzedałem dzisiaj) także z ripowaniem nie bedzie problemu dalej nie iwem co wybrac mi w sumie chodzi głównie o jakość cena tak jak wyżej do 350zł.Narazie 1 miejsce ma LiteOn!!Ale pytanko na tym LiteOn nagram Verbatimki albo Esperanzy DVD-R bez problemu??Nie będzie problemów?I powiedzcie mi jeszcze dlaczego tak dużo ludzi chwaliło te Pioneer'y??
|
Ja z dotychczasowych nagrywarek ktore przeszly przez moje rece najbardziej sobie cenie NECa 2500A.
|
Cytat:
|
Patrząc obiektywnie - Liteon jest najbardziej uniwersalny z tych trzech, bo ma możliwość zmiany bitsettingu - to ma Nec, ale nie ma Pioneer (chyba, że jestem w tyle i się mylę:D)
Litek ma także DL - to ma możliwość po przeróbce i Nec, Pioneer tego nie ma :nie: Jednakże nie ma róży bez ognia :D - Nec jest wyjątkowo słabym czytnikiem i najczęściej trzeba w komplecie zakupić DVD-ROM (najlepiej Litka :D) Liteon ma bardzo dobry serwis - praktycznie wadliwy egzemplarz czy uszkodzony (choć nawet nie zawsze:mruga: )wymieniany jest na na nowy - wyższy model :taktak: Którą bramkę wybierasz? |
Cytat:
nawet po wejsciu na jakies profesionalne strony gdzie chlopcy w bialych rekawiczkach zabieraja sie do testu sprawdzajac ulomnosc i plusy testowanego urzadzenia moga duzo ci powiedziec na jego temat jak my dzisaj wiec jak zawsze wybor nalezy do ciebie my mozemy tylko polecic:) |
Nagrywarka
Hehehe to by był żeczywiśćie bardzo profesjonalny wybór.Ale spujżcie na to z innej strony,jaką byście wybrali dzisiaj nagrywarke gdbyśćie nie mieli jeszcze LiteOna (czytaj żadnej)??!!I chodzi mi głównie o taka nagrywarke którą montuje w kompie wkładam płytke i spełnia wyżej wymienione przezemnie warunki bez żadnych zmian w biosie Itd. (Puzniej będą one uwzględnione :spoko: ale chodzi mi o początek)
|
Cytat:
|
Nagrywarka
Po przeczytaniu tych 2 tematów juz nie wiem sam co robić :blee: :blee:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...oneer+DVR-107D http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...oneer+DVR-107D Bardzo dużo osub chwali te Pionierki.Ale również dużo osub chwali LiteOn'a?? |
Cytat:
cos takiego potrafi:) teraz moge smialo powiedziec ze nec nie jest taki cudowny jak mowia o nim :nie: |
mam litka i tobie też go polecam.
świetny sprzęcik za świetną cenę. do tego dochodzi jeszcze booktype (zmienia płytkę typu dvd+r na dvd-rom)... |
Ja też polecam liteona :taktak:
Potrafi naprawde dobrze nagrać. Legion to chyba ty miałeś taki super wykresik na verbatimie :D LiteOn is the best on the world :taktak: :D |
ja też ;)
LiteON |
Cytat:
|
Kupno Nagrywarki do 350zł/Gdzie w Krakowie Nec ND-2500A?
Witam mam zamiar kupić nagrywarke do wyżej ustalonej ceny zastanawiam się głównie nad tymi modelami :
LiteON SOHW-832S 8x + / 8x - Dual Layer 320 zł NEC DVD-RW ND-2500A 8x + / 8x 300 zł Pioneer DVR-107D 8x + / 8x - 340 zł Nagrywać będe głównie Filmy DVD i Gry na PS2 DVD zależy mi na dobrej jakości NAGRYWANIU i żebym mugł nagrac na wiekszość Płyt firm produkujących płyty DVD-/+R (Raczej będe kupował Verbatimki i TDK ale..).Wiem że stawiam duże wymagania ale myśle że powinno coś w miare dobrego się znalezć z tych 3 modeli z góry DZIĘKUJE ZA POMOC!! WIE KTOŚ GDZIE W KRAKOWIE KUPIE NEC'A ND-2500A?!?!?! (Tylko żeby było sprawdzone a nie tylko w cenniku!!) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:34. |