![]() |
kilka pytań o DVD (od laika) :)
Witam wszystkich na forum. Jestem tu po raz pierwszy, bo od niedawna mam nagrywarkę DVD... i w związku z tym pare pytań. ???
1. Jak sprawdzić czy nagrywarka nagrywa na + czy na - ? 2. W sklepie mi powiedzieli, że do odtwarzania filmów na moim DVD potrzebny bedzie tylko odtwarzać DVD (mam Naro 6 i tam jest odtwarzacz), ale nie widzi mi płyty DVD z filmem. 3. Jak zrobić żeby nagrać płyty większe niż 700 MB? Ja po włączeniu overburning'u i próbie nagrania na Esperanze 870MB nic nie zdziałałam. Byłabym bardzo wdzięczna za podpowiedzi :) Wszystkie sugestie mile wskazane :) |
Cytat:
Jak włożysz płytę "plus" to nagrywa na plus :D |
Fajnie, dzięki za objaśnienie :), a na jakich lepiej nagrywać *.avi ? W innym poście czytałam przed chwilką, że na "plusach"? Jak uważacie?
Hmmm... nie wiem jeszcze czy mam wszystko co potrzebne żeby nagrywać i odtwarzać DVD -> czyli tylko Nero 6. |
Cytat:
Bo Liteony generalnie bardziej lubią "plusy" niż "minusy" Więc to co przeczytałaś w innym poście Może być prawdą :D Do nagrywania wystarczy ci Nero Do odtwarzania filmów polecam WinDVD lub PowerDVD :taktak: |
DVD +/-RW Sony DW-D1 8A (DL) bulk Nero
...tak pisze na fakturze :P |
Cytat:
Czy aby nie mylisz płyt CD z DVD ? :> |
Cytat:
Po tym Cytat:
Dobrze, że chociaż fakturę masz - dzięki temu poznaliśmy nazwę twojej nagrywarki :D |
Nie nie myle, to są różne pytania :)
|
Może zacznijmy od początku :tak!:
Chcesz nagrywać płyty CD czy DVD ??? |
Vizzard :) nie śmiej się :) w temacie było że to pytania od laika :)
|
Cytat:
Co cię najbardziej trapi ? :mruga: |
obie, ale zacznijmy najpierw od DVD :) (a potem większe CD)
|
Cytat:
A przecież o to chodzi, żeby dojść ... Co nie? :mruga: |
Cytat:
To dojść z czymś mi się kojarzy :mruga: Ale dajmy temu spokój ^_^ |
Jeżeli chodzi o Overburning w Nero
Menu PLIK -> PREFERENCJE -> Zakładka USTAWIENIA ZAAWANSOWANE: Zezwalaj na overburning .... Trzeba to zaznaczyć i wpisać np. 99 min. Pamiętać należy jednak, że overburning dostępny jest jedynie w trybie wypalania Disc-At-Once :taktak: Powinno działać :tak!: |
no to jakoś dojdziemy ;)
|
Overburning już mam.
|
no to podstawy mamy juz za soba :>
|
No i mi wyskoczyło jak zawsze :"na płytce nie ma wystarczającej ilosci miejsca na zapis kompilacji..." Próba przy esperanza 870 MB i avi o rozmiarze 721 MB
|
Cytat:
|
Cytat:
ma byc DAO i wypali :> |
Właśnie o to miałam pytać... gdzie ja znajde to DAO? :) Dałam na nagranie płytki z danymi wtedy
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Najwidoczniej korzystamy z innego nero. W starszym faktycznie nie było tego śmiesznego kreatorka i chyba widziałam taką opcję, a tu niestety nie widzę.
|
A żeby nie było że w tak niezwykłych okolicznościach przyrody i atmosfery,
się obijamy to specjalnie dla jadrys2 2 linki : www.cobraverde.net/ - bo coś było o avi i www.nrg.to/robs - bo coś było o DVD Jeśień się zbliża , jest co poczytać na coraz dłuższe wieczory. Oczywiście po uporaniu się z CD. |
Cytat:
|
Cytat:
Dla pewności podaj jeszcze dokładną wersję Nero :O To znaczy do trzech miejsc po przecinku (poważnie - to ważne!):taktak: Cytat:
Czyli tak jak Litek będzie wolał "plusy" Najlepiej Verbatim i TDK :taktak: |
Cytat:
|
Wiecie co, ja chyba już nie widze, albo nie kojarze...poszukam tego jutro. Może już pora robi swoje. Mimo wszystko dzięki za wskazówki, mam nadzieje, że dojde co i jak. Odezwe sie jeszcze. Dobrej nocki
|
Idźcie już spać, co?
Bo zaraz wpadnie tu znów ideJ i zamknie temat :zly: A dziewczyna się w sumie mało co dowiedziała :mruga: |
jak malo sie dowiedziala przeciez prowadzilismy krok po kroku za raczke
PROŚBA - NIE ZAMYKAĆ TEMATU TEGO |
Cytat:
PS: Posty off topicowe znajdują się tutaj: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=40052 |
Cześć chłopaki :) dobra mam już to DAO :) powiedzcie mi jeszcze czy to normalne, że płytke 870 MB widzi jako 703 MB?
|
Cytat:
|
Ok. no to wypalamy :)
|
Wygląda na to, że nagrało się poprawnie. Dziękuje Vizzard, icemac i Turboni :) oraz Czołgiście za linki ;) zaraz sobie poczytam
|
Cytat:
|
Cytat:
Jeden z nielicznych postów zakończony happy endem ^_^ |
chociaz jeden - nieliczny :D
|
Cytat:
Było miło i sympatycznie , no i "w miarę" na temat ^_^ . Wiadomo że solidne informacje i porady są najważniejsze , ale czasem miło jest poczytać topic taki trochę bardziej na luzie , oczywiście to moja opinia. Tak myślę że jak ktoś chce coś znaleźć na forum to kilka niewinnych postów mu nie przeszkodzi, ani nie zaszkodzi, a może uśmiech wywołać ^_^ A w naszym kraju z uśmiechami to raczej deficyt :mruga: Tak jeszcze dodam że ten link coś jakby chory ? :pisze: :help: Albo mi się coś miesza :piwo: :mruga: |
no link jest jakis lipny :(
:piwo: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:33. |