Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   uzywany monitor-jaki kupic? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/uzywany-monitor-jaki-kupic-39359/)

forest 07.09.2004 21:21

Firma radioton jest obecna na allegro pod nickiem radiotonalwernia,
Odradzam zakup monitora przez internet
1. Nie masz mozliwości sprawdzenia (co w tym przypadku ma niebagatelne znaczenie)
2. Duży ciężar=droga przesyłka

Stef 06.09.2004 18:11

dzisiaj zanoiwslem monitor do naprawy i gosciu powiedzial ze jutro da mi znacz czy naprawa jest jeszcze oplacalna.jesli nie to on ma na stanie jakis monitor uzywany Dell 17" za 300zł... to ejst chyba tanio,wiec jak mi nie pedzie pasowala naprawa, to chyba sie skusze.

Ziele 06.09.2004 17:33

Cytat:

Napisany przez kodziu
To chyba tanio? Prawda?

Ja jakiś rok temu kupiłem Fulitsu za 600 :D Jakaś dobra sztuka bo kineskop ma bardzo dobry i stabilny obraz. Wogóle się nie rusza od zmiany jasności wyświetlanych obrazów.

mallow 06.09.2004 15:53

Moge sprzedac Ci mojego LG Flatron 775FT ;)

kodziu 06.09.2004 14:49

Cytat:

Napisany przez Turboni
na slomczynie kumpel kopowal 21" za 500 stow :) jakies 4 miechy temu (nowy)

To chyba tanio? Prawda?

Ziele 06.09.2004 11:19

To ci się na pewno przyda

http://www.radiotonalwernia.com/

RiT2 06.09.2004 10:22

Proponuje przejrzec Alegro. Jezeli chodzi o wysokiej klasy monitor licza sie 2 firmy: SGI i DELL. Koszt takiego monitora poleseengowego lub lezaka to 1000 -1100 zl (max) za 21 cali z kinolem Sony Trinitron. Sam cos takiego nabylem niedawno i mimo kilku drobnych uszkodzen obudowy jestem zachwycony.

Kris 06.09.2004 09:01

Iiyamę

Turboni 05.09.2004 23:02

na slomczynie kumpel kopowal 21" za 500 stow :) jakies 4 miechy temu (nowy)

kodziu 05.09.2004 22:57

A ja polecam pojechać na do słomczyna lub na inna giełde. Widziałem tam 15 i(nie pamietam czy 17 tez) po 150 zł. Wygladały jak nowe !!

krasnal 05.09.2004 20:08

Zgadzam się z tobą. Lecz weź pod uwagę, że na ogół, są to markowe (bardzo dobre jakościowo) monitory. Sam pracuje w studio. Niektóre monitory grafików (kilkuletnie), mają lepszy obraz (geometrię, zbieżność) niż niejeden nowy.
P.S. W razie gdyby zakup odwlekał się, polecam zakup przełącznika. Niewielki wydatek, a nie trzeba przepinać pająka.

Joe_Doe 05.09.2004 20:07

Sprawdz sobie firme Radioton.
Swego czasu byli dostepni na allegro. Spacjalizuja sie w uzywanych monitorach. Ja kupowłem u nich 2 lata temu NEC'a E700 i jest super. ZERO problemow (odpukac).

kraluk 05.09.2004 20:03

A wracając do monitorów NEC'a. To nie są wcale tanie monitory. Trochę kosztują, ale z tego co słyszałem są bardzo dobre.

Stef 05.09.2004 19:59

wszytsko fajnie,ale ja potzrebuje 2 monitory, po jednym do kazdego komputera:)
wiem ze nowy jest nowy,ale aktualnie fundusze na to nie pozwalaja...
jesli bym kupiwal nowy, to bylby to najprawdopodobniej 15" LCD, one juz az tak strasznie duzo nie kosztuja.
ale narazie nie mam co nawet o takim czym marzyc,dlatego pozostaje mi uzywany.

druga sprawa.... monitory ze studia sa dosc dlugo uzywane, tzn dziennie po kilka(nacie ) godzin, z jak najlepszymi parametrami, co tez sie odbija na zywotnoisci monitora...

krasnal 05.09.2004 19:42

Ja miałem monitor Daytek 17'. Sewris firmowy w Bielku-Białej. Wysyłają monitor, wyceniają naprawę, a potem płacisz. Albo za wycenę naprawy, albo za naprawę. :nie: Opcja raczej nieopłacalna. Żywotność takiego monitora wątpliwa.
Co do używanych, to moje zdanie, powstrzymać się (zwłaszcza jeśli ma się drugi), i zainwestować w nowy. Kupując używany z Allegro, praktycznie kupujesz "kota w worku". Ja spróbowałbym z ogłoszenia. Czasem firmy (jakieś studio graficzne) wyprzedają za grosze. A na ogół w studiach pracują na dobrych monitorach.

Stef 05.09.2004 19:29

uzywany monitor-jaki kupic?

wslanie pzred chwila padl mi monitor w domu.na szczescie mam w domu 2 kompy, to pozyczylem sobie drugo monitor(zeby bylo sniesznie-identyczny).
monitor ten to daytek 15" wiekowy dosc juz,bo 7 latek.
nie wiem co sie z nim stalo, po prostu przed chwila sie nie wlaczyl i polecial z niego dymek. nie wiem czy to ostatnie tchnienie jego czy da sie go jeszcze zreanimowac.
dlatego tzreba by sie poogladac za jakims innym(niekoniecznie nowym).
najlepiej uzywany jakis ze wzgl. na bardzo ograniczone fundusze.moze byc 15" jak i 17". ogladalem na allegrro-wybor dosc duzy, tylko nie wiem na co sie zdecydowac.
czy brac dobrego kilkulatka(czyli ok 2000 roku),ktory nie wiem ile posluzy, czy mlodszy,lecz nie firmy pierwszych lotow.
slyszalem ze monitory NEC i EIZO to najstersztyk,wiec czy warto sie w takie kilkulatki pakowac?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:54.