Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   LiteOn 832S - BAD SEKTORY na nagranej plycie DVD+R (https://forum.cdrinfo.pl/f15/liteon-832s-bad-sektory-nagranej-plycie-dvd-r-39522/)

darek44 09.09.2004 10:58

LiteOn 832S - BAD SEKTORY na nagranej plycie DVD+R

Witam,
mam nagrywarke DVD DL - LiteOn 832S.
nagralem juz okolo 90plyt - wszytskie to Verbatim DVD+R 4,7GB, speed 4x.

od kilku dni jest nastepujacy problem. nagrywam plytke DVD i kiedy ja potem odczytuje w napedzie to od pewnego miejsca ( z reguly po sprawdzeniu okolo 66%) pojawiaja mi sie same BAD SECTORY. W nerospeed mam przez pierwsze jakies 66% same dobre [zielone] sektory, a potem same zle [czerwone].

Problem pojawia sie z reguly z co druga nagrana plyta. Jedna nagra sie dobrze, a druga zle. Nagrywalem zarowno w predkosciach 2,4 jak i 4. zarowno w programie Nero [voby] jaki DVD decrypter [obraz].

raz nawet zaladowalem obraz do Deamon tools i nagralem w nero, ale tez nie pomaga.

zle nagrywa plyte zarowno jak naped jest w temperaturze normalnej [zaraz po wlaczeniu kompa] jak i po 2-3 godzinach pracy, kiedy sie troche nagrzeje.

CZY KTOS MIAL PODOBNY PROBLEM?
Sytuacja wystepuje przy nagrywaniu filmu DVD. dodam ze nie jest on zabezpieczony, bo image robie juz z kopii pozbawionej wszelkich zabezpieczen i regionu.

Choc kiedys taka sytuacja wystapila kiedy nagrywalem na plytke kolekcje filmow w .avi.

Pozdrawiam,
Darek.

Popielaty 09.09.2004 21:09

Moim zdaniem nagrywarka jest walnięta. Miałem takie problemy kiedyś z 451S. Też występowały bad sektory /czerwone kropki w teście/ ale nie od połowy ale różnie rozsiane po całej płycie > wymiana na nową w serwisie. Jest jeszcze możliwość że jakaś wadliwa partia płyt Ci się trafiła, lub zasilacz kompa nie wytrzymuje obciążenia, nagrywarka dostaje za słabe napięcie i wypala źle. Takie są moje sugestie.

legion 09.09.2004 23:22

Cytat:

Napisany przez darek44
Witam,
mam nagrywarke DVD DL - LiteOn 832S.
nagralem juz okolo 90plyt - wszytskie to Verbatim DVD+R 4,7GB, speed 4x.

od kilku dni jest nastepujacy problem. nagrywam plytke DVD i kiedy ja potem odczytuje w napedzie to od pewnego miejsca ( z reguly po sprawdzeniu okolo 66%) pojawiaja mi sie same BAD SECTORY. W nerospeed mam przez pierwsze jakies 66% same dobre [zielone] sektory, a potem same zle [czerwone].

Problem pojawia sie z reguly z co druga nagrana plyta. Jedna nagra sie dobrze, a druga zle. Nagrywalem zarowno w predkosciach 2,4 jak i 4. zarowno w programie Nero [voby] jaki DVD decrypter [obraz].

raz nawet zaladowalem obraz do Deamon tools i nagralem w nero, ale tez nie pomaga.

zle nagrywa plyte zarowno jak naped jest w temperaturze normalnej [zaraz po wlaczeniu kompa] jak i po 2-3 godzinach pracy, kiedy sie troche nagrzeje.

CZY KTOS MIAL PODOBNY PROBLEM?
Sytuacja wystepuje przy nagrywaniu filmu DVD. dodam ze nie jest on zabezpieczony, bo image robie juz z kopii pozbawionej wszelkich zabezpieczen i regionu.

Choc kiedys taka sytuacja wystapila kiedy nagrywalem na plytke kolekcje filmow w .avi.

Pozdrawiam,
Darek.

jaki masz bios ???

darek44 10.09.2004 11:01

Mam zalisacz MODECOM 350Wat
BIOS: VS08.
dodam ze konfiguracji komputera wogole nie zmienialem. ponad 80 plyt wypalilo mi sie dobrze. zawsze na Verbatimach nagrywalem. Gdyby partia plyt byla zla to kazda plyte by mi niszczyl, a w moim przypadku niszczy co druga, czasem co trzecia.

na poczatku, jak kupilem nagrywarke mialem raz taki problem z plyta Memorex. uznalem ze to wypadek przy pracy.

Wydaje mi sie ze moze mechanizm wywazania plyty jest skopany, poniewaz plyta najbardziej jest podatna na bledy i dalej od srodka sie na niej zapisuje.

Co o tym sadzicie?

legion 10.09.2004 13:08

Cytat:

Napisany przez darek44
Mam zalisacz MODECOM 350Wat
BIOS: VS08.
dodam ze konfiguracji komputera wogole nie zmienialem. ponad 80 plyt wypalilo mi sie dobrze. zawsze na Verbatimach nagrywalem. Gdyby partia plyt byla zla to kazda plyte by mi niszczyl, a w moim przypadku niszczy co druga, czasem co trzecia.

na poczatku, jak kupilem nagrywarke mialem raz taki problem z plyta Memorex. uznalem ze to wypadek przy pracy.

Wydaje mi sie ze moze mechanizm wywazania plyty jest skopany, poniewaz plyta najbardziej jest podatna na bledy i dalej od srodka sie na niej zapisuje.

Co o tym sadzicie?

wgraj moze bios vs0A(omni przejechany) jak bedzie to samo to servis sie klania

darek44 10.09.2004 13:26

oddalem do serwisu wczoraj. dzisiaj stwierdzili, ze zepsuta jest.
Gadalem z serwisantem, mowi ze ogolnie ten model schodzi jak swieze buleczki, a do serwisu im dopiero drugi egzemplarz wrocil.

Wydaje sie generalnie, ze ogolnie LiteOn sa w porzadku. tylko ja tak trafilem.

legion 10.09.2004 14:13

Cytat:

Napisany przez darek44
oddalem do serwisu wczoraj. dzisiaj stwierdzili, ze zepsuta jest.
Gadalem z serwisantem, mowi ze ogolnie ten model schodzi jak swieze buleczki, a do serwisu im dopiero drugi egzemplarz wrocil.

Wydaje sie generalnie, ze ogolnie LiteOn sa w porzadku. tylko ja tak trafilem.

no zdarza sie :)

ridziol 10.09.2004 14:34

Cytat:

Napisany przez legion
no zdarza sie :)

No zdarza sie! to przecierz LiteOn!! :jezyk:

legion 10.09.2004 15:18

Cytat:

Napisany przez ridziol

a przy pionkach nec i lg czesciej a szajsunk to dopiero klasa sama w sobie;)

ridziol 10.09.2004 15:54

Cytat:

Napisany przez legion
a przy pionkach nec i lg czesciej a szajsunk to dopiero klasa sama w sobie;)

Być Może! Ale lepiej stawiac na coś markowego i sprawdzonego niż podniecać sie przeróbkami... :mruga:

legion 10.09.2004 20:02

Cytat:

Napisany przez ridziol
Być Może! Ale lepiej stawiac na coś markowego i sprawdzonego niż podniecać sie przeróbkami... :mruga:

no wlasnie markowe rzeczy nie przerobisz a litka mozesz ulepszyc na swoj sposob :taktak:

wonderes 10.09.2004 21:52

Cytat:

Napisany przez ridziol

kazdy ma to co lubi. Ty pewnie podniecasz sie posiadaniem czegos markowego, tylko skad pewnosc, ze to jes to co lubia niedzwiedzie 8-)

Turboni 10.09.2004 21:56

ujme to tak dobre rzeczy przerobisz a gowniane nie nie ma znaczenia czy to palnik czy plyta czy procek.

legion 10.09.2004 22:09

Cytat:

Napisany przez Turboni
ujme to tak dobre rzeczy przerobisz a gowniane nie nie ma znaczenia czy to palnik czy plyta czy procek.

i to prawda

ridziol 10.09.2004 23:04

Spokojnie Panowie! Bo wam zaras żyłka na czole peknie i tyle bedzie z przerabiania :>

Każdy ma co woli i tyle. Macie LiteOn'y OK! Ale po co sie tak odrazu bulwersujecie?? :D

B@rtek 10.09.2004 23:07

Bo ktoś kupi sobie NEC'a o 10zł droższego od LiteOn'a i się podnieca mówiąc, że lepiej pali niz litek a każdy kto jest w temacie wie, że tak nie jest :nie:

Czołgista 11.09.2004 00:21

Cytat:

Napisany przez ridziol
Spokojnie Panowie! Bo wam zaras żyłka na czole peknie i tyle bedzie z przerabiania :>

Każdy ma co woli i tyle. Macie LiteOn'y OK! Ale po co sie tak odrazu bulwersujecie?? :D

Kolego , przesadzasz ! i to mocno .
Ja np. mam palnik pionka , ale przykro mi widzieć jak najeżdzasz na Litkowców.
Każdy ma palnik jaki chciał mieć , to forum w/g mojego mniemania ma służyć pogłebianiu wiedzy , a nie szerzeniu antagonizmów.
Poraz kolejny spotykam się z tzw. "niechęcią" uż. jednego typ nagrywarek do innych.
Przecierz to głupie !
Nierozumiem tego !

ridziol 11.09.2004 00:33

Cytat:

Napisany przez Czołgista
Kolego , przesadzasz ! i to mocno .
Ja np. mam palnik pionka , ale przykro mi widzieć jak najeżdzasz na Litkowców.
Każdy ma palnik jaki chciał mieć , to forum w/g mojego mniemania ma służyć pogłebianiu wiedzy , a nie szerzeniu antagonizmów.
Poraz kolejny spotykam się z tzw. "niechęcią" uż. jednego typ nagrywarek do innych.
Przecierz to głupie !
Nierozumiem tego !

KOLEGO!! czytaj dokładnie zanim bedziesz wystawial jakieś wnioski!!
cyt. "Macie LiteOn'y OK!" Wiec nie wiem po co zaś głosisz "propagandowe" wnioski
:|

Czołgista 11.09.2004 01:12

Cytat:

Napisany przez ridziol
cyt. "Macie LiteOn'y OK!" Wiec nie wiem po co zaś głosisz "propagandowe" wnioski

Spoko, staram się czytać dokładnie :
"
Spokojnie Panowie! Bo wam zaras żyłka na czole peknie i tyle bedzie z przerabiania
Każdy ma co woli i tyle. Macie LiteOn'y OK! Ale po co sie tak odrazu bulwersujecie??
"
Ja nie napadam na Ciebie, bo nic do Ciebie nie mam, tylko staram się (może do dupy) piętnować po mojemu styl postów. (może się mylę, nikt nie jest nieomylny)
Bo coś widzę ostatnio , zbyt dużo "agresji" i antagonizmów ze strony użytkowników forum.
Propagandy to chyba nie wnoszę ?
Bo i po co ?
Jak jest inaczej to proszę mnmie naprostować !

ridziol 11.09.2004 01:22

No spoko!! Każdy ma co woli!
Wszystko ma swoje + i - .

Turboni 11.09.2004 07:37

Cytat:

Napisany przez ridziol

mowisz ze nie najezdzasz a to co ???

legion 11.09.2004 09:53

Cytat:

Napisany przez ridziol

ja mam tez lg i tez jest spoko
takze mam nec2500(w pracy) i wiesz co mysle ze ludzie troche przesadzaja z jego opinia
a teksty w stylu pekniecja zylki to tycza sie chyba ludzi takich jak ty
:taktak:
a nam w zylach plynie tylko mrozone piwo wiec nie mozliwe pekniecie jakiekolwiek zylki w litku :D

ridziol 11.09.2004 10:23

Cytat:

Napisany przez Turboni
mowisz ze nie najezdzasz a to co ???

Heh kolejny! koleś czy nie widzisz tego na koncu " :jezyk: " ??
Jak nie qmasz to lepiej nic nie mow.
I nic nie mam do LiteOn'ow!! Są cudowne wspaniale itp!! wystarczy wam!! :podbite:

B@rtek 11.09.2004 10:28

Cytat:

Napisany przez ridziol
I nic nie mam do LiteOn'ow!! Są cudowne wspaniale itp!! wystarczy wam!! :podbite:

A tak naprawdę to mówisz po cichu sobie, że NEC jest lepszy więc nie musisz się podlizywać :boks:

Turboni 11.09.2004 10:28

Cytat:

Napisany przez ridziol

to po ku..e sie wypowiadasz. lepiej ty nic nie mow bo narazie nic pozytecznego do tego forum nie wniosles. :bicz:

B@rtek 11.09.2004 10:29

Turboni szkoda się denerwować :taktak:

Wpadnie VIZZARD to tak ponim pojedzie... lubię te jego teksty :D

Turboni 11.09.2004 10:32

Cytat:

Napisany przez barte_k
Turboni szkoda się denerwować :taktak:

Wpadnie VIZZARD to tak ponim pojedzie... lubię te jego teksty :D

masz racje. tez lubie te jego teksty :D :spoko:

ridziol 11.09.2004 10:36

Dobra spoko! Mnie tez bawia wasze za***iste texty w szczegolnosci że kazdy z was ma LiteOn'y, ale nie daj boze z mieni to kiedys np. na takiego pionka to bedzie ******yl od rzeczy. Ale LOL spoko fajni jestescie. Ja przed Nec'em mialem LiteOn'a i sie na nim zawiodlem (na drugi dzien go oddalem). Dzieki za komplementy.

legion 11.09.2004 10:39

Cytat:

Napisany przez ridziol

no wlasnie jak sie nie myle to temat byl o litku a nie o nec'u wiem jezeli posiadasz nec'a to myslisz ze jest najlepszy i kalpeczki na oczach wiec moze kup sobie litka wes mlotek i go rozwal bo tak sie stymuluja wlascicieli nec'ow

Turboni 11.09.2004 10:40

Cytat:

Napisany przez legion
no wlasnie jak sie nie myle to temat byl o litku a nie o nec'u wiem jezeli posiadasz nec'a to myslisz ze jest najlepszy i kalpeczki na oczach wiec moze kup sobie litka wes mlotek i go rozwal bo tak sie stymuluja wlascicieli nec'ow

dobre :spoko:
:piwo:

B@rtek 11.09.2004 10:41

Większośc nagrywarek dvd jest na bazie LiteOn'a.

Wymieniam:
HP te starsze,
Memorex,
Philips,
Sony,
Teac,
Generic,
Freecom,
Gigabyte.

Na bazie NEC'a:
TDK,
HP,
Freecom

legion 11.09.2004 10:41

Cytat:

Napisany przez ridziol
Dobra spoko! Mnie tez bawia wasze za***iste texty w szczegolnosci że kazdy z was ma LiteOn'y, ale nie daj boze z mieni to kiedys np. na takiego pionka to bedzie ******yl od rzeczy. Ale LOL spoko fajni jestescie. Ja przed Nec'em mialem LiteOn'a i sie na nim zawiodlem (na drugi dzien go oddalem). Dzieki za komplementy.

bo nie umiales wykozystac jego mozliwosci i dlatego odlaes poszles na latwizne

turboni :piwo:

ridziol 11.09.2004 10:49

Cytat:

Napisany przez legion
bo nie umiales wykozystac jego mozliwosci i dlatego odlaes poszles na latwizne

turboni :piwo:

No masz racje!! Bo po co kupowac Malucha czy Poloneza jak mozna isc na łatwizne i kupic Mercedasa lub Audi.
^_^

Turboni 11.09.2004 10:54

Cytat:

Napisany przez ridziol
No masz racje!! Bo po co kupowac Malucha czy Poloneza jak mozna isc na łatwizne i kupic Mercedasa lub Audi.
^_^

no super porownanie. tylko zmien w opisie nazwe producenta dysku bo troszke zle napisales - Sygate. :D

legion 11.09.2004 10:56

Cytat:

Napisany przez ridziol
^_^

zapomniales o BMW jeszcze :)

ridziol 11.09.2004 11:00

Dobra skonczy juz ta dyskusje bo sie nie oplaca juz jej drażyć dalej!! Kazdy ma co woli :) A z tym "sygate" to dobre!! ^_^

Turboni 11.09.2004 11:01

Cytat:

Napisany przez ridziol
Dobra skonczy juz ta dyskusje bo sie nie oplaca juz jej drażyć dalej!! Kazdy ma co woli :) A z tym "sygate" to dobre!! ^_^

no sam masz tak w swoim opisie sobacz a przekonasz sie :D

no widze ze juz poprawiles :jupi:

ridziol 11.09.2004 11:05

No wiem juz zmienilem se!! :mruga:
I konczmy juz ta glupia dyskusje!! bo juz mnie to noodzi!!
Na LiteOn'e sie juz przwiozlem, a na Nec'u zobacze bo mam go dopiero od 4 dni :mruga:

legion 11.09.2004 11:06

Cytat:

Napisany przez ridziol
No wiem juz zmienilem se!! :mruga:
I konczmy juz ta glupia dyskusje!! bo juz mnie to noodzi!!
Na LiteOn'e sie juz przwiozlem, a na Nec'u zobacze bo mam go dopiero od 4 dni :mruga:

oki no sam rozpoczoles to

ridziol 11.09.2004 11:09

No spoko!! ja już kończe!! :jupi:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:09.