Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   To już jest koniec...wakacji (https://forum.cdrinfo.pl/f5/juz-jest-koniec-wakacji-39091/)

Pagerus 07.09.2004 10:56

Cytat:

Napisany przez mr_spock
i pewnie wiecej wypic moga... wprawieni :P

Hehe - no jak to ludzie z wyższym stażem :D

mr_spock 07.09.2004 10:46

i pewnie wiecej wypic moga... wprawieni :P

Pagerus 07.09.2004 09:25

Cytat:

Napisany przez kodziu
FUJ :D
Ale studiować z ludźmi po 40 to bajer. Ciekawe jak bedzie sobie radzić ta starsza pani. :>

Też mam przyjemność studiowania z nieco starszymi ode mnie ludźmi... Na początku łudziłem się, że to będą prymusy i w ogóle - ale w sumie to takie same studenty jak my :D

kodziu 06.09.2004 17:27

Cytat:

Napisany przez mr_spock
ok... nastepnym razem bede sie wyrazal jasniej... :)

juz mi sie podoba... dowiedzialem sie, ze bede studiowal z mama mojej znajomej (lat 40) ;)

a ja lubie towarzystwo starszych pan :)

FUJ :D
Ale studiować z ludźmi po 40 to bajer. Ciekawe jak bedzie sobie radzić ta starsza pani. :>

Pagerus 06.09.2004 09:12

Cytat:

Napisany przez mr_spock

juz mi sie podoba... dowiedzialem sie, ze bede studiowal z mama mojej znajomej (lat 40) ;)

No tak... i teraz znajoma będzie zazdrosna... ;)

mr_spock 04.09.2004 01:53

czemu dwuznacznie?
tym razem jasno sie wyrazilem :):P

nimal 04.09.2004 00:03

oh, Ty... :D
zabrzmialo to (w myslach, bo czytane a nie slyszane) nader dwuznacznie ;p

mr_spock 03.09.2004 23:27

andrzejj9 03.09.2004 21:40

Cytat:

Napisany przez mr_spock
@andrzejj9 - jeszcze nic ci nie powiem... zaczynam dopiero za kilka tyg ;) napisalem, ze "jestem", a nie,ze studiuje na socjologi... wiec nikogo w blad nie wprowadzilem :P

No niech będzie, nie będę łapał za słówka ;)

To daj kiedyś, za jakiś czas znać, jak to wygląda i jak Ci się podoba :)

Pagerus 03.09.2004 14:34

Cytat:

Napisany przez mr_spock
@andrzejj9 - jeszcze nic ci nie powiem... zaczynam dopiero za kilka tyg ;) napisalem, ze "jestem", a nie,ze studiuje na socjologi... wiec nikogo w blad nie wprowadzilem :P

Hehe - no tak - ale różnie jak widać można było zinterpretować Twoją wypowiedź :D

mr_spock 03.09.2004 12:50

Pagerus 03.09.2004 11:30

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Raczej prywatne. Na drugie studia dzienne nie mam czasu, a socjologia i psychologia zaoczna kosztuje tyle, że wolałbym już sobie jakiś używany samochód z Niemiec sprowadzić :)

Czy ja o czymś nie wiem? W Totka wygrałeś albo się dorobiłeś na tych wakacjach? :D

andrzejj9 03.09.2004 11:18

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Proponuję Andrzeju podpytać o to parę naszych koleżanek z klasy z X LO - poznasz przynajmniej wrocławskie realia tego kierunku :) No chyba, że myślisz o prywatnej szkole - a nie o UWr...

Raczej prywatne. Na drugie studia dzienne nie mam czasu, a socjologia i psychologia zaoczna kosztuje tyle, że wolałbym już sobie jakiś używany samochód z Niemiec sprowadzić :)

Pagerus 03.09.2004 09:56

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
No ja na socjologię wcale tak bym nie narzekał. Nawet więcej, teraz jestem na Informatyce i Zarządzaniu, ale kiedy to skończę, albo nawet już na piątym roku, zamierzam zacząć coś nowego - właśnie socjologię, albo psychologię. Możesz coś powiedzieć o tym kierunku?

Proponuję Andrzeju podpytać o to parę naszych koleżanek z klasy z X LO - poznasz przynajmniej wrocławskie realia tego kierunku :) No chyba, że myślisz o prywatnej szkole - a nie o UWr...

andrzejj9 02.09.2004 22:14

Cytat:

Napisany przez mr_spock
w jakis tam planach moze i mialem politechnike, ale skonczylo sie tak, ze jestem na socjologi... jak wybieralem kierunek, to tak, zeby bylo jak najmniej matmy...
tak mnie w technikum przygotowali do zawodu ;)
jeszcze musialem w mundurku chodzic :)

No ja na socjologię wcale tak bym nie narzekał. Nawet więcej, teraz jestem na Informatyce i Zarządzaniu, ale kiedy to skończę, albo nawet już na piątym roku, zamierzam zacząć coś nowego - właśnie socjologię, albo psychologię. Możesz coś powiedzieć o tym kierunku?

epol 02.09.2004 19:17

mr_spock oj to widze, że mieliście cholerny problem ze sprzetem. W tym roku mam pracownie w nowej sali (3 rok ma ta sala) w której jest zawsze spawny i sprawdzony sprzęt. A to dlatego, bo w tej sali uczy tylko jeden gość!! Nikogo innego tam nie wpuszcza.

Pagerus 02.09.2004 14:32

Cytat:

Napisany przez mr_spock
NIE:)
pisalem temat: "technologia zapisu optycznego, plyty CD"
nawet 4 dostalem z obrony, ale to tylko dlatego, ze komisja nie wiedziala o czym mowie :)

fiza to generalnie prosty przedmiot i nie rozpaczalem z tego powodu,
ale chemie mialem przez 2 lata (mowili, ze to bedzie epizod), a ten epizod pietnem sie odcisnol na mojej psychice... dla mnei to byla/jest zupelna apstrakcja,
jakies rysuneczki i ceferki na papierze... nic z tego nie kapowalem, przed kazda lekcja spokojnie tracilem 1kg wagi
:rotfl:

Z dwojga złego to wolę chemię - nawet zdawałem ją na wstępnym do liceum... a fiza mi się po prostu źle kojarzy - sama w sobie może nie jest taka zła... ale miałem podobnie przed fizyką jak Ty przed chemią :P (tyczy się tych kilogramów stratnych :P)

mr_spock 02.09.2004 14:21

Cytat:

Napisany przez Pagerus
I pomyśleć, że ja w liceum narzekałem na fizę i chemię :P

A jaka była tematyka pracy? Coś o Mein Kampf??? :P

NIE:)
pisalem temat: "technologia zapisu optycznego, plyty CD"
nawet 4 dostalem z obrony, ale to tylko dlatego, ze komisja nie wiedziala o czym mowie :)

fiza to generalnie prosty przedmiot i nie rozpaczalem z tego powodu,
ale chemie mialem przez 2 lata (mowili, ze to bedzie epizod), a ten epizod pietnem sie odcisnol na mojej psychice... dla mnei to byla/jest zupelna apstrakcja,
jakies rysuneczki i ceferki na papierze... nic z tego nie kapowalem, przed kazda lekcja spokojnie tracilem 1kg wagi
:rotfl:

Pagerus 02.09.2004 14:06

I pomyśleć, że ja w liceum narzekałem na fizę i chemię :P

Cytat:

Napisany przez mr_spock
Jeden gosc nick-Faszysta... co to za baran... potem byl promotorem mojej pracy dyplomowej. Uniego zawsze mialem 1. u raszty jakos sie czlowiek wyciagnol, sradnie wychodzilo powiedzmy 2.

A jaka była tematyka pracy? Coś o Mein Kampf??? :P

mr_spock 02.09.2004 13:56

:)
pracowania to tez byla poroniona... 8 godzin lekcyjnych trwala w 5tej klasie :|
z czego 2h to bylo kompletowanie sprzetu, 1h weryfikacja czy on dziala, 30min szukanie nowego - dzialajacego. laczenie - 1h czekania az gosc podejdzie, 30min sprawdzanie ukladu (bo cos zle podlaczylismy) a na koniec stwierdzenie, ze to znow jakies niedzialajace uzadzenie/kabel.
na pomiary zostawalo malo czesu, na zapoznanie sie z dokladnym dzialaniem i "zjawiskami" jeszcze mniej.
a po seri 6ciu cwiczen 3godzinny wprawdzian... z ktorego polowa klasy miala 3 - jedynki oczywiscie...
graficznie: " 1 1 1 " ;)
potem (pod koniec semestru) byly poprawki - bylo 3nauczycieli prowadzacych ten przedmiot i u kazdego trzeba bylo zaliczyc, albo miec srednia pozwalajaca na przejscie. Jeden gosc nick-Faszysta... co to za baran... potem byl promotorem mojej pracy dyplomowej. Uniego zawsze mialem 1. u raszty jakos sie czlowiek wyciagnol, sradnie wychodzilo powiedzmy 2.
A w nastepnym semestrze cala historia sie powtarzala...

ale jakos skonczylem :)

epol 02.09.2004 13:41

mr_spock witam kolege po fachu, jesli można tak napisac. Ja aktualnie ucze sie w technikum elektronicznym. A w tym roku na praocwnie trafilem do spoko goscia. Słowo spoko oznacza tutaj, ze ten gosc jest spoko ;) umie nauczyc praktyki i wszystko zalatwic.

mr_spock 01.09.2004 23:09

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Czyli jednak masz rację - nie ma być z czego szczęśliwym... Ja poszedłem do liceum, bo nie chciało mi się 5 lat kiblować - a po drugie nie planowałem iść na uczelnię wyższą techniczną...

w jakis tam planach moze i mialem politechnike, ale skonczylo sie tak, ze jestem na socjologi... jak wybieralem kierunek, to tak, zeby bylo jak najmniej matmy...
tak mnie w technikum przygotowali do zawodu ;)
jeszcze musialem w mundurku chodzic :)

Pagerus 01.09.2004 23:04

Cytat:

Napisany przez mr_spock
skonczylem tech. elektroniczne -
nie nauczyli mnie tam nic, co mogl bym z praktyce wykorzystac...
+ rok dluzej nauka trwa
nauczyciele to byli albo maxymalnie zasiedziali starcy, ktorzy ucza w tej szkole od kilkudziesieciu lat, albo totalnie olewajacy sprawe wykladowcy z politechniki - ale jak przyszlo co do czego to wymagali sporo.

Czyli jednak masz rację - nie ma być z czego szczęśliwym... Ja poszedłem do liceum, bo nie chciało mi się 5 lat kiblować - a po drugie nie planowałem iść na uczelnię wyższą techniczną...

mr_spock 01.09.2004 23:00

skonczylem tech. elektroniczne -
nie nauczyli mnie tam nic, co mogl bym z praktyce wykorzystac...
+ rok dluzej nauka trwa
nauczyciele to byli albo maxymalnie zasiedziali starcy, ktorzy ucza w tej szkole od kilkudziesieciu lat, albo totalnie olewajacy sprawe wykladowcy z politechniki - ale jak przyszlo co do czego to wymagali sporo.

Pagerus 01.09.2004 22:50

Cytat:

Napisany przez mr_spock
ja tam skonczylem technikum i jakos z tego powodu szczesliwy nie jestem :)

A dlaczemu nie jesteś szczęśliwy jeśli wolno spytać???

mr_spock 01.09.2004 22:24

ja tam skonczylem technikum i jakos z tego powodu szczesliwy nie jestem :)

Pagerus 01.09.2004 22:20

Cytat:

Napisany przez epol
A mnie nowa maturka czeka za rok. Jak dobrze, że jednak wybrałem technikum :)
A dzis już spędzięłem w szkole całe 80 minut!!

Ciekawe jaki będzie rekord??? :P

epol 01.09.2004 22:15

A mnie nowa maturka czeka za rok. Jak dobrze, że jednak wybrałem technikum :)
A dzis już spędzięłem w szkole całe 80 minut!!

mr_spock 01.09.2004 22:13

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Może go kotowali??? :P Do samego końca???

kurde. :'(

to mnie rozgryzles... a myslalem, ze sie nikt nie dowie :zawstydz:

:spoko: ^_^

Pagerus 01.09.2004 22:05

Może go kotowali??? :P Do samego końca???

mr_spock 01.09.2004 22:02

Cytat:

Napisany przez DJ HACKER
A ciekawe dlaczego???!!!

bo w podstawowce jeszcze nie pilem piwa (w 8 klasie sporadycznie) ;)

w koncowka szkoly sredniej, bo bylo troche nauki... a ja jestem swiatowej klasy leniem

Mich@ł 01.09.2004 21:51

Cytat:

Napisany przez mr_spock
No BAA... nie ma to-tamto :)

[...]ja tam srednio wspominam szkole, zwlaszcza podstawowke i ostatnie klasy liceum...
:-o

A ciekawe dlaczego???!!!

mr_spock 01.09.2004 21:48

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Jutrzejsi uczniowie powinni już chyba spać, nie? Pewnie od razu wszyscy się wezmą do szybkiego zakuwania - aby zapomnieć o czymś takim jak wakacje :P

No BAA... nie ma to-tamto :)

SPAC!!!

Jutro pierwszy dzwonek!

ja tam srednio wspominam szkole, zwlaszcza podstawowke i ostatnie klasy liceum...
Wiec ciesze sie strasznie, ze juz mam to za soba :D

tylko, zebym jeszcze jakas ciekawa prace dostal :-o

Pagerus 01.09.2004 21:37

Cytat:

Napisany przez mr_spock
tornistry zapakowane na jutro? kredki zatemperowane?

hehe...
a ja mam jeszcze 2,5/3 tygodnie :D

Jutrzejsi uczniowie powinni już chyba spać, nie? Pewnie od razu wszyscy się wezmą do szybkiego zakuwania - aby zapomnieć o czymś takim jak wakacje :P

mr_spock 01.09.2004 20:43

tornistry zapakowane na jutro? kredki zatemperowane?

hehe...
a ja mam jeszcze 2,5/3 tygodnie :D

miles 01.09.2004 15:29

Cytat:

Napisany przez Patrixs
[`] [`] niech te wakacje będą czymś co pozostanie w naszej pamięci na wieki... amen.

Oj oj zostaną bynajmniej w mojej. Bawiłem sie swietnie to mało powiedziane. A wyczyny bede widział do grudnia a nawet sa juz plany bawienia sie za rok :jupi: chodzi tu o ZDOBYWCÓW
....w sumie dla mnie finałowe wakacje sie zaczynaja od 3 wrzesnia (Peru) a potem od 15 szkoła ( no 21 ) I TEZ SIE CIESZE chodz pierwszy rok bedzie przesrany
ALe co tam mam nadzieje ze kazdemu z Was wakacje sie udały
:D
POZDRO i kiedy na pifko do Wawy

Pagerus 01.09.2004 12:36

Jedna z lepszych rzeczy jakie mi się w życiu zdarzyły - to możliwość pisania normalnej, starej matury :D No ale parę latek temu to już było...

czero 01.09.2004 12:10

Ten rocznik jako pierwszy pisze nowa mature. Ciekawe jak wam pojdzie ;).

DreamCrusher 01.09.2004 12:01

Ja mam przerabne - ostatni rok liceum mi sie zaczal = matura :|

Berion 01.09.2004 11:44

Cytat:

Napisany przez epol
No i nadszedł koniec wakacji 2004. Od jutra znów trzeba chodzić do budy. Koniec ze spaniem do południa z balangami do późna. Po prostu znów nauka.
:( :( :( :( :( :( :( :(
Nawet Matka Natura (pogoda) płacze z powodu końca wakacji ;)

No coś ty? Wszak jeszcze miesiąc :D

Kris 01.09.2004 11:36

A ja nie byłem na urlopie... :(
A wakacji (takich jak Wy uczniowie) nie miałem już 5 lat!!

Z łezką w oku wspominam liceum... uch... co za czasy, żadnych zmartwień, "jeno" nauczyć się i z bani!

a teraz... kierat...

Ale może w listoapdzie wybiorę się do Pragi

Pozdrawiam wszystkich uczniów!!

:)

Pagerus 01.09.2004 10:32

No ja też mam niby jeszcze miesiąc wakacji. A niby dlatego - że łączę edukację z pracą. Tak więc moje wakacje to było coś ok. 10 dni na jedynym wyjeździe w te wakacje... :( A jak się zacznie szkoła to już w ogóle nie będzie na nic czasu - zacznie się pętelka - praca-szkoła-praca-szkoła...

Macio.Men 01.09.2004 09:16

A ja zaczynam szkołę średnią dziś, wychodzę za 10 minut :). Ciekawe kto będzie w mojej klasie. A wychowawczyni to podobno straszna piła :O.

pozdrowienia ;)

Smartek 01.09.2004 08:56

hm... na 11 ide do nowej szkoly, nie wiem nawet z kim bede w klasie jeszcze - lolada :|... no, ale coz, w tym roku rozpiera mnie ciekawosc :D
pozdro ;)

47 31.08.2004 23:39

Cytat:

Napisany przez Turboni
a ja powiem tak szkola byla zajefajna a teraz od paru lat praca. w szkole byly 2 miechy wakacji a jak zaczynasz pracowac to masz bodajze (juz nie pamietam) tylko 14 dni urlopu na rok (nie liczac jakis zwolnien lekarskich). wiec jak mozeci to cieszczie sie poki mozecie szkola i wakacjami - ja tez chce wakacje :)

Pewnie ze tak, człowiek był młody, piękny i nie całowany ;) a teraz lipa, no w sumie został mi jeszcze rok studiów ale to tylko rok, a za rok .... za rok to może Leper bedzie prezydentem kto wie jak to wtedy bedzie
Tak więc cieszcie sie szkoła puki sie da bo potem zostaną już tylko wspomnienia.....
Pozdro

mallow 31.08.2004 23:35

Juz widze siebie w lawce na historii [nauczycielke mam kose] i czuje bolaca reke po 40 min pisania wszystkiego co powie [bo uwaza ze wszystko co powie jest wazne i trzeba miec to w zeszycie] i ostatnie 5 min dluzace sie w nieskonczonosc... :(:(:( POMOCY !!!
pozdro ;(

Turboni 31.08.2004 23:21

a ja powiem tak szkola byla zajefajna a teraz od paru lat praca. w szkole byly 2 miechy wakacji a jak zaczynasz pracowac to masz bodajze (juz nie pamietam) tylko 14 dni urlopu na rok (nie liczac jakis zwolnien lekarskich). wiec jak mozeci to cieszczie sie poki mozecie szkola i wakacjami - ja tez chce wakacje :)

kodziu 31.08.2004 23:13

Cytat:

Napisany przez cyki
Czym się różni student od pijaka?
Pijak po pięciu latach idzie na odwyk, a student odebrać dyplom :D

Przynajmniej ktoś coś śmiesznego powiedział. :D
Szkoła jest głupia:(
"Pozytywny aspekt to spotkanie z klasą" - LOL

cyki 31.08.2004 21:48

Cytat:

Napisany przez MacGyver
Heh ... jak to dobrze być studentem = jeszcze miesiąc wakacji :D

Czym się różni student od pijaka?
Pijak po pięciu latach idzie na odwyk, a student odebrać dyplom :D

.::piotrek::. 31.08.2004 21:45

No ja juz zaczynam wyczekiwac Bozego Narodzenia ;p

Piterniel 31.08.2004 21:39

Ja zaczynam teraz szkołe średnią ;) Z jednej strony fajnie, że new szkoła new ludzie a z drugiej, że to nadal ta nauka historii, chemii, gery ahh... głupie przedmioty :P

MacGyver 31.08.2004 21:37

Ja już mysle o tegorocznym sylwestrze :)

Patrixs 31.08.2004 21:36

[`] [`] niech te wakacje będą czymś co pozostanie w naszej pamięci na wieki... amen.

camfo 31.08.2004 21:34

Jedyny pozytywny aspekt tego zjawiska to spotkanie się z klasą...a tak to :bicz:

nimal 31.08.2004 20:56

spoko - pewnego dnia wypadasz z petli i dopiero zaczynasz narzekac ^_^

Maciej 31.08.2004 20:55

a ja nie miałem wakacjii ...i bardzo mnie to boli.....buuuuuuuu :(

MacGyver 31.08.2004 20:30

Cytat:

Napisany przez DJ HACKER
Ale za 9 miesięcy i 25 dni mamy znowu wakacje!!!

A potem znowu do szkoły ... taka pętelka się zrobiła ;)

Mich@ł 31.08.2004 20:27

Ale za 9 miesięcy i 25 dni mamy znowu wakacje!!!

.::piotrek::. 31.08.2004 20:09

Dzieki za wspolczucie, qrde jutro znow sie zacznie nuda. :'(

MacGyver 31.08.2004 20:02

Heh ... jak to dobrze być studentem = jeszcze miesiąc wakacji :D
Współczuje tym co jutro idą do szkoły.

kraluk 31.08.2004 20:00

Szkoda, że wakacje nie trwają dłużej...
Hej ho, hej ho do szkoły by się (nie)szło... :D :rotfl:

grzeniu 31.08.2004 19:13

A ja nie mam wakacji to i nie mam po czym plakac. Ale tym co mieli zdziebko wspolczuje.

gallus 31.08.2004 19:12

Mi niestety też, jutro trzeba wstać na ósmą iść do kościoła potem to szkoły, pewnie przedstawić się klasie i wychowawcy itp. :blee:

czero 31.08.2004 19:09

ja tez :)

Pawel_k 31.08.2004 19:09

Cytat:

Napisany przez Ziele
ja mam jeszcze miesiąc wakacji :]

ja tez :jupi: :D :spoko:

Mich@ł 31.08.2004 19:08

Cytat:

Napisany przez epol
No i nadszedł koniec wakacji 2004. Od jutra znów trzeba chodzić do budy. Koniec ze spaniem do południa z balangami do późna. Po prostu znów nauka.

No i już mi humor popsułeś :'(

Ziele 31.08.2004 19:05

ja mam jeszcze miesiąc wakacji :]

epol 31.08.2004 18:46

To już jest koniec...wakacji

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:51.