![]() |
LiteOn - 1633 - ktos juz ma?
Hej :)
Czy ktos z Was posiada juz nagrywarke LiteOn 1633? Na razie wiadomo o niej bardzo malo - praktycznie tylko tyle, ze jest :D Cena dosc zachecajaca - mozna ja kupic juz za 380zl (pcproject). Do tej pory bylem juz pewny checi zakupu 832S ale teraz mam dylemat - w koncu to tylko 50zl wiecej. Pytania mam takie: - Czy ktos posiada nagrywarke 1633 i robil testy na jakis plytkach? - Czy moge zalozyc, ze 1633 bedzie "lubila" te same plytki co 832 - czyli oparte na RICOHJPNR02 i 01? Pozdrawiam serdecznie! Mt |
mozna prosic adres stronki do tego pcproject?
|
1633s w wersji oem: http://www.pcprojekt.pl/?str=katalog..._produktu=1083
a box jest 40zl drozszy |
W Kraku jeszcze dwa sklepy posiadaja 1633 w fajnej cenie
- Reset - OEM - 372zl, BOX -422zl - http://www.reset.strefa.pl/?3,8&PHPS...310e8726d7967e - PCProject - OEM 380zl, BOX 420 - http://www.pcprojekt.pl/index.php?st...uktow&id_gl=17 - Dekanex - OEM 388 - http://www.dekanex.pl/?Product=1468 Zastanawiam sie jeszcze nad jednym - skoro wersja BOX jest az o 40zl drozsza a OEM posiada praktycznie to samo - to co ma w sobie pudeleczko? Jest powlekane zlotem czy jak? ;) Dalej czekam na opinie "szczesliwych" mam nadzieje uzytkownikow 1633 :D Pozdrowka! |
hehe, dzieki:) zastanawialem sie pomiedzy 832S a 1213S, ale skoro ceny sa takie jakie sa to mysle, ze na gieldzie komputerowej za te 380zl kupie jednak 1633. jak na razie chyba same plusy;)
|
Wersja BOX ma 2 płytki, kabelek audio, instrukcję, NERO, i to wszystko :D Więc nie opłaca się kupować wersji BOX :nie:
|
a czy mozna powiedziec, ze 1633 to to samo co 832S tyle tylko, ze nieco szybsza? nie ma jakichs innych wad. innymi slowy: czy warto dac te 40zl tylko wiecej i zakupic 1633??
|
Ogólnie 1633S to to samo co 832S tylko, że różni się chipem więc nie da rady 832S@1633S :nie:
|
nie nie, mi nie chodzilo o zamiane. po prostu uwazam, ze te 40zl to niewiele i warto zaplacic. choc jak czytalem o zamianie z 1213S na dru a pozniej 1633 to sie zastanawiem. ale czy to jest calkowicie bezpieczne?
i jeszcze jedno... czarnej wercji tej plujki nie ma? spreyowac mi sie nie chce;) |
Nie ma wersji black :nie:
|
Czarna wersja 1633 S jest ale w polsce niedostepna na razie . Na jp stronach taka pokazywali
|
a jeszcze jedno pytanie. tak sobie przegladalem rozne strony i widze ze LiteOn 1633 jest w dwoch wersjach 1633-01-C i 1633-02-C. Zosnia sie ona dopiskiem odpowiednio: bulk i retail? co to za roznica?
|
Nie jestem pewien ale Moze chodzi o oprogramowanie oem / a zwykle . Bo raczej o box nie chodzi . Nie wiem ale sie dowiem
|
roznica cenowa jest chyba dosc znaczna...
|
Cytat:
|
Cytat:
Pzdr |
Ja mam i mam straszne problemy z NERO
Kupiłem Liteona 1633 i nie moge nagrywać w Nero. Nagrywarke widzi i w Alcoholu udało mi się nagrać obraz płytki DVD bo miałem na dysku. Niestety w Nero (mam wersje 6.3.1.20) utworzyłem płytke 4.1 GB i za cholere nie moge jej nagrać. Wyskakuje mi komunikat "Nie można zapisać tej kompilacji na tym typie nośnika. Prosze włozyć nosnik właściwego rodzaju albo zmienić ustawienia kompilacji, tak aby uczynić je zgodnymi z typem nośnika obecym w nagrywarce". W nagrywarce mam płytke Platinium DVD+R x8. Nie mam pojęcia co z tym zrobić. Tak jakby wogóle nie widział że to nagrywarka DVD.
POMÓŻCIE PROSZE !!! |
Kupilem wczoraj tego liteona i jest kilka rzeczy, ktore mnie niepokoja.
1) nawazniejsza sprawa - slaba korekcja bledow, a przynajmniej slabsza od mojej poprzedniej nagrywarki (samsung 24x - chyba to bylo sw-224b). 2,5letni, zajezdzony naped poradzil sobie ze zjechana plytka niz nowiuski liteon. 2) podczas wypalania jak narazie jedynej plyty cd (datex), bufor skakal jak szalony. nigdy wczesniej tego nie mialem. 3) wypalanie nowioskiej cdrw tdk (cmc) - porazka (mozliwe ze wina nosnika) 4) troche mam lipny zestaw napedow, bo moj dvd-rom (drd-8160b) nie czyta plusow, a na litku podobno lepiej wlasnie takie wypalac. lepiej przerzucic sie na minusy czy meczyc nagrywarke? 5) do tego mam te durne servo errors w kprobe, wszedzie tam gdzie sie dane na dvd koncza zergu |
Cytat:
ad. 2 Zainstaluj sterowniki ASPI i włącz DMA ad. 3 to ty kupiłeś nagrywarę dvd aby nagrywać cdr/rw ad. 4 kupujesz płytkę DVD+R i włączasz BookType i po kłopocie ad. 5 o tym było juz kilkanaście razy na forum Ogólnie to uaktualnij bios, wgraj sterowniki ASPI i włącz DMA. Jeżeli będzie dalej bufor skakał to znaczy, ze masz słabiutki dysk twardy :taktak: |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
pozdrawiam zergu |
Wkładasz płyte DVD+R, właczasz BookType, ustawiasz DVD-ROM i zastosuj. Dzieki temu płyta będzie widziana jako DVD-Rom więc Twoje LG powinno to łyknąć.
Wgrywając oryginalny bios nie traci się gwarancji :D |
LiteOn1633S
Chcialem wypalic dvd+r jako - przy pomocy programu BookType a tu napis jak go uruchomilem: No DVD writer detected! wszystko bylo ok do momentu jak zainstalowalem DVD2DVD-R do ktorego byly potrzebne sterowniki ASPI po zainstalowaniu ASPI_471a2 program niewidzi mego DVD zmienilem biosa na BS0C i dalej to samo co zrobic zeby mi sie odpalil BookType?? |
Dziękuję
Zainstalowałem ASPI i już po kłopocie. Nero wypala bez problemów. Takich kłopotów z RW nie miałem. Może po prostu nie zwracam na to uwagi (przesiadłem się z TEACa x4 więc narazie jestem w szoku :mruga:)
Czy na 100% nie traci się gwarancji przy instalacji biosa? o co chodzi że po aktualizacji będzie obsługiwała nowe typy nośników? TO znaczy że teraz jakiś nie obsługuje? |
Posiadam LiteOna 1633 OEM Gdzie dorwe nowa ver. biosu?
Nero niekiedy nie potrafi zakonczyc mi wypalania, tzn. dochodzi do 100% i na tym sie konczy :podbite: denerwujace to jest, Teraz zaluje, ze koles mi zablombowal obudowe wsadzil bym druga nagrywarke i bym mial naped dvdrw i cdrw (moj samsung mnie jeszcze nigdy nie zawiodl) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
http://cdrinfo.pl/software/stronaspw...eid=4231194856 - Biosy do LiteOna SOHW-1633S u nas
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:42. |