Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Karta telewizyjna, tuner + program (https://forum.cdrinfo.pl/f5/karta-telewizyjna-tuner-program-39407/)

kizio 21.11.2004 18:52

hmm.. popróbuj programy: Fioletowy, i jakis programik z obsluga pluginu yankee

aerodeck1 21.11.2004 18:49

Może wiecie jakim programem rozkodować C+ analogowy nadawany na kablówce ? Mam karte TV Play TV HD RC/FM NICAM firmy PixelView

kizio 27.10.2004 21:17

Z przed miesiąca temat odkopałes :) Ehh ja już sobie kupiłem Technisat SkyStar 2 DVB :) - please topic close

Tadil 27.10.2004 20:30

Osobiście uzywam karty TV "AVerTV GO! FM 007 " jest rewelacyjna tj. nagrywa obraz w wybranych formatach
- rozmiarowalne okno telewizyjne (az do trybu pełnego ekranu)
- pełnozakresowy tuner dla anten zewnętrznych i sieci kablowych
- Zaawansowane oprogramowanie dla Teletextu (pod Windows 98/Me/2000/XP)
- blokada kanałów przed dziećmi
- 16-kanałowy podgląd
- AutoSkan i Full Channel Skan
- tworzenie grup ulubionych kanałow
- zmienialne tytułowanie kanałów
- zapisywanie obrazów do BMP, JPG, TIF, PCX format
- zapisywanie obrazów w każdym rozmiarze (aż do 1600 x 1200)
NOWY CHIPSET firmy PHILIPS
Nie potrzebny kabel zwrotny VGA
Zmiany kolorów i kontastów
Zmienne skiny okna programu
Obsługa ACPI Power Management Function - zaawansowanych opcji oszczędzania energii
Wbudowane oprogramowanie (tylko dla WDM)
Tuner FM
Obsługa zdalnego pilota podczerwieni
- Zapis sekwencji video z wejścia TV, kamery, lub magnetowidu przez gniazdo AV, S-VHS w formatach. AVI, MPEG 1/2/4
- Zapis pojedynczych klatek w formacie BMP, JPG; zgrywanie z TV, kamery, lub magnetowidu przez gniazdo AV, S-VHS;
- Wejścia: antenowe TV, antenowe radiowe, Composite (Audio Video lub kamera internetowa), czujnika podczerwieni
Poszukuję Instrukcji w języku polskim - jeżeli ktoś posiada to proszę o przesłanie w pdf

LECHWOS 10.09.2004 02:54

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Do tego się używa jak mi się obiło o uszy

Yankee albo coś takiego ;)

obecny plugins nazywa sie [S2emu]
a jezeli chodzoi o cene kart to wahaja sie od 350 w zwyz
8-)

Piterniel 09.09.2004 17:58

Do tego się używa jak mi się obiło o uszy

Yankee albo coś takiego ;)

kizio 09.09.2004 17:33

ile kosztuje taka karta DVB? LECHWOS może na GG pogadamy?

LECHWOS 09.09.2004 10:42

Cytat:

Napisany przez Wawelski
Nie potrzebujesz karty TV, tylko DVB.

kupując karte dvb zwróc uwage na to co zamierzasz z nią robić jeśli tylko oglądać tv to wybór dowolny o ile masz mocny procesor (od 1ghz wzwyż) jeśli słabszy to tylko technotrend ze sprzętowym dekoderem mpeg, przy czym lepiej trzymać się znanych kart by później nie szukać i rwać włosy z głowy
dla mocnych procesorów polecam
- skystar2 (mam ponad 3 lata i jestem zadowolony)
- vp1020 podobnie jak w przypadku skystara ale ma wyjście tv ale za to ma problemy z dostępem do internetu via sat
dla słabszych procesoró w tylko i wyłącznie technotrend sprzętwoy dekoder mpega odwala całą czarną robote.
Co do możliwości dekodowania tu nie ma żadnej różnicy 99% kart korzysta z tych samych pluginów i tu wszystko zależy tylko od tego czy dany system jest złamany i czy masz aktualne klucze nic więcej.
co mozna na dzien dzisiejsz polsat.multivision sky italia lub cyferke ale na razie tylko przez internet tak zwany shring na zasadzie p2p
8-)

Wawelski 08.09.2004 09:09

Nie potrzebujesz karty TV, tylko DVB.

kizio 06.09.2004 19:02

dobra juz kapuje.... dzieki :)

mr_spock 06.09.2004 19:00

chodzi o to, ze karte setelitarna (PCI) ma wejscie przeznaczone do podlaczania anteny i softem przelaczasz kanaly. A nie tym "dynxem" - pudelkiem z pilotem ;)(nie wiem jak to sie zwie, nigdy nie mialem stycznosci z antenami sat i instalacja ich)

wiec jak ktos ma sat. to jest lepsze rozwiazanie... tylko troche drozsze.

kizio 06.09.2004 18:40

no to jak mam powiedzmy jakiegos flyVideo w kompie i podlacze tuner satelitarny i odpowiedni program instalne to to wszystko? Oczywiscie tuner sat. do konwertera podlaczony.

mr_spock 06.09.2004 18:37

karta TV czyli tuner

ale mozesz miec zwykla karte (tuner) - podlaczasz kablowke, antene powietrzna, jakis conwerter etc.
albo tuner satelitarny

kizio 06.09.2004 18:31

karta tv - czyli karta do kompa a sa tez tunery? Mi się wydaje ze to to samo ?

mr_spock 06.09.2004 18:27

to moze tuner satelitarny do kompa kup?

kizio 06.09.2004 18:23

Karta telewizyjna, tuner + program

Jaki tuner satelitarny (mam teraz Echostar'a od Cyfrowego Polsatu), jaką kartę tv kupić do kompa, i w jaki program się zaopatrzyć by rozkodowac Canal + (sport, film itp.), HBO i inne programy takie jak AXN, Kino Polska i wogole wszystkie z Cyfry i Cyfrowego Polsatu. Napewno mozna to zrobic. W końcu Polak potrafii. :mruga:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:58.