![]() |
Mysz optyczna-pomóżcie z wyborem
Ostatni wpadłem na pomysł aby kupić sobie nową myszke. Uzbierałem na ten cel 200zł :D (ale ciułałem przez te wakacje:D ) No i zastanawiam sie nad wyborem. Myśle na logitech mx 510, choć ta mysz jest droga i nie wiem czy się na nią skusić.
Co byście mi polecili. ?? Mycha ma służyćdo gry w Quake 3 i do pracy z windows. |
chcesz dać 200zł za myszkę ...:wow:
Ja kupilem ostatnio optyczną ...za 45zł w TESCO ;p |
He ja za myszkę mediatecha dałem 45zł i chodzi i na Windowsie i na quaku super.
|
[QUOTE=Maciej]chcesz dać 200zł za myszkę ...:wow:
Ja kupilem ostatnio optyczną ...za 45zł w TESCO ;p[/QUOT Bardzo fajnie ale napisz co to za mycha:D i jak sie sprawuje |
Qrde 200 zł na mysz optyczną do grania w Quake'a :ysz:
Rozwalisz ją po miesiącu... Ja mam A4Tech'a za 49 zł kupionego w Media i nienarzekam :) |
polecam MX310 - ta sama optyka co w wyzszych modelach MX'a, ale sama mycha o wiele tansza.
Mam ja od maja - dostalem na urodziny od dziewczyny :P i uwazam, ze mycha jest SUPER gram sporo w FPP i jeszcze mnei nei zawiodla. W zaleznosci od sklepu masz na nia 3 albo 5 lat gwarancji. jedyne co, to troche sie napis logitech zciera... ale to drobiazg |
Cytat:
I o to mi chodziło. Odpowieź zgodna z tematem. TXH-reputka za to:D Kiedy podajecie modele myszek to moge prosic o nazwe modelu lub zdjątko. :D Czekam na dalsze opinie i wypowiedzi. Dziś widziałme samsunga za 97 zł optyk i bezprzewodowy. |
Ja tak jak MacGyver ma A4TECH i spisuje sie bardzo dobrze (OPTO 315)
Dalem cos kolo 50 zeta Slyszalem ze dobra jest Razor Viper (i przy okazji odpowiednio droga ;p ) A planujesz kupic bezprzewodowa czy z kablem? |
Ja polecam mysz A4TECH Navigator Opto 325 WOP-35. Mam ją i musze powiedzieć, że jest bardzo dobra i co najważniejsze niedroga. Jak ją kupowałem to dałem 65 zł, teraz jest pewnie jeszcze tańsza. / http://www.a4tech.com.pl/
|
Ja mam A4Tech model bezprzewodowy chyba 648 jak dobrze pamiętam za 110zł i jestem zadowolony :taktak: Zasięg mam na drugim końcu pokoju a pokój mam niemały :D
|
thx za reputke;)
zapomnialem dopisac, ze logitechy MX'y nie sa uzywane przez profesjonalnych graczy... bo zaczyna szalec na "metalowej podkladce" (nie wiem co to, ale podobno popularna swrod graczy) mi tam sie MX'em swietnei gra. Microsofty sa b. dobre, w sumie niedrogie i chwalone przez graczy, ale tu zadnego modelu nie podam bo nie znam ;) a jak bedziesz juz kupowac myche, bo zwroc uwage, zeby nie miala zbednych swiatelek po bokach itd (microsofty niektore tak maja) - na poczatku to wyglada bajerancko, ale potem zaczyna ostro denerwowac |
ja sie bawie bez przewodowym Microsoftem.
zasieg super, choc na codzien chodzi tylko o sasieg nie wiekszy od pol metra, przyciski Wroc i Dalej, kolko oprocz 'skrolowania' w dol przechyla sie rowniez w prawo i lewo do 'scrolowania' horyzontalnie. polecam. |
Mam również mysz za 50 zł A4Tech OPTO 315 i działa bez zarzutu od pół roku. Przeżyła Dooma, Splintera i parę innych gier, w tym oczywiście kolejny raz Diablo 2 i Sacred'a.
Ona poprostu się nie psuje!! |
Cytat:
A coś innej firmy?? Tylko macie A4techy? (nawiasem mówiąc ja też mam a4t tyle ze kulkowa za 25zł:F) Razer sie nie nadaje do windowsa, dlatego odpada. A co do kabla to mi to rybka. Nie zalezy mi na bezprzewodowej poniewaz trzeba kupowac baterie lub akumulatory. Ale to bez różnicy. A i metalowaej podkładki za 150zł nie kupie:D EDIT Tu są orientacyjne ceny: http://www.tomsoft.com.pl/lista.php?HTMLid_kat=105 |
http://www.tomsoft.com.pl/produkt_ak...HTMLid_kat=105 :spoko: tylko troche tu drogo
http://www.tomsoft.com.pl/produkt_ak...HTMLid_kat=105 przez jakis czas chcialem ja kupic, ale potem w Media Markt sie nie pobawilem i zrezygnowalem... nienajlepsze wykonanie... osobiscie lubie A4tech'a mialem przed dlugi okres, ale troche im brakuje do logitecha |
Witam!
A ja Ci polece cos takiego: http://sklep.age.pl/opis.php?m_kod=MY___CREAOM3000 mam ja i sprawuje sie doskonale, tania a ma niesamowite wlasciwosci :) i to niebieskie podswietlanie wygloda masakrycznie! |
Z myszką to trzeba ostrożnie !
Znasz anatomię męskiej ręki ? nie' to przypomnimy : 1. Palec grzebalec . 2. Pomocnik palca grzebalca . 3. Głębokościomież. 4. Szperacz. 5. Łechtacz Przypomnę dla prawiczków że liczymy od lewej na prawej ! |
Ja tam polecam myszke na ktora sam ciulam - wersja kablowa okolo 180pln BOX, luzem - w woreczku 144pln - a mianowicie MS IntelliMouse Explorer 4.0. Polecaja ja zawodowi gracze w CS; Q3; UT itd. ;) a jak juz na max wypasiona mycha to Logitech MX 1000 ale to juz okolo 340pln za wersje bez kabelka (innej chyba niema).
Logitech MX 1000 MS IntelliMouse Explorer 4.0 |
Ja polecam MX700 - mam pol roku i chodzi jak nowka... cena teraz to cos ok. 350zl podejrzewam :)
pozdro ;) |
Cytat:
tez jestem szczesliwym posiadaczem Mx700 mysz sprawuje sie bardzo dobrze bez zadnych problemow wiec moge ja polecic |
Logitech - IMO the best
najtanszy model optyczny z kabelkiem - jest wystarczajacy dobry i do grafiki i do gier :) imho te wyzej to jak nie masz co z siankiem robic bo dla mnie bezprzewodowa odpada (no chyba ze z ladowarka w formie stacji dokujacej, a to juz troche kosztuje), a te tansze modele maja wieksze opoznienia niz ogoniaste gryzonie :) |
Logitech MX 1000 ktora polecalem ma ponoc stacje dokujaca w zestawie i do tego wbudowany akumulatorek litowy - duza pojemnosc dlugie dzialanie ;)
|
po co placic kupe kasy za wyzsze MX'y, jesli w MX310 jest ten sam uklad optyczny?
zmienia sie tylko wyglad i troche ergonomia... |
No to już prawie wybrałem. Pozostaje wybrać między logitechem a microsftem. Bezprzewodówki logiego odpadają z racji ceny. BArdzo podoba mi sie ten mx510 i to chyba na niego sie zdecyduje. Tylko zastanawia mnie jedna rzecz, a mianowice dlaczego model mx 500 miał 5lat gwarancji a 510 juz tylko 3?? A i czy ten plastik nie bedzie wkurzający (ten niebieski który ją pokrywa). Może ktoś ma i sie wypowie??
|
to ile jest gwarancji chyba zalezy od sklepu... w jednym podaja, ze na moja jest 5 lat, a w innym, ze 3
??? |
Jak juz to Logitecha MX`a...
Sam jade na SWOP - 35PU (zmodowaną:)) - mam ja 2 lata...nie odmowila nigdy posluszenstwa. Sprawuje sie dobrze - gram w Mohaa, Q3 i dobrze sie namiata. Chociaz ostatnio przydalaby mi sie nowa-starla sie po 2 latach i moze teraz czasami 1x na dzien skoczy mi kursor w inne miejsce - nie jest juz poporstu tak czula (komp chodzi 24h |
Poczytałem troszq na benchmark.pl (dzieki za link do testu myszek) no i w gre właża dwa gryzonie:
faworyt mx 510 oraz microsoft IntelliMouse Explorer 4.0 Explorer ma funkcje skrętu scrolla w lewo i prawo i nie wiem który bedzie lepszy. http://www.benchmark.pl/artykuly/rec...xplorer_4.html http://www.benchmark.pl/artykuly/rec.../strona-2.html http://www.benchmark.pl/artykuly/rec...ch_MX_510.html JAk na to pytanie ktoś mi odpowie(co wybrać) to juz bede pewny co do wyboru. Przydałaby sie tylko opinia posiadaczy :D |
Cytat:
Cytat:
PS. Wielu posiadaczy myszy M$ w polsce nie znajdziesz - ta mysz jest jeszcze stosunkowa nowoscia. |
Idz do media markt, albo innego marketu i pobaw sie nimi.
Jak nigdzie nie bedzie wystawiona, to sprzedawca powinien rozpakowac i pokazac... Ostatnio kupowalem sluchawki, dla czystej zasady zapytalem, czy mozna odsluchac - ku mojemu zdziwieniu rozerwal karton i mi dal. A jeszcze kilka lat temu to by nie przeszlo - prubowalem |
Media markt jest ze 40 km :D (warszawa)- więc pomysł nie za bardzo
Z tego wynika ze pozostane przy mx 510, choć ms mnie bardzo kusi-wydaje mi sie ze ma wiecej zalet. No ale jak mam potem żałować to chyba kupie logitecha. Pomysł z wybrubowaniem byłby dobry ale nie mam gdzie :( Jedynie Logi mx 500 :( To juz chyba koniec bo jezeli nie ma posiadaczy to bede musiał sam zdecydować. Aha i jak mx 310 jest taki wypas to 510 tez bedzie :D Serdeczne dzięki za wszystkie wypowiedzi. Ja k kupie to sie podziele wrażeniami:D |
40km to w sumie nei tak dalego... tymbardziej, jesli chcesz wydac wieksza kase.
Jak sa korki to do media jade z 45-60min. mysle, ze ty tez bys tyle jechal. |
Cytat:
Gdybym miał jak to na 80% bym skoczył ale w takiej sytuacji... Miałem w ręku logi mx 500 i dobrze mi sie pracowało, a więc to chyba dobry wybór. Wielkie dzieki za zaangażowanie siei pomoc :D THX U mnie ta mycha kosztuje 191zł ale ceny były ostre :> Jeden gościu chciał około 280 !!! to podziekowałem i wyszedłem. Myśle że to dobra cena. |
Cytat:
|
ja mam A4Tech wOP-35.
mysz ma dokladnie 3 lata. kosztowala wtedy 120 zł chyba, teraz 52 zł. jedyne co w niej robilem, to rozebralem lewy stycznik 2 razy,bo sie sam klikal 2 razy:) rozebralem, przedmuchalem i dziala jak nowa!!! jest po prostu super!!! No more non-optical mouse.... |
Cytat:
Jednak żadzi tu a4tech, wszyscy którzy go mają nie narzekają. |
Cytat:
A tu zdjęcie: http://www.a4tech.pl/content.php?str...8&id_prod=2846 |
Cytat:
|
Cytat:
|
Nareszcie ją mam :D
Czekałem chyba z miesiąc w innym sklepie, a i tak nie przyszła. Poszedłem więc do innego sklepu (byłem tam już ale nie było "kogoś tam" i mi nic nie mówili o cenie.) No i dzisiaj przywieźli. Mycha bardzo fajna i lekko chodzi po podkładeczce :D |
Co masz? jaka mysz? bo sledze ten watek i nie bylo tam pewnego stwierdzenia jaka bierzesz.
|
Cytat:
Nie gadaj... Wziąłem logitech mx 510. U mnie w sklepie kosztował 199zł, wiem że to dużo ale mycha jest naprawde extra. |
Cytat:
pozdro ;) ps - moja mx700 - od grudnia - chodzi jak nowka nadal! polecam :P ps2 - to nie kryptoreklama.. nie jestem tajnym pracownikiem logitecha! :P |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
ps. ja mam najprostszą mychę optyczną Logitecha wersję OEM od więcej niż roku, hehe, i działa spox :) a takie mychy jak moja można teraz zakupić na giełdach komputerowych w cenie 55zł a nawet i taniej :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:02. |