![]() |
czemu to tyle trwa????????
czytałam na róznych forach ze czas zmiany formatu z avi na vcd to ok 3 h w programie tmgenc a u mnie po 3 godzinach jest dopiero 15%!!!!!!!!!!!!!! czy ktos moglby mi poradzic jakis inny program??:( aha!! i zeby dalo sie napisy "wkleic" tzn ja wiem jak to zrobic w vd i dlatej w tmpge ale czemu to tyle trwa?????????? z gory dziekuje!! i wybaczcie niefachowe slownictwo- jestem poczatkujaca:)
|
Jaki masz komputer/procesor? Przerabianie do mpeg1/mpeg2 może trochę trwać. Z czasów SVCD pamiętam, że TMPGEnc potrafił przerabiać i 6-7h
Żaden ze znanych mi alternatywnych enkoderów mpeg1/mpeg2 nie będzie znacząco szybszy :( |
dzieki za odpowiedz:) kurcze 6 czy 7 godzin jeszcze byloby spoko tylko ze u mnie pisze szacowany czas 14!!!!!!!!!!!!!!!!! mam celerona 433 , 32 GB, i 192 mb ramu
|
Cytat:
masz szczęście że robisz tylko jeden przebieg, przy dwóch (vbr) trwałoby to ok 20 godzin :) |
aha:( dziekuje:( to co jest nie tak?? procesor pamiec czy moze raczej wszystko:(
|
Procesor, reszta ujdzie.
|
Procesor a grafika nie ma z wiekszego zwiazku.
|
Cytat:
|
polecam P4 2.4 z plyta od asusa ( 3 systemy sztucznej inteligencji) u kumpla przerabia 2h filmik na format DVD :) sam bym chcial taki sprzecik jak on ma
|
Cytat:
|
Cytat:
ps. ja tez mam 1GHz procka i to zalezy od kompresji nieraz przerabia 1h lub wiecej |
o kurcze!! ja tu widze że jacyś lepsi kolesie... ja mam durona 650mhz... szkoda słów.. z pięć godzin trza czekać na filmik... i to w dodatku tylko mpeg-1
|
witam
ja mam durnia1,8 i konwersja z divx na vcd w Tmpgenc trwa zazwyczaj 1:1 - czyli chyba niezły wynik jak na durona a prędkość divx na DVD w CCE wynosi ok. 1,35 pozdrawiam |
yyy.... mam pytanko: co to jest właściwie to CCE?? i jeszcze coś: jakie są jeszcze dobre programy do konwersji filmów (chodzi mi głównie o avi-(s)vcd)?
|
1.CCE - Cinema Craft Encoder
2.do konwersji avi ->svcd najlepiej uzywać Tmpgenc lub powyższy CCE pozdrawiam |
czy ten CCE jest za free?? bo szukam w googlach a tu same triale...
|
Nie jest free.
|
uuu... to źle.. :( a jakiś serial jest potrzebny czy co?? jak zrobić full??
|
Cytat:
|
cosik mi nie chce działać tan CCE. jak chce konwertować pojawia się jakiś błąd i potem jest <dupa> ...
|
Bardzo chętnie bym Ci pomógł ale szklana kula wpadła mi pod szafę dwa lata temu i do tej pory nie udało mi się jej wyciągnąć.
:na_ucho: Tak sobie pomyślałem jednak, że może to Ci pomoże. :czytaj: |
wielkie dzięki :P
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:28. |