![]() |
Co sądzicie o LiteOn-SOHW832S ??
Witam!
Mam pytanie co do nagrywarek DVD. Jakie polecacie, jakie macie, i waszym zdaniem co sądzicie o LiteOn-SOHW832S? spełnia wasze kryteria? itp, itd ... |
nia mam jej, wiec opieram sie na opiniach zewnetrznych (net i znajomi)
super sprzet do palenia na dobrych plytach, najlepiej +R, z tanimi sobie radzi srednio bdb mozliwosci i super cena - teraz kosztuje 350PLN ! naprawde warto i wzilabym ja bdyby nie inne wydatki :) i posiadanie juz spawarki :) |
... Kup SOHW-1213S za tą samą cene i zrób z niego SOHW-1633S z DL:> ... ale lepiej NEC ND-3500A który ma DL 4x chyba ;>
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Na jakiej podstawie tak twierdzisz ? Czy widział ktoś płytę DL x4 ? |
nie ma plyt dl x4 ale bodajze verbatima da sie ustawic aby palil ja x4 i tak byly testy robione na cdrinfo.com
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
i robi dziurke do sasiada i mozesz z nim rozmawiac nie wychodzac z domu :>
|
Cytat:
|
Cytat:
ale to tez zalezne od jej wieku a co do sohw-832 to wielkie g...o, ba sam mam 451@832 i jestem z niej BARDZO ZADOWOLONY z przerobki bardziej niz z oryginalu |
Cytat:
A propos wieku Masz jakieś żelazne zasady w tej materii :mruga: |
od 5 lat mam jedna "zaobraczkowana materie" i jestem bardzo zadowolony :D
P.S. i znow zbaczamy lekko na inny tor wypalania ;) |
Cytat:
Trzeba uważać bo przy TYM wypalaniu i zaiskrzyć potrafi :D |
no moze zaiskrzyc i to calkiem mocno :D
:spoko: |
Faktycznie troszke zboczyliscie ten watek...
|
oj tam czasami trzeba tak zeby bylo milej
|
no trzeba fakt zwlaszcza jak sasiadce nic nie brakuje:D
|
:piwo: no to browar i do sasiadki ||
lub :sluze: i na romantyczna kolacje || |
Cytat:
No i pewnie nie po raz pierwszy i nie ostatni ..... :taktak: |
nowy firmware od codeguys jest na ich stronie, zwie sie CG3B
|
Ciagle Gadanie 3-y Biosy a dalej nic to nie daje :) moze by tak VS0C juz by sie przydalo moze bedzie caly alfabet :taktak::D
a co do zbaczania tematu to juz byl on zboczony na poczatku :) wiem bardziej juz nie mozna :D |
Cytat:
Może ktoś już ma jakieś uwagi dot tego biosu? Uch... moze by tak poprawili jakośc dla minusów na ten przykład, plusy kurcze markowe pala sie conajmniej nieźle... |
Cytat:
|
No to was wszytskich zmartwię :'(
Nagrywarka SOHW 832S firy LiteOn to mała wtopa... Kupiłem se taką jedna w hurtowni...przyjechałem do domu.... Rozpakowałem, zainstalowałem w kompie, sciągnełem nopwszego Nero niz było w BOXie i nagrałem płytę.... Traf chciał ze to była boxowa płyta LitEOna 8x DVD+R RW no i Wypaliłem ja bez problemu w jakies 7minut Zadowolony chciałem ją sobie skasować aż tu LiteOn podaje mi poprzez Nero ze to jest DVD+R bez RW ^_^ Mowie spoko moze to jakiś jeden feler ze jej nie rozpoznal ??. Przy zakupie nagrywarki zakupiłem sobie również 4plyty DVD-R firmy AXE [troszkę porzadkow na dysku mialo byc] poprosiłem o takie które by pasowały do tego modelu i te co ludzie sobie chwala... Przygotowana plytke wlozylem do napedu i zaczynam nagrywanie Zaczeło sie!!! "Nagrywanie:Obszar Lead In" Czas pozostały 13min 4minuty pozniej: "Nagrywanie:Obszar Lead In" Czas pozostały 9min 1min pozniej : Nagrywanie skonczone niepowodzeniem!!!! ?? :boks: Mowie Ok jedna plyte to moze zle cos nagralem wiec wkladam kolejna i co ?? Jak z :bicz: strzelił nastepna DVD Zje*****na :O W niedziele lece do C.H. i w sklepie komputerowym kupuje plytę i proszę o DVD ktora pojdzie na SOHW832S wiec daja mi DVD-R bo oni tez na ten narywarce nagrywaja wlasnie te plytki i jest OK !!! Juz powoli zaczelo mnie to troszke denerwowac ??? :help: Zostala mi jeszcze jedna plyta ktora moglem wytestowac :spoko: Orginalana LiteOn 8x DVD-R wkladam zdesperowany i klikam nagraj.... Zaczeło sie!!! "Nagrywanie:Obszar Lead In" Czas pozostały 13min 4minuty pozniej: "Nagrywanie:Obszar Lead In" Czas pozostały 9min 1min pozniej : Nagrywanie skonczone niepowodzeniem!!!! ?? :boks: Teraz juz bardzo wkur****y musze jechac spowrotem do hurtowni z felerna nagrywarka....Tylko co ?? ile bede mial czekac ?? LiteOn mnie teraz zaskoczyl i to na maksa !!!! NIE WIEM CO MYSLEC I CO ROBIC!?!?!? MOZE MACIE JAKIES POMYSŁY??? TO CZEKAM NA ODPOWIEDZI !!! POZDRAWIAM !!! |
Cytat:
przeciez na pudelku pisze Ci Liteon DVD+R, prawda??? akurat kumpla w sklepie tez na to naciagneli - chcial kupic jakies RW, dali mi eRke, na ktorej tez pisze RW, wiec wzial, nagral badziewia, bo to przeciez RW i chcial to potem skasowac... a co do reszty, zaktualizuj sobie soft w nagrywarce na najnowszy, firmowy, nawet producent zaleca tego zrobienie przed jakakolwiek nia zabawa... a co do reszty, to moze wina tego archaicznego FW, co jest w nagrywarce a jednak DVD+R'ki wypalaja sie znacznie lepiej, wiec nie sugeruj sie tym, co Ci mowia sprzedawcy, popatrz na forum, tu wiele razy pisali, ze Litek PREFERUJE DVD+R i to raczej tych lepszych firm, a nie jakies tam badziewia... przeciez zmiescisz na tej plytce conajmniej 5*CDR, wiec kupno plytek po jakies 5 zlociszy i tak Ci wyjdzie na lepsze, niz nagrywac to ja jakis d*.*h CDR-ach pozdrawiam, :papa: |
litek daje 2 plytki do wersji box jedna to dvd-r x4 a druga to dvd+r x8 (rw na plytce +r to oznaczenie formatu a nie ze to rw jest).
|
Cytat:
|
Kupilem Litka na poczatku sierpnia i dziala jak burza....Ja tez nacialem sie na te logo RW na plytce myslac, ze to RW ^_^
Nagrywarka palila ( przed zmiana biosu) i po zmianie pali znakomicie.....i Verbatim, TDK i nawet GigaMaster. Zrzuca równiez wspaniale w DVDShrinku bez problemow. Tak wiec po zakupie nagrywarki przy posiadaniu juz CD-R/RW i DVD-ROM'u LiteOna nie zmienilem zdania na temat tej firmy..... :spoko: |
Cytat:
-po drugie to ci niezle doradzili bracie z tymi plytami litek832 raczej nie lubi badziewia(axe:\ ) lecz plusy jak bys poczytal to bys sie dowiedzilal jak co sie kupuje nalezy sie dowiedziec cos o sprzecie jakie sa mozliwosci co mozna z nim zrobic a po tem sie narzeka:D nastepna sprawa kup jakies plusy nalepiej verby lub tdk i wtedy wypal cos bedziesz wiedzial czy cos jest nie tak :| |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:42. |