![]() |
wybor dvd-recordera?!
witam
nosze sie z zakupem dvd-recordera i oczywiscie problemem jest model. w zasadzie bylem zdecydowany na liteona 832 ale im wiecej czytam tym mniej wiem - naszla mnie ochota na lg 4120b ale.. no wlasnie ale, nie wiem jak ona sie sprawuje i czy z softem jest rownie spore bogactwo jak do liteona (generalnie nie znam sie na tym ale chodzi mi o mozliwosc zmiany booktype coby dvd+ bylo kompatybilne ze starszymi dvd jakie sa w posiadaniu blizszych i dalszych znajomkow - innymi slowy czy mozna to zrobic np. w nero czy konieczny jest jakis extra programik) no i jak radzi sobie z nosnikami - verbatimki i emtc-e. nagrywam raczej sporadycznie - glownie wchodzi w gre archiwizacja + jakas kopia filmu dvd ale bodaj najwazniejszym kryterium jest czytanie wypalonych dvd przez inne czytniki no i dvd-dl brzmi zachecajaco . za wszelkie opinie bede bardzo wdzieczny pozdrawiam, Marcin |
"Chce kupic nagryware dvd! Co kupic? Model A czy B??? Chce to i to... Pomozcie!!!"
K..a temat - BUMERANG!!! Przypnijcie moze jakis poradnik dla tych namolnych ludzikow bo juz nawet ci z duza iloscia postow nie przegladaja forum. |
Cytat:
chodzi mi o te dwa modele konkretnie - co do liteona to fakt - sporo o nim sie tupisze ale o lg nic nie znalazlem.. wiec |
ja mam litka 832s i bardzo go sobie chwalę(póki działa) wszystko co wrzucę to czyta i nagrywa więc wg mnie jest ok.
|
Cytat:
ale mowieci jak postawisz na litka832 bedziesz zadowolony a tak po za tym ladny avatarek z thorgal:) |
Cytat:
Chłopie! Czy wpisałeś chociaż w wyszukiwarkę np. 412 ?!? Bo ja tak! I wiesz co ??? Zobacz sobie TEN temat :tak!: Wiesz o czym on jest? Zwróć też łaskawie uwagę na datę jego założenia Jak to mawiają: myślenie jest w cenie Więc "pomyśl - jeśli potrafisz...." :idea: |
Cytat:
Widzę legion, że ciebie też dopadła potrzeba zmiany avatarka :D Jednak podług mnie tamten był ładniejszy :taktak: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
watek ktory sie powtarza sam spada na dol kiedy brak odpowiedzi, rownie nie-konstruktywne porady sprawiaja ze wciaz wisi na gorze. mniej Twego cennego czasu zajeloby pominiecie go zwyklym kliknieciem BACK w przegladarce. dzieki za linka - wyczerpujaca odpowiedz |
Cytat:
|
...to LG sie poprawil???
kiedys robil nagrywarki - badziewia jakich malo :P ja juz dostatecznie stracilem szacunek do tej firmy, choc nadrywarke CD tej firmy mial moj kumpel z pokoju w akademiku...a spalonymi plytkami mozna bylo wytapetowac pokoj!!! osobiscie mam litka 832 i naprawde nie narzekam, na lepszych nosnikach wygrzewa super, na gorszych: znosnie... ma opcje zmiany bitsettingu - po updacie biosu zreszta jast dobrze rozwiniety rynek patchowania tego sprzetu - osobiscie zrobilem sobie auto-bitsetting i jeszcze poprawilem odczyt/zapis :] wiec ja polecam Litka 832 goraco!!!! pozdrawiam, :papa: |
Cytat:
|
WITAM!
moje (kolegi) doswiadczenia z CDRW firmy LG byly takie, ze jak nagrywales plytki za szybko (32/40/48) na nagrywarce 48, w pewnym miejscu nagrywarka gubila sciezke, nie zwalnia nawet i nic nie informuje (bufor danych sie szybko oproznia, a gdy w koncu wraca "na szlak" (:D), to nagrywanie toczy sie dalej, jak gdyby nic nie zaszlo.. I takich plytek juz sie poprawnie nie da odczytac :( moja sasiadka tez ma LG (starszy model: 32) i jak wypala dane szybciej niz 16, to najczesciej tez plytka nadaje sie juz tylko na dekoracje pokoju/podstawke pod kubek... Nie wiem, jak dobre sa ich nagrywarki DVD, ale patrzac na CDRW, niewiele dobrego sie po nich spodziewam... tak wiec przepraszam z gory wszelkich urazonych, posiadajacych ekstra-nagrywajaca LG'ke, ale ja zadnych dobrze dzialajacych tej firmy nie spotkalem... pozdrawiam, :papa: |
Cytat:
Co prawda sam zawsze mialem, mam i bede mial Liteona, to do LG mam gleboki szacunek i tak juz pewnie tez zostanie. Powiem szczerze ze dziwna jest ta historia poniewaz nagrywarki LG znane sa z tego ze OBNIZAJA predkosci podczas nagrywania dla nosnikow kiepskiej jakosci a nie w druga strone (bylo to obiektem wieeeelu dyskusji w dziale CDR). Nagrywarki DVD LG robi bardzo porzadne. |
Cytat:
Zwłaszcze, że jest sprzed kilku dosłownie dni, a nie lat :> Natomiast ten sam wątek, który ma tylko nowy tytuł i pytającego Powoduje tylko irytację i traktuje o dupie Maryni Ponadto jeżeli nikt nie odpowiada na wątek już istniejący - to być może nic nowego nie ma do dodania I nie tylko ja mam takie zdanie na ten temat :nieee: Tego samego zdania jest choćby Moderator <SPRAWDŹ> |
Cytat:
A jeżeli rajcuje cię liczba postów - to klikaj, klikaj ... może coś sensownego wyklikasz w tych paru tysiącach :idea: Acha! Nie zapomnij co tydzień napisać tematu: "wybor dvd-recordera?!" :taktak: Bo wiesz, te tematy spadają, spadają ... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Lubię czytać twoje pozty VIZZARD (bez podtekstów)
Ale objechałeś strasznie Krakusa ! Choć może nie bardzo taki Krakus z niego skoro nie kombinuje a mękoli ? :zawstydz: |
Cytat:
Cytat:
Nie patrzę na kogo trafia :nie: Po prostu jeżeli do kogoś nie trafia prosty przekaz - z jasną argumentacją Zamienia się w cokolwiek zawiły - z argumentacją bardziej dobitną :> |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ja się czerwienię ! Ja mam żonę i dzieci ! I w ogóle ... :mruga: |
Cytat:
Wiesz; temperatura, wilgotność, stres .... :zawstydz: |
Cytat:
|
Cytat:
|