Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Komputer ¦wiat "NIEZBÊDNIK" to z³odzieje !!! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/komputer-swiat-niezbednik-zlodzieje-39348/)

polakT 12.09.2004 19:53

aby nie bic sie o wyzszosci

osobiscie mialem LG 52x, pochrzani³o mu sie cos kupi³em LG 32x10x40 2 lata i po niej, samsung u kumpla po miesiacu sie zespu³ a u innego po pl roku taki sam samsung 52x

nie slyszalem zeby wielu ludzi na litony narzekalo ale nie wiem
teraz mam litona i czekam

mr_spock 12.09.2004 18:47

zaraz znow zaczie sie wojana miedzy zwolennikami LG a realistami :)

epol 12.09.2004 12:18

A ten "sprzêt" jesli tak to mo¿na nazwaæ to kumpel kupi³ w jakims super-hiper markecie razem z ca³ym kompem juz dawno za czasow Celka 1000 Mhz.
To nie tylko te LG siê tak sypi±. Wujek ma DVD LG i te¿ mu siê chrzani ostro. Ju¿ by³o wielokrotnie czyszczone. A o tych przygodach pisa³em na forum ^_^

andrzejj9 11.09.2004 16:11

Cytat:

Napisany przez pykson
siostra ma to g#wno, tragedia, myslalem ze to taki dupiaty exemplarz, ale po waszych postach widze ze to ogolnie znany problem.

moze jakis link? poczytalbym na forum o tym, ale nie potrafie znalezc

Naprawdê sprzêt legenda :) Tyle tylko, ¿e niezbyt chlubna.

Linku konkretnego nie podam, ale wpisz w wyszukiwarce LG 52. Powinno znale¼æ trochê odno¶ników, bo dawniej temat ten czêsto siê przewija³ :)

polakT 11.09.2004 15:49

LG 52x to zaczepisty sprzet. mozna nim np przycisnac klake do kartki podczas sporzadzania kopi na kalce, mozna postawic na nim goraca herbatke zeby blatu nie uszkodzic, mozna rzucic o sciane i tak LG nie szkoda(gorzej z sciana), mozna tez urzyac jako .... jakby nie bylo ma wiele zastosowan, chociaz posiadajac go przez 3,5 roku nie pamietam pierwotnie do czego to có¶ s³u¿y³o

co do ks to na litonach chodzi bezproblemowo, jakby co maja tam fajny program do usowania zbednych plikow, 3 kumpli zastanawialo sie jak odzyskac dane po tym jak padl im system, a ostrzegali.... (moi kumple to hakierzy :) )

Mich@³ 11.09.2004 14:54

Cytat:

Napisany przez epol
Mam paru znajomych co siê z tym napêdem u¿eraj± :)

ja to mia³em, ale nie czyta³o mi ¿adnych p³yt. Kupi³em sobie napêd DVD i nawet nie by³o mi ¿al rozwaliæ mi LG o pod³ogê :D

pykson 11.09.2004 14:48

Cytat:

Napisany przez epol

siostra ma to g#wno, tragedia, myslalem ze to taki dupiaty exemplarz, ale po waszych postach widze ze to ogolnie znany problem.

moze jakis link? poczytalbym na forum o tym, ale nie potrafie znalezc

andrzejj9 11.09.2004 14:28

Cytat:

Napisany przez epol

Maj± zdrowie... :) (a w³a¶ciwie mieli ;) )

epol 11.09.2004 14:06

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
he he, s±dzisz, ¿e zabytek siê jeszcze gdzie¶ uchowa³ ;)

andrzejj9 10.09.2004 21:33

Cytat:

Napisany przez epol
A mo¿e masz cd-rom LG 52x :D ??

he he, s±dzisz, ¿e zabytek siê jeszcze gdzie¶ uchowa³ ;)

epol 10.09.2004 17:01

A mo¿e masz cd-rom LG 52x :D ??

andrzejj9 10.09.2004 15:51

Jak kto¶ nie chce, to niech nie kupuje, ale je¶li komu¶ jest wygodnie raz na kilka miesiêcy kupiæ sobie zbiorcz± p³ytkê z programami za niewielk± cenê, to nie krytykujmy tego. Zreszt± sam tê gazetê kupujê i podoba mi siê jej zawarto¶æ. Byæ mo¿e wszystkie lub prawie wszystkie programy tam umieszczone znalaz³bym na internecie, ale czas, jaki bym na to przeznaczy³, jest dla mnie wiêcej warty ni¿ 8 z³otych.

A co do problemu z tematu, to prawdopodobnie problem le¿y po stronie komputera. Nie ma szans, ¿eby¶ trafi³ na dwa wadliwe egzemplarze, wiêc po prostu sprawd¿, co u Ciebie jest nie tak.

pawelblu 07.09.2004 10:32

Cytat:

Napisany przez nimal
po co kupowac plyte z freewarem?

Tam sa czasami wersje platne.

nimal 07.09.2004 09:48

po co kupowac plyte z freewarem?

bgn 07.09.2004 09:11

[QUOTE=cana] czy te¿ ten badziew robi±cy za frontenda nie chodzi? je¶li to drugie to nie jest to pierwszy raz z tego co wiem

to cecha produktow komputer swiata.Ale ma tez zalete = nie smicisz sobie dysku a z ekplorera znajdziesz to co cie interesuje.A tak to szkoda forsy na niezbednik - przecie komputer swiat na stone i zniej to co jest na niezbedniku mozesz sciagnac

tomgoo 06.09.2004 21:47

@ Licznerski
Kiedy¶ dawno temu kupi³em nawet jeden numer ks extra i chyba pisali gdzies ¿e jesli p³ytka jest uszkodzona to mo¿na j± odes³aæ a oni ci przysla sprawn±.
Pozdrwiam

Allan99 06.09.2004 21:00

P³ytki s± t³oczone przez "TAKT", a ich wyroby maj± du¿e problemy z odtwarzaniem w Lite-On'ach

pawelblu 06.09.2004 16:11

Cytat:

Napisany przez mr_spock
a ostatnio szukales, kogos kto Ci wypali dvd... po co jesli masz nagryware dvd ?? :)

A co ty w KGB rabotajesz || ?? Kto wie z jakiego to filmu :> ??

mr_spock 06.09.2004 16:00

Cytat:

Napisany przez memorando
mi niedziala na obu litkach s± nowe jeden ma miesi±c i to combo drugi dvdrw ale jak rêcznie odpalam pliki s± widoczne

a ostatnio szukales, kogos kto Ci wypali dvd... po co jesli masz nagryware dvd ?? :)

memorando 06.09.2004 15:22

mi niedziala na obu litkach s± nowe jeden ma miesi±c i to combo drugi dvdrw ale jak rêcznie odpalam pliki s± widoczne

kodziu 06.09.2004 14:54

Cytat:

Napisany przez Artur.S
Wydaj± tylko na CD.

Ta, tylko cd. Heh a ja tego nie kupuje. I tak wszystko w necie jest. Co najwy¿ej ide pozyczyæ p³ytje od kolegi. Mam moze jeden numer?

Artur.S 06.09.2004 10:26

Wydaj± tylko na CD.

woitas 06.09.2004 09:32

nie zdziwi³bym siê, gdyby on faktycznie w³o¿y³ p³ytkê dvd do cd-rom'u :P
ale to chyba wydaj± tylko na zwyk³ych cd...

REi 06.09.2004 08:15

Cytat:

a moze wsadziles plyte "do gory nogami"? a moze to plyta DVD, a Ty wsadziles do CD-roma??

a wlaczyles kompa??
:rotfl:

mr_spock 05.09.2004 23:20

a moze wsadziles plyte "do gory nogami"? a moze to plyta DVD, a Ty wsadziles do CD-roma??

a wlaczyles kompa??

kodziu 05.09.2004 23:01

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Haha - dobra rada zawsze w cenie :) Ale masz farta - mozesz sobie potestowac ;)

¯eczywi¶cie ma farta. I to a¿ 2 p³ytki. Powodzenia.

pawelblu 05.09.2004 19:08

Cytat:

Napisany przez cana
BTW masz jedyn± w swoim rodzaju okazjê przetestowac soft do wyci±gania danych z uszkodzonych p³yt ;)

Haha - dobra rada zawsze w cenie :) Ale masz farta - mozesz sobie potestowac ;)

Licznerski 05.09.2004 19:06

Oki !!! Dzieki !!! :> :idea:

cana 05.09.2004 18:59

nie dzia³a? tzn co? p³yta calkowicie nie jest widziana przez kompa czy te¿ ten badziew robi±cy za frontenda nie chodzi? je¶li to drugie to nie jest to pierwszy raz z tego co wiem

BTW masz jedyn± w swoim rodzaju okazjê przetestowac soft do wyci±gania danych z uszkodzonych p³yt ;)

Macio.Men 05.09.2004 17:47

Sprawd¼ u kumpla.

pozdrowienia

Mich@³ 05.09.2004 17:46

Cytat:

Napisany przez mqy
hmmmmm kupiles 2 'Niezbedniki' i zaden nie dziala...???
To teraz kup drugi naped[moze byc innej marki], i sprawadz czy plyty dzialaja, jesli nie to... kup jeszcze jeden inny naped....

i wtedy jak na nastêpnym napêdzie p³yta siê nie odczyta mo¿esz powiedzieæ, ¿e to "GOWNO" :D
A tak serio, to sprawd¼ na innym napêdzie, czy p³yta chodzi, bo jako¶ nie wierzê, ¿eby K¦ robi³o tak w konia. :spoko:

mqy 05.09.2004 17:41

hmmmmm kupiles 2 'Niezbedniki' i zaden nie dziala...???
To teraz kup drugi naped[moze byc innej marki], i sprawadz czy plyty dzialaja, jesli nie to... kup jeszcze jeden inny naped....

Licznerski 05.09.2004 17:31

Komputer ¦wiat "NIEZBÊDNIK" to z³odzieje !!!

Komputer ¦wiat to Z£ODZIEJE !!!
Kupilem w kiosku gazete "Twoj Niezbednik" i okazalo sie ze plyta ktora jest dolaczana nie dziala !!!
Wyslalem do nich E-MAILa i nie odpisali !!! :|
Pomyslalem sobie ze moze trafilem na "BUBEL" :) i kupilem drugi raz to samo !Okazalo sie ze kolejna plyta nie dziala !!! :|
Zawiodlem sie na "KOMPUTER SWIAT" i stwierdzilem ze wiecej tego "GOWNA" nie kupie !!!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:03.